4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34590
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

zrobiłem sobie ostatnio małą przerwę więc teraz miałem do zobaczenia 30 odcinków. jestem w szoku. a więc
- jeszcze więcej melki i krystiana bo przecież czemu nie!
- ogólnie coś nudnawy się ten serial zrobił, wcześniej w 2015 czy 2014 tak nie było a to niby ten sam serial cały czas, teraz od września jest jakoś inaczej...

- jak zobaczyłem ten wątek z Igorem pod kamerami to od razu mi się spodobał. Pomysł i przebieg tego był świetny.. Ale nie! Pojawia się Sabinka która se go wypuszcza i nawet tego nie pokazali tylko "a wypuściłam go" i koniec wątku.
TO SĄ CHYBA JAKIEŚ JAJA. Ja rozumiem że go nie zabiją bo to #1 tego serialu, ale przywracanie go tysiąc razy po to żeby go pożegnać w taki durny sposób wszystko psuje! dodajmy że nawet ani razu nie zobaczył się z Karolem, na co czekałem najbardziej...

- Radzio stał się złodziejem frajerem który okradł przyjaciół, a na koniec jeszcze Kaśce się oberwało
- Jowita, która nagle zwiała z kasą jak jakaś Nikola garnek? WTF?! chyba że się okaże że to tylko takie alibi dla Radzia, że to niby ona ukradła a nie on? (chociaż wątpię, to wyglądało jak typowe pożegnanie kogoś z serialem)
A jeszcze rok temu się cieszyłem jak nad morzem Radek i Jowita zostali parą, teraz patrzę na tą dwójkę i czuję niesmak. W sumie ta żałosna ucieczka we dwójkę do USA też by ten niesmak utrzymała, ale już nawet to byłoby lepsze niż to co właśnie obejrzałem!

Już pal licho nawet tego Igora ale Radek złodziej i Jowita szmata? co to ma być?! To jest jakieś przegięcie. Co dalej? Kaśka wpadnie pod tramwaj? Kinga zdradzi Artura? Michał ukradnie nerkę Marysi?

KTO NAPISAŁ TEN CAŁY SYF?
pomyśleć że niby wcześniej scenarzyści robili pełno głupich rzeczy i psuli wątki, ale po tych zmianach co tam zaszły to od września do teraz wnerwili mnie bardziej niż kiedykolwiek wcześniej!
najlepiej tfurcy zastąpcie Radka i Jowitę melką i krystianem przecież ta dwójka matołów jest najważniejsza w tym serialu
BRAWO

Wingo

No masz rację we wszystkim. Ja już się przyzwyczaiłam do głupstw nowych scenarzystów, ale najpierw tak myślałam WTF i jaka żenada z tych wątków. Teraz przyjmuję to ze śmiechem. Ale rzeczywiście wszystko zepsuli a najbardziej wątek Jowity i Radka. Przez co ich już nie lubię. Pewnie scenarzyści uznali że za nudno jest w tym wątku bo Jowita ciągle chora, ale bez sensu to zrobili. No cóż. Z Igorem też kiepsko, a myślałam że będzie ciekawie, trochę akcji a tu lipa. Zepsuli też jeszcze bardziej postacie jak Weksler, Grażyna, Sabina, Aśka, Mikser, Paulina, Bartek i wiele innych.

ocenił(a) serial na 5
Wingo

Zgadzam się, psują każdy wątek!

ocenił(a) serial na 5
Bielak_812

Moim zdaniem ten serial był całkiem w porządku do czasu pojawienia się Melki... i połączenia jej z plastusiem, wtedy zaczęło się badziewie, jeszcze durny powrót Igora..

ocenił(a) serial na 4
Wingo

o ile wątki były nie najgorsze (a z Igorem wręcz genialny) to zakończenia są istną samomasakracją. Jeszcze do tego Radziu który zgrywał bohatera przed Jowitą że odpracuje tą kasę, a on będzie się chował przed Arturem jak szczur po kanałach. Z sezonu na sezon ta postać jest coraz bardziej żałosna (jak gra Banasiuka)

