4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34593
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Wypisujcie trójkami najlepsze i najgorsze Waszym zdaniem obecnie męskie i
zeńskie postaci. ;)

U mnie przedstawia się to tak:

Najlepsza postac męska:
1. Igor!
2. Karol!
3. Filip/Wojtek, troszkę nizej Artur.

Najlepsza postać żeńska:
1. Beata!
2. Jowita
3. hm, niech będzie Daria

Najgorsza postać męska:
1. Natan
2. Błażej
3. Rysiek

Najgorsza postać żeńska:
1. Zosia
2. Nikola
3. Patrycja/Sabina (za naiwność...)
Dodałbym też Dagę, gdyby obecnie grała.;)

ocenił(a) serial na 1
Cefalix

najgorsze:
Saba
Patrycja
Natan
Blazej

najlepsze
igor
karol
beata z filipem

ocenił(a) serial na 1
Cefalix

Najlepsze

1.Igor
2.Filip
3.Weksler

Najgorsze

1.Natan
2.Mikser
3.Radek

Najlepsze

1.Beata
2.Agata
3.Daria

Najgorsze

1.Marysia
2.Sabina
3.Daga

ocenił(a) serial na 9
Cefalix

Najlepsze męskie:
1. Radek
2. Filip
3. Igor !!!

Najgorsze męskie:
1. Wojtek
2.Weksler
3. Grzegorz król

Najlepsze żenskie:
1. Sabina
2. Beatka
3. Agata

Najgorsze żeńskie:
1. Paulina z wadlewa
2. Nikola
3. Patrycja

użytkownik usunięty
Cefalix

U mnie to dokładnie tak jak u ciebie. Oczywiście przyznaje że najlepsi są Igor i Karol!!! :D

Cefalix

Najlepsza postać męska:

1. Filip
2. Wojtek
3. Artur

Najgorsza postać męska:

1. Błażej
2. Radek
3. Natan

Najlepsza postać żeńska:

1. Majka
2. Beata
3. Sabina

Najgorsza postać żeńska:

1. Nikola
2. Daga
3. Daria

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Agatę też bym zaliczyl do najlepszych żeńskich postaci, ale postanowiłem skupić się na żyjacych. ;) A Sabinę mimo jej głupoty i naiwności, zawsze lubilem. :)

ocenił(a) serial na 2
Cefalix

Weksler rozpier'dała system :) Przy nim cała reszta wymięka.

nick2008

To wszystko zależy od tego jak na to się spojrzy. To jaką rolę postaci w tych filmach odgrywają, nie powinno mieć wpływu na ocenę. Tutaj bardziej chodzi jak każdy z nich radzi sobie z rolą którą odgrywa. Jeżeli ktoś uważa, że Agata to zimna sucz i jej nie lubicie, to znaczy, że idealnie odgrywa swoją rolę. Warto byłoby dodać jakąś argumentację do waszych wyborów bo np. "Igor jest super, dlaczego? Bo tak." - to absolutnie żadna argumentacja.

Trójka najlepszych:

-Filip - super odgrywa swoją rolę, jego akcent, gestykulacja, lekkość wymowy jest świetna. Mam wrażenie, że stylizuje się troszeczkę na Wolverine'a, prawda? :)

-Weksler - również super wywiązuje się ze swojej roli. Nieufny, bez skrupułów. Jedynym minusem jest to, że gra odrobinie drewnianie, bez emocji.

-Igor/Agata - Wymiatają. On zimny sk******, ona na swój sposób też. Potrafi być bardzo seksowna, super figura, gra bardzo fajnie.

Trójka najgorszych:

-Sabina - Ona na pierwszym miejscu, zdecydowanie. Nie dlatego, że jest tak naiwna itp, tylko dlatego, że absolutnie nie potrafi grać. Nigdzie nie potrafi grać. Kompletne beztalencie.

-Majka - Mimo swej urody to grać nie potrafi. Zero emocji, gra sztucznie, choć zrobiła duży postęp od czasu tych pierwszych odcinków, w których grała.

