PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34527
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Znowu nie chce Dominika, ciekawe dlaczego? Szkoda go bo wwidać że jemu bardzo zależy. Z takim
dziwakiem jak Fabian jakoś mogła być, a Dominik od niego o wiele fajniejszy i nie zachowuje się
jak ciota i nieudacznik.

fifi123

Bo to idiotka. Nie wiem na co ona liczy, chyba na to że Fabian wróci z Anglii, wybaczy mu zdradę z inna laską i będzie jak dawniej.
A swoją drogą szkoda, że zapomnieli już o Mirce i Krystianie.

ocenił(a) serial na 8
Gibon1991

Krystian moze wróci jesienią, bo aktor ma prawdziwą armię małoletnich fanek na FB, które dosłownie zasypuja produkcję prośbami o jego powrót i w końcu oficjalny profil PM odpowiedział, że "zobaczymy, co sie da zrobić" i że te prośby do nich dotarły.

A Patrycja to idiotka faktycznie, Dominik zbyt normalny jak na jej gust, ona woli emo typu Fabian i badboy'ów typu Dragon. Szkoda, że Dominik nie ma w czym przebierać w PM: albo Patrycja albo same starsze typu Daga xP.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Dominik też był bad boyem swego czasu. Teraz stał się naprawdę w porządku gościem i Patrycja ma problem... Może nie jest gotowa, może moment nieodpowiedni...

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Owszem, był, ale krótko. Myślę, że Patrycja podświadomie wciaż liczy na powrot Fabiana. Ciekawe czemu Nerlewski zrezygnował z roli (zakladam, ze sam chcial odejść i przez to rozbił sie watek paczki F/P/D/M/K). Byc moze chcial sie poświęcic w pelni studiom.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Ja sądzę, że po prostu taki był zamysł scenarzystów, a za kilka miesięcy wróci Fabian, Krystian czy Mirka. Co by nie mówić - fajni to byli przypalowcy :P

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

No nie wiem. Coś długo ich nie ma. Mnie to wygląda na rezygnację scenarzystów z watku calej paczki z powodu odejścia aktora grajacego Fabiana, który był w jego centrum i bez niego to już nie mialo takiego sensu. Wraz z nim zniknęły tez postaci jego rodziców, Mirka, Krystian, w ogóle szkoła i jej dyrektor (Szwedes). Została tylko Patrycja i jej kompan - Dominik.

Zgiebongo

Jak Dominik żle się zachowywał Patrycja mówiła mirce że jest bucem i żle traktuje innych, a z Dragonem się spotykała pomimo, że Radek mówił jaki jest i że przed nią gra.

Cefalix

Mogli rozwinąć wątek romans Dagi i Dominika, ciekawe by to było.

ocenił(a) serial na 8
fifi123

Może coś z tego będzie, bo widzialem na planie, ze aktorzy grający Dagę i Dominika prywatnie sie bardzo lubia i troche kumpluja. ;)

Cefalix

No właśnie, może szykują grunt pod powrót Krystiana, który mądrzeje przez ten czas nieobecności w serialu i na przykład zaiskrzy między nim a Patrycją? Może dlatego z Dominikiem nie wychodzi, bo chcą pchnąć Patrycję w ramiona Krystiana, na którego czeka grono fanek? To by chyba było najprostsze rozwiązanie jego powrotu, a i romans by był :D

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Nie jest to złe rozwiązanie, w końcu dwoje młodych to trochę za mało, zeby z nimi stworzyć dobry wątek miłosny, zawsze potrzebny jest ktoś trzeci, kto się wtrąci między nich.

Jak dla mnie to Dominik jest fajniejszy od Krystiana. Mówię zarówno o postaci jak i o aktorze. Aktor grający Krystiana widać, że bardzo lubi, kiedy się o nim sporo mówi, sam nakręca te swoje fanki jak może na fb, a tymczasem aktor grający Dominika - totalne przeciwiństwo, całkowita skromność, zero fanpejdżów, w ogóle bardziej naturalnie gra moim zdaniem. ;)

Cefalix

Dziwne że scenarzyści tak porzucają wątki i myślą że widzowie zapominają

ocenił(a) serial na 8
fifi123

Kiedyś robili to na potęgę, np. porzucono wątek rodziny Pawła, Radoszów, Kaliny granej przez Sashę Strunin, Franka, Stefani, karateki Adriana i Hana...

Cefalix

To wkurzające ale nie mogą też robić tak że każdego uśmiercą albo wyjedzie

ocenił(a) serial na 8
fifi123

Pozostaje jeszcze opcja - więzienie. :P

Cefalix

Ooo tak w więzieniu już sporo jest, zaczęło się od świątkowej.

Cefalix

Ja też wcale nie uważam, że jest fajniejszy, wręcz nie lubię ani postaci, ani aktora. Jedynie gdybam, co sobie mogą myśleć scenarzyści :)

ocenił(a) serial na 8
fifi123

Patrycja to taka pusta dziewuszynka

ocenił(a) serial na 6
fifi123

i brzydka

ocenił(a) serial na 4
ttrroonnkk

Chomik ;) ale taka najgorsza nie jest tylko nabzdyczona. Dominik za fajny dla niej. Powinni wrocic z watkiem szkolnym, albo juz w sumie studenckim i nowa laska moglaby sie zjawic

ocenił(a) serial na 8
marajka

jest tragiczna zero rozumu

fifi123

Nie lubię Patrycji, ale w kwestii Dominika będę jej bronić. Przecież serce nie sługa, nie można sobie wybrać w kim się zakochasz. Może ona chciałaby, ale przez taki długi czas nic nie zaiskrzyło? Swoją droga może to lepiej, że wiedząc że nic nie czuje do Dominika nie robi mu złudnych nadziei. Gorzej byście ją nazywali jakby połaziła z nim przez miesiąc i na końcu stwierdziła "próbowałam, ale nic z tego". Mam nadzieje, że kiedyś Dominikowi się poszczęści :)

SoniaBlade

Ja go lubię i fajnie by było jakby mu znależli jakąś dziewczynę skoro ona go nie chce. Ale scenarzyści zapominają o wątku licealistów i zwykle występuują tylko tak na chwilę dołączeni do innych wątków np. udawanie choroby przez Kaśkę.