Wingo

Ten serial dla mnie dzis sie skonczyl. Niby Radek nie byl jakims moim super ulubionym aktorem, ale go lubilam mimo iz watki z nim nudawe. Jowita byla MOJA ULUBIONA bohaterka do czasu choroby. Byla Najlepsza. Potem skopali ta postac, nie moglam juz na nis patrzec, gdzie wczesniej kazda scene z jej udzialem ogladalam po kilka razy. TAK SPIEPRZYC NAJLEPSZA PARE W SERIALU. Ja sie nie moge nadziwic. Gdyby ci pseudo scenarzysci mieli mozg, mogliby to poprowadzic inaczej tak jak pisalam w innym watku. Skoro Opozda chciala odejsc, mogli ja usmiercic, namietne pozegnanie dwojki i rozpacz Radzia. A tak to zostawili jej otwarta droge w raziepowrotu. TYLKO ZE JA NIE WYOBRAZAM SOBIE JOWITY W SERIALU JESLI ONA UKRADLA ta kase? a teraz co? Radzio i Sabinka, happy return? WYMIOTOWAC MI SIE CHCE JAK O TYM POMYSLE. zniszczyli ten serial. Dno i kupa mulu.

pampeluna94

Ja myślałam że Radzio i Jowita wyjadą razem do USA. Tam Jowita wyzdrowieje, a Radek po jakimś czasie odezwie się z tym niusem, przeprosi Artura i powie że zwróci mu kasę, że będzie wysyłał mu jakąś kasę gdy będą mieć stałą pracę W USA z Jowitą. Tak mogli zrobić. Zostawiliby otwartą drogę dla tej pary bo nie uśmierciliby Jowity. Inni wybaczyli by im, bo ukradli kasę by wyleczyć Jowitą. Radek mógłby przyjeżdżać co jakiś czas, jeżeli aktor nie chce odchodzić a Opozda chce. No mogli jakoś tak to rozwiązać :)

maria_88_3

Mogli zrobic wszystko. Mogla zginac pod kolami, umrzec we snie, popelnic samobojstwo ale Z RADKIEM. a tak to wyszlo ze jest szmata, podobnie jak bereciara. W ogole jak dla mnie wstek raka kompletnie niepotrzebny. Mam nadzieje ze cos pozytywnego z tego wyniknie, co wyjasni zachowanie Jowity. Na razie zmieniam kanal - jesli chcesz mozesz mi napisac gdy ta sprawa z Jowita sie wyjasni. Wtedy wroce do serialu.

pampeluna94

ja myślę że to może być tak że Jowita wzięła na siebie tę kradzież Radka, ale coś słabo z tym, bo jednak mogła do Radka chociaż list napisać, albo Kaśce powiedzieć dlaczego wyjeżdża. To prawda można było na 100 sposobów to zrobić, ale wybrali najgorszy. Choć mogli jeszcze wysłać Jowitę z jej byłym szefem, to byłoby jeszcze durniejsze. Ale to wszystko przez nowych scenarzystów. Kto ich zmienił i po co? I napiszemy tobie jak coś się zmieni :)

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Skąd wiesz ze chciała odejść ?

witek_38

znaczy nie wiem :). Napisałam że jeżeli Opozda chce odejść z serialu, to mogli inaczej zakończyć jej wątek. Mógłby być otwarty, jakby chciała wrócić, ale nie tak jak to zrobili :).

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Wróci oby

witek_38

pewnie wróci ;). Choć sama Opozda mówi że nie wie kiedy wróci do PM, ale też nie mówi że nie wróci :P. W ogóle razem z Pniewskim chodzą do szkoły aktorskiej. Współczuję jej i na planie i w szkole z tym gościem :P. Kto co lubi zresztą :).

maria_88_3

chociaż nie, Joanna już raczej skończyła tę szkołę, ale chodziła do niej z Pniewskim.

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Wróci pisało gdzieś :)

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Kur*wa dziewczyna jego kiedys była

witek_38

kur*wa tak mówisz na boską Jowitę ? :P

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Na niego mowie nie na nią a boska to jest :)

witek_38

ok :), nie bo tak napisane było, że zwątpiłam. Wiem właśnie że na nią byś tak nie powiedział. No cóż, nie wiedziałam że byli razem, dziwne :P.

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

No jej kto by nie chciał :)

witek_38

ale kto by chciał Pniewskiego :P

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

Dużo małych kure*wek by go chciało :)

pampeluna94

A co ma być pomysł żeby znów Sabina była z Radkiem? Co jeszcze ktoś zmieni płeć?

