Poszukiwani są statyści o typowo południowej urodzie (ciemna cera, czarne włosy, ciemna
oprawa oczu).
"TYP :KOLUMBIJCZYCY
Jest to statystowanie w serialu "Pierwsza Miłość"- zdjęcia WYJAZDOWE w dniach 15-16-17
lipca. (Karpacz)
Szukamy Kobiet i Mężczyzn w wieku 20-50 lat z wyraźną, południową urodą."
Ciekawe, co? Oczywiście nie będa nic kręcić w Peru czy Kolumbii, ale może Karpacz ma robić za
jakieś krajobrazy w Ameryce Południowej? Co myślicie?
Żałuję, że nie mogę się wybrać, ale niestety mam zbyt jasną karnację, absolutnie nie
przypominam południowca, ale może ktoś z Was by chciał się wybrać (oczywiście wpierw trzeba
sie zapisać do agencji statystów Edwin Film we Wrocławiu - to nic nie kosztuje!).
Jeszcze info dla zachęty:
"Producent serialu zapewnia dojazd na plan zdjęciowy, wyżywienie oraz zakwaterowanie.
Stawka podwyższona :)"
Może będzie szansa zobaczyć nowego Pawła? :P
Ja chciałem tylko powiedzieć ze czytałem dwa nowe wywiady Anety Zając w TeleTygodniu i Angorze i dziwne że nagle po 10 latach przypomniała sobie imię Mateusz Janicki bo w tych wywiadach dwukrotnie o nim wspomina tak jakby chciała po cichu przypomnieć że on kiedyś grał w serialu. Wprawdzie nie mówi nic konkretnego ale jakby ale jakby Pawła miał zagrać ktoś inny to napewno twórcy serialu nie pozwoliliby wspominać o Janickim.
Link na facebooka https://www.facebook.com/pages/Aneta-Zaj%C4%85c-Official/684167244964616?ref=ts& fref=ts
ja sobie zdjęcia te zapisałem na kompie i przeczytałem. Jak zjedziesz trochę w dół to znajdziesz z przed kilku dni wywiad z teletygodnia
W tych słowach mówi o Janickim w TeleTygodniu:
Redaktor: W serialu gra pani od samego początku. To już 10 lat.
Aneta: Tak, przez tyle lat niezmiennie. Gdy zaczynałam ten serial nie miałam pojęcia, jak to się potoczy.
Nie przypuszczałam, że będę w miejscu, w jakim jestem teraz. Pamiętam, jak drugi reżyser
powiedział mi Mateuszowi Janickiemu: "Zobaczycie, że już wkrótce wasze życie zmieni się zupełnie.
Nie będziecie osobami anonimowymi". Wtedy nie mieliśmy pojęcia, o czym on mówi.
Wywiad z Angory:
Redaktor:
Już 10 lat gra Pani Marysię Radosz w niekończącym się serialu "Pierwsza miłość". Czy miała pani swiadomość,
że główna rola w serialu może blokować inne działania aktorskie?
Aneta Zając:
Nie miałam, za to bardzo się ucieszyłam, ze dostałam pracę, bo bardzo rzadko zdarzają się sytuacje,
gdzie będąc jeszcze na studiach, otrzymuje się takie zadanie. Zgodziłam się bez wahania, tym bardziej
że praca w serialu "Pierwsza miłość" zapowiadała się ciekawie. Zaczynałam grać rolę Marysię, mając za partnera
Mateusza Janickiego. Drugi reżyser serialu powiedział nam, że po emisji pierwszych odcinków przekonamy się,
co daje popularność serialowa. Nie docierało do nas, że będziemy rozpoznani na ulicy., że ludzie będą
nas zaczepiali, że utracimy prywatność. Nie wiedziałam, że ludzie pokochają ten serial i będą
chcieli go oglądać przez kolejne dziesięć lat. Serial jest emitowany codziennie, ale nie oznacza to, że jestem zajęta
od rana do wieczora. Na planie spędzałam kilka, kilkanaście dni w miesiącu. W międzyczasie mogłam grać w tearze, wziąć udział
w programach "Jak oni śpiewają" czy w "Tańcu z gwiazdami"
To wystarczy poszukać obcokrajowca mówiącego po polsku ;p
Wystarczą jakieś dobre ujęcia z lasów w Polsce i od razu można udawać Peru, Kolumbię ;p
Eee, to zapowiada się naprawdę grubo! Coś czuje, że tam może być Paweł! Trzeba się zawijać i na Karpacz moi drodzy, bo żarty się skończyły! No ewentualnie mogłyby byc to też jakieś jazdy z Filipem, ale ilośc dni zdjęciowych nie wskazuje na to.
