4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Przykład ; nieżyjący już Hubert /R.I.P/ który ponoć miał w Berlinie własną galerię / wow /,
chodził jak na taki standard życiowy w zwykłych ciuchach jakieś kurtki, koszulki mało
zjawiskowe ogólnie nie wiadomo co.. Ta cała gównarzeria, typu Radek czy inni , prawie że
Versace.. śmiech Panie stylisto/od reklamy/reżyserze :)

ocenił(a) serial na 2
Bawidamek_filmaniak

Znam wiele bogatych osób którzy nie zwracają uwagi na ubiór. Popatrz jak ubiera się właściciel facebooka Mark Zuckerberg, kto jak kto ale on ma kasę na ciuchy od znanych projektantów. Fakt, w serialu wszyscy mają kupę kasy i świetnie płatne posady, ale to jest tylko serial.

ocenił(a) serial na 7
nick2008

Nie no serial ma koszmarne w sumie stroje. Bez przerwy chodza w tych samych ciuchac :/ Mogliby chociaz Marysi projektowac lepsze ciuchy w ktorych wygladalaby bardziej kobieco i moglaby miec ich wiecej. wiecznie ta koszula w kratke i jakies tam cos dluzszego a kiedys caly czas sweter w paski o ile dobrze pamietam ;p
Hubert to ubieral sie... no jednym slowem katastrofa, Paweł tez ale teraz jakos lepiej wyglada moze dlatego ze ma te krótsze włosy he Anka tylko sportowy styl ale ona jakos wyglada w sumie. Najlepiej chyba wyglada Aneta Pałkowska... elegancko i zawsze ladnie no i Grazyna. Ale nikt nie przebije Ewy bleeeeeee. Po prostu koszmar z ciuchami w PM

madzia124

dziś rano oglądałem na polsacie 2 powtórkę, tam lecą odcinki tak z ok100 w tył, była scena jak Paweł siedzi przy barze z Hubertem w czarnej koszulce - prawie go nie poznałem - jak dotąd to też kojarzyłem go z wąskimi dżinsami, koszulką w kratkę i jakimiś dziwacznymi kowbojkami. Temat Ewy jest tak durnowaty jak gestykulacja starego Króla

ocenił(a) serial na 7
Bawidamek_filmaniak

No popatrz to jednak nieraz mają inny strój xD
Ten serial staje się coraz gorszy niestety. Bywają wątki, które chwilowo zaciekawią ale po jakimś czasie znów stają się nudne lub są po prostu tak źle zagrane, że żal oglądać....
A to całe rozstanie Majki i Pawła już zbyt długo trwa, mogłoby się wkoncu zakonczyc. Niby już przecież ze sobą rozmawiają itp. jest dobrze. Skoro im dobrze w innych związkach to bez sensu jest ta cała PIERWSZA MIŁOŚĆ. Co nagle po jakimś czasie zrozumieją, że jednak bez siebie nie potrafią żyć? bezsensu....
Po przyjeździe Majki z Berlina już powinni się zejść skoro się niby kochali... no niby mieli do siebie żal a raczej Paweł do Majki ale nie przesadzajmy juz ;p
Sorki, że tak odbiegłam od tematu....

madzia124

Żal?
Zdradzała go przez wiele miesięcy a później doniosła na policję i siedział przez nią w pierdlu.
Dobrze mu z Anią więc po co na siłę wchodzić znów do tej samej rzeki? Bez sensu.
Wprawdzie przez dłuższy czas ich związek był głównym wątkiem serialu ale czy aż tak ciekawym? Nie przesadzajmy... nuda
Już bardzo długo nie są razem a jakoś nikt nie przestał oglądać serialu z tego powodu i z pewnością nie każdy czeka na ich cudowne zejście. A tak na zdrowy rozum-który normalny facet zostawiłby taką ładną kobietę jak Ania dla jakiegoś sfrustrowanego bezpłciowego pokurcza?:D
Co do ubrań to masakra haha
najbardziej śmieszy mnie zawsze Sabina. Siedzi w tej pracowni (w której nic nie szyją, poza tą workowatą kiecką dla Ewy), co drugi dzień biega na zakupy a od trzech lat szura w tym szarym sweterku w różyczki.
Aneta faktycznie elegancko ale ma tylko jeden zestaw-taki kawowy garnitur i czerwony płaszcz, no i nieśmiertelny satynowy szlafrok haha
Styl Pawła obrósł już niemal legendą:D ale co tam, lubię gościa;)
Marysieńka z kolei ma jedną koszulę w kratę (w workowatych spodniach do kompletu śpi, więc wynika z tego że w dzień szura w koszuli od piżamy) oraz podwijaną spódnicę tzw bombkę która nie wiem czym dokładnie jest:/ a i jeszcze te żałosne bluzeczki odsłaniające ramiona, wiązane na guza na biodrze które nosi wraz z Renatą:/
Ewa to brudas, te czapki wielkości wora św. Mikołaja, jakieś wojskowe plecaki. Co to k... ma być?