- Natan - ta sama sytuacja co z Majką. 0 emocji KOMPLETNE. Nie potrafi facet grać, a jego rola szczerze mówiac czasami się prosi.

horrorstyles_fw

Chyba jednak nie chodzi o najlepszych aktorów, ale właśnie o postaci i jaki mają charakter, jak się zachowują. Tak wywnioskowałam z pierwszego postu Cefalix'a. Dlatego oceniamy postać majki, igora czy agaty, a nie to czy aktor dobrze zagrał.

ocenił(a) serial na 8
SoniaBlade

Gra aktorska może też wpływac na nasz odbior danej postaci. Bo czy np. lubilibysmy tak bardzo Igora - wielki czarny charakter, gdyby ciagle gral jedną minąa, tym samym głosem, gdyby gral drewnianie? Myślę, ze nie.
Glównie jednak mi chodzi o to jak postrzegamy same postaci, które z nich są najciekawsze, dobrze skonstruowane, wyraziste, inteligentne na tle innych, które jak tylko się pojawiają, to kradną "show" i zwracają na siebie uwagę. I odwrotnie - zachowanie, których wydaje nam sie idiotyczne, wywoluja w nas irytację. A gra aktorów ich grajacych to tylko jeden z czynnikow, które maja wplyw na nasz odbior danej postaci.

Cefalix

Rozumiem, że chodzi o całokształt w takim razie. Bo np nie lubię postaci Kingi, jest wredna i taka naburmuszona, ale uważam że aktorka sobie radzi, dobrze odgrywa swoją rolę. To nie wiem, czy Kingę dać pod ulubioną czy najgorsza postać:D

ocenił(a) serial na 8
SoniaBlade

Skoro nie lubisz Kingi, to nie ma sensu jej dawać pod najlepsza postać.:) Ja np. Igora bardzo lubię, choc jest zimnym sukinsynem, sporo wnosi, aktor świetny - dlatego u mnie to postać męska nr 1.
Ogólnie, tak, chodzi mi o całokształt: gra aktorska, charakter postaci, ile wnosi do serialu, nasz osobisty stosunek (sympatia czy jej brak).

Zresztą, naprawdę oceniajcie postaci jak chcecie (nawet patrząc głownie na grę aktorów), to jest przecież czysto subiektywne, ja tu niczego nie narzucam. :)

Cefalix

Wydaje mi się, że gra aktorska to kluczowy punkt właśnie. To od aktora zależy jak zbuduje i poprowadzi swoją postać. Reżyser nakreśla mu to jaką postać ma grać, że ma być ciepły, pogodny, naiwny, zimny, a sam aktor powinien zrobić z tego ciekawą i wiarygodną postać. Ze świecą szukać właśnie takich aktorów w tym marnym serialu.

ocenił(a) serial na 4
SoniaBlade

no wlasnie, ciezko to czasami rozroznic. bo np. taka Beata to super postac, mimo ze na poczatku w zasadzie negatywna, ale tez super aktorka dlatego jej to tak dobrze wychodzi. a np. Nikola odgrywala niby kogos dobrego (pomijajac puente) ale jakos nie zauwazylam zeby byla darzona sympatia.

marajka

W takim serialu chyba największe znaczenie ma ekspresja. Dialogi i kwestie są marne, źle napisane, wątki naiwne, naciągane, czasem żenujące, wszystko nierealne. Każda postać jest tu trochę z kosmosu, zupełnie oderwana. I teraz największe zadanie ma aktor, który musi z takiej postaci "zrobić" coś ciekawego, ambitnie pograć się nie da, to trzeba chociaż tchnąć w bohatera trochę życia. Dlatego tak się lubi Beatę, bo jest w niej energia, wigor, aktorka (niesamowicie sympatyczna!) mnóstwo mocy wkłada w rolę, gdyby grała to Zając pewnie wszyscy mieliby serdecznie dość. Przeraźliwie nudny Aleks był nudny głównie przez apatycznego aktora z martwą twarzą, mógł być w sumie o wiele bardziej interesujący.

ocenił(a) serial na 1
nick2008

duet Mohr-Strasburger świetnie odgrywali swoje role, Strasburgerowi trafił się godny partner do gry

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

najlepsze męskie:
1. Weksler
2.Filip
3.Smiałek

Najgorsze męskie:
1.Radzio
2.Natan
3.Mikser

Najlepsze żeńskie:
1.Jowita
2.Beata
3.Majka

Najgorsze żeńskie:
1.Kinga
2.Sabina
3.Emilka

Cefalix

Najlepsze męskie:
1. Weksler
2. Filip
3. Dominik

Najgorsze męskie:
1. Radek
2. Błażej
3. Adam

Najlepsze żeńskie:
1. Beatka
2. Jowita
3. Paulina

Najgorsze żeńskie
1. Nikola
2. Sabina
3. Grażyna

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

Najlepsze

1. Igor - mocny, dobrze dobrany aktor (jak powiedzial horrorstyles zimny sukinsyn).
2. Filip - dla mnie dlatego ze jak go tylko widze to smiac mi sie chce. Zwlaszcza gdy wchodzi do kogos nieproszony powiedzmy po kawe.
3. Karol - teksty powalaja na ziemie. Na jego wyglad tez chce mi sie smiac, lecz sadze ze czasami gra bez uczuc.

