Ostatnio jakaś czystka w PM. Sporo postaci/aktorów zniknęło bądź najprawdopodobniej zniknie z serialu. Odeszli już:
- Stefani (Magdalena Margulewicz)- wyjazd na tournee
- Patryk (Łukasz Dziemidok)- wyjazd do Londynu. (najprawdopodobniej zostanie tam uśmiercony)
- Anna ( Agnieszka Włodarczyk)- podobno ma porwać Julkę, a na końcu mają ją wsadzić do psychiatryka (tak jak wcześniej postać graną przez A. Chamskiego- może się spotkają)
- Berenika (Maria Konarowska- funkcjonowanie tej postaci jest zbędę.Rozwiedzie sie z Arturem, jej właściwie jedyna przyjaciólka (anna) zostanie wsadzona do wariatkowa, a sama w sobie Berenika nie jest, aż tak główną postacią.
Trochę to dziwne. Chyba kontrakty sie tym aktorom skończyły i pewnie nie chcieli ich przedłużyć bądź im nie chciano przedłużyć, a szkoda, bo były to ciekawe postacie. Stefani była śmieszna. Patryk zwariowany. Berenika sympatyczna, a Anna to jest/był teraz jedyny czarny charakter w serialu. Ciekawe jakich bohaterów wprowadzą na ich miejsce.
Ja mam tylko nadzieje, ze to nie koniec wielkiego konca serialu.
Prócz wyzej wymienionych bohaterów niedawno odeszli też:
Wiktor - Aktor popełnił samobójstwo, a jego postać po prostu znikneła
Łazenkowa - Aktorka umarła, a postać wyjechała i zostawiła biednego Łazanka
Ale cóż ci aktorzy odeszli i musieli odejść z serialu, ale Stefani, Patryk, Teresa, teraz pewnie Anka, Berenika... Najbardziej dziwi mnie Stefani i Patryk. Dwie świetne postacie, a w realu para. Być może musieli gdzieś oboje wyjechać za granice, albo któreś z nich pokłóciło sie z ekipą, może reżyserem, a jego parter/partnerka go/ja poparła/poparł.
Stefani rozumiem, Berenika i inni też, bo oni mogą wyjechać i mają otwartą furtkę,a le Patryk am zginać i co wtedy? Wywalą z serialu tak świetna postać? To tak jakby usunąć na zawsze Pawła, Bartka, czy Artura, przecież to niedorzeczne...
Wątek Patryka był ostatnio dosyć nudny. Nic sie wokół niego nie działo. Anka tez jest nudna ciagle tylko ta ciaza i ciaza i tabletki i nic innego. Serial powoli schodzi na psy. Dno i wodorosty.
no i po co te złośliwości? :) Wiktor to był ojczym Pawła - mąż Marioli, wogóle to jak wytłumaczono jego nieobecność? czy poprostu go sobie 'olano' jak większość?
skąd wiesz że Anka trafi do psychiatryka, i żę Patryk będzie uśmiercony?
Szkoda że Stefani wyjechała, była śmieszna i pasowała do Kaśki.
Bereniki i Ani mi nie szkoda i tak ich nie lubiłam.
nie wydaje mi się, żeby z tym psychiatrykiem anki była prawda, już wiele słyszałam opcji 'pozbycia' się jej z serialu, pozatym nie wygląda ona na jakąś chora psychicznie, żeby porwac czyjeś dziecko. chociaż... nie wiadomo czym nas twórcy zaskoczą
akurat do tego że nie wygląda na chorą to nie byłbym taki pewny. Jeśli kobieta będąc w ciąży, nazbyt o tym myśli, kupuje śpioszki itp, to jest chore! Dziewczyna ma problem , noi co, juz była zapowiedź że poroni.. smutne
moim zdaniem to akurat nie jest syndrom choroby psychicznej moja kuzynka będąc w ciąży też panikowała i od razu kupywała setki śpioszków przy pierwszym dziecku czesto tak jest. Prędzej już nie podobało mi się w niej to usilne zajście w ciąże i wręcz obsesja, wyżywanie się na kobietach którym się to udało itp...
Słuchajcie na stronie PM sporo osób pisze że los Patryka podzieli również Artur czy może mi ktoś powiedzieć gdzie jest to napisane czy ktoś wie o tym. Ja mam nadzieje że są to plotki to byłby już koniec serialu
co do Anki i tego typu zachowania; generalnie nie jest to normalne, ponieważ w naszej kulturze jest to uznawane za przesąd " że kupowanie wcześniej śpioszków itp" przynieść może pecha, nadmierne wpatrywanie się w siebie, chorobliwa zazdrość i zawiść , patrząc na inne kobiety, no sami przyznacie, co na siłe to nie zdrowe, ze wszystkim tak chyba jest. A jeśli chodzi o wątek który przytoczył kchm1, to nie widziałem osobiście takich postów, ludzie piszą różne bzdury byle by sobie popisać, równie dobrze może to być jakaś prowokacja. Jeśli natomiast miałoby się tak stać, to serial chyli się ku upadkowi, każdy odchodzi, coś tam nie gra - zdecydowanie.
ps.wkleiłbym tutaj jeden link, no ale ponoć nie można spoilerować...
Ale wiesz to nie jedna osoba o tym pisała to kilka osób pisało o śmierci Artura nie wiadomo ile w tym prawdy no ale trzeba uważać. Tracimy Patryka jeżeli Artur ma kopnąć w kalendarz to sory będzie to skandal
A macie jakieś źródła o tym, ze Artur umrze? Ja szukałem i nigdzie nic nie ma
niedługo wszyscy umrą w tym serialu :P nie wiem Anka jest napewno psychiczna ale wyjdzie to wkrótce
SPOILER!!!!!!!!!
czytałam na stronie swiatseriali.pl ze bedzie próbowała popełnić samobójstwo.
