PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34553
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Serial powrocil miesiac temu, a po Emilce ani sladu. Samanta zdazyla wyjechac i
przyjechali geodeci. W dalszych streszczeniach takze nic o niej nie ma. Bartek to jak
slomiany wdowiec :-) .

ocenił(a) serial na 4

Aktorka chyba w ciazy

ocenił(a) serial na 8

aktorka urodziła dziecko i jest na macierzyńskim więc trochę jeszcze jej nie będzie.Aktorka grająca Kingę na czas urlopu macierzyńskiego w serialu była w Kanadzie a Emilka u chorej cioci

ocenił(a) serial na 8

Wróci na pewno do 2000 odcinka. Mogę zapewnić, że Emilka pojawi się właśnie w tym oto jubileuszowym odcinku. Bylem na planie jak kręcili z nią nowe sceny. ;)

W serialu wytlumaczyli to tak, że jakaś jej ciotka zachorowała i Emilka pojechała się nią opiekować. Oczywiście wytłumaczenie marne, bo skąd niby tu nagle jakaś ciotka Śmiałków i przecież nie może sobie tak pojechać na parę miesięcy i porzucić urzędu sołtysa... Ale lepsze takie niż żadne.

ocenił(a) serial na 5
Cefalix

No było takie wytłumaczenie . To fajnie,ze wróci .

gumis882

akto 2000 odcinku jeszcze sie pojawi

ocenił(a) serial na 8
magazynier_48

Sami najważniejsi bohaterowie. :) Poza Pawłem niestety.

Cefalix

Czyli jest już pewne, że nie wróci Paweł do 2000 odc.?

ocenił(a) serial na 8
mat161

Do 2000 odcinka na pewno nie wróci, ale jeszcze nie traciłbym nadziei, że nie wróci po 2000 odcinku. :))

Na pocieszenie powiem Wam, że wkrótce czeka nas nowy duży wątek Artura. :)

Cefalix

Jestem załamany w tej chwili, ale trudno. Trzeba czekać.

ocenił(a) serial na 8
mat161

Dodam jeszcze, że w 2000 odcinku czeka nas wielkie spotkanie Marysi, Aleksa, Kingi, Artura, Emilki, Bartka, Beaty, Filipa, Marka i Anety. Z jakiego powodu się spotkają? Tego na razie zdradzić nie mogę ;)

ocenił(a) serial na 5
Cefalix

aha szkoda widzę szykuje się coś specjalnego

Cefalix

To dopiero w okolicach Świąt ;p

ocenił(a) serial na 8
kokakok

No tak. Trochę trzeba poczekać. :)

Cefalix

a kiedy zdradzisz

Cefalix

Dlaczego nie możesz? Czy statyści podpisują jakieś zobowiązanie, że nie będą zdradzać fabuły? Serio pytam.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Takiego zobowiązania nie podpisujemy, ale generalnie prawda jest taka, że ja wiem w sumie więcej rzeczy na temat przyszłych wydarzeń w serialu, niż powinienem (nie wnikajcie skąd xD). Jeśli bym wyjawił tu teraz jakiś mega duży news, to ktoś z produkcji (przypadkiem zaglądający na to forum) mógłby się zacząć wreszcie zastanawiać nad tym, kto zacz ten Cefalix i generalnie mogłyby pojawić się jakieś nieprzyjemności... ;)

Ale mogę napisać o paru pomniejszych ciekawych rzeczach, które się wydarzą w serialu za jakiś czas.

Teraz kręcone są już sceny do odcinków 2020+, z ciekawszych rzeczy:

