4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Norbert - Paulina

ocenił(a) serial na 4

myslicie, ze ten caly watek z Ula to dlatego, ze jedno z wyzej wymienionych chce opuscic serial? a na marginesie, Norbert/Konopka wyglada na wiecznie skacowanego.

marajka

Tak go ucharakteryzowali w Na wspólnej wygląda ok.

ocenił(a) serial na 4
Ruben_fw

Serio? to musze rzucic okiem

marajka

jest to mozliwe, Beatka z Cezarym znikają, pojawia sie Ula z bratem.

Hans_Kloss

Jaka Ula ?

ocenił(a) serial na 7
Ruben_fw

https://www.telemagazyn.pl/artykuly/pierwsza-milosc-aleksandra-gintrowska-w-obsa dzie-kim-jest-ula-wideo-zdjecia-63186.html

Insekt6

A no tak nie skojarzylem po prostu

Ruben_fw

Poza tym Mikser jako pelnomocnik Cezarego miał sprzedać barbariana i przekazać mu pieniedze. Jesli sprzedaż dojdzie do skutku, Mikser z Ludwikiem raczej znikają z serialu Mikser jako współlokator Kaśki, to obecnie rola nawet nie drugo-, a trzecioplanowa.

ocenił(a) serial na 4
Hans_Kloss

niekoniecznie znikna bo nowy wlasciciel pewnie zachowa ekipe. ale jakos mi sie nie podoba nowa wlascicielka https://www.ipla.tv/wideo/serial/Pierwsza-milosc/828/Kulisy/5001265/Kulisy-seria lu-Pierwsza-Milosc/5f664f393ecd71497a181497b9f39487
w senisie nie przyciaga mojej uwagi

marajka

Czyli po najmniejszej linii oporu w scenariuszu :D, nowy właściciel, załoga ta sama. Ula z wadlewa na kelnerkę żeby długi nie rosły :D

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

Fakt. To jest mocno absurdalne, że kolejny już nowy właściciel pozostawia całą starą załogę heh... Mikser nie zniknie raczej, bo według plotek ma mieć wątek miłosny z nową właścicielką Barbariana. Za to może totalnie zniknąć (albo już zniknął) Błażej.

Cefalix

W redakcji Tymek tez niewiele wystepuje, nie ma go to również Aski i dalej galerii / Anety. Marek jeśli już sie pojawi to niańczy wnuki. Przysłowiowa zmiana warty się przydaje dla rozruszania fabuły.

użytkownik usunięty
marajka

Możliwe. Jeśli Norbert zdradzi Paulina, to na pewno mu nie wybaczy. W końcu raz już ją zdradził, że jej najlepsza przyjaciółka. Nie wiem właściwie, co on widzi w tej Uli . Ładna może jest , ale nie szczera jakaś się wydaje. Paulina dobra i super dziewczyna, poza tym ładniejsza i ma bardziej oryginalna urodę.

No dokładnie, wątek na siłę. Nagle Norbert zobaczył Ulę przy samochodzie i aż z roweru spadł. Ja rozumiem szaleństwo Mirka na punkcie Marianki, bo może mało mają dziewczyn i to nastolatek, wolny od zawsze. Ale Norbert? Ma taką piękną kobietę, do tego inteligentną, bo jednak weterynarię skończyła i ogólnie jest na poziomie, często się dziwię co robi jeszcze na tej wsi, bo wyraźnie przewyższa inne postacie, tam mieszkające, Paulina ogólnie tez jest ciekawa, z dobrym charakterem, ale nie nudziara jak Maryśka, tylko ma charakterek. A Norbert od razu do tej Uli. Już pierwszego dnia. Nawet gdyby Ula była ładniejsza od Pauliny ( choć nie jest) lub ciekawsza, to i tak nie leci się od razu na inną kobietę, jak ma żonę i miał różne perypetie, Paulina mogła mu nie wybaczyć zdrady i w dodatku ja zostawił ( dla też brzydszej) i to w dodatku jej przyjaciółki.