shrek1991

Eheheheheeheh, dobrze podsumowane. Faktycznie wątki są niedopracowane , przez co serial staje się banalny, pamiętam że miało to swój klimat swego czasu , na prawdę fajny, mam na myśli czasy jak do serialu wkroczył Bartek, melanże z Arturkiem, ŚP. Patrykiem, znajomość Bartka z ta prostytutką , czasy jak Żukowski pracował jeszcze w kolejowym. Strasznie kiczowate się to stało, tak jak ktoś wyżej napisał , wiele wątków z których można by było zrobić coś, potraktowane jest powierzchownie, cała sytuacja z Błażejem i Grazyną - najpierw męża jej bije, zadziera z szychami, przystawia się do bogatej babki, oszołomiony, potem nagle jakaś Ewka, teraz znowu Grażyna co za głupota...Anetka, to chyba jest 11 na liście najbogatszych polaków, własną klinikę zasponsorowała Turczykowi i Mareczkowi oczywiście, a we Wrocławiu to zna ją chyba każdy taksówkarz, jak widzi tramwaj to chyba szczeka :P
Co do ciuchów, to chyba Artur chodzi najlepiej ubrany / też z resztą dziany kolo /, albo skórka albo jakies płaszczyki, luz.
Ej, co to jest za laska ta Jagoda? Kumpela Dagi, taka blondyna , ponoć z MONARU wyszła - też nie wygląda na taką co to by ostro ćpała, bo za ładna jest.. oj jest. niezła , komu się podoba łapka w górę!

Bawidamek_filmaniak

Jowita,a nie Jagoda ;P

pringles

tak tak tak, sory. Ale wkurza mnie ten radziu i to jego powodzenie. Tak wogóle to ciekawe ile artur krzyczy za wynajem tego mieszkanka w ogarniętej dzielnicy, swoją drogą kto tam mieszka? Radek , jego siostra galerianka i Mikser tak? Czy jak ?

Bawidamek_filmaniak

Radziu jest uroczy, bezczelny, boski nie dziwie się, że ma powodzenie!xD A mieszkanie mają pewnie za free, bo Artur to niby jakiś milioner i oddal mieszkanie Tosterowi i Kaśce za darmo. Taka bajka

milenasy

Jakiemu Tosterowi?Mixer pasożytuje u sabiny a u Artura mieszka Kaśka z Radziem i jego siostrą:P
Swoją drogą ciekawe gdzie się podzieją kiedy wróci Arturo? Czy może odda im je bo przecież "kasa nie gra roli":D a sam zostanie umieszczony w którymś z wcześniejszych lokali mieszkaniowych:P

Teraz wpadło mi do łba pewnie skojarzenie w temacie mieszkań. Pamiętacie mieszkanie Kingi i Kuby z początkowych odcinków?
Teraz tam chyba mieszka Sabina:D Drzwi wejściowe i okna są w tym samym miejscu, tak mi się wydaje:P

shrek1991

słabo pamiętam tamto mieszkanie, ale zdaje się że było tam podobne przejście do sypialni... Swoją drogą jak na tą kase to słaby standard..

shrek1991

no co ty mikser to toster na filmwebie

milenasy

Wiem, wiem że Mixer to Toster:D
zaprzeczam tylko stwierdzeniu jakoby mieszkał on u Artura.

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

albo błazej smigający przez pół dekady w koszulce z liverpoolu łeheheh

lww

Błażej to frajer jak bym go spotkał to bym mu nakopał. A jeśli o ciuchy chodzi to chyba jednak Artur najlepiej chodzi