Penelope261988

Radek bedzie tam u niej mieszkal, dostanie po ryju zapewne od Natana a wiec bardzo prawdopodobnym jest ze znow cos z nimi bedzie. Zenada

pampeluna94

no Radek zostanie wyrzucony z mieszkania gdzie mieszka z Kaśka, więc gdzieś kimać musiał, a u Błażeja jest przepych. Może Natan będzie bez powodu zazdrosny, w końcu Radek to były Sabiny. Też podobno Radek gdzieś też przepadnie i wszyscy będą go szukać.

użytkownik usunięty
pampeluna94

Gdzie niby było że Sabina będzie miała romans z Radkiem a ten oberwie od Natana?swoją drogą Radek już teraz powinien dostać od Natana za poręczenie,od Artura za kradzież,od Kaśki za oskarżenia i to że sam go uderzył.

ocenił(a) serial na 5

No właśnie dlatego nienawidzę tej gównianej "paczki przyjaciół" - pieniądze znikają i od razu Radziu podejrzewa swego dobrego kumpla, z którym żyje od wielu lat, jeszcze wyzywa go od sukinsynów i daje mu po ryju.

użytkownik usunięty
Bielak_812

mnie ta paczka to była żenada po wypadku dziewczyn,oczywiście wszyscy chyba tylko poza Radkiem uwierzyli w jej winę a najbardziej Jowita,Mikser,Kaśka.Poza tym jak była w więzieniu mieli ją gdzieś i pili vódkę w barze.

Wingo

te lovestory Karola z Aśką (z której od jakiegoś czasu robią prostytutkę która puściłaby się dla hajsu) to też kolejny świetny pomysł. w zwiastunie widzę, że Grzegorz daje Karolowi w łeb, jak tak dalej pójdzie to wcale się nie zdziwię jak za rok ogłoszą że koniec serialu bo oglądalność spadnie na przykład. Pewnie się tak nie stanie, ale idą dobrą drogą jeśli chcą ten serial zniszczyć. Poza tym podobno wśród scenarzystów są jacyś od Na Wspólnej, to teraz rozumiem dlaczego wieje jakąś taką nudą. By się w sumie zgadzało. Ostatnio w tv widziałem kawałek jakiegoś odcinka m jak miłość i się śmiałem że jaki ten serial (i klan też) jest cienki i sztuczny przy PM. A tu proszę, zaczęli równać do poziomu wodorostów

ocenił(a) serial na 5
Wingo

Ja ostatnio oglądałem "M jak Mroczki" i wydawało mi się ciekawsze niż PM :P

ocenił(a) serial na 4
Wingo

Aśka podobno ma potem latać za Arturem...

ocenił(a) serial na 5
qwerty95960

Serio? Zrobili z niej latawicę na kasę.

ocenił(a) serial na 4
Wingo

akurat Aska z Karolem to akurat nie jest zly pomysl, ale na dluzsza mete nic z tego nie bedzie jak na moj gust

Wingo

a i jeszcze jedno: kilka najnowszych odcinków to jeden wielki smęto-hejt "jacy to faceci źli" vs. "jakie to kobiety złe" o co chodzi? ktoś tu przenosi klimat durnych polskich komedii romantycznych, patrzę na to słucham tego bełkotu i myślę: co ja oglądam? o_O

ocenił(a) serial na 4
Wingo

wlasnie naprodukowalam sie piszac dlugasny watek na ten temat i cos nie poszlo... wiec teraz krotko :P O TYM SAMYM MYSLALAM Ijeszcze taka refleksja, ze na wazne dla serialu postaci nie ma pomyslu jak Blazej od kilku sezonow bez watku(czyli to nie tylko przez nowych scenarzystow) i ostatnio to samo robia z Mikserem, Daria i Kaska... jedynie jeszcze postac Sabiny jako tako ciagnie "dzieki" Igorowi za to Radka jest tak duzo, ze juz mi sie go nie chce ogladac. od kilku sezonow on i on (watek z Zygmunntem, Nicola, Jowita)

ocenił(a) serial na 5
marajka

Ciągle męczą tych samych bohaterów.. Maryśka i Michał oraz ich cudowne dzieci, Radek i Jowita, Wekslerowie i dalsze poczynania wadlewskiego byłego trójkąta - Emilia, Bartek, Paulina. Rzygać się już tym chce...

ocenił(a) serial na 8
marajka

Zgadzam się z tym, że od paru sezonów nie ma pomysłu na wątki takich postaci jak Błażej czy Mikser. Dodałbym do tego również Marka (który chyba ostatni raz pojawił się, jak dobrze pamiętam, na ślubie Kingi i Artura we WRZEŚNIU!), Anetę, Wiktorię, Grzegorza i Grażynę (bo ci dwoje stanowią tylko taki dodatek do wątku Sabiny i Karola).