Możliwe że ten cały wątek, to dlatego że ktoś ma odejść Paulina lub Norbert ( wolę już żeby Norberta nie było, a coś mi się wydaje że możliwe iż Paulina wyjedzie znów do Stanów), bo ten wątek jest za głupi i zbyt nagły.

użytkownik usunięty
Penelope261988

To prawda. Mam nadzieja że, jednak Paulina zostanie . Fajna i ładna z niej dziewczyna, ma taką fajna i wyjątkowo urodę, wyróżnia się i aż miło popatrzeć. Faktycznie Norbert ja skrzywdził. Zdradził i to z jej najlepsza przyjaciółka, a ona jeśli chodzi o urodę to do Pauliny się nie umywala . Coś Paulina nie ma szczęścia do facetów. Czuła się samotna i zakochała się w Bartku . On zdradził z nią Emilka, nie wydawało mi się aby Paulina rozbiła ich związek z premedytacją. Zakochała się w Bartku i musiała znosić dla niego lincz całego Wadlewa . A on pobzykal taka piękna i egzotyczna kobietę jak Paulina i znudził się nią i znowu wrócił do nudnej, choć nawet ja lubię i moim zdaniem brzydszej Emilki . Potem Norbert tak się starał żeby odzyskać Paulina i zrobili z nim taka fajna parę. A teraz mając świetna żona, chyba każdy facet marzy o takiej , niczego jej nie brakuje . Szybko ulega fascynacji inna kobieta. A jeszcze to jak chciał uwieść Ule i jak się wyrażał o Paulinie , że spala z jego bratem . Przecież ona była wtedy wolna i zakochana w Bartku . A zresztą na Paulina wiele mężczyzn leciało, a ona była chyba tylko z Norbertem i Bartkiem. Taki brak szacunku do niej . Norbert powinien pochwalić się Uli jaki on jest otwarty i będąc mężem Pauliny sypial z jej najlepsza przyjaciółka. W dodatku nie dość ze, Paulina wybaczyla mu zdradę, to jeszcze znosiła jego problemy z hazardem i tyle czasu go utrzymywała i nie zostawiła go , nawet jak Walery ja kusił prezentami i bogactwem . Mało jest takich lojalnych i wyrozumiały kobiet . Mam nadzieje że, Paulina jednak zostanie . Jest jedną z ciekawszych postaci w Wadliwie. Nawet bez Norberta mogłaby mieć interesujące wątki. Natomiast Norbert budził moja sympatię, tylko w wątku miłosnym z Paulina, sam w sobie nie jest aż tak ciekawy. Jeśli jednak zdradzi Paulina, to na pewno będzie koniec, w końcu miał już dwie szanse. Wyjdzie na to ze, Norbert to wieczny Piotruś Pan i nie dorósł do małżeństwa. Nawet z tak interesująca kobieta jak Paulina. To pewnie gdyby miał za żonę taka Emilka, to znudził by się nią po miesiacu.

użytkownik usunięty

Właśnie będzie w jednym z odcinków,że Norbert zdradzi Paulinę i ta go zostawi: https://wszystkieparypm.blogspot.com/2018/03/paulina-i-norbert-rozstana-sie-to-j uz.html
Poczytajcie sobie!

użytkownik usunięty

Smutne . Poczytałam sobie i pisze ze, Paulina z walizka pojedzie na przystanek . Czyli chyba niestety ona ma odejść. No kurcze , mam nadzieje ze jednak aktorka nie odejdzie. Same fajne postacie odchodzą. Odeszła juz Beatka , a jeśli odejdzie jeszcze Paulina, to już za dużo.

użytkownik usunięty

Dokładnie. Fajne postacie odchodzą a zostawiają drewna.

Paulina ma niepowtarzalną urodę, fajna z twarzy, figury i tyłka.

Samo w sobie naciągane. Zona/ Emilka została z kochanką/Pauliną przyjaciołkami, nawet jesli Bartek i Norbert to bracia i musieliby sie wszyscy okazjonalnie widywac.