Wakacje w Karpaczu - biere to!
A masz południową urodę? ;p Nie no, niech ktoś pojedzie, może się czegoś dowiemy. Może też jakieś pismaki podchwycą temat. Oprócz tego, że to może być coś z Filipem, to niestety może to tez być kolejny wyjazd młodych (Radki, Miksery itp.), bo oni często jeżdżą w plener. Ale do tego mi nie pasują ci Kolumbijczycy. :D Może Łukasz Płoszajski tez się wybiera, wtedy na pewno nie omieszkałby o tym napisać na swoim fb. :D
Jeśli nic nie będzie wiadomo i nikt z forum nie pojedzie, to w ostateczności wypytam znajomych statystów przy następnej możliwej okazji o co kaman. ;)
Wczoraj przesadziłem z optymizmem i nie tylko :D To na bank coś z Pawłem. Trzy dni zdjęciowe to naprawdę sporo, więc z pewnością wybiorą się tam też inni aktorzy. Serialowy Artur (tutaj można liczyć na fejsa, Płoszaj nie wytrzymałby, żeby nic nie wrzucić :D), może Aleks, Marysia, na bank Łukasz. Październik/listopad zapowiada się ciekawie. Z forum pewnie nikt nie pojedzie, ale może podczas wakacji czegoś się jeszcze dowiemy, bo na ten moment newsów jest jak na lekarstwo.
To prawda, że słabo obecnie z newsami. Bardziej piszą o życiu prywatnym Anety czy Mateusza Banasiuka niż o tym co w nowym sezonie. Najdziwniejsze, że jeszcze nie ma nic o tym kto po wakacjach dołączy do obsady (Totoszko to raczej tylko epizod będzie kilkunastoodcinkowy). Rok temu już wiedzieliśmy o Agacie, Paulinie, powrocie Pawła...
Nie chcę się zbytnio nakręcać, ale naprawdę ładnie się zapowiada. Moze czekają z powrotem Pawła do 2000 odcinka. ;)
Nom, myśle, że wbrew pozorom może być ciekawy sezon. Lepszy niż rok temu. Jak dla mnie wątek z Pawłem mogą przedłużać nawet przez kilka miesięcy, byle była ciekawa akcja i na końcu oczekiwany powrót - najlepiej Janickiego. Do tego jest jeszcze Jarek i Kinga, mega wątek, całkiem ciekawe rzeczy z Filipem i Szklarskim. Plus Radek i Jowita, ale do tego podchodzę z przymrużeniem oka. W każdym razie Radziu ma znów wpaść w jakieś kłopoty, fajnie.
Też wlasnie slyszałem, że ma być coś z Radkiem (znów kłopoty, pewnie kryminalne). No i ciekawe co scenarzyści szykują Sabinie. Wiemy jedynie, że zmieni fryzurę xP. Oby szybko skończyły się nudy z Natanem. ;)
Ciekawi mnie też czy wątek Jarka i Kingi pociągną jeszcze dłużej niz przez wrzesień (czyli czy Jarek będzie też w odcinkach kręconych po tej przerwie chyba 6-tygodniowej).
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0%20-8/10382314_66237 1087190186_7040308068505494017_o.jpg?dl=1
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0 -8/10382314_662371087190186_7040308068505494017_o.jpg?dl=1 - na planie Pierwszej Milosci naprawdę grubo!!!
http://s6.ifotos.pl/img/auto2jpg_ewwaens.jpg
http://s3.ifotos.pl/img/auto1jpg_ewwaeep.jpg (auto colombia) - co tam się będzie działo? 0.O
Wow, no to nieźle... Szkoda, że nie widać nikogo z aktorów, ale np. Cieszyński powinien tam być. Jeśli kręcili to wczoraj czy przedwczoraj, to na pewno bez udziału Płoszaja, bo gra teraz spektakl w Chorzowie.
