4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Na ofc stronie serialu widziałem sondę na temat tego, co się stanie z Pawłem. I jedyne możliwe opcje to:
1. Paweł zostanie odnaleziony dzięki pieniądzom Artura.
2. Nie uda się go znaleźć.
Więc praktycznie pewne jest (z Igorem też nie było opcji jego śmierci, tylko ucieczka z kasą bądź wiezienie), że Pawła nie uśmiercą. To w sumie zrozumiałe, bo zniszczony zostałby sens serialu - może jednak zostać uznany za zaginionego i tyle.

Zgiebongo

Zostanie odnaleziony, ale jego twarz będzie zdeformowana i będzie miał zawinięta głowę bandażami. Czekać go będą wiele operacji plastycznych. Także nie będzie mógł mówić. I tak o to, przez ten czas grać może go byle kto. A dopiero jak przejdzie tą całą kuracje, mogą wybrać konkretnego aktora.

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Po co to wymyślasz? :D

Zgiebongo

Spekuluje tak ty. Daje pomysł scenarzystom.

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

No chyba, że tak, bo pisałeś, jakbyś znów "znał" scenariusz.
Ogólnie pomysł fajny, jestem za. Podgrzewanie emocji przed odkryciem nowej twarzy Pawła.

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

A tak w ogóle to już w piątek ostatni odcinek i wydaje się, że można spodziewać się zwiastuna "Po wakacjach" i może będziemy wiedzieć więcej. Nie liczyłbym jednak, że pokażą nowego Pawła, by nie niszczyć jeszcze marzeń fanów Krawczyka.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

ostatni raz "po wakacjach" pokazali w 2010 roku. W 2011,2012 i 2013 roku po prostu skończył się odcinek bez zwiastunu co będzie w następnym odcinku i imiona i nazwiska aktorów. Tak samo jak kiedyś było "za chwilę" .

ocenił(a) serial na 10

No nie, rok temu w 2013 też było po wakacjach, na pewno :)

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Krawczyk przez akcję z Włodarą nie ma fanów :)

ocenił(a) serial na 9
smynia5

hahah. nie ma fanów? właśnie ma, ale ja go nie zabardzo lubię...

ocenił(a) serial na 8
alexandrax123

Może i się ktoś jeszcze ostał ale ogólnie nie wzbudza on teraz pozytywnych emocji. W moim odczuciu jest i jeszcze długo będzie skreślony. Rzeszy fanów silnie go broniących nie zauważyłam, raczej we wszelkich komentarzach jest na niego nagonka.

ocenił(a) serial na 10
smynia5

Po ostatnim przed wakacjami odcinku 1924 nie ma żadnej zapowiedzi powakacyjnych wydarzeń, tylko to co będzie w kolejnym, a sam odcinek chu*owy... żal :P

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Szkoda, trzeba będzie po prostu zaczekać :)

ocenił(a) serial na 10
smynia5

Ale tak się nie robi, zero zachęcenia do czekania na nowy sezon. Dali dupy, albo po prostu po wakacjach nic ciekawego się nie wydarzy i nie ma się czym chwalić. Wydawało się, że gorszej końcówki niż rok temu nie może być, a jednak :P

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Może w telewizji coś puszczą, jeszcze nie jest to pewne. Przypomnij mi z ciekawości jak się skończył ostatni, śmiercią Igora?

ocenił(a) serial na 10
smynia5

Sam ostatni odcinek w 2013 roku był przeciętny, może na odrobinę lepszym poziomie niż teraz, ale była całkiem fajna zapowiedz powakacyjnych odcinków (można było przypuszczać, że Karol zabił Igora, wyjaśnienie zagadki z tajemniczą nocą Szymona i Majki, do tego wątek Beaty, Filipa, Angeliki, Kingi i Artura w Krakowie, nowa laska Błażeja, romans Juliana z Łucją). Wyjaśnienie tego, kto zabił Igora było dopiero 4 tygodnie po wakacjach, a sama śmierć chyba w kwietniu czy na początku maja.