Podobnie w innym polsatowskim serialu Przyjaciolki Inga i Dorota.

W realu to baby by sobie kudły powyrywaly hehehe

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Dokładnie byłaby wtedy bitwa ,że aż by się kurzyło hehe .

No dokładnie. Na pewno Norbert zdradzi Paulinę, ale teraz pytanie czy ona gdzieś wyjedzie czy on. Ewentualnie oboje zostaną w Wadlewie. Wiadomo Norbert to brat Bartka i głupio by było by stracili kontakt, ale oboje są nudni, a Norbert to już w ogóle, bo nie widzę dla niego wątków bez Pauliny. A Paulinie dać innego faceta i będzie ok.

użytkownik usunięty
Penelope261988

W takim razie Norbert jest idiotą. Mieć taką dobra kobietę i ja zdradzić. Mam tylko nadzieje ze, Paulina zostanie , a jeśli ktoś wyjedzie to on . Może i Norbert jest bratem Bartka , ale nawet jakby wyjechał, to i tak mogliby utrzymywać kontakt ze sobą. Np aktor mógłby postawić się czasem gościnnie czy Bartek albo Emilka mogliby wspomnieć komuś ze Norbert dzwonił czy że, Bartek spotkał się z nim w mieście. Nie musiałby wcale się pojawiać. Natomiast Paulina jest ciekawa postacią, jej odejście myślę że, byłoby większą strata dla serialu. Zwłaszcza że, za pewne wielu panów ogląda serial dla pięknej pani weterynarz, a Norbert w sumie przeciętny jest . W dodatku jak Norbert ja zdradzi Paulina, pewnie mu nie wybaczy i dobrze , bo ileż można? Zdradzi ja pi raz drugi , wiec zawsze będzie zdradzać. Paulina zasługuje na fajnego faceta , który ją wreszcie doceni i w sumie ona bez Norberta miałaby ciekawe wątki. Ja np.z chęcią bym obejrzała jak Paulina spotyka wreszcie miłość zycia , i miałaby więcej wątków. W Wadliwie nie ma aż tak ciekawych postaci, najbardziej lubię Śmiałka , Sweryna , Olka , Wiktorie , Malwina i Paulina(kolejność przypadkowa ).Wiec szkoda by było. Z kolei Norbert bez Pauliny jest nudny . Oglądanie go z nową partnerką, w ogóle mi się nie podoba, bo jego związek byłby mi totalnie obojętny. Poza tym jak zdradzi Paulina, to pewnie większość widzów nie będzie go lubić. Mam nadzieję że, to Paulina zostanie, a jeśli już to Norbert odchodzi.

No lipa. Jeszcze kurcze niech Marian odejdzie i Seweryn, Olek, Wiktoria to będzie nuda, że hej. Ja tam się cieszę nawet że Paulina rozstanie się z Norbertem, bo rzeczywiście bez niego mogłaby mieć ciekawsze wątki, tylko ze jeżeli to Paulina odejdzie to będzie beznadzieja. Chyba że Paulina odejdzie tylko na jakiś czas. Pewnie wtedy będą pokazywać Norberta z tą nową laską i np wszyscy mieszkańcy będą ich atakować. Więc w końcu wyjadą za granicę a wtedy Paulina wróci.

użytkownik usunięty
Penelope261988

Oby tak było. Ten serial i tak stracił na odejściu Beatki . Rozstanie Pauliny z Norbertem mogłoby dac szanse na ciekawe wątki, bardziej podkreślić jaka to interesująca postać. I nie ukrywam ze, naszej uroczej Pani weterynarz, mogliby dać ciekawszego i bardziej charyzmatycznego mężczyznę, który by na nią zasługiwal . Norbert i jego nowy związek nie specjalnie mnie interesuje. Jeśli Paulina zniknie, a Norbert zostanie, to inna będzie jedną z wielu nic nie wnoszacych i nudnych postaci. Tak więc mam nadzieję że, Paulina wróci, a aktorka robi sobie krótka przerwę. W sumie podobało by mi się tez jeśli Paulina zamieszkałaby we Wrocławiu; tez mogloby być ciekawie.