Skoro już się na poważnie wzięli za udawanie Ameryki Południowej u nas, to nie no... Musi być tam nowy Paweł. Po prostu musi być, inaczej po co tyle zachodu? ;)
Musi być :) Naprawdę aż trudno było mi uwierzyć, ze to Pierwsza Miłość, że się wzięli za takie coś. Muszą mieć naprawdę fajny scenariusz i dużo chęci. To było nagrywane jakoś pod koniec czerwca - 28, 29. Teraz nie ma wątpliwości, że to wątek z Pawłem i ten Karpacz to kolejna część plenerów związanych z tym wątkiem.
No to świetnie. :) Ciekawi mnie czy jak będą pokazywać te sceny niby w Ameryce Pld, to czy będzie u dołu ekranu napis - coś w stylu "Lima, Peru". :D
W ogóle mi się te plenery trochę kojarzą z "Misją Afganistan", w której grał Krawczyk (samego serialu nie oglądałem, tylko zajawki). Krawczyka w tych scenach nie będzie na pewno, ale jestem pewien, że taki Janicki kapitalnie by się prezentował w tych scenach. Dobra charakteryzacja (na takiego trochę wyczerpanego fizycznie uciekiniera) i ludzie z miejsca by go pokochali. ;)
Oj absolutnie zgadzam się, Janicki byłby mega. Nie oszukując się - Krawczyk też, oglądałem Misję Afganistan, fajnie sobie radził. Janicki natomiast ostatnio miał podobne sceny w tym filmie Karuzela z Roznerskim, nie wiele, ale był taki motyw. Już go widzę w takiej akcji :) No jestem bardzo ciekawy jacy aktorzy będą mieli tam sceny, o co będzie chodzić i jak ekipa poradzi sobie z takim wyzwaniem realizacyjnie, bo to spore wyzwanie. Takiej jazdy w Pierwszej Miłości jeszcze nie było, że też się na to zdecydowali... bo już myślałem, że cała akcja rozgrywać się będzie przez Skype :) Może musieli z tym poczekać, Zając wysłali za granicę, bo miała dużo obowiązków z Tańcem z Gwiazdami (mówiła o tym w wywiadzie), potem była przerwa i dopiero teraz mogą się rozkręcać.
Tak, Krawczyk z pewnością też by sobie poradził, ale skoro nie chce, to jego strata.
Wciąż mnie jeszcze zastanawia kwestia dostępności Janickiego i czy móglby grać jednocześnie główną rolę w PM i drugoplanowa w MjM. Myślę, że dobrym przykładem na to, że można chwytać parę srok za jeden ogon jest Mateusz Banasiuk (Radek), który gra w filmach, jeździ po krajowych i zagranicznych festiwalach, gra chyba wciąż drugoplanową rolę w "Na Wspólnej", mieszka na stałe w stolicy i znajduje przy tym wszystkim czas na PM i podróże do Wroclawia, i robi to wszystko tak, że postać Radka w ogóle nie znika choć na krótki czas z PM. Również Aneta Zając ma świetnie opracowany plan dnia, który pozwala jej wszystko godzic z wychowywaniem 2 dzieci.
Wiadomo, że nie możemy wiedzieć o tym, co mysli Mateusz Janicki o potencjalnym powrocie do PM, ale można spekulować. Jak dla mnie mógłby spokojnie godzić granie w PM z graniem w MjM. Zresztą na planie PM mógłby być te kilka/kilkanaście dni w miesiącu, a gdyby chciał wiecej czasu na film czy coś, to zawsze mógłby sobie zrobić z miesiąc przerwy i powiedziałoby się, że Paweł wyjechał w interesach czy na wakacje. ;)
Myślę też, czy scenarzyści nie przegięli trochę z tym Peru/Kolumbią i czy sami sobie nie utrudnili zadania. Mogli przecież wymyślić, że Pablo jest gdzieś w Europie i tam kręcić (jak kiedyś w Chorwacji). No, ale jeśli faktycznie chcą u nas udawać Peru/Kolumbię i to nie problem, to może bez różnicy. Obieżyświat z tego Krzyżanowskiego. ;)
Ale na tę chwilę ten cały wątek z Pawłem to s-f niż realizm.
No chyba, że okaże się, że Łukasz go w to wciągnął.
