PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34536
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Może stworzymy listę wątków, które nagle, bez wyjaśnienia zostały przerwane? Ja zacznę
-Wątek Pawła
- Ojciec i dziadek Marysi
- Książka Pyzy (Emilki)
- Mariusz (brat Pawła)
To na razie tyle co na szybko mi się przypomniało, dopisujcie do listy to co pamiętacie :)

edoneil

Rysiek który przepadł jak kamień w wodę

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Z Ryśkiem to najgorzej, bo on jest po prostu postacią konieczną w Wadlewie. ;) Jego żona - Wiktoria nadal występuje (bez niego jej wątek troszeczkę traci rację bytu, no chyba że związaliby ją z kimś innym, ale najpierw musieli definitywnie zakończyć wątek Ryśka). W dodatku to tak naprawdę jedyny, etatowy wiejski policjant. Kto jest tam teraz za niego? Nie wiadomo. No i jest nadal w czołówce... To też kumpel Bartka i Wojtka.

Nie rozumiem, czemu scenarzyści nie wracają do tego wątku. Nie chce mi się wierzyć, że aktorowi znudziła się taka fajna, komediowa rola. Wiem, że gra/grał też w innym serialu, ale chyba nie problem dla niego raz na jakiś czas zawitać na planie PM? Taki Głowacki jest ciągle zarobiony jak cholera (gra chyba w niemal wszystkich nowych filmach, jakie wychodzą w Polsce), a jakoś czas na PM znajduje. ;)

Cefalix

w nowym odcinku pm Wiktoria mówi: "ile ja mogę czekać na Ryśka, jedziemy do Wrocławia, wyluzujemy, wytańczymy może poznamy jakichś fajnych facetów".

aha... czyli rozumiem że to taki cichy koniec. A "najlepsze" było jak Celinie czy komuś ci ludzie Huberta z Milionerów zabierali tv i się darła "policja!", to tak bardzo brakowało Ryśka, eh...

ocenił(a) serial na 8
Wingo

A tak, też na to zwróciłem uwagę. Wiktoria zresztą pojawiła się pierwszy raz od długiego czasu (o ile sie nie mylę). Fajnie, że w końcu wspomniano o Ryśku, ale czyżby to oznaczało zamknięcie jego wątku? Mam nadzieję, że nowi scenarzyści jednak się wykażą i sprowadzą Ryśka z powrotem, bo po prostu brakuje policjanta w Wadlewie. Też jak tylko ktoś tam wspomina o policji, to od razu sobie myślę, gdzie jest Rysiek?? Jeszcze teraz ten Skowronek bandyta. :D Nie ma kogoś kto mógłby stawić mu czoła (no dobra, jest Norbert, ale Rysiek to jednak policjant), :D

ocenił(a) serial na 8
edoneil

No dużo by wymieniać.

- wątek Harcerza
- wątek Aleksa (uderzył Majkę i zaraz zniknął, nie wiadomo co się z nim obecnie dzieje)
- wątek Filipa
- wątek Szymona
- wątek Stefani
- wątek Huberta i Sandry (nie wiadomo w końcu co tam dalej z tym dzieckiem Sandry)
- DR Raf - kolega Szymona, nowa postać, którą zagrał Antek Królikowski, wprowadzili go i zniknął po paru odcinkach bez wyjaśnienia xD
- kwestia kredytu Nikoli i jej matki, w ogóle nierozwiązana sprawa małżeństwa Nikoli i Radka (chyba dalej nim są)

użytkownik usunięty
Cefalix

najprędzej można wytłumaczyć chyba Aleksa w końcu to niedopuszczalne że ktoś uderzył główną bohaterkę serialu.Choć z drugiej strony to on ściągnął Melkę i był związany z Julką taki dobry wujek.Wypadałoby coś o nim wspomnieć choć z drugiej strony nic dziwnego że Maryśka nie dzwoni do niego co słychać a on nie ma odwagi.

