PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34538
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Czy jest tu ktoś, kto uważa ten wątek za interesujący tak jak ja?
Ta para ma coś w sobie. Wiem że PM to przewidywalny serial i zapewne Melka będzie z nudnym Pawłem ale gdyby pociągnęli wątek z Robertem było by to coś co by mnie zaskoczył na plus.. Przy całej swojej "mafijności:" Robert to miły i inteligentny facet w dodatku zakochany w Melce, która chyba co raz słabiej opiera się jego zalotom (kiedy dostała "od Roberta samochód" jakoś się nie wzbraniała a ucieszyła jak małe dziecko na szczeniaczka). Robert to niby ten zły ale mimo wszystko ma coś w sobie, że nie da się go tak całkiem zaszufladkować. Podsumowując mam nadzieję, że Melka się zapomni i dojdzie między nimi do czegoś więcej niż tylko pocałunki czy słowne starcia, po któych widać, że między nimi coś tam iskrzy.

użytkownik usunięty
DarkAngel1989

Ja również tak uważam watek jest bardzo interesujący i czekam na kolejne odcinki z nimi. Jest to jedyny wątek,który mnie interesuje reszta wątków to już nie bardzo. Wiadomo jak tu zostało napisane PM jest przewidywalne ale też szkoda by było zmarnować interesujący wątek dwóch postaci . Z tego co widzę pod zwiastunami i postami dużo jest ich fanów co też interesuje ich ten wątek Melki i Roberta. Na fb i na instragramie na profilu Pierwsza Miłość jest pełno postów i zadawają te swoje pytani czy pasują do siebie itd.

DarkAngel1989

To prawda, zgadzam się w całości. Robert nie jest taki jednoznaczny, niby przestępca, ale mający uczucia, inteligentny, interesujący, tajemniczy i na pewno kochający Melkę ( czeka na nią już sporo czasu, oświadczył się, daje prezenty, opiekuje się nią itd) Niestety Robert z pewnością dowie się że Melka go oszukiwała w wielu kwestiach ( jest z Pawłem, spiskowała z Darkiem przeciw niemu, wykradała jakieś informacje, oszukiwała uczucie itd itp) i Melka pewnie stanie się jego wrogiem. Do tego Robert jednak jest przestępcą i kilka razy pobił Pawła, jak i ogólnie robił wiele złego, więc wiadomo że w końcu pewnie pójdzie do więzienia lub coś takiego, albo będzie się mścił. A mogliby zupełnie inaczej rozkręcić ten wątek, zwłaszcza że kiedyś nawet Robert mówił że chciałby robić coś innego, tylko nie wie co i nie umie z tym skończyć, mógłby zmienić się dzięki miłości do Melki i zająć się czymś innym, może dalej czymś nielegalnym, ale nie jakimiś wielkimi machlojami i niebezpiecznymi rzeczami. No ale wiadomo że to wszystko jest przewidywalne i Melka z Robertem nie będzie, a z nudnym i w dodatku kapryśnym Pawłem z miną zbitego psa i jeszcze w dodatku myślącym że jest panem świata.

DarkAngel1989

tak, to ciekawy wątek. Tak jak i Melka-Dragon, Melka- Darek. Po prostu ona pasuje do takich drani :P.

A tak z innej beczki, to mnie się też podoba wątek Pauliny z tym nowym we wsi, nie pamiętam imienia. Dawno już nie pokazywali Pauliny,nie miała wątku. Ja jakiś czas nie oglądałam PM, chyba z 2 miesiące lub dłużej, troche nadrabiałam, ale nie wszystko. Obejrzałam ostatnie odcinki i nawet ciekawe się zrobiły. W każdym razie ten Norbert zrobił się strasznie nudny, jakiś gburowaty. Nie oglądałam ostatnio jak piszę, co spowodowało że on taki jest? Nie ma pracy, wiem że miał jakieś długi hazardowe. Ale jest okropny ogólnie.