1. Beata - w wiekszosci za to ze jest smieszna.
2. Daria - podoba mi sie jej zachowanie ;) I jest ladna.
3. Jowita - jedyna madra?

Najgorsze

1. Natan - pobil Igora z zazdrosci (nie wiedzac ze to Igor).
2. Radek - naiwny jak Sabinka.
3. Grzegorz - wkurza mnie...

1. Sabina - naiwna w ****
2. Majka - daje kazdemu i jak jeden odejdzie to teskni ale jak juz 2 przyjdzie to znow zadowolona i tak w kolko.
3. Aska - wkurza mnie jej dokuczanie Blazejowi.

ocenił(a) serial na 1
Kierol

Aśka akurat chyba zmieniła się na lepsze (co było bardzo przewidywalne ze strony scenarzystów) - ostatnio pogodziła się z Błażejem no i pomagała Filipowi odegrać się na Kindzie i Beacie, które chciały utrudnić mu pracę konserwatora.

Cefalix

Najlepsze żeńskie:
1. Beata - najlepszy mam z nią ubaw i jest mega urocza :D
2. Jowita
2. Daria - piękność <3
4. Edyta (bardzo dawna dziewczyna Artura)

Najgorsze żeńskie:
1. Kinga - wredne i niesympatyczne, nie dziwię się że nikt dawno jej nie puknął i dlaczego ciagle ma minę kota srającego na pustyni :P
2. Paulina - pyskata i ma przesadzone, sztuczne gesty.
3. Emilka - wieśniaczy w wypowiedziach i gestach :<

Najlepsze męskie:
1. Igor - moja miłość w tym serialu :D Idealny czarny charakter i ten głos.
2. Wojtek - ma w sobie chłopięcy wigor, odwagę i również lubię barwę jego głosu :D No i przystojniakiem był, gdy miał brodę
3. Paweł - najlepsza partia w serialu, która już niestety nie występuje xd

Najgorsze męskie:
1. Błażej - sztywny i drewniak, kłoda stulecia
2. Grzegorz - ojczulek nie lepszy, naiwny i daje się wkręcać Aśce, mimo że wojskowy to trochę.. nieporadny
3. Aleks - pomijając wygląd, bo to chamskie komentować coś na co nikt nie ma wpływu, po prostu nie trawię go jako faceta

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

NL- K
Beata / swietnie wykreowana, zabawna postac, talent komediowy zdecydowanie, dla niej glownie ogladam tego gniota
Malwina / dynamiczna, zywa choc przerysowana.
Paulina - a niech tam , nie mam innej kandydatki więc chociaż za twarz ;)

NL - M
Filip / obecnie najzabawniejsza m. postac, ma swoj styl ;)
Weksler /zdecydowanie jedyny w swoim rodzaju
Marian/Wojtek/Rysiek - spoko ekipa z Wadlewa, niezli aktorzy, zawsze sie usmieje z tekstow ktoregos z nich

NG -K
Nikola - dretwa babka, rola w ktorej mogla pokazac wiele odcieni bo nie byla jednoznaczna a jednak wyszlo jednowymiarowo. no i ten garnek
Patrycja- wkurzajaca jak to zbuntowana nastolatka ;P
Sabina - wczesniej moze nie, ale ostatnie watki przedstawiaja ja jako najwieksza naiwniaczke pod sloncem - az chce sie ja spoliczkowac niczym Igor

NG - M
Radzio /ogolnie nic nie mam do goscia ale za akcje z tesciowa
Natan - za brak honoru
Mikser - bo juz nikt inny mi obecnie nie przychodzi do glowy

ocenił(a) serial na 4
marajka

warto tez wyroznic Mohra, choc Igor nie jest moja ulubiona postacia, takze Kisio za Agate. ojciec Kingi tez czasami daje rade. a czy nikt nie wymienil Zoski jako najgorszej/najlepszej? co sadzicie o jej postaci i kreacji?

marajka

Najlepsze męskie :
-Igor( to dla mnie number 1 jest świetny ,niesamowity,jedyny w swoim rodzaju ))
-Karol (jego teksty powalają ostatnio zrobili z niego raczej pozytywną postać )
-Filip

