PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34536
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

ta postać ma około 30lat i co - spała raptem ze swoim eksmężem, obecnym partnerem hubciem, z burdelpapą który był jej narzeczonym gdy miała zanik pamięci oraz ze swoim regularnym kochankiem stasiakiem. czterech partnerów (w tym 3 stałych i oficjalnych) dla kobiety w tym wieku to chyba nie jakiś rekordowy wynik...

marajka

Ja nie jestem pewien czy spała z tym, jak go nazwałaś, "burdelpapą" (Michał Lesień). Z tego co pamiętam to on jej wyznał miłość, potem ona go unikała przez kilka dni a potem zaczęli się do siebie zbliżać, ale wydaje mi się że do łóżka nie poszli.

ocenił(a) serial na 4
Faraon_5

to jeszcze mniej - 3partnerów

marajka

tu już nawet nie chodzi o liczbę ruchaczy, bo rzeczywiście 4 to nie dużo, ale o fakt że kreowana jest na święta, niepokalaną, ideał cnót i dobra, a bez skrupułów zdradzała Pawła. No sorry ale porządne kobiety tak nie robią. Tak robią zwykłe ściery:)

ocenił(a) serial na 7
shrek1991

Miała skrupuły przecież xd
Ja nie lubię tej postaci, i właśnie głównie przez kreowanie ją na niepokalaną. Ale uwaga Marajki bardzo trafna. Głownie chodzi o to, że zdradziła. Ale Stasiak był świetny ...

ocenił(a) serial na 2
marajka

Nie wiesz jak szalała w liceum :) Zresztą ona dopiero się rozkręca. Zaraz się odda didżejowi, a potem kto wie. U niej na każdy związek przypada jedna zdrada...

nick2008

Tu nawet nie chodzi o to że ona zdradza każdego, ale o to że najpierw kierują ją na Św. Marię która jest ideałem cnót, a potem ona puszcza się na prawo i lewo. Chodzi też o to że każdy facet się w niej zakochuje, nie może bez niej żyć, a ona z dzieckiem, 30 na karku?, za piękna nie jest, jakiegoś super charakteru też nie ma, wiecznie narzeka i nic nie robi. To samo jej kuzyneczka Kinga, jakby nie wyszło jej z tym tancerzykiem to już Robert czeka na jej ruch w Jego stronę, naprawde nie wiem co one mają takiego w sobie że wszyscy bez nich żyć nie mogą.

ocenił(a) serial na 4
alunia_kiss

no tak / to jest zabawne faktycznie;d ale to jeden z wielu absurdow tego serialu. niemniej fakt faktem marysia nie jest cichodajka;p

marajka

Dawała po cichu za plecami męza temu Stasiakowi a więc jest cichodajka. Mylisz pojęcia, tu nie chodzi o ilośc parnterów, ale jej perfidię, zakłamani i okłamanie swoich partnerów. Nawet teraz za plecami Hubcia, ten Szymon do niej podwala, wyznał jej miłość, wylizał, a ona zamiast powiedzieć o tym Hubertowi, to robi z niego wała i udaje, ze Hubert traktuje ją jak kumpel

marajka

burdelpapa? zanik pamięci? matko kochana, tyle się już w tym serialu działo, że nic nie pamiętam :D które to były odcinki?

agula_131

to było chyba na początku w miarę :) na ipli poszukaj :)
Jak Majka straciła pamięć i była wredna to jedyny czas gdy ją lubiłam :D

A tak w ogóle , wiecie czy ona ulegnie dj Szymonowi czy nie ?:)

paktofoniczka

a spała z tym czarnym ?? od koni ?? asłanem czy jak mu tam xd bo nie pamietam już czy wgl ich coś łączyło xd

Ladybaby

nieee chyba nie spała;d

paktofoniczka

W końcu akcja przez 1500 odcinków musi się kręcić wokół głównych bohaterek Marysi i Kingi, więc dają im co raz jakichś fagasów...:-) Moja babcia ogląda M jak miłość, a tam to dopiero herezje... Marta Mostowiak szpetna jak czarownica, a wszyscy padają jej do stóp :-)))))

marajka

właśnie, myślę że kinga bije ją na głowę w tej kwestii czy też na inną część ciała:) ilu ona miała facetów w łóżku?

nie_mam_nicka

Tego nawet ona sama nie pamięta. Dobre było to jak dzisiaj pouczała Marysię, że ona coś kombinuje z Szymonem, że ma powiedzieć o tym pocałunku Hubertowi itp. Znalazła się właściwa osoba do prawienia morałów, bo Kinga nigdy przecież takich rzeczy nie robiła... To jest niezłe, one obie są siebie warte. A Marysieńka też na świętą się kreuje, jak Kinga ją trochę zjechała i zapytała czy ona coś z Szymonem to jak się Maria oburzyła, że gdzie ona!? O co ona ją podejrzewa?! No cóż wszyscy wiedzą co ona wcześniej wyprawiała więc nie ma się co dziwić nawet jej siostra wie że jest dajką

użytkownik usunięty
alunia_kiss

ale goraco az sie pojde przewietrzyc :D

alunia_kiss

Kinga w tym jest lepsza od Maryski, ze żadnego faceta nigdy nie zdradziła (przynajmniej nie pamiętam takich watków) Może miała dużo partnerów, ale była wobec nich uczciwa. A Maryśka ciągle tam kogoś zdradza

alunia_kiss

Matko kochana ile wy macie lat? Czyżby nastolatki się tu wypowiadały? W dorosłym świecie nie ma cichodajek, puszczalskich itd. To niedojrzałe dzieci nadają takie wyzwiska innym ludziom.

marajka

Rekordzistką jest Kinga. Dzięki niej Tomuś miał w życiu wielu tatusiów i jest pod tym względem z pewnością najlepszy w klasie ;D

Znając życie niedługo zdradzi Huberta z Szymonem, załamany Hubert wyprowadzi się do Niemiec, a ona razem z Szymonem będzie wychowywała Julkę i 40 letniego Zbyszka. Będzie sielanka. Hubert założy w Niemczech nową rodzinkę, a Marysia z Szymonem i dziećmi będą wychodzili na spacerki, Zbyszek będzie bawił się z Julką, będą grali w gry planszowe, Szymon będzie nagrywał specjalnie dla niej romantyczne piosenki. Wszystko do momentu gdy Szymon znowu pójdzie do łóżka z jakąś blondyną. Załamana Marysia będzie szukała wsparcia u ojca jej dziecka, znowu wylądują z Pawłem w łóżku, ona zacznie mieć wyrzuty sumienia. On jak szalony będzie o nią zabiegał, aż w końcu zostaną parą i wezmą ponowny ślub (już ich 4 ślub zbliżą się do rekordu Ridge'a i Brook). To jest tak przewidywalne, że nie wymaga zdolności jasnowidzenia by przewidzieć jak się to skończy. Przecież Marysia w końcu musi być z Pawłem, a to że tak przedłużają ten moment to tylko dla podtrzymania emocji i podwyższenia oglądalności.