W którym dokładnie odcinku na początku serialu zmienili Pawła i dlaczego? Mógłby ktoś odpowiedzieć? Tamten moim zdaniem bardziej pasował do Marysi wogóle jestem zdania że powini przywrócić wątek Pawła i Marysi w serialu nawet z tym starym Pawłem.
Mateusz Janicki pożegnał się z rolą Pawła w 60 odcinku. Z tego co pamiętam, chciał się w pełni poświęcić studiom aktorskim. Nowy aktor - Mikołaj Krawczyk występował od 61 odcinka od sceny pogrzebu matki Marysi w Wadlewie.
a właśnie a było tak samo jak w amerykańskich serialach,że lektor powiedział w tle,że rolę Pawła gra teraz Mikołaj Krawczyk? i dlaczego akurat Krawczyk otrzymał rolę?.
Nie było nic takiego. Po prostu jeszcze pod koniec 60 odc. grał Janicki (ten odcinek chyba skończył się tym, że odnaleziono ciało zaginionej mamy Marysi), a już na początku 61 odc. był napis "miesiąc później" (albo ileś tam tygodni/miesięcy później, nie pamiętam) i pokazano Marysię, Teresę, Jana, Agnieszkę i nowego Pawła/Krawczyka jak wspólnie stoją w Wadlewie na cmentarzu nad grobem mamy Marysi po pogrzebie. Nawet Mikołaj był wtedy ubrany w te same ciuchy, które wcześniej nosił Mateusz.
Nie wiem czemu Krawczyk dostał rolę, pewnie po prostu wygrał casting. Ogólnie on już był wtedy trochę znanym serialowym aktorem, bo przedtem do 2003 roku przez jakieś 2 lata grał Tomka - kolegę Agnieszki w "Klanie". Pamiętam tylko, że w jakimś programie zapowiadali, że teraz Pawła będzie grał nowy aktor i pokazywali, że ma mieć sceny w restauracji ze swoją serialową matką.
Wielkie dzięki za odpowiedź coś właśnie mi świtało w głowie ze będzie to około 50-60 odcinka. Pytam bo właśnie na ipli oglądam serial od samego początku żeby przypomnieć sobie jak to wszystko się zaczęło.