"Zdradził i to z jej najlepsza przyjaciółka, a ona jeśli chodzi o urodę to do Pauliny się nie umywala"

kto powiedział, że kochanka musi być ładniejsza od żony? może też być tak, że Ula bardziej mu się podoba niż Paulina, są gusta i guściki ;)

e7l

No to też prawda. Są różne gusta i coś w Uli moglo mu się spodobać, jest atrakcyjna, a jak Norbert jest z tych zdradzających i szybko nudzących się, to nie dziwne że zdradzi, ale jednak według mnie Paulina nie ma sobie równych, przynajmniej jeżeli chodzi o urodę, bo ciało to już ktos może mieć lepsze, ale Paulinie też nic nie brakuje za bardzo. No ale to też fakt że facet jak chce zdradzić to i ze starszą i brzydszą zdradzi :P.

użytkownik usunięty
e7l

Masz racje. Mimo że, panuje stereotyp ze większość mężczyzn to wzrokowcy i patrzą przede wszystkim w kobietach na urodę. Oczywiście może być ze mężczyzna, ma piękną kobietę, a zdradzi ja z mniej ładna czy starsza kobieta, a nawet się w niej zakocha. Wiadomo charakter, jak dla mnie też jest ważniejszy. Chodziło mi tylko że, Paulina oprócz urody ma interesująca osobowość, jest zaradna i ma pasje. Bardziej zrozumiałe jest ze mężczyzna jak ma piękną żonę, i romansuje z inną, to że względu na to ze, np. jego żona jest zimna, poznana kobieta jest bardziej interesująca, czy po prostu ma lepszy charakter. Chodziło mi tylko o podkreślenie tego że, na świecie mogłoby być wiele ładniejszych kobiet od Pauliny , chociaż ona jest naprawdę piękna i jeśli chodzi o urodę to w Wadliwie, obok Wiktorii jest najpiękniejsza kobieta. Z tym ze, uroda Wiktorii jest bardziej klasyczna, natomiast Paulina ma bardziej egzotyczna i wyjątkowa rzadka urodę.
Ale dla zakochanego mężczyzny jego kobieta powinna być najpiękniejsza i nawet piękniejsze kobiety w ogóle nie powinny go interesować. Ja nie mogę zrozumieć Norberta ze, mając taką kobietę jak Paulina :piękna, inteligentna, wykształcona, sympatyczna i zaradna, w dodatku taka cierpliwa i wybaczajaca, a także wierna może po prostu zdradzać, ja od tak , i skakać sobie w bok . Przecież taka żona, to szczescie, jakie nie jest dane każdemu mężczyźnie. Rozumiem jeszcze jakby w tej przyjaciolce Pauliny był zakochany i poprostu miałby cudowna żonę, ale naprawdę zakochał się w jej przyjaciolce i jest jego bratnia dusza. Po prostu skrzywdził Paulina, ale zrobil to z miłości do innej, ale chyba okazało się ze, on tej kobiety tak naprawdę nie kochał. Ula jest ładna i może też ma urodę niezwykłą jak na Wadlewo , ale Norbert tyle przeżył z Paulina i Uli przecież właściwie nie zna , a on tak od razu za ta Ula lata . Jakby tak mało Paulina znaczyla dla niego. Po tym co razem przeszli. Rozumiem jakby , chociaż znał ja kilka miesięcy i coś poczuł. A po jego zachowaniu wynika jakby , latal za Ula bo uważa ja za atrakcyjsza , bądź ładniejsza od Pauliny, albo po prostu jest typem Wiecznego Piotrusia Pana i nudzi się ciągle małżeństwem i poleci za pierwszą kobietą jaka się zauroczy . Rzeczywiście kwestia gustu. Jak dla mnie Paulina jest kobietą piękna, o niezwykłej urodzie , ale Ula jest ładna. Co do osobowości Paulina jest dla mnie fajniejszą i ciekawsza, Ula wydaje się może i sympatyczna , ale mi się wydaje ze coś ukrywa i nie jest szczera . Jak jest się okaże.