- pojawi się nieco zmieniona czołówka, w której na pewno zobaczymy Beatę (nie wiem kogo jeszcze)
- Mateusz - asystent Wekslera zakocha się w Sabinie, będzie trójkąt Mateusz/Sabina/Natan
- Błażej i pijana Daria prawdopodobnie się ze sobą prześpią.
- Z Aleksem i Marysią zamieszka sprawiająca problemy nastolatka - Amelka.
- Aleks zrobi coś szalonego w 2000 odcinku. :P
- Radek będzie miał bardzo poważne problemy, przez które być może trafi do więzienia. Będzie to bardzo duży wątek w nowym sezonie.
-J owita zostanie potrącona przez samochód, ale przeżyje.
- Artur również będzie miał bardzo duży wątek w nadchodzących odcinkach. Spotka się z Bartkiem, odżyje również jego uczucie do Kingi. Poza tym Kulczycki będzie skrywał przed wszystkimi pewien sekret...
- Powróci Adam ze swoją narzeczoną Justyną.
- Patrycja da szansę Dominikowi.
- Krystian wskoczy nagi do fontanny na wrocławskim rynku, by zaimponować Dadze, w której będzie zakochany.

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Aha, i jeszcze info takie, że póki co nie zapowiada się na bliski powrót takich postaci jak Paweł, Igor, Nikola, Szymon czy Hubert, ale nic nigdy nie wiadomo. ;)

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Mogę jeszcze dodać, że jak wiadomo, powróci do serialu Klaudia Halejcio, jednak nie w roli Klaudii (ex-dziewczyny Mariusza), a w roli Luizy, która zawróci w głowie Mikserowi.

+

uwaga... Kaśka będzie próbował udowodnić wszystkim, ze w Barbariana nawiedza duch kogoś o imieniu Amadeusz xD

ocenił(a) serial na 5
Cefalix

No są fotki ,że wskoczy Mikserowi do łózka.

ocenił(a) serial na 5
Cefalix

A jeszcze wiem,że Patrycja wyjedzie z mamą do Krakowa będzie to podobno ważny wyjazd, wątek z Krystianem zacznie się od 13 listopada. Też wiadomo,że Artur oświadczy się Kindze! Adam wróci i będzie ślub z Justyną 1 fotka się pojawiła jak Beata jest z Adamem. To Sabina będzie musiała wybierać,że będzie ten miłosny trójkat

Cefalix

Dzięki!

No to widzę parę odgrzewanych kotlecików:
1. Radzio znowu na bakier z prawem, znowu bad boy, może tym razem wreszcie go zapuszkują. Ile można?
2. Arturowi grozi kolejny nawrót miłości do Kingi... Który to już raz? Niech oni w końcu będą ze sobą, bo to się dawno temu zrobiło nudne ;D Mimo wszystko lubię ten duet, chociaż teraz to bym wolała Kingę z Harcerzem (durne pseudo, jak on ma właściwie na imię?), bo on jest taki trochę dowcipniś jak Artur w czasach, kiedy jeszcze nie był zramolałym i łaskawym tatuśkiem.

No i tyle nowych wątków miłosnych!
Daria i Błażej - nie powiem, że się nie spodziewałam, scenarzyści bardzo lubią parować "starych" bohaterów. Niemniej nadal uważam, że do Błażejka najlepiej pasuje Mikserek :D

Patrycja jednak da szansę Dominikowi, szkoda chłopaka.

Krystian poleci na Dagę, no to się scenarzystom udało, nie powiem! Dobrze, że nasza młodzież wraca.

Sabina znowu w miłosnym trójkącie. Tej to się powodzi. A asystentowi Wekslera trochę współczuję. Widać, że młody chłopak, a ciągle mu wpychają jakieś "stare" kobiety :D

Ale najlepsza to jest ta Amelka u Majki i Aleksa. Zaintrygowałeś mnie! Chociaż obawiam się, że najnudniejsze postaci czyli Majka i Aleks mogą popsuć fajny wątek. Oby Amelkę zagrała jakaś dobra aktorka pokroju odtwórczyni roli Samanty.

