PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34546
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Zamierzona głupota?

ocenił(a) serial na 6

Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego ten serial jest tak niesamowicie bzdurny, absurdalnie głupi i kretyńsko niedorzeczny?
Na początku wydawało mi się, że za to jak ten serial wygląda odpowiada beznadziejny poziom polskiej kinematografii, a szczególnie produkcji telewizyjnych. Teraz jednak doszło do sytuacji, w której nie chce mi się wierzyć, że istnieją ludzie, którzy są w stanie oglądać ten serial z zaciekawieniem, śledząc uważnie losy bohaterów i przejmując się tym, co się z nimi dzieje. Ja osobiście (jak i spora grupa moich znajomych) oglądam ten serial wyłącznie dla czystej rozrywki. Zupełnie nie interesuje mnie historia bohaterów i ich perypetie. W każdym odcinku dzieją się takie rzeczy, że czasami zwyczajnie nie mogę wyrobić ze śmiechu. Dodając do tego momenty wstydu i zażenowania otrzymujemy mieszankę, która dostarcza mi przedniej zabawy na pełne 45 min (no może pół godziny, bo reklam nie lubię).
Wracając do pytania postawionego w tytule; zastanawiam się, czy czasami działania twórców tego "dzieła" nie są zamierzone i kreują oni serial w taki sposób, aby trafiał do jak największej grupy ludzi - zarówno osób zainteresowanych fabułą [sic!], jak i tych którzy "doceniają" komizm, przede wszystkim sytuacyjny ;)
Co Wy o tym myślicie, bo naprawdę nie wiem, jakim trzeba być debilem, aby stworzyć takie badziewie, jednocześnie starając się, aby nim nie było.

apdarw

Trzeba sobie powiedzieć że to wszystko jest zamierzone. Do tej pory pamiętam odcinek kiedy Patryk mieszkał u tej babci i obklejała ona cały dom folią aluminiową aby chronić się przed kosmitami :) i wiele innych tego typu akcji. Przede wszystkim ma być absurdalnie i zabawnie. Od czasu do czasu można wrzucić jakąś tragedię i jakoś się kręci. O, przypomniała mi się jeszcze następna akcja. W czasie meczu charytatywnego z mnichami i wyniku 8 czy 9 do 1, ta powtórka przy honorowym trafieniu, euforia widzów i zawodników, reklama ogórków na koszulkach :D, kiedyś akcje z sektą albo pracą w pizzerii. Postać Stefani i Kaśki. Jeśli ktoś jeszcze wierzy w to że scenarzyści to wszystko robią tak na serio to współczuję.

ocenił(a) serial na 5
apdarw

to po co to oglądasz pajacu

ocenił(a) serial na 2
niko_filmweb

Przecież napisał "Ja osobiście (jak i spora grupa moich znajomych) oglądam ten serial wyłącznie dla czystej rozrywki."

ocenił(a) serial na 4
apdarw

mam takie samo podejscie i znam kilka osób które tez oglądają to dla śmiechu. myślę żena początku to miało być na serio a teraz trochę chcą polecieć w komizm, ale podejrzewam że najlepsze kawałki to te niezamoerzone;p

marajka

Też tak uważam, ale mimo wszystko lubię to oglądać.

ocenił(a) serial na 3
bonecrusher22

Zamierzone czy niezamierzone... ale moim zdaniem nie ma gorszego serialu, z równie beznadziejnymi dialogami i tak "ceglaną" grą aktorską ;) Kilka razy próbowałam wytrzymać i obejrzeć te 30 minut tego "boskiego" serialu, ale nie dawałam rady ;) Kilku moich znajomych ogląda go "wyłącznie dla czystej rozrywki", jednak ja najwidoczniej nie jest aż tak wytrzymała, albo po prostu nie trafia do mnie trafia do mnie ten rodzaj żartu ;)