DarkAngel1989

Też do nadrobienia mam kilka odcinków więc w relacji Melki i Roberta mogę być do tyłu. Widziałam dziś odcinek gdzie Melka płakała do telefonu Pawłowi, że ma dosyć udawania miłości do Roberta itd. I powiem szczerze, że pomyślałam. Zaraz, chwila czegoś tu nie rozumiem. Czy Melka zakochuje się w Robercie i dla tego taka reakcja czy scenarzyści zmierzają ku końcowi i nagle Melka robi się płaczliwa bo Robert jest dla niej miły jak zawsze i robi się gówno burza ? Nie ogarniam. I odcinek gdzie Paweł mówi coś w stylu " muszę się z Tobą spotkać, wymyśl coś". A ta biegnie jak na zawołanie narażając ich życie. Ja bym miała ciekawy pomysł na ich wątek :D Melka zakochuje się w Robercie zachodzi w ciążę Robert ginie lub zaginie (i tak się go pozbędą z serialu bo Pawełek najważniejszy) i dalej coś z tym wątkiem pokombinować.

użytkownik usunięty
DarkAngel1989

Oni specjalnie dają takie powtarzające sie watki bo widza jak kobiety sikają na widok takich facetow-gangsterow, dlatego wiedzą ze bedzie sie podobac i bedzie duza ogladalnosc dzieki nam kobietom. Robercik mi się bardzo podoba, tak samo jak wczesniej Dragon ale jakos bardziej podobal mi sie watek z Dragonem, bylo jakos tak wiecej tej chemii no i nie bylo przeszkadzajacego Pawła. ;/ Poza tym Melka coś tam czuła jednak do tego Dragona,pozniej zaczela go bronic po tej akcji gdy go zlapali a Robertem ewidentnie sie brzydzi niestety. Jak mozna sie brzydzic takim przystojniakiem? :D Ten wątek mnie wkurza przez tą naiwnosc Roberta i oszukiwanie go przez tą durną Srelke, ale ogladam ze wzgledu na niego :D

A jak to z tym Dragonem było? Niestety PM regularnie oglądam od około roku wcześniej bywało z tym różnie. Jak oni się poznali? Oglądałam te już późniejsze wątki gdzie Dragon ją porwał i tam niestety ich relacje nie były zbyt ciekawe. A jak to było wcześniej? Później pojawił się słitaśny Pawełek (rzyg). Może i aktor przystojny, ale scenarzyści oderwali mu jaja i zrobili umysłową kastrację praktycznie zaraz na starcie. To już bardziej lubiłam relację Melki z Patrykiem choć była ona dziecinna ale iskrzyło. A tak w ogóle to o ile lat Paweł jest starszy od Melki?

DarkAngel1989

Mi się podobał wątek Dragona z Radkiem ich duet i jak chodził za siostrą Radka. Z Melką to był żałosny wątek i cieszyłam się nawet , że go wydała a potem on ją traktował bardzo źle i w dodatku bił.

ocenił(a) serial na 5
DarkAngel1989

Zgadzam się, Robert to naprawdę świetny gość, ale serialowa Melka jest zbyt durna, a serial przewidywalny, żeby tak to się skończyło. Niedługo ten wątek się skończy, a Melka z Pawłem będą brali ślub...

ocenił(a) serial na 7
DarkAngel1989

Teraz by dobry wątek się udał: Jest Hiszpan, kolega Sylwii. Mafia w Wadlewie szuka hajsu. Robert będzie chciał odebrać, to co Hiszpan po nim przejął. Rozpęta się wojna mafijna. W Wrocławiu, Wadlewie i w Sokółce. W TV będą puszczali informacje o strzelaninach, porwaniach. Wszyscy bohaterowie będą się bali wychodzić na ulice.
Jak w westernie jakim Melka w mundurze wyjdzie naprzeciwko Roberta, zacznie się pompatyczna gadka i dojdzie do tego jakieś świetne zakończenie np. Melka zostanie mafijną wtyczką w policji i zamieszka z Robertem, albo wtrąci się Hiszpan i zarąbie Roberta, bo Melka chroniła go przed Darkiem i takie tam...
Ale pewnie nic z tego nie będzie.