Czy nie macie takiego wrażenia, ze rozklad mieszkania Sabiny bardzo przypomina dawne
mieszkanie Kuby i Kingi? ;) No i czy to mieszkanie Szymona, obecnie Beaty to nie jest czasem
przerobione mieszkanie Pawła i Anki (przedtem Emilki)? Które serialowe scenerie Wam sie
najbardziej podobaja?
Dla mnie najlepsze bylo zawsze mieszkanie Artura i Bartka. Nawet jak nie mieli co robić, to to sie i
tak ciekawie oglądało, bo super klimat w nim był. No, ale musieli zrobić z Artura bezdomnego i
wpieprzyć do mieszkania Kaśkę i Radzia... ;/
ja chyba najbardziej lubię mieszkanie Sabiny, wiele fajnych wątków kiedyś się przewinęło jak mieszkali tam Sabina, Radek i Mikser. dawne mieszkanie Artura było też dobre, te nowe gdzie teraz mieszka Radek też jest świetne, ale głupio że ono jest rzekomo nowe, bo Artur je kupował, tylko że to jest to samo co było wcześniej, ale wejście gdzie indziej i kamera jest teraz z drugiej strony.
Kiedys ten serial byl powazniejszy. Teraz czuje jak bym ogladal jakaś parodie. Scenarzyści chyba ostro jaraja.
O to to, stare mieszkanie Artura i Bartka było najlepsze. Rzeczywiście miało to swój urok, klimat, coś niepowtarzalnego. Świetnie się to oglądało, do tego wizyty Patryka czy Pawła... Najlepsze czasy :)
mi się też wydaję ,że mieszkanie Sabiny to stare mieszkanie Kuby i KIngi co do mieszkania Szymona to nie jestem pewna.Natomiast mieszkanie Radka(Artura)ustawieniem w ogóle nie odpowiada temu przed remontem
to jest to samo, tylko drzwi wejściowe są w kuchni, a kamera jest na tej ścianie, gdzie u Artura było kiedyś wejście. Podobnie stało się w dawnym mieszkaniu Emilki, jak Paweł z Anią tam zamieszkali to po jakimś czasie też drzwi wejściowe zmieniły miejsce. Większa głupota była u Marysi, bo nagle okazało się, że ściana w dawnym salonie stała się drzwiami do pokoju Julki XD
Mnie się też najbardziej podobało mieszkanie Artura i Bartka, również Marysi i Pawła (jak mieli zielone ściany) za czasów Manuela tez dobry klimat :)
Chyba większość mieszkań (Szymona, oba Artura, Marysi, Sabiny, Emilki, "rezydencja" Wekslerów, dom Śmiałków) to jest jedno i to samo pomieszczenie w studiu, tylko ścianki i drzwi poprzestawiane, no ale to pewnie wiecie :) Najprostsza bryła i najłatwiejsza do fotografowania, choć dość sztuczna. Niektóre z tych lokali są po prostu bliźniacze, tak jak właśnie Szymona i Emilki, albo Sabiny i Artura/Radka (zauważcie że te dwa są tylko odwrotnie pokazywane, ale nawet drzwi przesuwane w tym samym miejscu się zgadzają). Mieszkania Żukowskich i Królów niby mają być inne, to znaczy rozkładowe z przedpokojem ( wszystkie pozostałe otwarte i przechodnie), ale też w studiu.
Lokale nieodżałowanej Agaty i nieodżałowanego Aleksa to druga bajka - widać, że zaaranżowane w prawdziwych budynkach mieszkalnych (u Aleksa widok za oknem sugeruje, że zajmował apartament nad Odrą :) ) Zresztą tylko w tych dwóch jest jakiś widok za oknem właśnie :)
Najlepsze skojarzenia mam, tak jak większość, z pierwszym lokalem Artura. Ale wystrój najbardziej przypadł mi do gustu u Agaty i Anety.
fajne było te prawdziwe mieszkanie Agaty i łądny był widok z okna. a chata Wekslerów jest prawdziwa, Ula Dębska mówiła o tym w jednym odcinku videobloga na YT
Chata Wekslerów to chyba nie jest studio, tylko prawdziwe wnetrze, czy sie mylę?
A Aleks mieszkał w słynnym obecnie wrocławskim domu na wodzie, mam do tego miejsca w sumie parę krokow, bo to jest w poblizu Pl. Grunwaldzkiego. ;)
Chata Wekslerów to prawdziwy dom.
No tak, wrocławski dom na wodzie... Pewnie musieli sporo zapłacić na wynajęcie na dni zdjęciowe. Piękne widoki, co mogliśmy zobaczyć w PM :)
Mnie denerwuję że mieszkanie Majki jest niby to same ale inaczej wygląda czyli nie wiadomo skąd się wziął pokój Julki,nie wiadomo gdzie się podziała sypialnia Majki i Pawła i jeszcze jedna zmiana rzucająca się w oczy jest okno w kuchni które niby wychodzi na front kamienicy a każdy kto ogląda trochę dłużej wie że w starych odcinkach front kamienicy wychodzi przez okna w salonie/sypialni.