Najlepsze damskie :
-Jowita (podoba mi się z wyglądu ,inteligentna ,umie walczyć o swoje ,zaradna nie to co obecnie Sabina)
-Agata (wiem że już się nie liczy ale jak dla mnie świetnie grała psycholke i podobał mi się jej duet z Igorem ,choć już jej tak nie lubie jak kiedyś bo ,dała się zmanipulować Igorowi )
-Wiktoria (ładna jest i nawet ją lubię )
-Beatka (bo jest śmieszna )
-Izabele (nie wiem czemu ją lubie ale jakoś przypadła mi do gustu ostatnio )

Najgorsze męskie
-Błażej
-Natan
-Adam
no i jeszcze bym wymieniała ale mi się nie chce

Najgorsze damskie
-Sabinka (naiwna strasznie )
-Nicola (ona najgorzej ,od samego początku mnie irytowała )
-Patrycja

ocenił(a) serial na 8
marajka

Ja wymienilem Zośkę jako najgorsza moim zdaniem żeńską postać. Aktorka gra swietnie, ale postać zarówno pod względem ogólnej prezencji (fryzura, styl ubioru, choc twarz ma ładną!), jak i zachowania jest dla mnie odpychajaca. Wstrętna nimfomanka, ktora bez wyrzutow sumienia szantazuje Artura i korzysta z jego wozu i pieniedzy. Powinni scenarzyści pokazac może też jakąś jej dobrą cechę, np. że jest gotowa oddać życie za córke (tu bym widział jakis nowy wątek kryminalny z Arturem, Zosią, Frankiem, Filipem...). No bo jak na razie to jest to jednoznacznie zła, wstrętna postać. A Igora czy Agatę, choć byli źli ja osobiście jakoś lubilem. ;)

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

I widzę, że wszyscy sie mniej wiecej zgadzamy, ze obecnie takie postaci jak Igor, Karol, Filip, Beata, część ekipy z Wadlewa (tu zwlaszcza Wojtek i Marian) obecnie ratują serial i jak tylko się pojawią, to ogląda się to z uśmiechem na twarzy. :)

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

fakt, ze Zoska przez te fryzure (moim zdaniem) choc buzie ma ladna, wyglada odpchajaco. jakby skraca jej szyje, psuje proporcje. cos jest nie tak. ale czy az tak jej nie cierpie to nie moge powiedziec...

marajka

Po prostu niech kobiety noszą długie i kobiece fryzury, a krótkie i wygolone zostawią facetów.

noquarter98

dla* facetów

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

A i dodaję Izabelę do fajnych kobiecych postaci! Fajna, inteligentna, rozsadna, ogarnieta babka. Mogłoby być jej więcej, ale i tak dobrze, że sie czasem pojawia.;)

ocenił(a) serial na 1
Cefalix

Najlepsze
1.Igor
2.Weksler
3.Artur

Najgorsze
1.Marysia
2.Wojtek
3.Śmiałek

ocenił(a) serial na 3
Cefalix

Najlepsza postać żeńska:
1.Beata
2. Jowita
3. -

Najgorsza postać żeńska:
1. Marysia
2. KINGA!
3. Nikola
4. Patrycja
5. Mimoza EMILKA

Najlepsza postać męska:
1. IGOR (bezapelacyjnie)!
2. Karol
3. Filip

Najgorsza postać męska:
1. Mikser
2. Grzesiek
3. Błażej
4. Obecnie Artur
5. Bartek

ocenił(a) serial na 6
Cefalix

Najlepsze
1. Igor
2. Grzegorz
3. Śmiałek

1. Jowita
2. Kinga
3. Aśka
Najgorsze
1.Kaśka
2. Natan
3. Radzio

1. Nikola
2. Grażyna
3. Stara Nikoli

Cefalix

Najgorsze męskie:

1. ADAM !!! - nie cierpię od samego początku zarówno bohatera jak i aktora (absolutnie najgorszy aktor w serialu, nie potrafi grać za grosz, mały Tomek jest lepszy), Adam to arogancki drań, egoistyczny narcyz, niezaradny, nieodpowiedzialny, bez zasad moralnych, du*a wołowa a nie facet, duże dziecko ( i to bardzo głupie), nie potrafi uszanować nawet matki swojego syna, którego zresztą też ma gdzieś;
2. Aleks - oby nie wracał, ten facet cokolwiek nie robi jest niesamowicie NUDNY, nawet jak strzelał do człowieka wykazał totalną apatię, gdyby robił striptiz pewnie bym zasnęła. Bez wyrazu totalnie, zagrany też strasznie;
3. Natan - jak Aleks, nudny, ciepłe kluchy, bez charakteru, mogłoby go nie być i nic by się nie zmieniło.
Poza tym powinien tu być Radzio - król frajerów, naiwniaków, sierot społecznych, kretyn do potęgi, ale jakoś minimalnie go lubię.