Za to mogę Wam zdradzić, że już wkrótce czeka nas duży i w miarę poważny wątek z Kaśką, który zakocha się w nowej bohaterce o imieniu... Katarzyna. ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

A Jowita wróci ?

witek_38

mocno bym sie zawiódł na scenarzystach gdyby w najbliższym czasie ta oszustka i złodziejka wróciła...oby nie

ocenił(a) serial na 10
aron312

Będzie na kogo patrzeć :)

ocenił(a) serial na 8
witek_38

Na razie nie wiadomo, ale na pewno jeszcze się pojawi w... halucynacjach Radka. ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

W nowym zwiastunie była :)

Cefalix

No to będzie śmiesznie Kaśka z Kaśką :P. Dobra faktycznie chcą zrobić parodię ale chociaż w końcu Kaśka będzie miał dziewczynę i nie będzie dodatkiem do kumpli.Ciekawe jaka ona będzie :)

ocenił(a) serial na 4
Wingo

w ogóle w klubie fitness oprócz Adama ma też pojawić się nowy instruktor jogi, którego zagra Przemysław Bluszcz
Jakim cudem wpadli na tak idiotyczny pomysł?! Nie wierzę że dali mu taką rolę. Bluszcza idealnie bym widział w kimś pokroju Manuela, Igora czy Zygmunta, czyli czarny charakter, może nawet psychol. Chyba że o czymś nie wiemy....

qwerty95960

o, Bluszcz. on zawsze fajnie grał złych, może coś ciekawego nam szykują

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Tak, ma się pojawić Bluszcz jako jogin - Przemek. Z tego co widziałem, póki co nie zapowiada się na to, że ma to być czarny charakter, ale zobaczymy. Być może będzie jak z Manuelem, który początkowo też wydawał się fajny i wszystkie laski na niego leciały, a jak było potem, to wiadomo. ;) Z joginem będzie podobnie - będą na niego lecieć Luiza, Daria, sporo klientek fitnessu. ;)

Dodatkowo do obsady dołączyła znana z "M jak Mdłości" Anna Gzyra, która zagra Tolę - nową współpracowniczkę Artura... Toli rzecz jasna bardzo spodoba się pan Kulczycki.

qwerty95960

No może właśnie o to chodzi :P. Manuel np był tancerzem i nic nie zapowiadało że jest psycholem. No później wyszło że chciał zgwałcić Majkę ale nagle zrobił się mordercą :P. Więc tutaj instruktor jogi może później też być czarnym charakterem.

użytkownik usunięty
maria_88_3

W M jak miłość jak się pojawił w roli tego Rafała Gołębiewskiego to był ok pracował w tym siedlisku Anny a potem okazało się,że jest psycholem chciał zabic swoją żoną bo myślał,że go zdradza i podpalil ich dom. po tym wydarzeniu sądzieli go mieli go zamknąć do więzienia ale jak go przebadali to ta jego choroba psychiczna jest znacznie silna,że zamknęli go do psychiatryka na dożywocie.

użytkownik usunięty

A teraz ta rola instruktora Jogi ciekawe co z tego wyniknie.

to ten gość co grał Rafała? Haha no nie. Wiesz nie skojarzyłam po nazwisku aktora, miałam sprawdzić na filmwebie co do za gagatek który tylko czarne charaktery gra. Nie no nie mogę haha ;). Nie no dobra przestaję się śmiać, nie jednak nie haha. Rafała zagrał świetnie naprawdę, aż strach było na niego patrzeć i nadawał się świetnie jako pracownik do ciężkich prac w siedlisku ale tu ma być że co instruktorem jogi, on ? I jeszcze mentorem duchowym czy coś dla Kingi? Nie wyobrażam sobie Bluszcza żeby ćwiczył jogę ale ok :). Na pewno mu szykują już coś wybuchowego. Wszak nie ma Igora, nie ma Dragona, nie ma Zygmunta.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Tak w ostatnim odcinku przed wakacjaki spalił dom Mostowiakom. Zobaczymy co z tego będzie puki nie ma właśnie Igora,Dragona w Pm. No aż się sama zdziwiłam,że temu Bluszczowi dali taką rolę duchownego co jest jeszcze instruktorem jogi. heh Oby coś to było ciekawego w tych odcinkach z jego udziałem