O KUR** Okazzuje się, ze Agata pojawiła się w serialu jeszcze wcześniej niż myslalem
http://youtu.be/Ci0R6xDJWRo
Wiedziałem o tym, wtedy była tylko przez parę odcinków. To był krótki wątek. Grażyna podejrzewała, że Weksler ma młodą kochankę, a okazało się, że to nieślubna córka. Paweł zapoznał obie siostry ze sobą, ale wredna wówczas Sabina nie chciała bliżej poznać dobrej (wtedy) Agaty. Parę lat później role się odwróciły.
Nie sądziłem, że jeszcze kiedyś do tego wrócą i że powróci Agata. Zresztą tak samo nie myślałem, że powróci Harcerz i Rajmund. Jeszcze żeby wrócili Świątkowie oraz Mariusz&Karolina. :)
o tak zeby Świątkowie wrocili to bylo by cos stare dobre czasy a wiesz moze co sie z nimi stalo gdzie oni sa i czy pani swiatek nadal siedzi w wiezieniu?
Krzysztof przeniósł się z synkiem chyba do siostry w Gdyni czy Gdańsku. Potem jeszcze przyjechali na parę odcinków odwiedzić Żukowskich, gdy Agnieszka wyszła z więzienia na przepustkę. Pewnie nadal siedzi, inaczej może coś by wspomnieli, że wyszła. Może kiedyś wrócą. ;)
bardzo bym sie ucieszyl agnieszka chyba dostala 15 lat wiec mogli za dobre sprawowanie ja wypuscic ciekawe jakby teraz wygladai
Nie pamiętam, żeby mówili w ogóle o tym jaki jest wyrok. Ale możesz mieć rację. ;)
Wpisz sobie w google "Barbara Kałużna" to zobaczysz jak obecnie wygląda. Wiele się chyba nie zmieniła. ;)
Płoszaj i Aneta dodali fajne foto z planu: z nimi jest serialowy Łukasz, Kinga i Aleks, więc to będzie taka nowa ekipa - kiedyś był Patryk i Paweł teraz są oni. Zdjeć z nowym aktorem w roli Krzyzanowskiego nie ma co się spodziewać (jeśli taki oczywiście będzie), bo to pewnie jest pilnie strzeżone info :P
Widziałem właśnie. Super. Mamy przy tym kolejne potwierdzenie, że Aleks będzie miał sporo scen z Arturem, ale też i Łukaszem i będzie powiązany z wątkiem poszukiwań Pawła.
Ekipa przednia. Brak mi tylko Janickiego, Kwietniewskiego i Ilczuk i byłaby miazga. xD :D
Ciekawi mnie czym się będzie zawodowo zajmował Harcerz jak już przycichnie wątek poszukiwań i będzie troche więcej o samym Harcerzu.
Harcerz może być nawet na drugim planie, byleby tylko prędzej czy później pojawił się Pablo.
Bartek czy może też Emilka pewnie też będą się w tym wątku przewijać, ale wiadomo, że mieszkają w Wadlewie i duża ilość wspólnych scen odpada.
Mam nadzieję, że Mariola nadal będzie interesować się losami swojego syna i nie zniknie, a najlepiej gdyby pojawił sie też Mariusz i może Karolina. Szczególnie ten pierwszy mógłby chociaż na jakiś czas przyjechać do Wrocławia, z chęcią zobaczyłbym go w tym wątku.
A z drugiej strony tak sobie myślę, że może cały ciężar tego wątku Pawła spadnie na Marysię? Może ta cała akcja w Karpaczu czy ze zdjęć dotyczyć będzie tylko zaginionej Majki? Oby nie, ale niestety tak też może być.
Owszem, to niestety możliwe...
Ale coś z tym Pawłem muszą zrobić. Uśmiercić go, chyba nie uśmiercą, a jego los musi zostać rozstrzygnięty. Nie ma sensu przeciągać tego w nieskończoność. Jeśli Janicki nie będzie chciał grać, to niech szukaja do skutku nowego aktora. Jak się boją opinii widzów, to niech przedstawią propozycje nowych aktorów na fb i zrobią głosowanie przy pomocy lajków ktory najlepszy czy cos. ;)
Uśmiercić nie usmiercą, ale w ofc sondzie były opcje, że zostanie znaleziony dzięki pieniądzą Artura albo zostanie uznany za zaginionego. Jak dla mnie świństwem byłby taki w ogóle nie satysfakcjonujący finał wątku. Te porwanie Marysi jak dla mnie jest trochę sztuczne - może zrobili tak, bo wtedy Zajączka występowała w TzG i musiała zniknąć na jakiś czas. Oby motyw Pawła ciągle był najważniejszy.
