czy da się jakoś mniej wiecej ustalić kto jaki ma kwadrat i ile za niego buli oraz ile tam ma metrów np i wszyscy co mieszkają w tej starej poniemieckiej ruderze(Błazen i Toster,Kinia,Szymon,Marycha) oraz tacy burżuje jak Sabina oraz jej psychiczna siostra albo taki Aleks oraz reszta tego towarzystwa ?
Raczej niemożliwe bo aktualnie mieszkanie Zukowskich i Krolow jest w studio a kiedys mieszkanie Zukowskich bylo prawdziwym w kamienicy i dlatego teraz nie pokazują juz pozostalych 3 pokoi. A maryska to mieszka w tym samym mieszkaniu w ktorym mieszkali z pawlem? Bo to mieszkanie ma zupenie inny uklad niz kiedys niby.
Mieszkanie Maryśki podobno jest po remoncie ale trochę bez sensu,bo tak jakby drzwi są teraz na lewo a kiedyś były na prawo.Podobnie mieszkanie Artura też nie wiem czy to same co kiedyś mieszkał z Bacikiem.
kiedys mieszkanie artura mialo wneke w ktorej znajdowala sie kuchnia a teraz jest zupelnie polaczone z pokojem a pokoj z ktorego przechodzi sie do lazienki jest z innej strony w stosunku do drzwi wejsciowych. Takie niedopatrzenie.
Moze tamte byly prawdziwe a te co sa obecnie tomw studiu. A wnetrze szkoły do której chodzi Patrycja i Dominik jest takie same jak te do której chodziła Sabina i ola a podworko przed szkola calkiem inne. Też dziwne
Według mnie nie jest możliwe żeby wejście do mieszkania Artura było w zupełnie innym miejscu niż kiedyś.Podobnie u Majki więc musieli coś zmienić.
Gdy Artur i Berenika wrócili z podróży poślubnej, okazało się, że Artur kupił dla nich nowe mieszkanie.
jak Artur i Berenika pierwszy raz weszli to Artur mówił, że jest nowe. No ok, ale to przecież i tak tamto mieszkanie w pewnym sensie. Podobnie jest w mieszkaniu Marysi i Emilki (w którym obecnie nikt nie mieszka). Swoją drogą ciekawe czy pokażą jeszcze łazienkę Marysi, kiedyś o dziwo pokazali ale to było hoho dawno, za czasów Manuela.
No właśnie.Mieszkanie marysi to wielka zagadka.Tam gdzie teraz jest okno które wychodzi na ulice [marysia patrzyła przez nie jak ,,zabili'' huberta] a w starym mieszkaniu przed remontem okno na ulice wychodziło w tym ich salonie co go teraz nie ma,Tak samo z sypialnią i pokojem julki który się wziął nie wiadomo skąd.Takie drobne niedopatrzenia są strasznie irytujące i wkurzające.
Mieszkanie Zukowskich ma 4 pokoje, ciekawe po co im było takie duze jak Kinga przez 20lat byla jedynaczka.
To mieszkania komunalne, dostali przydział, mieli nadmetraż.
Podobnie Marysia, którą zajmuje mieszkanie komunalne po koleżance, która to trafiła do więzienia ( nie pamiętam za co) . Z mężem ta koleżanka się tez rozstała, on wyjechał z Wrocławia i zwolnił mieszkanie. Ten aktor przestał grać w PM i przeniósł się do Barw szczęścia.
Agnieszka poszła siedzieć za zabójstwo dziadka swojego adoptowanego synka, który nachodził ich rodzinę. Z mężem się nie rozstali. On po prostu wyjechał z synem chyba do Gdańska, bo dzieci w szkole nie dawaliby małemu żyć (wieść o jego adopcji i przestępstwie matki na pewno rozniosła się po Wroclawiu). No i oni po prostu czekają na jej wyjście z więzienia. Ciekawe, czy kiedyś wrócą do ich wątku. Agnieszka siedzi w pace już z 9 lat, więc sporo. Mogliby wrócić, lubiłem ich wątek.
Agnieszka już pewnie wyszłaby z więzienia.Przecież to było zabójstwo w afekcie możliwe że nieszczęsliwy wypadek.Nie była karana,była szanowanym lekarzem że świetną opinią.Myśle że już nigdy nie wrócą.No bo jak nagle staną w drzwiach Marysi i powiedzą wróciliśmy zwijaj się to nasze mieszkanie.
Agnieszka była pielęgniarką, nie lekarzem.
Też myślę, że raczej nie wrócą. Aga przyjaźniła się przede wszystkim z Teresą, a ona też raczej nigdy nie wróci. Miejsce Świątków poniekąd zajęli w kamienicy Królowie. Za dużo by zresztą chyba było tych bohaterów w kamienicy. Żukowscy, Marysia z dzieckiem i kolejnym facetem, Mikser&Błażej, Szymon...
Nie mieszkanie po Agnieszce przejęła Marysia nie Grzesio.przed remontem to było to samo mieszkanie.W każdym razie więcej niż 10 lat za to zabójstwo pewnie nie dostała a poza tym jakby mieli wrócić do serialu to pewnie by coś mówili na ten temat.np Marek że rozmawiał z mężem Agnieszki i powiedział że Aga niedługo wychodzi na wolność i wracają niedługo do WRC.
Wiem, wiem. Nie o to mi chodziło. Mówię o tym, że Królowie tak "duchowo" zapełnili pustkę po Świątkach jako sąsiedzi/przyjaciele Żukowskich. Pamiętam, jak Krzysztof przekazywał mieszkanie Pawłowi. ;)
Pewnie ci aktorzy nie chcieli dłużej grać podobnie jak Cieszyński który też wyjechał do Brazylii i słuch o nim zaginął.Pewnie dzisiaj to on byłby najlepszym kumplem Pawła i pewnie dobrym wujkiem dla jego córki.