4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34593
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Udało mi się dziś po południu wyhaczyć we Wrocławiu ekipę PM, która kręciła dzisiaj sceny na mieście, a konkretnie w klubie Casa de la Musica na Rynku. Czekałem dwie godziny na zakończenie zdjęć, żeby móc w końcu dorwać aktorów i opłaciło się. :) Podszedłem do Łukasza Płoszajskiego (Artur) i Rafała Cieszyńskiego (Łukasz), którzy po zakończonych zdjęciach udawali się na odpoczynek do busa firmy ATM. Zamieniłem z nimi parę słów (m.in. wyraziłem radość z powrotu Rafała Cieszyńskiego do serialu), no i oczywiście zgarnąłem autografy. :) Widziałem też Huberta Jarczaka (Aleks), ale do niego nie udało mi się podejść. Oznacza to, że Aleks jednak na długo nie wyjedzie za granicę i wróci do serialu. Dowiedziałem się od serialowego Artura o tym, że obecnie kręcone przez nich sceny zobaczymy dopiero po wakacjach. W oczekiwaniu na aktorów wpadłem też na chwilę do księgarni "Tajne komplety", gdzie wcześniej kręcone były sceny z Igorem, Sabiną i Agatą (to tam, gdzie Agata po raz pierwszy zobaczyła Piotra/Igora). Niestety dziś nie kręcono tam żadnych scen. A szkoda, bo spotkanie z Rafałem Mohrem i może zdjęcie z nim czy autograf to coś o czym marzę, :D

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Ciekawe. To co kręci teraz będzie z pewnością na początku września. W ogóle Cieszyński wszedł na plan PM już dawno temu, a wraca dopiero 26 maja - to pewnie wynika z tego, że z nim będzie cała masa scen plenerowych i studyjnych pod koniec sezonu - intensywnie. Najbardziej zastanowił mnie ten Aleks - nie sądziłem, że jeszcze się pojawi tak w miarę szybko i dołączy do tej paczki - w sumie fajnie, może go rozruszają. Jeśli ma pomagać w odszukania Pawła w podziękowaniu za fałszywy paszport od Artura to spoko, ale jeśli wątek zboczy na inny tor to bardzo słabo. Szczerze mówiąc czytając Twój post z każdym słowem miałem nadzieje na takie nazwiska jak Krawczyk czy Janicki, no ale niestety :) PS Tajne komplety też już raz przeszukiwałem :D

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

W sumie nie wiem czy Aleks miał sceny z Arturem i Harcerzem, ale jest to możliwe, bo tak w ogóle to Płoszajski około 11.30 poinformował na fb, że kręcą teraz sceny w jego ulubionym klubie we Wrocławiu, czyli właśnie Casa de la Musica. Ja akurat kończyłem zajęcia na uczelni nieopodal i postanowiłem, że się przejdę i obczaję. No i jakoś o 12.15 byłem na miejscu. Widziałem Jarczaka (Aleksa) jak wyszedł w przerwie z lokalu i jakoś mniej więcej w tym samym czasie kręcił sceny Płoszajski. Na pewno wspólną scenę mieli Płoszajski i Cieszyński i to już nawet z fot wiadome, że będą mieli sporo wspólnych scen. No i Płoszaj wrzucił na swój profil na FB foto z jakąs laską w ciemnych okularach, nie poznaję za bardzo kto to. To Beata, Izabela? Jakoś nie umiem rozpoznać. :P

No niestety, nie dowiedzialem się niczego na temat powrotu Krawczyka lub Janickiego, ale korciło mnie, żeby spytać Cieszyńskiego czy odnajdzie Pawła. Powiedziałem mu tylko, ze bardzo się cieszę z jego powrotu i że oglądam PM od pierwszego odcinka, no i pamiętam pierwsze sceny z nim. ;)

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Oprócz tego czy wraca Paweł, chciałbym się teraz bardzo dowiedzieć czy wątek Igora będzie kontynuowany po wakacjach (a mam oczywiście wielką nadzieję, że tak). W związku z tym zależy mi na tym, żeby gdzieś tego Mohra wyhaczyć na planie. :D Co do wątku Igora to niestety zabójstwo Agaty mocno komplikuje jego dalsze losy. Możemy się obawiać, że Igor finalnie albo pójdzie za to siedzieć albo uśmiercą go po raz drugi i zniknie z serialu definitywnie (tego drugiego bardzo bym nie chciał)...

