Jakby na to nie patrzeć pomogła swojemu kochankowi, który zastrzelił niewinnego człowieka i powinien siedzieć w pierdlu uciec za granicę, gdzie pewnie będzie żył w luksusie i przepychu. Rozumiem, że Aleks nie chciał zabić tego człowieka, ale tak się stało i powinien odbyć karę. Sam Aleks ma wyrzuty sumienia a Marysia nic a nic- z zimną krwią i czystym sumieniem załatwia mu paszport i ślepo broni i usprawiedliwia go tak jakby to on był pokrzywdzony w tej całej sprawie. Rozumiem, że wielce kocha siwego Araba, którego zna zaledwie od miesiąca i praktycznie nic o nim nie wie, ale chodzi o to, że ona nie liczy się z uczuciami rodziny Drawskiego. Zresztą ona nie raz dała do zrozumienia, że ma w dupie rodzinę i żonę ofiary i że liczy się tylko jej życie uczuciowe.
nie zapominaj, że nie mówimy tutaj o niewinnym człowieku. Drawski przemycał alkohol, fajki, trzymał w domu broń, był przestępcą., kryminalistą.
Nie rozumiem jej postępowania. Taka niby prawa, porządna Marysia. Może scenarzyści w ten sposób chcieli podkreslić jak wielkim uczuciem darzy Aleksa. Żebyśmy w to uwierzyli.
Wielce zakochana w kolesiu, którego zna zaledwie od miesiąca, a Pawła, z którym była kilka lat wpakowała do pudła.
No z 3 miesiące i od razu tak wielce "zakochana", że robi z niego ofiarę całej sytuacji i pomaga mu uciec za granicę. Mam nadzieję, że nie wyjdzie im to i Aleks trafi do tej prokuratury.
Zawsze była wkurzającą idiotką :) nic się nie zmieniło kiedyś próbowała udawać świętą (pierwsze 200 odcinków) potem stała się szmata
Dlaczego ten dziennikarz powiedział, że nie miał wyjścia i musiał przesunąć termin opublikowania artykułu w gazecie o Drawskim?
Może nie szmatą, bo miała chyba 4 facetów a ma ok 30 lat (mogę się mylić). Tylko, że za każdym razem jej związki przedstawiają jako wielką miłość, a to już jest męczące.
Zaraz bedzie miala nastepnego. Ostatnio mowila,ze nie chce popelnic tego samego bledu jak wpakowala Pawla do pierdla.
zaraz wróci Hrcerzyna i będzie działo Julka będzie mieć nowego wujka Marsia znów pierwszą miłość blabla
Tak w ogóle to Majka zna Aleksa już ponad pół roku (ponad 4 miesiące w serialu + 2 miesiące później). Co do Harcerza to pewnie Majka będzie sie w nim zauraczać, podkochiwać, ale nic z tego nie będzie.
Z tego co czytałem, to Łukasz raczej nie będzie nią zainteresowany. Pod wpływem wspólnie spędzanego czasu Majka będzie się w nim podkochiwać, ale mu chodzi tylko o Pawła. Myślę, że w tym wątku nie będzie chodziło o miłość Łukasza i Majki, to tylko taki pretekst do zainteresowania widzów. Tak samo jak z "rywalizacją" Marysi i Kingi o Aleksa, której praktycznie nie było.
no faktycznie pewnie nie będzie żadnej miłości tak samo jak "rywalizacji" Majki i Kingi o Aleksa. Tylko o co chodzi z Pawłem tutaj.
że niby Harcerz go szuka. dziwne po 10 latach mu się przypomniał, do tego przecież po oddaniu nerki Paweł wyjechał tam gdzie mieszkał i nie chciał z nikim kontaktu,kolejny wątek bez ładu i składu .Wymuszony na siłę.
Pierwsza Miłość już tylko nawiązuje do Mirka i Tosi no i Tomeczka i Stasi. Ta czwórka najmłodszych bohaterów ratuje powołanie tego serialu.