Wątpię, by w telewizji puścili inną zapowiedz, na pewno nie. Prędzej wrzucą zwiastun powakacyjnych odcinków do internetu, ale to zobaczą tylko Ci powiedzmy bardzo zainteresowani serialem - przeciętny widz włączy TV o 18, zobaczy, że nudy i może zapomnieć wrócić we wrześniu.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Jej... Mam wrażenie, że po tych wydarzeniach które opisujesz jakoś mało się dzialo w serialu. Cały rok wątek Agaty i Igora, jeszcze Aleks... :/ Kiepski był ten rok w moim odczuciu.

Racja, teraz najwięcej informacji o PM jest w Internecie, więc zapewne na Facebooku będzie jakaś zapowiedź.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Bo mało chyba mają w zapasie odcinków juz (myślę, że max. 1940), a w nich malo ciekawe rzeczy typu Samanta c.d., Patrycja i modeling, trochę Jarka i Kingi, wielki (wcale nie taki wielki ;) ) konkurs barmański, dalszy ciąg sprawy Szklarskiego. Myślę, że zwiastun będzie w necie w połowie lipca lub pod koniec, jak już dokręcą trochę nowych scen, pojawią sie nowi bohaterowie, moze ktoś wróci. Mam nadzieję, że tak będzie. Poziom odcinków mocno spadl po zakończeniu wątku Igora. Muszą szybko go przywrócic lub wprowadzić nowy czarny charakter tego typu.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby przez kilka tygodni września nie wydarzyło się nic ciekawego w sprawie Pawła czy Adama. Do tego muszą wymyślić coś szokującego. Stawiam, że albo przywrócą Agatę, której zniknąć pomógł Natan albo wróci Igor, chociaż nie wiem co on mógłby dalej kombinować jako czarny charakter. No trudno powiedzieć co mogą przygotować mega ciekawego, naprawde. Powrót Teresy byłby mega, ale pewnie Ewa Skibińska by się nie zgodziła.

Zgiebongo

Mogłaby być inna aktorka. Np. Maria Rybarczyk, Sylwia Wysocka, Magdalena Kuta, Hanna Dunowska, Izabela Dąbrowska, Dorota Pomykała, Ewa Kuryło, Dorota Nowakowska, Dorota Bierkowska, Ewa Błaszczyk, Marzena Trybała, Beata Kawka, Lucyna Malec

A jakbyście widzieli powrót Teresy?

Najlepiej małymi kroczkami, że obserwuje Kingę z ukrycia, daje jej głuche telefony. W końcu Kaśka ją zauważa przed BarBarianem i zagaduje, ale ona ucieka. Wtedy on mówi o wszystkim Kindze, a ta ojcu. Szukają jej lecz bez skutku. W końcu przychodzi do mieszkania, ale zastaje tylko wnuków z opiekunką. Tomek oczywiście ją poznaje. Zostawia list dla Kingi i ponownie znika na jakiś czas. Po jakimś czasie Kinga odbiera telefon z policji, że jej matka została zatrzymana za kradzież. Okazuje się, że Terasa od jakiegoś czasu jest bezdomną. Żukowska zabiera ją do domu. I tak dalej i tak dalej.

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Nie wiem czy ludzie "kupiliby" nową aktorkę do tej roli, tym bardziej, że minęło już kilka lat odkąd zniknęła Ewa Skibińska, wątpię czy wywoływaloby to jakieś emocje. Byłoby naprawdę mega gdyby wróciła Skibińska, ale z tego co pamietam to była zadowolona z odejścia i powiedziała, że to nieodwracalne.

Pomysł na powrót fajny, też robiłbym to stopniowo, by podkręcać emocje. Tak myśle, że Skibińska nie musiałaby wracać na stałe jako główna bohaterka, tylko zrobić z nią jakiś większy wątek i tyle.