To wiem, ale chodzi mi o Artura. Wiadomo coś na jego temat, czy to ktoś robi sobie z nas jaja?
igrek
Właśnie nie wiem ja także nie znalazłem informacji związanych z Arturem i jego śmiercią na żadnych blogach i portalach nic nie mam dzisiaj znalazłem komentarze na stronie PM gdzie któryś z fanów napisał że Artur umrze niektórzy potwierdzili że to jest prawda, Gdyby to pisała jedna osoba to można bt było to zlekceważyć ale skoro coraz więcej osób pisze o tym. mam nadzieje że nie jest to prawdą stracimy Patryka co jest złym posunięciem ale aktor chce odejść Śmierć to już jest całkiem przegięcie
Ale mówi o stronie http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/ tak? A gdzie to dokładnie jest?
Jeśli to by była prawda to albo twórcy zmierzają do zakończenia serialu, albo po prostu serial zejdzie na psy z braku tak świetnych postaci/aktorów jak Stefani, Artur, Patryk, kurna jeszcze nie Pawła i Bartka usmiercą !
tak na tej stronie znalazłem te komentarze ale mam nadzieje że to tylko plotki w końcu kiedyś też miał umrzeć a jednak zmartwychwstał mam nadzieje że czegoś takiego nie będziemy przechodzić. Mam również nadzieje że z tym Patrykiem jakoś sprawa się rozwiąże i może jak aktor zechciałby wrócić do serialu to może jakoś uda się go przyjąć znowu
Też mam nadzieje, że to tylko plotki, ale podobno z Arturem było tak, ze to my fani bardzo chcieliśmy jego powrotu i pisaliśmy dużo listów i własnie dlatego zmartwychwstał. Szkoda mi Patryk, ale jak mus to mus, ale Artur?
Zobaczymy co będzie z tym Arturem trzeba czytać streszczenia obserwować blogi i portale internetowe. To że Patryk odszedł to nie znaczy że trzeba go uśmiercać stefani i Teresy nikt nie uśmiercił. Może to będzie budowanie napięcia i jeżeli aktor chciałby wrócić Łukasz Dziemidok to scenarzyści być może coś sensownego by wymyślili
No tak, ale wiesz co jak już będzie, ze umarł w szpitalu w Londynie to chyba wolałbym, aby tak było, niz aby wymyslali jakieś głupoty ze zmartwychwstaniem ;)
A to dobre co napisałeś igrek No tak, ale wiesz co jak już będzie, ze umarł w szpitalu w Londynie to chyba wolałbym, aby tak było, niz aby wymyslali jakieś głupoty ze zmartwychwstaniem ;) aż się uśmiałem z tego.
No może i masz racje, ale musisz przyznać, że Patryk ostatnio zaczął wkurzać swoim egoistycznym zachowaniem i stosunkiem do Emilki...
no troche tak wobec Emilki źle się zachowywał ale bardzo chciałem żeby z Bartkiem wrócili do Wrocławia mogli inaczej to rozegrać
może twórcy faktycznie dążą do zakończenia emisji serialu? koleżanka mówiła mi, że serial ma się zakonczyć na 1500 odcinkach
zresztą nie zdziwiło by mnieto, w zasadzie oglądając pm ma się wrażenie, że niebawem wszystko się wyjaśni. szkoda tylko by było, jakby za szybko usunęli annę, na chwilę obecną to faktycznie jedyny czarny charakter... zauważyliście, że kiedyś było ich więcej? Kinga, Artur, Marek, Emilka, Śmiałek, Pałkowska nie byli kiedyś tak pozytywni, budzili raczej negatywne emocje
Emilka raczej nigdy nie była czarnym charakterem. Kinga to tak po środku raczej ciężko mówić że była czarnym charakterem
Masz racje, a zwłaszcza Artur i Pałkowska. Przecież w pierwszych odcinkach Artur dobierał się do Majki... ;)
pamiętam pierwsze odcinki i zachowanie Artura było beszczelne i aroganckie z czasem zaczął się zmieniać ale arogancja beszczelność pewność siebie zostały w jego charakterze i to jest fajne
Właśnie, bo to jest ten sam Artur co kiedyś. Ale nie można o nim powiedzieć złego słowa jeśli chodzi o oferowanie pomocy przyjaciołom.
A czemu zrezygnowałeś z mojej gry?
kchm1 no ale złosliwe były, kinga to wogole zmiana o 180 stopni z tak zagorzałej imprezowiczki i buntowniczki wyrosła taka fajna babka:P
Patryk był zawsze w porzo, ta k...wa jego byla z tą głupią i fałszywą gębą była tam nikomu niepotrzebna, ona sprowadziła nieszczęście i będzie się w piekiełku smażyć za to, szmata. A co do Artura, jeśli tak się stanie, to oznaczać będzie że generalnie zmienić chcą obsadę i skupić się na wątkach zupełnie nowych postaci, ale to już nie będzie ta PM. Coś się rypie w główce panie scenarzysto, możecie sobie uśmiercać sprzątaczke wekslerowej ale nie takie postaci jak Artur - to ikony tego serialu, to fundamenty.
a tak też może być, że porpostu teraz nowe pokolenie będzie na piedestale, sabina radek i reszta. szkoda by było przestałabym oglądać...
Czarna
Co do Kingi masz racje ale daleko jej do czarnego charakteru bo nawet wtedy miała ludzkie odruchy. Co do Emilki nie wiem gdzie widziałaś że była czarnym charakterem
To prawda,że po Patryka przyjdzie kostucha, ale o Arturze w necie nic nie znalazłem.