4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Pokazuje mentalność nieodpowiedzialnych panienek. Mieszkanie wynajmują na spółkę z kolegą, bo to taniej. Prace ma Nicola byle jaką, nie ma wykształcenia, fachu, Nie chce się kształcić, planuje urlop dziekański. Na studia kolejny raz nie wróci, bo będzie wychowywać dziecko. Idiotka przyzwyczajona do tego, żeby rozkładać nogi czy to przed sponsorem, który ją utrzymywał czy teraz przed mężem, który ma pełnić tą samą rolę-niech sobie Radziu wypruwa żyły.

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Radek akurat w życiu pracą się nie schanbił co wybitnie pokazało jak pracował na budowie po paru dniach zrezygnował i zrobił z siebie męczenika.

Radek wyciągnął ze swojego zycia wnioski i stał się odpowiedzialny czyli pomagał matce i siostrze, a teraz podał konkretne powody dla których jest to zly czas na dziecko.
Natomiast Nicola niczego się nie nauczyła, jaka durna była taka jest nadal.

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Z tą pomocą przesadziłeś parę dni popracował na budowie i już się przemęczył.A w tym czasie zawalał pracę w salonie.Widać że się pracą w życiu nie schanbił skoro taki padnięty był po kilku godzinach konkretnej pracy.

Zamiast być slepo wpatrzonym w kobiety w serialu i za wszelką cene je bronić, tak jak wcześniej Majke i teraz Nicole, która nazywając rzeczy po imieniu rozkładała nogi przed sponsorem Julianem, skup się na fabule.

Radek chciał dac matce pieniadze, nie przyjęła to dał siostrze ( na korepetycje) ,pytał Sabine/szefową czy może wychodzić-pytał, nie kradł, nie kombinował, bo wyciągnął wnioski i podjął II prace fizyczną, skaleczył się na budowie, majster chciał go oszukać itd. Poza tym naturalne jest to, że gdy ktoś nie pracując wcześniej fizycznie i wyglądając jak Radziu czyli szupło, od zapie rdalania na budowie będzie zmeczony.

Wiecej obiektywizmu ;).

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Ogólnie nie lubię Radka więc może nie jestem do końca obiektywny.Ale u ciebie też kiepsko z obiektywizmem jeżeli dla ciebie się napomagał bo pożyczył parę stówek siostrze i kilka dni popracował fizycznie.A teraz znów wrócił do ulubionych czyności wylegiwania się,gier komputerowych oraz imprez.Więc z tą jego dojrzałością bym nie przesadzał.Przecież gość nie powiedział że w ciągu najbliższych 3 lat stanie na głowie żeby zapewnić własny kąt sobie,Nicoli i potencjalnym dzieciakom.

Pomagał bezrobotnej matce w miarę swoich legalnych możliwości, przekazał pieniądze z pensji z salonu i dorabiał fizycznie. Wyciągajac wnioski z tego co go spotkalo wcześniej i z kłopotów z prawem, nie kradł, nie hakował itd. Zachował się dojrzale. Potem matka została zatrudniona w nowej pracy czyli przestała być bezrobotna i tym samym nie była konieczna dla niej pomoc finansowa czyli po pracy miał Radzio czas wolny, w tym na komputer i piwko.

Wracając do sedna, Nicola jest oderwana od rzeczywistości, posiadanie dziecka sprowadza do absurdalnego ''jakos to będzie''. Dziecko to nie przedmiot, który można oddać, tylko odpowiedzialność przez naście lat.

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Zgadzam się z tobą Nicola jest bardzo niedojrzała i żyje w swoim świecie.Sama przyznała że krucho u nich z kasą oraz że dziecko może spać z nimi.Będą uprawiać sex przy dziecku według niej.Więc w tej kwesti zgadzam się z Radosławem o ile gość ma w planach w ciągu najbliższych kilku lat podjąć takie działania żeby za kilka lat mieć warunki na dziecko.Własny kąt dobra stabilna praca,dojrzałość emocjonalna do posiadania potomstwa.

ocenił(a) serial na 5
Hans_Kloss

Nicola zapewne już jest w ciąży, tylko chciała najpierw namówić Radka na dziecko, żeby nie był zrozpaczony i niezadowolony z powodu wpadki :P.

użytkownik usunięty
melanie163

Pewnie wyjedzie z Wrocławia i się okaze że jest w ciązy.I oczywiście będzie grać honorową że nie powie mu o dziecku czyli będzie kopia z Majki i PAwła.

użytkownik usunięty

Ale ta Nicola jest głupia jak but.Sabina jej podaje hipotetyczną różnicę między sytuacją że ktoś ma zostać Ojcem bo jego partnerka jest w ciąży i musi śpiąć pośladki a dobrowolnym wyborem kiedy można się wstrzymać z potomstwem a ta sobie ziinterpretowała że powinna zajść w ciąże bez zgody Radka i postawić go przed faktem dokonanym.Kretynka roku.

ocenił(a) serial na 5

Jednak przeceniłam Nikolę. Myślałam, że zaliczyła wpadkę i teraz próbuje z tego jakoś wybrnąć, ale jak widać ona naprawdę jest taka głupia i chce świadomie zdecydować się na dziecko :D.