SoniaBlade

Wreszcie jakaś rozsądna wypowiedź w tym temacie :) Może i dla większości kobiet Dominik jest atrakcyjniejszy niż np. Fabian, ale to nie oznacza, że dla każdej. Akurat Patrycja zakochała się z Fabianie, a do Dominika póki co nic nie czuje, więc ma być z nim na siłę tylko dlatego, że ładnie by razem wyglądali?

Swego czasu wielu jechało po Błażeju, że jest głupi, bo nie chciał być z tą blondynką z reklamy. To ja się pytam co to za przyjemność być z kimś, kto nas w ogóle nie kręci lub w jakiś sposób odrzuca? Co z tego, że pół świata uważa daną osobę za symbol seksu, jak np. mnie nie pociąga?

Osobiście wolę nawet karłowatą i garbatą dziewczynę która będzie miała "to coś" niż miss świata, która nijak mnie nie grzeje ;)

ocenił(a) serial na 10
kindybal

Zgadzam się w 100%. Wszyscy rozpływają się nad tą blondyną z Play, a mnie on w ogóle nie kręci, nic. Znacznie bardziej Nikola czy Agata. Dlatego też śmieszą mnie te teksty jak ta może nie chcieć tego czy ten tej...

kindybal

Z Błażejem to inna sprawa, bo on przecież leci na każdą dziewczynę, która się do niego uśmiechnie (no oprócz Aśki, ale tu biorą górę wspomnienia z dzieciństwa, zresztą ich relacja się zmienia, pewnie coś z tego będzie) i na blondynkę z Playa też leciał, wręcz zgłupiał na chwilę. Chodzi o to, że mu się odwidziała, gdy wyszło na jaw, że nosi mundur :D Chyba to ludzi bardziej rozwaliło. No i może też to, że tak bardzo chciał mieć dziewczynę, nawet do klubu poszedł szukać, a jak się fajna panna trafiła, to zwiał.
To inny przypadek niż Patrycja, która nie szuka miłości, nie szuka faceta na siłę i Dominik już parę razy usłyszał, że nic z tego. Nie dawała mu nadziei. Patrycja pod tym względem jest w porządku.
A Dominik bardzo fajny chłopak, trzeba przyznać.

Szkoda, że wątki naszej "młodzieży" są właściwie w zaniku. W tamtym sezonie tyle ich było. Osobiście wolałabym wątki szkolne, niż te nudy z Marychą i Aleksem, Anetą etc.

LiLuLa

a skąd wiesz, że nawet jeśli byliby razem, to by nim nie rządziła jak ojciec i że o wszystkim by mu nie donosiła? jgdy Błażej dał jej kosza, nie potrafiła tego przyjąć z godnością, tylko się na nim wyżyła. jasne, bo wielce księżniczce nikt nie ma prawa dać kosza. taka fajna była , tak?

makintosz

A czy ja twierdzę, że wiem, albo że nie wiem, co by było gdyby....? Ty też tego nie wiesz. Ja tylko się odnoszę do porównania sytuacji Patrycji i Błażeja i reakcji na forum :D ). W sumie każdy ma swoje widzimisię. Ja tam się cieszę akurat, że Błażej nie wdał się w romans z tą dziewczyną, wydała mi się antypatyczna i jakoś nie pasowała do serialu.

Poza tym, co to jest za argument, że ona byłaby tyranem? Przecież oni nawet nie spróbowali, więc skąd wiadomo, jak by im się układało? Ty mnie pytasz, skąd wiem, że by nim nie rządziła, a ja pytam Ciebie, skąd wiesz, że by rządziła?
W sumie jedyne, co jest śmieszne to to, że Błażej zwiał , bo się bał, że kobieta będzie nim właśnie "rządzić". No ale, jak mówię, każdy ma swoje widzimisię i nic na siłę.

LiLuLa

masz rację, nie wiem tego, ale trochę rozumiem Błażeja - wolał nie ryzykować. poza tym pokazała jaka jest, gdy ten dał jej kosza. nie potrafiła tego spokojnie przyjąć na klatę, tylko się na nim wyżyła.

makintosz

I to też prawda, niefajna dziewczyna, więc ostatecznie wychodzi, że Błażej ją wyczuł :D

LiLuLa

nie bronię Błażeja, tylko dlaczego jakoś wcześniej jej nie jej to wszystko nie przeszkadzało? dopiero gdy dał jej kosza, wyrzygała mu wszystko. przecież mogła mu od razu powiedzieć, że nic z tego nie będzie, że przeszkadza jej, że nie studiuje itd.

kindybal

Ale i tak mogliby spróbować, a Krystian moim zdaniem byłby o wiele gorszym chłopakiem dla Patrycji, taki szpaner z bogatego domu

fifi123

To przykre. Ale fakt, gdyby miała dawać mu nadzieję na coś, czego nigdy nie będzie, to lepiej. Poza tym to serial. Wszystko się może zdarzyć. ;)

fifi123

bo lubi dziwaków i bad boyów, Dominik jest pewnie dla niej zbyt normalny, a przez to nudny. powinien się rozejrzeć za inną, Pati ma czarną przeszłość, była galerianką. zresztą, ma chomiczy pyszczek xD