Pewnie, że byłoby to świństwo tak skończyć wątek. Wtedy też byłby punkt dla Krawczyka, który wytykał twórcom m.in. to, że nie chcą zakończyć wątku Pawła i niepotrzebnie robią widzom nadzieje na jego wielki powrót z twarzą Mikołaja. Twórcy powinni wyciągnąć z tego wnioski i koniecznie powinni zrobić coś z Pawłem w czołówce...
Dokładnie, jak Janicki nie chciał grać ( o czym nawet nie chce myśleć ) a wiadome że mu to zaproponowali to jedyne rozwiązanie to głosowanie. Tak żeby to widzowie wybrali, żeby nie było znów niespodzianek, zmiany Pawła. Problem w tym że jakby widzowie mieli głosować to Pawła nie zobaczylibyśmy do wiosny. Bo o Pawle mamy się dowiedzieć w odcinkach które będą co najmniej w połowie października. A przecież nie przeprowadzą sondy wcześniej bo zdradziliby to że przeżyje. A zdecydowana większość widzów nie wchodzi do internetu żeby czytać informacje o serialu przez co nie wielu wie że taki Krawczyk wogółe już zrezygnował z roli, zwłaszcza że widzieli go w czołówce do ostatniego odcinka.
Harcerz zawsze był na drugim planie, nawet w tych starych odcinkach ale rzecz jasna nie będzie tak w nowych, dopóki nie odnajdą Pawła. Każdy wie ( przynajmniej filmwebie) że przeżyje. Ja chce żeby Harcerz poprostu był tak pokazany że jest takim kumplem jak na początku serialu.
Tak, Harcerz był zawsze na drugim planie, ale liczę, że z czasem dostanie swój własny spory wątek. Cieszyński to zbyt fajny i dobry aktor, żeby go bardziej nie wykorzystać. ;)
Dziś rozpoczęli te zdjęcia w Karpaczu. Mogę zdradzić, że na miejscu na pewno jest Cieszyński :P
Kolejne info - w Karpaczu jest też Aneta Zając. Oznacza to, iż może być to wątek związany wyłącznie z porwaniem Marysi. Ale wiadomo - to tylko gdybanie. Zresztą są 3 dni - każdego może być inny team aktorów.
No tak. Ciekawi mnie skąd czerpiesz informacje. Po prostu z różnych kont aktorów na FB? :P
A ja w piątek znów na planie w studiu, może dowiem się czegoś ciekawego. ;)
Inne portale społecznościowe :P
W sumie jeśli dopiero teraz nagrywaliby takie sceny związane z porwaniem Marysi to strasznie będzie się to jeszcze ciągnąć. W sumie Zając ma teraz bardzo dużo dni zdjęciowych, pewnie odbija sobie za TzG. Może Majka i Paweł będą porwani razem albo Krzyżanowski porwał Majkę? A może w ogóle Łukasz coś kombinuje? :D
No oby coś ciekawego wyszło wreszcie na jaw :)
No tak, to się może jeszcze troche ciągnąć. Pamiętam jak Krawczyk mówił, że sceny z nim po powrocie nagrywano w lipcu, a wyemitowano je dopiero w listopadzie chyba. :/
W ogóle pomysł z porwaniem Marysi mi się nie podoba. To już chyba trzecie czy czwarte porwanie tej postaci. Przesada...
No mniej więcej, ale wtedy to była inna sytuacja. Krawczyk zagrał pewnie jeden dzień zdjeciowy, kiedy nie było Zając i wrocił do Warszawy. Te sceny były emitowane najpóźniej ze wszystkich. W sumie jeśli to cale porwanie Marysi wyjdzie na jaw dopiero pod koniec września to to co nagrywają terez (i foto z końcowki czerwca) będzie na początku czy w połowie października i wszystko by się zgadzało.