Tak sobie pomyślałem zważywszy na upodobanie twórców serialu do zapominania starych wątków,bohaterów czy logiki w działaniu.Na dodatek uważają oni że im coś bardziej absurdalnego tym ciekawszego i zabawniejszego.
Serialowego Pawła nie ma już kilku lat,gdyby tak Nowym Pawłem został właśnie Wojtek Medyński.A dlaczego w sumie nie,scenarzyści mieli by dwie drogi pierwsza pomyśleć o tylko plusach Medyńskiego jako Pawła czyli że obaj aktorzy powszechnie uważani są za przystojnych,podobnego wzrostu obaj mają ok 1.9 cm,dość dobrze zbudowani,bruneci o ciemnych oczach,dość grożnym wyglądzie,w podobnym wieku.
Doszli by do wniosku że widzowie nawet nie skojarzą że nowym Pawłem został aktor który wcześniej grał jednego z największych jak nie największym czarnych charakterem w serialu.Albo uznają że to mało istotne,a najważniejszą są właśnie to że Medyński to dość dobry aktor i podobieństwo do Krawczyka.
Albo droga druga że owszem dlatego właśnie wybraliśmy Medyńskiego jako nowego Pawła że właśnie zaskoczyć widzów,przecież dla widzów którzy np mieli przerwę w oglądaniu to byłby szok/hit zobaczyć serialowego Manuela jak tworzy z Majką parę,kumpluje się z jej kumplami Arturem,Bartkiem,jest ojcem dla Julki,na dodatek wszyscy wołają do niego Paweł.
Medyński jako Paweł jest taki szlachetny spuszcza wpier.. każdemu co podrywa Maryśkę oraz działa na jej szkodę.Artur czy Bartek jeszcze go uspakajają.
Poza tym twórcy uważają że skoro Medyński tak dobrze wypadł jako ten zły,to pewnie i jako super bohater sobie poradzi,że to będzie takie zabawne Manuel po drugiej strony mocy.
Jeszcze proponuje żeby nowym Aleksem został Mateusz Janicki,a nowym Hubertem np Andrzej Niemyt czy Bartosz Porczyk a jak widzowie zaczną narzekać że przecież można było znowu dać Janickiego jako Pawła bo już nim był,to stwierdzą że właśnie zabawne będzie pierwszy Paweł jako Aleks,Manuel jako Paweł,albo że Janicki bardziej przypomina Jarczaka a Medyński Krawczyka.Poza tym taka rotacja zwiększy oglądalność.
Nie chcę tutaj nikogo obrażać ale Mikołaj Krawczyk w roli Pawła był sztuczny. Do tej roli po prostu się nie nadawał. Mimo, że Mateusz Janicki zagrał dużo mniej odcinków to był naprawdę prawdziwy ten serial istniał dzięki niemu.... Włodarze serialu popełnili błąd odpuszczając sobie Mateusza Janickiego w tej roli, nie powinni pozwolić mu odejść.... Uważam, że uzdrowić serial można jeśli zaproponuje się Mateuszowi Janickiemu powrót do roli Pawła na jego warunkach i wtedy to ma sens... Tylko nie wiadomo czy się zgodzi?