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Obstawiam, że drugi raz go nie uśmiercą, ale patrząc ile zła znów wyrządzi zachodzą podejrzenia, źe może nie na zawsze, ale zniknie. Coś za coś - jeśli ma być ciekawie z Igorem w serialu to muszą się dziać takie, a nie inne rzeczy - jak np. teraz. Co do tej laski obok Płoszaja to jakaś nowa postać, na pewno nie Beata czy Izabela.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

albo to ktoś z produkcji zaprzyjaźniony z Płoszajskimi.

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

* z Płoszajskim.

Cefalix

Myślę, że sprawa z Igorem zakończy się tuż przed pojawieniem Cieszyńskiego.

Jak wiadomo Cieszyński ma się pojawić w odcinku 1910. Czyli w 1909 może być już być wszystko wyjaśnione. A odcinek 1910 może się zacząć od kilku miesięcy po.

To tak zawsze bywało, kiedy jedna poważna akcja się kończyła, a zaczynała druga.

no_bo_co

Trochę to dziwne bo teraz jest 1889 odcinek więc zostały jeszcze 4 tygodnie do 1910, a z tego co kojarzę przerwa wakacyjna zaczyna aię pod koniec czerwca. No chyba , że się mylę.

Gibon1991

Pewnie zaczną wątek i skończą go po wakacjach, jak to było z zabójstwem Igora. A przerwa wakacyjna, tak samo jak w zeszłym roku, zapewne będzie już od czerwca.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Watek Cieszyńskiego na pewno będzie kontynuowany po wakacjach, podobnie Aleksa, ale możliwe, że ten drugi będzie już miał zupełnie nowe przygody, wolne od Wiktora i Eryka.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Wątek Cieszyńskiego z pewnością trwał będzie jeszcze przez miesięcy po wakacjach, tym bardziej, że wraca na stałe. A przerwa wakacyjna rozpocznie sie w czerwcu - pytanie tylko czy już po pierwszym tygodniu miesiąca jak rok temu, czy Polsat przedłuży wiosenną ramówkę.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Oby przedłużył, pamiętam jak się super oglądało odcinki do końca czerwca 2011 roku (wątek Manuel vs. Paweł - ostatnie starcie :P).

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Jestem ciekaw, czy wątek Cieszyńskiego cały czas będzie miał związek z odnalezieniem Pawła czy potem pójdą w inną stronę.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Ciekawe w ogóle czym Harcerz się będzie zawodowo zajmował po powrocie do Wrocławia. Ja bym go widział na stanowisku nowego menadżera Barbariana. Kto wie, może nabył gdzieś za granicą przez tyle lat umiejętności w tym kierunku. :P

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

to nie jest ani Iza ani Beata na fb

użytkownik usunięty
ewi184

zazdroszczę mieszkania we Wrocławiu ;).

ocenił(a) serial na 9

ooooo .. ja tak samo :0 Ja też chcę mieszkać we Wrocławiu :) Kurdee weźcie mi załatwcie autografy hahahhaah :) Odpłacę sie .

ocenił(a) serial na 9
Cefalix

Ta kobieta na zdjęciu obok Łukasz przypomina mi trochę aktorkę Dorote Chotecką, ale nie jestem pewna na 100%

ocenił(a) serial na 10
Anna_0604

No bez kitu, rzeczywiście całkiem podoba (obejrzałem jej aktualne zdjęcia), choć głowy bym nie dał.

ocenił(a) serial na 9
Zgiebongo

Od razu jak zobaczyłam to zdj. to pomyślałam że mogłaby byc to ona, ale też nic nie slyszalam, ze mialaby grac w PM.

ocenił(a) serial na 10
Anna_0604

To będzie dopiero po wakacjach i z pewnością ma jakiś związek z wątkiem Pawła, a jeśli chodzi o to, to nic do internetu nie wycieka. No ciekawe.

Zgiebongo

Mnie się wydaje, że ta osoba na zdjęciu z Płoszajskim nie jest Chotecką

ocenił(a) serial na 9
kokakok

Możliwe, ale podobna jest.