PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34536
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Radek to przygłup

użytkownik usunięty

Do kwadratu.W tym odcinku przeszedł samego siebie w kwestii bystrości umysłu.Gość wychodzi z mieszkania,Sabina przed wyjściem jego jest napalona,szykuje że szaleństwo w sypialni z czego ona nie robi tajemnicy.Radek wraca Sabina siedzi z miną jakby się dowiedziała że ją zdradził,zaczyna jakieś gadki co zrobić z rzeczami Natana,a potem co on zrobił z rzeczami Jowity.

Facet daje się totalnie podpuścić,mimo że przecież wiedział że trzyma w mieszkaniu Sabiny rzeczy Jowity,szczegółowe pytanie,dalej nie dają mu do myślenia że coś tutaj nie pasuje.Facet orientuje się o co chodzi dopiero gdy ta mówi wprost o co chodzi i niemal naprowadza go na pudła z rzeczami Jowity.Naprawdę gość błysnął bardziej niż zwykle,zamiast przynajmniej na początku zauważyć że Sabina mogła zobaczyć rzeczy Jowity stąd ten super humor a dwa te podchody chyba nie były bez powodu.

rozbawil mnie sam tytul tego tematu :)

Radek to przygłup, to fakt ;). Czasem mu nawet współczułam że trafił na Nikolę która go tak wykorzystała i że był pieskiem Jowity, ale teraz fajnie że znów radzio będzie płaszczył się przed Jowitą. To jego rola :). Sabina to go traktuje jak partnera, równego sobie ale w końcu to przygłup i jego miejsce jest na kolanach :P. W dodatku fajnie jakby Nikola wróciła na parę odcinków i też zrobiła jakąś chryję ( wprawdzie nie chcę jej oglądać, ale Radka z głupią twarzą tak :)). Najlepiej jakby Radek musiał jeszcze więcej za kredyt płacić, bo coś za dobrze mu się żyje :P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Radek wogóle jest komiczny Jowita chyba jakoś w listopadzie go wykiwała,czyli minęło jakoś 4 miesiące,a gość przez ten czas się bujał.Facet ma gigantyczne długi i co zamiast gdzie chociaż cokolwiek zarobić,to on sobie bimba.W kwestii kredytu wiadomo mogli by wyjaśnić sprawę,ale zawsze można uznać że skoro o tym nie mówią Nicola może się ogarnęła w końcu nie ma jej w serialu przynajmniej dwa lata jak nie 3,ale bardziej chyba dwa,a jak wyjeżdzała to mówiła że jedzie chyba do Anglii a jak się odkuje to będzie płacić kredyt,więc może w końcu zaczęła go spłacać,albo Radek się wk.... że skoro ten Salon nigdy nie będzie jego umowa jest chora,absurdalna gość płaci kredyt za salon jak swój,a nic z tego nie ma.

Bardziej zastanawia mnie z czego oni żyją,bo raczej zbytnio nie oszczędzają a nikt przecież nie zarabia,nie pokazują przecież żeby Karol prowadził jakieś drobne interesy,czy Radek jakieś strony internetowe tworzył za pieniądze,czy np jako grafik komputerowy.Do momentu mieszkania przez Natana pewnie on ich utrzymywał,bo przecież pewnie kilka tysięcy zarabiał,a teraz albo mieli jakieś zaskórniaki,albo Grażyna ich futruje.

Owszem można stwierdzić że na początku tej sceny faktycznie inteligentny facet domyśliłby się o co chodzi,bo przecież to ma być jeden z syndromów inteligencji,umiejętność łączenia faktów do kupy.Ale jak Sabina już go zaczynała dopytywać o rzeczy Jowity,spodziewałem się jąkania no wiesz jeszcze ich nie wyrzuciłem i tłumaczenie.

Zabawne jest to że Radek zbytnio się w tym związku nie przemęcza spodziewałem się że będzie jak z Nicolą czy Jowitą piękne hasła,deklaracje a on raczej trzyma Sabinę na dystans,ona niby traktuje go lepiej niż Jowita ale raczej chyba nie pada określeniem kocham cię,czy kocham Radka,paradoksalnie ona twierdziła że kocha Natana a Radek bardziej do niej pasuje,na dodatek on nie oczekuje jak Natan czegoś poważnego,trochę w tym prawdy,dlatego istnieje duże ryzyko że jak Radek ją wykiwa,znowu powróci temat jej miłości do Natana,powie tym swoim refleksyjnym głosem że cały czas kochała Natana,jednak nie potrafiła równać z nim poziomem,a taki outsider jak Radek to łatwiejsza sprawa.

haha no tak Natan przecież ich utrzymywał, a jeszcze dostał kopa w tyłek od Saby i Radzia, a Karol nie miał zdania ale i tak raczej wolał radziula od Natana.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Generalnie lubię Karola ale w tej sytuacji zachował się jak zwykły najemnik który zagra tam gdzie lepiej zapłacą,wymarzył mu się super biznes z Radkiem i Natan może spadać.Tak naprawdę wszyscy dali d... totalnie,na całej linii Grażka też najpierw dopinguje Natana do walki o Sabinę a za chwilę zaprasza Radka niemal jak zięcia,Błażej wyprowadza go z domu,żeby przypadkiem Radek nie oberwał,reszta nawet uwagi Radkowi ani Sabinie nie zwróciła że potraktowaliście chłopaka jak śmiecia,Karol też dołożył swoją cegiełkę to on wprowadził Radka do mieszkania.

Nie twierdzę że każdy chłopak z miejsca jest uwielbiany przez ziomków swojej dziewczyny oraz jej teściów,ale tutaj właśnie tak było,a co zwyczajne bliższa koszula ciału Radek był ich bliższym kumplem to ok że Natan na trybuny,Natan out,jak Radek ją wykiwa to też będzie nikt nawet konkretnie go nie spier... że rozbił związek żeby za chwilę do Jowity.

Przypomniałem sobie że kilka lat temu jak wchodziła Nicola i Błażej sobie uroił że jest jej chłopakiem,bo ta może 3 razy się zwyczajnie z nim spotkała,to Kaśka do niego coś tam że nie odbija się kumplowi dziewczyny coś tam że jest zwykły leszcze czy jakoś inaczej w każdym razie jakieś wyzwisko to było,a co tutaj porównywać Błażej był nią tylko zainteresowany,Natan jednak znacznie większy.

użytkownik usunięty

Niezła ironia zresztą nie pierwszy raz w tym serialu w 2259 odcinku Radek zapewnia Sabinę że Jowita to już przeszłość,a za kilka odcinków ta wraca do serialu,a już w 2273 odcinku mają porwać się emocją.Kiedyś Nicolę zapewniał że Jowita to przeszłośc,a chwilę póżniej przeszłością była Nicola,a sam biegał za Jowitą,więc replay.Z tą kasą to faktycznie kogoś naciągnęła.

użytkownik usunięty

Ale to zabawne Sabina mówi Radkowi dam ci czas żebyś się z nią pożegnał,a chwilę póżniej Kaśka wyjmuje kartkę od Jowity która wróciła,szkoda że jak Sabina mówiła dam ci czas żebyś się z nią pożegnał,Jowita nie wpakowała się do mieszkania Sabiny.Kaśka fajne miny robił jak zobaczył Jowitę jakby chciał powiedzieć co tutaj się dzieje,albo ja chyba śnię.Radek i Sabina pełna profeska podczas spotkania kłócą się,podają różne wersje,każdy chce być mądrzejszy.