Reszta to kpina:Harcerz wrócił po tylu latach,chwilę pobalował i zniknął.Nic nie było powiedziane,reszta to samo,Hubert nie ma żadnego kontaktu które wychowywał przynajmniej 2 albo nawet 3 lata.Szymon miał wyjechać na chwilę zaginął w akcji,podobnie Filip nie wpada z Krakowa odwiedzić starych ziomków.Zresztą w tym serialu mają tendencję do usuwania bez wieści postaci które nie są potrzebne zniknęli też wszyscy byli faceci Kingi i gdyby zrobić listę postaci które zniknęły bez wieści lista byłaby tak długa jak książka.

ocenił(a) serial na 8

O Harcerzu tyle dobrego, że chociaż wspomnieli (Kinga w rozmowie z Majką) o tym, że wyjechał kilka odcinków po jego ostatnim występie. Ale gdzie wyjechał i po co, to już nie raczyli wspomnieć. ;) O Filipie też raptem chyba jedna wzmianka, że w Krakowie "sprząta po gołębiach" czy coś. xD

Po tym uderzeniu Majki przez Aleksa, Aleks powinien jeszcze występować co najmniej parę odcinków. Zdałaby się jego konfrontacja z Harcerzem po tym wydarzeniu (a tu nic nie było, obaj przepadli xD), Kinga mogłaby wygarnąć Aleksowi co o nim mysli, Melka też. A tu Aleks uderza Majkę, potem mówi "przepraszam", Majka każe mu się wynosić, ten wychodzi i już nigdy nie zostaje pokazany. ;) Słabe... Ale jest tylko jedno wytłumaczenie, o którym już wspominałem. Hubert Jarczak grający Aleksa chciał odejść po tym sezonie, a odcinek z uderzeniem Majki przez Aleksa to finał jesienno-zimowego sezonu (i zarazem scena finałowa tego sezonu). Kolejny odcinek (już bez Aleksa) otwiera nowy sezon, wiosenny.

użytkownik usunięty
Cefalix

W sumie byłem pewny że Harcerz rzuci się na niego z pięściami,ciekawy pojedynek się szykował większy i bardziej umięśniony,kontra były antyterrorysta,możliwe że po kursach samoobrony i trenujący jakieś sporty walki.

użytkownik usunięty

Ale pewnie uznali tak Aleks odpuścił uznając że Maryśka i tam mu nie wybaczy,na dodatek to nie ma sensu,a Kinga i Harcerz mu odpuścili bo skoro zniknął z życia Maryśki to karę poniósł.Bardziej dziwne że Harcerz nie został wtedy i nie otoczył ją opieką i troską.

użytkownik usunięty

Pewnie zrezygnowali z bójki między Aleksem a Harcerze,bo kto niby miałby wygrać,gdyby Aleks był zwykłym facetem sprawa byłaby prosta większy i silniejszy Harcerz spuścił mu konkretny łomot za uderzenie jego przyjaciółki czyli dobro wygrałoby ze złem.A tak pokonanie byłego komandosa,to nie taka łatwa sprawa,bo z natury z w starciu silniejszy a umiejący walkę wręcz wygrywa ten drugi,a kiepsko by to wyglądało jak damski bokser spuszcza łomot serialowemu idealiście kiedy ten przychodzi nauczyć go szacunku do kobiet,o ile Aleks dający w pysk Harcerzowi za obściskiwanie Majki miało jakąś rację bytu,to to na pewno nie.

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

DJ Raf miało być, nie DR XD

użytkownik usunięty
Cefalix

z Hubertem zaczęli dodatkowo motyw że może nie być ojcem dziecka Sandry,przecież mówili o tym facecie z Katowic a Sandra zareagowała bardzo agresywnie na ten zarzut,myślałem że Hubert wróci np po roku,że Sandra go oszukała i nie jest ojcem,bo tak jak wtedy co Paweł się dowiedział że jest ojcem jak Julia zachorowała,on podczas choroby tego dziecka dowiedział się że nie jest spokrewniony z dzieckiem.