Mnie się wydaje że Norbert jest po prostu typem faceta, który będzie ciągle zdradzał, bo potrzebuje nowych bodźców i właśnie szybko się nudzi w jednym związku, choćby był z kobietą która jest piękniejsza i ma lepsze ciało od modelki, jest mądrzejsza od Kopernika i do tego lepsza niż anioł, a do tego bardzo ciekawej osobowości i nigdy nie marudzącą. Znam takiego jednego gościa, który jest już w ogóle takim przypadkiem, bo zawsze zdradzał dziewczyny i to dość szybko, a w dodatku raz był naprawdę zakochany w jednej dziewczynie, była jego narzeczoną i chciał z nią spędzić życie i tez ją zdradził, bo jak to mówił, skoro miał okazję do zdrady, to nie mógł jej przepuścić. Ale też został zdradzony i zostawiony przez swoją partnerkę i dopiero się zmienił, właśnie jak poczuł na swojej skórze jak to jest.

I Norbert ma tak samo. Zobaczył nową dziewczynę we wsi, spodobała mu się jej atrakcyjność i po prostu od razu mu odbiło. Taka prawda, że on tej Uli nawet nie zna, rzadko rozmawiali ze sobą, a jak już to on ją podrywał i tyle, albo rozmawiali o podróżach, ale nic o niej nie wie. ( tak samo jak wieś nic o Walerym nie wiedziała i jak się skończyło). Ale to nie ma dla niego znaczenia. I to prawda, że Paulinie praktycznie nic nie brakuje, bo Wiki też bardzo piękna, ale ma swoje humory i czasem Olek miał jej dość, ale nie zdradził, bo taki nie jest. A Paulina Norberta wręcz wspiera, czasem się pokłóca, ale to on na ogół ma jakieś wąty. Jak np ostatnio że Paulina mu wytyka, że ten nie ma pracy, a Paulina nic nie mówiła w ogóle na ten temat. Norbert ma długi, był uzależniony od hazardu, zdradzał Paulinę i zostawił, a ta mu wszystko w końcu wybacza. Wiki to długo wybaczała Olkowi że się uchlał i potknął gdy chciał zabrać butelkę i jaka afera była. A Paulina aż zbyt wyrozumiała. No nie ma się czego czepiać, w porównaniu z innymi dziewczynami we wsi np w porównaniu z Malwiną z którą naprawdę cieżko wytrzymać :). Nawet z taką Kazanową czasem jest ciężko :). No ale to tak się nie ocenia. Po prostu Norbert to taki typ, co szybko się nudzi i nie ważne z kim by był i tak zdradzi.

Penelope261988

A właśnie Paulina nigdy Norberta nie zdradziła, ani nikogo innego ( no była jedynie nie fair wobec Emilki), z Bartkiem miała romans jako wolna kobieta, poza tym tuż po zdradzie, Bartek się przyznał.

Norbert w dodatku zazdrosny aż za bardzo o Paulinę, jak gdzieś z walerym wychodziła, a sam zaraz za Ulą lata, i w dodatku ją zarywa od pierwszego dnia. Ale tacy często są faceci, którzy zdradzają, sami zdradzają, latają za innymi kobietami, a jak ich żona czy partnerka chce spotkać się z kumplem czy kolegami z pracy na spotkanie integracyjne to odstawiają zaraz jakieś akcje i sceny zazdrości, ale widocznie po prostu sądzą innego człowieka swoją miarą, Norbert zdradza Paulinę, i uważa że pewnie ona też jest zdolna go zdradzić w każdej chwili.