użytkownik usunięty
melanie163

Nie chodzi tylko o jej durny pomysł ale o to że jak głupio zinterpretowała słowa Sabina.Przecież Sabina chciała jej powiedzieć tak Nicola dowiaduje się że jest w ciąży i nie ma odwrotu muszą z Radkiem wychować dziecko a kiedy nie jest w ciąży mogą z tym zaczekać.A ta idiotka ziinterpretowała sobie tak że powinna zajść w ciążę i postawić Radka przed faktem dokonanym.

ocenił(a) serial na 5

Na miejscu Radka wydrapałabym Nikoli oczy za numer z tabletkami :P. Gość mówi wprost że nie chce dziecka a ta próbuje zaaranżować wpadkę. A jakby chciał się zabezpieczyć dodatkowo to pewnie by fochem strzeliła, że jej nie ufa :D. Biedaczek, jest w pułapce :P.

użytkownik usunięty
melanie163

A jak zajdzie w ciąże to musi otoczyć dziecko opieką bo jak nie to łajdak nie ojciec.

użytkownik usunięty

Albo Nicola zajdzie w ciąże wyjedzie Radkowi nic nie powie a potem kopia jak zPawłem Radek dowie się np od Tiksera że Nicola wróciła do Wrocławia i ma dziecko a gdy ten spyta o Ojca to powie że to nie jego dziecko.

ocenił(a) serial na 4

Ale to już było... i zapewne będzie.

użytkownik usunięty
TomorrowlanD1991

No właśnie dlatego z nudów będzie można umrzeć jak znowu będą kombinować z honorową Nicolą która nie chce żeby Radek dowiedział się o ciąży a potem zaraz wszyscy się dowiedzią najpierw detektyw Tikser potem Błażej,Sabina itd.

ocenił(a) serial na 10

Watpię, żeby powtarzali ten sam motyw, który jak by nie było rozgrywał się całkiem niedawno. Nikola raczej też z serialu całkiem nie zniknie, pewnie coś wymyślą, ale takiego dramatyzmu jak w przypadku Majki i Pawła nie da się powtórzyć.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Ale na pewno będą kombinować z jakimiś głupotami.Nie było pokazane czy doszło do zbliżenia między Radkiem a Nicolą co mnie zdziwiło więc może zostawią sobie furtkę na opcje Nicola wyjeżdza i okazuje się że jest w ciąży albo że nie jest w ciązy ale Radek uświadamia sobie że woli już teraz mieć dziecko z Nicolą niż być sam a ona że woli wstrzymać się z potomstwem niż stracic Radka.

użytkownik usunięty

Fajnie Radek miał być taki mądry i dojrzały a już zmienił zdanie i chce być ojcem i to już.Tak jak wcześniej Nicola nie widzi przeszkód w posiadaniu potomstwa.

ocenił(a) serial na 10

To wszystko jest cholernie naciągane pod rozstanie Radka i Nikoli.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Śmieszne jest to że Radek nie chciał słyszeć o dziecku a nagle zmienił zdanie.Tym bardziej że nic nowego się nie wydarzyło bo przecież nawet podwyżki nie dostał.

Wy tu pierdu-pierdu o jakimś bahorze, a tu przeciez jest Wielkie Pojednanie i Wielki Koncert :D

użytkownik usunięty
PIOTREKPK19

nie jakimś bahorze tylko potencjalnym owocu miłości Radosława oraz Bereciarki.

aż się boję pomyśleć co by z takiej mieszanki wyszło ...

Zgiebongo

Powinni się rozstać i zakończyć ten beznadziejny wątek. Radzio niby wydoroślał, a okazało się, że jest pantoflarzem. Nicola, do powyższej nieodpowiedzialności dochodzi to, że jest idiotką. Do zakutego niemieckiego hełmu nie dociera to, że będąc żoną jak deklarowala zakochaną i niewidzącą swiata poza Radziem, wrobiła go w dziecko odstawiając tabletki, nie dociera, ze go oszukała. A jej tekst, ze nic się nie stało i takim tonem nie będzie z nim rozmawiać, żenada.

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

To ona chyba naprawdę jest w ciąży?

Chyba dopiero potem sie wyjasni

użytkownik usunięty
fifi123

Odcinek 1842 był chyba ostatnim w sezonie bo nie było zwiastunu następnego.Mam wrażenie że jej mina mówi że jest w ciąży bo gdyby nie była powiedziała by to tak normalnie bez strachu.

Hans_Kloss

Na dobrej drodze do zakończenia wątku. 2 miesiące minęły, nie pogodzili się. Durna Nicola wzięła dziekankę, nie informując meża o tym, bo dopiero rzuciła w drzwiach na odchodnym, nie zwrocila nawet uwagi na to, ze znow nadszarpnęła zaufanie. Wyjechała do matki, która będzie namawiała ją do odnowienia kontaktów z Julianem/innym sponsorem, żeby kasa płynęła szerokim strumieniem dla jednej i dla drugiej, bo matka również korzystała z kasy Juliana. Niedaleko pada jabłko od jabłoni.

