Obecnie chyba więcej postaci irytujący niż negatywnych.Irytujących czyli takich których postępowanie drażni,albo raz robi coś a innym razem jakby temu zaprzecza.Negatywne obecnie to wiadomo Igor,Andrzej najpierw sojusznik Karola a teraz wręcz przeciwnik większy niż Igor,Damian facet jest wyjątkowo cyniczny pewnie wie że Paulina chce ratować wieś z kłopotów i tym bardziej rajcuje go seks z nią.
Ale z tych co irytują bo niby są to postaci albo pozytywne albo mieszane dla mnie najbardziej Radek,Sabina i Krystian każda z tych postaci jest tak irytująca że ciężko wskazać którą najbardziej.A dla was?
Negatywne postacie to tak jak piszesz, chyba nikogo bym nie dodała :). A irytujące to oczywiście ta trójca plus Ewa, Maryśka, czasem Melka też wkurza, Malwina często denerwuje, na szczęście Bartek i Emilia wg mnie mniej irytują niż irytowali :P. W sumie to takie najważniejsze irytujące postacie, choć prawie każdy w PM denerwuje mniej lub bardziej, zależnie od odcinka :).
Negatywne postaci podobają mi się wyjątkowo bardzo obecnie w PM.głównie wątki tych złych oglądam z pozytywnym nastawieniem.Tym zabawniejsze że dwóch można powiedzieć Bossów pojawiło się w serialu niby jako bohaterowie pozytywni Damian miał być dobrodziejem/dobrym wujkiem dającym super pożyczki,Andrzej super bohater wyzwalającym Wekslerów od Igora.Na pewno na duży plus dla obu aktorów.Serialowy Damian jest idealny nie jest to mafiozo w stylu Rączki który był grozny bardziej niż jego ochroniarza,to taki gość przypominający wręcz trochę Igora,niby niepozorny,cyniczny a momentami czego nie można napisać o Igorze wręcz zabawny czy sprawiający wrażenie sympatycznego.
Dobrze że twórcy nie chcieli właśnie żeby ten mafiozo miał być grożny,raczej wypadło by to słabo w wykonaniu Urbańskiego choć czasami jak się napina dobrze to wypada.Ale wychodzi na swoje dzieci swojej przebiegłości,inteligencji,sprytowi itd.
Serialowy Andrzej natomiast jest wyborny jako cynik,jego teorie i paranoje są też bardzo dobrze zagrane,z jednej strony jego teorie spiskowe są jak z kosmosu a z drugiej brzmi to dość realnie.Karola na dodatek zachowuje się jakby sobie z niego jaja robił.Poza tym fajnie wyglądają sceny jak się spina.
Więc wiadomo wielka trójca irytuje od jakiegoś czasu przez większość scen,a takie postaci jak Melka,Marysia,Ewa czy ostatnio Tola z tą dziecinną akcją z niszczeniem rezerwacji.
Czyli tak jak dla mnie.W tych postaciach to rzadkość zachowania z sensem,albo że może się podobać.