użytkownik usunięty
Penelope261988

W odróżnieniu od Norberta Paulina jest stała w uczuciach i wierna . A jako piękna, kobieta z wyjątkową uroda miała powodzenie. Z tego co pamiętam interesowali nia się Wojtek, Skowronek czy Walery i zapewn bardziej interesujący mężczyźni. A ona była tylko z Bartkiem i Norbertem. Faktycznie może źle postąpiła z Emilka, ale ona była w Bartku zakochana. Myślała że, to ten jedyny i po prostu słabo ze, był już po ślubie, no ale łączy ich prawdziwa miłość i myslala ze zawsze będą razem . Po za tym swoje przeszła, mieszkania Wadlewa zgotowali jej piekielko . Ale widać że, zalezalo jej na Bartku, bo i tak z nim była. To on zostawił ją, bo znudził mu się romans i zechciał powrotu do Emilki . W sumie Emilka to on skrzywdził bardziej i Paulina tez. Bartek postąpił źle, ale jakbym była mężczyzna to tez wolałabym Paulina od Emilki . Emilka jest spoko , ale bywa marudna i ma fochy. Po za tym jest dość nudnawa . A Paulina to kłasą sama w sobie .
A Norbert to faktycznie hipokryta . Traktuje Paulina jak piękna własność, która boi się że, ktoś mu zabierze . Ale sam ma prawo podrywać inne kobiety i jeśli chce może sobie zdradzać żonę. Słaby facet , myslam ze zmienił się, odkąd wrócił do Pauliny, ale jak widać to co wtedy zrobił, nie było zwyklym przejawem głupoty, tylko zwyczajnie taka ma naturę.

użytkownik usunięty
Penelope261988

Trafnie odpisałaś Norberta. Po prostu taki facet , powinien być sam i jeśli z kimś się spotykać, to tylko bez zobowiązań, bo prawdziwego związku stworzyć nie umie. Nie jest dobrym meżem i do roli ojca pewnie też nigdy nie dorośnie. Paulina to dojrzała i odpowiedzialną kobieta z klasa . Poważnie traktuje kwestie związków i wierności. Teraz może nie , ale być może kiedyś zachciały dziecka, a według mnie Norbert to nie typ faceta z którym można przeżyć życie i mieć dziecko. Paulina zasługuje na kogoś lepszego. A podobno Olek był seksocholikiem , a Norbert nie . Ale jak widać Olek szczerze kocha Wiktorie i zmienił się dla niej . I mężczyzną zazwyczaj sam wybiera sobie żonę i miewa ona drobne duchy i wady , no ale.nikt nie jest idealny i każdy musi poprostu nauczyć się żyć ze sobą, zanim para weźmie ślub zazwyczaj wie na co się pisze. Np.Olek przed ślubem juz wiedział ze, nasza piękna Wiki umie strzelić focha i kocha ją, wiec dzielnie znosi jej fochy . I Wiktoria tez akceptuje wady Olka . Paulina to dobra i fajna kobieta, jej charakter sprawia że, wstrzymanie z nią nie jest żadną przeszkodą i trudnością. Ale Norbertowi wystarczy chyba fakt nie że, kobieta jest bardziej interesująca i ładniejsza od jego żony, tylko jest ładna i nie jest jego żona, wiec może zrobić sobie skok w bok od małżeńskiej rutyny i zabawić się.

bardzo dobrze podsumowałaś. pamiętajmy też że Norbert i Paulina byli wcześniej małżeństwem i też ją zdradził. ten typ tak ma.

ocenił(a) serial na 8
marajka

Konopka raczej nie chciałby odejść. Często wrzuca na insta fotki z planu PM i widać, że cieszy go ta rola. Jak już to Julia Pogrebińska mogłaby chcieć odejść (ciągle gdzieś podróżuje, czasami dostaje jakieś inne propozycje filmowe/serialowe). Mam nadzieję, że oboje zostaną w serialu, bo odkąd nie ma Wojtka to moje ulubione wadlewskie postacie.

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

no az tak sie nie orientuje, ale calkiem mozliwe. lubie Pogrebinska, ale calkiem prawdopodobne. moze Norbert bedzie z Ula w przyszlosci?