Powrót Aleksa to byłby chyba największy szok,widząc go znów w PM spadłbym chyba ze stołka.

ocenił(a) serial na 8

No, ja też myślałem, że Hubert wróci, zwłaszcza, że pojawił się potem jeszcze gościnnie na chyba dwa odcinki, zastał Aleksa w mieszkaniu Majki. ;)

Aleks raczej nie wróci. Wydaje mi się, że grający go Hubert Jarczak miał dość serialu. Czytałem jakiś wywiad z nim, w którym mówił, że kocha teatr generalnie i nie leży mu popularność. ;) On nawet na imprezach promujących PM (typu ramówka czy wigilia z aktorami) się nie pojawiał, więc to dobitnie świadczy o tym, jaki był jego stosunek do tego serialu. ;)

użytkownik usunięty
Cefalix

Aktor grający Huberta chyba woli więcej krótkich ról niż jedną na stałe.Gość ma dość dużą ilość seriali na koncie,ale ciężko chyba wskazać produkcję gdzie grałby na stałe.Pewnie gdyby chciał zostać,jakaś rola się znalazła,w końcu nie tak twórcy naginali scenariusz nawet gdyby nie był z Maryśką,mógłby wrócić oszukany przez Sandrę i tylko czasami pomagać Majce przy dziecku z godnością znosić rolę epizodyczną w jej życiu,mógłby też skumplować się z jej ziomkami np Arturem czy Bartkiem.A gdyby był Sandrą to mogliby wymyślić że laska trochę odpuściła z tonu i zgodziła się na powrót do Polski,żeby Hubert mógł mieszkać w Polsce i czasami się spotykać z Julią.

ocenił(a) serial na 8

Też mam takie wrażenie, że "Aktor grający Huberta chyba woli więcej krótkich ról niż jedną na stałe.Gość ma dość dużą ilość seriali na koncie,ale ciężko chyba wskazać produkcję gdzie grałby na stałe." Zresztą w PM i tak długo wytrzymał, nawet był w czołówce. Myślę, że niestety obecnie nie za bardzo jest miejsce dla postaci Huberta w serialu. Podobnym do niego typem jest jednak Michał (przynajmniej ja mam takie wrażenie, że ci dwaj bohaterowie są do siebie na tle innych partnerów Majki całkiem podobni), więc nie trzeba w fabule drugiego dojrzałego, w miarę odpowiedzialnego, poważnego faceta dla Majki. Już jeden Michał starczy. Ale ogólnie nie miałbym nic przeciwko, gdyby Hubert kiedyś wrócił, bo bardzo lubiłem tę postać i z Marysią tworzył fajną parę.

użytkownik usunięty
Cefalix

Myślę że też Stasiak był do tej dwójki podobny.Natomiast zupełnie inni byli Paweł i Aleks,zresztą uważam że Aleks z zachowania był bardzo podobny do Pawła.Poza tym Szymon do Zbyszka obaj lubili kobiety wyjątkowo.

Ogólnie chyba scenarzyści lubią po jakimś czasie szukać tej postaci faceta o podobnym charakterze do któregoś z byłych.

użytkownik usunięty

Warto też dodać że Michał jest chyba pierwszym facetem Majki,który nie musi z nikim rywalizować.Paweł który był najważniejszy musiał przez te lata rywalizować z całą masą facetów np Artur,Bartek,Andrzej,Zbyszek.Stasiak,Fotograł,Asłan i jeszcze kilku innych.Hubert rywalizował z Pawłem,potem z Szymonem.Aleks najpierw miał na głowie Szymona,potem Harcerza choć niby był przyjacielem,to jednak chodziła taka możliwość że to rywale.Obecnie jest Michał i tylko on.

użytkownik usunięty
edoneil

Dodałbym jeszcze to że niektóre postaci znikały bez śladu i po jakimś czasie wracały np Jowita czy Krystian.O ile ten drugi można wytłumaczyć chodził dalej do szkoły i może w tym okresie co pokazywali tylko Domino i Pati nie było mu z nimi po drodze,to kilkuletnią nieobecność Jowity prędzej nie da się wytłumaczyć,zaczęła się zakochiwać w Radku zniknęła nic o niej nie było i wróciła.Wcześniej co go uwiodła też chyba nie było jej jakiś czas.

ocenił(a) serial na 1
edoneil

Watek smierci Artura

ocenił(a) serial na 1
edoneil

Przerwali wątek likwidacji tego szitu