Najgorsze żeńskie :
1. Marysia - idea tej postaci dawno się wyczerpała. To była taka niewinna dziewczyna, potem niewinna dziewczyna, tracąca niewinność :D Obecnie jest już tylko naiwną, tępą blondynką, z którą każdy może zrobić, co chce. Głupia, żałosna i niemożebnie nudna (już nawet jej przygody nie są ciekawe jak kiedyś)
2. Aneta - łooo matko, wiecznie nabzdyczona, dumna, antypatyczna, ponura, odpychająca.
3. Zośka, Nikola, Sabina - za syf, który robią wszystkim dookoła

Najlepsze męskie:

W sumie nikogo jakoś szczególnie nie lubię, ale :

1. Karol, Grzegorz
2. Igor - chyba wolę pierwsze wcielenie, to obecne jest rozczarowujące
3. Wojtek, Artur i Bartek (choć obaj skapcanieli i zrobili się nieco nudni, to wzbudzają sympatię)
Dominik też bardzo fajny, normalny chłopak

Najlepsze żeńskie:

Też bez przekonania:

1. Agata [*], Beata - czasem ją uwielbiam, czasem nie znoszę, ale wychodzi na plus, niewątpliwie najlepiej zagrana postać
2. Iza, Paulina - mniej ważne postaci, ale obie fajne, normalne, rzeczowe, niegłupie, bez żadnych odchyłów, takie naturalne, prawdziwe.
3. Kinga - ma charakter, jest wyrazista, nawet jeśli wredna ;D
Jowita, Daria, dziewczyny z Wadlewa też są spoko

ocenił(a) serial na 4
LiLuLa

Widze ze Igor i Beata to dla NAS najlepsze postacie.

Cefalix

Najlepsza postać męska:
1. Igor, wiadomo - chociaż czemu zrobili z niego takiego psychola to nie wiem
2. Karol, wiadomo
3. Filip - śmiesznie jest jak np. był konserwatorem i w ogóle ma fajne teksty

Najlepsza postać żeńska:
1. Jowita
2. Aśka
3. nie wiem... Agnieszka Szatanka? xd

Najgorsza postać męska:
1. Artur - kiedyś był fajny, ale zrobili z niego sierotę
2. Radek - jak wyżej
3. Aleks - koszmar, na szczęście już go nie ma, ale chyba powróci - szkoda, bo fajnie bez niego

Najgorsza postać żeńska:
1. Marysia - nudna...
2. Sabina - podobnie jak Artur i Radek
3. Zośka - ZŁO
4. Nikola - i w końcu jej nie ma ! C:

ocenił(a) serial na 4
Wingo

Najlepsze męskie:
1. Igor
2. Marian
3. Karol Weksler

Najlepsze damskie:
1. Malwina
2. Beata
3. Grażyna/ Paulina

Najgorsze męskie:
1. Błażej
2. Natan
3. Radek
4. Aleks

Najgorsza postać żeńska:
1. Nikola
2. Kinga
3. Sabina
4. Zośka

ocenił(a) serial na 8
datina69

Najlepsza postać męska:
1. Artur
2. Igor
3. Filip

Najlepsza postać żeńska:
1. Beatka
2. Jowita
3. Aśka

Najgorsza postać męska:
1. Błażej
2. Natan
3. Bartek

Najgorsza postać żeńska:
1. Sabina
2. Emilka
3. Zośka
4. Nikola

ocenił(a) serial na 3
Cefalix

Najlepsza postac męska:
1. Karol
2. Artur

Najlepsza postać żeńska:
1. Beata
2. Aneta

Najgorsza postać męska:
1. Błażej
2. Aleks
3. Rysiek

Najgorsza postać żeńska:
1. Wiktoria

ocenił(a) serial na 6
Cefalix

Najgorsze męskie:
Rysiek!
Natan - najbardziej nijaka
Aleks - większej cioty i dupy wołowej nie ma.

Najgorsze żeńskie:
Sabina - jej naiwność i głupota podbija kosmos
Nikola
Zośka

Najlepsze męskie:
Harcerz, za to że wrócił :D
Filip - fajna ewolucja
Karol

Najlepsze żeńskie:
Jowita - cud na ekranie!
Beata - a wcześniej bardzo mnie denerwowała

nillvo