I na koniec brawa za reinkarnację Halejcio! Takiego numeru to scenarzyści jeszcze chyba nie wykręcili :) Wiem, że bywały wypadki, kiedy jeden aktor grał dwie role epizodyczne i można było nie skojarzyć, ale w końcu Klaudia była dziewczyną Mariusza i przez pewien czas jedną z ważniejszych postaci. Ładna korba xD

Dzięki, Cefalix. Ale wiesz, skoro nie możesz/nie powinieneś zdradzać fabuły, to lepiej nas o tym nie informuj, bo takie "wiem, ale nie powiem" też może skierować na Ciebie podejrzenia :D A tego byśmy nie chcieli.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Nie ma za co LiLuLa. A wiesz co... Raz się żyje! xD Już tu kiedyś co nieco zdradzałem i nikt wtedy się jakoś nie czepiał, to myślę, że i teraz nie będzie problemu (zwłaszcza, że nie wyjawiłem 2 albo 3 naprawdę hitowych informacji :D Ale też myslę, że nie warto, żeby nie psuć Wam przyjemności z oglądania. ;))

Harcerz naprawdę nazywa się Łukasz (głównie Marysia się do niego zwraca po imieniu). Rzeczywiście, Łukasz i Kinga tworzyliby ładną parę. :)

Fakt, reinkarnacja Halejcio to absurd roku chyba, przegięcie totalne. W pełni się zgadzam. Klaudia to nie była jakaś epizodyczna rólka, a naprawde istotna swego czasu postać, obracająca się w kręgu głównych bohaterów (Paweł, Marysia, Mariusz). Aktorka wiele się nie zmieniła, a tu proszę... Dają jej zupełnie inną rolę xD Aż dziw, że Cieszyński powrócił po 9 latach do serialu w tej samej roli, którą odgrywał na początku serialu. xD

Wątek z Amelką rzeczywiście zapowiada się ciekawie. Ale to dopiero po 2000+, dopiero zaczynają to kręcić. Nie wiem jeszcze kto zagra tę postać.

Cefalix

a z kim bedze mialawatek

LiLuLa

"ładna korba?" - ległem xD

Cefalix

z francuska bedzie

użytkownik usunięty
magazynier_48

To fajnie,bo Artur rzadko występuję ostatnio. Tylko mam nadzieję,że nie kolejna kobieta.

czemu

Cefalix

Dobrze masz ;p nastepnym razem zabieram się z tobą ;d

A skoro już pytamy o "zaginione" postaci, to gdzie jest Wiktoria i Rychu? Oni gdzieś wyjechali?

ocenił(a) serial na 5
LiLuLa

No wyjechali wrócą w 1963 odcinku

gumis882

a ja jakoś za Emilką nie tęsknię, nie brakuje mi jej

ocenił(a) serial na 5
makintosz

Aha a ja za Ryśkiem wkurza mnie ten facet.

gumis882

z niego przynajmniej idzie się pośmiać, miałem z niego bekę jak zgrywał wielkiego szeryfa xD Emilka zachowuje się jakby pozjadała wszystkie rozumy, a to po prostu głupia gęś ze wsi. no i ten jej głos... irytujący.

ocenił(a) serial na 5
makintosz

Ta emilka to nawet moze i ujdzie jak kto woli a w kiepskich to mi się nie podoba nie pasuje do tego serialu.

gumis882

mnie właśnie się nie podoba ani a PM, ani w Kiepskich. niby w Kiepskich to ma być wykpienie blachar, ale jakoś mnie to nie przekonuje. jakoś ogólnie nie przepadam za Ilczukową.

ocenił(a) serial na 5
makintosz

Ja ją tam zbytnio nie uwielbiam tej Ilczuk ale Emilkę ktoś inny by mogł zarać w kiepskich nie pasuje do tej roli Joasi wkurza mnie jej zachowanie ze się ciagle drze mądrując się na dodatek kompletna masakra

gumis882

A mnie się Ilczuk bardzo podoba w Kiepskich i tylko dla niej to czasami oglądam :) No ale na pewno może irytować, nie dziwię się tym, którzy za nią nie przepadają. Jako Emilka Ilczuk rzeczywiście się nie popisała i nigdy za nią nie szalałam, ale zmieniłam zdanie, kiedy zobaczyłam ją na żywo, w teatrze. Niesamowita jest, naprawdę.

ocenił(a) serial na 5
LiLuLa

Spoko Ja do teatru nie chodzę to nie wiem ale do roli Emilki w Pm świetnie się spisuje .

użytkownik usunięty
gumis882

Rysiek i Wiktoria niedlugo wroca. Mi tez Emilki nie brakuje. Ma glupi smiech.