Hans_Kloss

Wydaje mi się, że może być w ciąży.

W momencie, kiedy przyszła na koncert Radka, to mi się wydawało, że chciała powiedzieć pod wpływem emocji, że jest w ciąży, tylko Kaśka jej przeszkodził.

Potem, jak się uspokoiła, to jej to przeszło.

Przez dwa miesiące żyli z Radkiem w konflikcie, więc mógł nie zauważyć tego, że jest w ciąży.

Teraz, gdy ten brzuch będzie rosnąć, postanowiła wyjechać.

Za potwierdzeniem mojej tezy przemawia to, że jak chciała zrobić sobie test ciążowy, to tak to wyglądało, jakby chciano nam zasugerować, że jest jednak w ciąży.

Znając seriale, to właśnie ta niepewność może oznaczać, że jest w ciąży.

Hans_Kloss

Dodatkowo, nie odebrała też telefonu od Radka, a takie szczegóły w serialach mają istotne znaczenie.

użytkownik usunięty
kokakok

Ja po tym odcinku kiedy był koncert byłem niemal przekonany że jest w ciąży.Zmyliło mnie to że gdyby wyprowadziła się po paru dniach i powiedziała że nie jest w ciąży to wtedy też bym tak uważał ale ona po dwóch miesiącach powiedziała że nie jest w ciąży,więc zaczęłem myśleć że nie jest w ciąży.
Ciężko mu uwierzyć że przez dwa miesiące nie byłoby żadnych objaw ciąży,ale z drugiej strony niektóre kobiety dopiero po dwóch miesiącach dowiadują się że są w ciązy a nawet po 3.

ocenił(a) serial na 4

naciągany problem... powinien urodzić się dzieciak, a po kilku latach okazać się, że nic a nic nie jest podobny do Radzia :D Radzio niech zrobi badania i okaże się, że to dziecko jej sponsora Juliana. Radzio wstrząśnięty dokonałby mordu na swojej ukochanej i gnił we więźniu, z którego wyciągnąłby go duch Igora.

użytkownik usunięty
TomorrowlanD1991

Jak myślicie czy Nicola jest w ciązy bo wcześniej byłem przekonany że nie a teraz wydaje mi się że tak?

ocenił(a) serial na 10

Wiem, że podejmą decyzję o rozstaniu, więc... No cholera wie, chyba nie jest.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

I tu się mylisz.Mi to wygląda jakby nie wiedziała co robić.Przecież Radek powiedział że wolałby żeby nie była w ciąży więc dużo kobiet po takim wyznaniu się zastanawia czy powiedzieć prawdę.Więc możliwe że będzie powtórka z ciąży Majki.

ocenił(a) serial na 10

Może tak, choć słabe byłoby powtarzanie tego motywu. Choć tutaj może być trochę inaczej, Nikola może okładać Radka już na samym początku.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Na mój prosty rozum.Ludzie w tym wypadku Nicola wahają się żeby powiedzieć drugiej osobie coś co ją zaboli,załamie,zdenerwuje a w tym wypadku Radek nie krył się że ma nadzieje że nie jest w ciąży,był wręcz wściekły.
Uważam że w tym wypadku gdyby Nicola postanowiła sama wychować dziecko i wyjechać byłoby bardziej racjonalne niż w sytuacji Majki.
W końcu Nicola popełniła błąd i może uznać że musi za niego zapłacić.Pewnie wróciła by do matki która żadała by żeby wróciła do Juliana a ten byłby gotów jej wszystko wybaczyć i wychować nie swoje dziecko.

ocenił(a) serial na 10

Wyszło, że Nikola nie jest w ciąży, tak jak myślałem. Pewnie za jakiś cząs wróci, ale zajdą jakieś zmiany.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Wiadomo że nie jest ale jej reakcja na wynik ciążowy mnie zastanowiła.Zachowywała się jakby była w ciąży i bała się Radkowi to powiedzieć.Widocznie uznała że Radek nie chce dziecka a to była ostatnia szansa i nie wypaliła i pozostaje zbierać dupę w troki.
Pewnie przez całe dwa miesiące spali że sobą na łóżku jak babcia z dziadkiem bo Radek tak się bał tej ciąży.
Nicola pojechała do Matki więc pewnie zrobią tak że ta będzie ją namawiać do powrotu do Juliana albo innego faceta,a Julian lub inny facet będzie ją adorował.
Może właśnie zrobią tak że Nicola zwiąże się z innym facetem a Radek inną kobietą i zacznie się miłosny czworokąt.

Chyba nie, bo matka Nikoli gra w Klanie i pewnie przez to jej wątek urwali w PM.

użytkownik usunięty
kokakok

mogą też urwać wątek Nicoli w PM albo zrobiż że będą pokazywać jej losy po rozstaniu z Radosławem.

ocenił(a) serial na 8

a mi się wydaję że on jest w ciąży i wróci z brzuchem...poza tym całe to rozstanie to jakieś takie na siłe....zamiast normalne porozmawiać ......to się spakowała i nie myśląc o niczym studia praca no i Radek wkońcu mąż to zupełnie innaczej niż rozstać się z chłopakiem