4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34593
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Postanowiłem założyć osobny temat zamieszczając w nim swój post, który napisałem już w innym temacie, a od którego możemy zacząć drobną dyskusję. ;)
A więc do rzeczy: jedno mnie ostatnio zastanowiło. Mianowicie to, że serial jest rozbity na takie trzy części (scenariuszowo). Mamy: 1) wątki związane z trzydziestolatkami i też dawną paczką przyjaciół (Marysia, Artur, Kinga, towarzyszący im Łukasz, Aleks, Zosia, Marek, Aneta, Beata i Filip) lub inaczej wątek Radosz/Żukowscy/Pałkowska.
2) wątki dwudziestolatków i ich paczki (Sabina, Mikser, Błażej, Radek, Nikola, Natan Daga, Daria, Aśka i przylegający do tego Igor, Kaśka, Grzegorz, Karol, Grażyna, Patrycja, Dominik).
3) wątki wadlewskie (Marian, Emilka, Bartek, Wojtek, Seweryn, Roman, Łazanek, Dorota, Malwina, Wiktoria, Rysiek itp).

Przy czym o ile wątki Marysia/Kinga/Artur jakoś się czymś łączą z wątkiem Wadlewa i Bartka/Emilki (Marysia ma tam rodzinę, no i Bartek i Emilka to w koncu są ich wszystkich przyjaciele), o tyle ci młodzi (Błażej, Sabina, Radek, Mikser itp) w ogóle nie mają z Wadlewem nic wspólnego. Strasznie się dziwnie ogląda czasem serial, kiedy jest dajmy na to scena z Kaśką, Błażejem i Aśką i zaraz kolejna scena to Śmiałek i Wojtek w szopie. Jakby zupełnie dwa różne seriale. Jak sądzicie czy wątek Wadlewa nie powinien być bardziej powiązany z wątkami wrocławskich bohaterów?

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Myślę, że niekoniecznie. Co mają mieć wspólnego Miksery, Radki, Sabiny z Wadlewem? Nic. Wadlewo to trochę taka wieś w krzywym zwierciadle, dzieją się tam różne niestworzone rzeczy i wydaje mi się, że tak powinno zostać. Jednak na pewno z chęcią oglądałbym więcej scen Artura, Majki czy Pawła z Bartkiem czy Emilką. Oni znają się od dawna i miło jest ich razem zobaczyć. Miedzian i Kulczycki to najlepszy duet ever.

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Wadlewo ma być taką odskocznią od Wrocławia

Cefalix

a myślałem nawet o tym ostatnio, że ci młodzi nie są powiązani ze starszymi od siebie bohaterami.
z Wadlewem to nic a nic, ale np. Artur zna Radzia czy Miksera, ale np. Radek Kingi już niezbyt.

ocenił(a) serial na 8
Wingo

No wlasnie, Blazej zna Marysie, Pawla, Kingę, Mikser - Marysie, Pawła, Kinge, Artura, Radek - Artura chyba tylko, Sabina - Pawla i Artura, Daga - Marysię i to chyba tyle.

No a wiecie, że Mateusz Banasiuk (Radek) za swojej pierwszej bytności w PM (2006/2007 rok jako narkoman Jakub) miał spory wątek z Ola Zienkiewicz (Kinga)? :D Teraz sceny Radka z Kingą nie uświadczysz. :P
Powiem wam też, ze prywatnie aktorki grające Kingę i Sabinę bardzo się lubia i chyba też przyjaźnią (podejrzane na planie ;)).

Cefalix

a widziałeś Szatankę na planie? :P

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Nie, niestety nie bylo jej. Za to widzialem Dagę.

Obawiam sie, że Szatanka znow moze być tylko na chwilę (ale obym się mylił). ;)

Cefalix

chyba tak, bo w streszczeniach było że wygada jakimś swoim znajomym, że Mikser ma podejrzenie HIV i on jej wygarnie później. Fajnie jakby została.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Czytałem wywiad z Szatanką jakiś czas temu i mówiła, że prawdopodobnie pojawi sie jeszcze raz na chwilę w Pierwszej Miłości. Pewnie poświruje trochę z Mikserem i koniec.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

No to szkoda, że na krótko znow. Chyba zreszta ma grac dużą role w "M jak mdłości" i to pewnie przez to. A Mikser w tych odcinkach z tego co wiem już będzie mieć pewność, że nie ma hiv, zgarnie nagrodę na konkursie barmańskim i może też serce Kingi heh. ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Ale też zwyczajnie trudno, by została na dłużej... Ani z niej wybitna aktorka, postać też znikąd. Nie rozumiem tego boom na nią.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Ładna dziewczyna po prostu. Jest na czym oko zawiesić. ;) Może się wielu osobom podobać.

Cefalix

Natomiast aktor obecnie grający Filipa był kelnerem w knajpie Marioli i miał scenę z Majką, a Malwina grała rolę siostry dziewczyny Artura. Zresztą ta ówczesna dziewczyna Artura była najładniejszą kobietą w historii PM.

ocenił(a) serial na 8
kokakok

Nooo, pierwsza Agata była do schrupania (o niej mówisz?). :P Urocza i słodka. Niestety wyjechała i wtedy pojawila sie durna Zośka. A jak już Agata z Indii wróciła, to Arturek byl z inną... :.

Cefalix

Wówczas jako bardzo młodemu chłopakowi mi się bardzo podobała - okres gim ;p

Cefalix

fajnie, jakby Berenika wróciła, bo ona i Artur byli świetną parą

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Berenika, Agata nr 1, Edyta i Justyna (Kasia Glinka) to były najlepsze laski Artura. Btw. aktorka grająca Agatę zwie się Ewelina Ruckaber. ;)