PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34546
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Kto z aktorów grających w serialu jest wg Was najlepszy, a kto najgorzej wciela się w swoją rolę? Ja najbardziej lubię Bartka :) a nie mogę natomiast znieść postaci Kingi. Strasznie mnie irytuje.

Blackin

Najgorsi:
1.Łukasz Płoszajski (Artur)
2.Wojciech Dąbrowski (Jan)
3.Aneta Zając (Majka)
4.Mikołaj Krawczyk (Paweł)

Najlepsi:
1.Rafał Kwietniewski (Bartek)

ocenił(a) serial na 7
Faraon_5

Ja najbardziej lubię Kinge i nie mam zielonego pojęcia dlaczego cię irytuje!!!!!
Najlepsi:
1. Aleksandra Zienkiewicz (Kinga)
2. Sasha Strunim (Kalina)
3. Aneta Zając (Majka)
4. Łukasz Płoszajski (Artur)
5. Rafał Kwietniewski (Bartek)

Najgorsi:
1. Wojciech Dąbrowski (Jan)
2. Adam (ze szkoły Oli i Błażeja)
To tyle, papatki, ja tam lubie wszystkich można by powiedzieć.

__Cleo Sertortii13

dlatego, że nie mogę tych jej wypowiedzi, często zresztą chamskich, palnie coś zanim pomyśli i tyle. Kinga strasznie mnie denerwuje. Wydaje jej się, że ma być tak, jak ona chce i tyle. Zachciało jej się nowego kolegi z pracy? (nie pamiętam imienia xD) - żadna Anka jej w tym nie przeszkodzi! A propos, Anki też nie lubię. :D

__Cleo Sertortii13

Najlepsi:
Artur
Paweł
Marek
Turczyk
Bartek
Majka
Kinga
Patryk
Andrzej
Kuba

Najgorsi:
Teresa

ocenił(a) serial na 3
Blackin

najgorsi:
1. Kinga - irytujaca postac nie wiem czy to wina aktorki czy scenarzystów, kiedys jak byla z Kuba to bardzo ja lubilam ale teraz to jakas masakra z niej. to zachowanie rozkapryszonej ksiezniczki i to ze nidgy nie zajmuje sie Tomkiem i zwraca sie do niego per "synu" do tego zrywa z facetami z byle powodu i dalej ma wieksze wziecie niz niejedna wolna laska

2. Marysia - nie moge ogladac jej normalnie. juz chyba wolalam jak byla taka swieta dziewica bo teraz tylko taka zgrywa. i to ze zawsze potrafi obrócic kota ogonem i wszystko jest zawsze na Pawla. tak swoja droga kiedy ona sie zrobila taka puszczalska?

3. Artur - kiedys to byla moja ulubiona postac z tego serialu dopóki nie zerwal z Edyta z powodu jej zdrady chociaz nie bylo kobiety której on sam by nie zdradzil wlacznie z Edyta ktora jego zdrade mu jakos wybaczyla. I teraz prubuja z niego zrobic speca od podrywania chociaz on sam taki piekny.......

4. Teresa - ostatnio straszna gra aktorska od tej pani. chyba nie tylko ja to zauwazylam..? to jej odwieczne "Maaaarek" i jak sie zgorszyla w ostatnim odcinku przed wakacjami jak Marek chcial z nia wejsc do sex shopu.

Najlepsi:
Marek - po prostu lubie i cenie aktora który go gra a i postac Marka jest nie glupia. I to ze jak Kinga jak zwykle ma dylematy milosne to ten jego sarkazm mnie powala

Bartka tez lubie ale ostatnio zrobil sie troszke ciotowaty na poczatku serialu to przynajmniej mial jakis charakter a teraz nagle stal sie najnudniejszym czlowiekiem na swiecie? gdyby od poczatku taki byl to ok ale kiedys troche przypominal Artura jak zarywal do Majki i Teresy i byl z Joasia tylko dla zaspokojenia swoich.....hmm... potrzeb

Rafal byl fajny moze za bardzo sobie pozwalal na wieczne kaprysy i humory Kingi. szkoda ze go wywalili z serialu

ocenił(a) serial na 7
_lola_

Kinga jest supeer nie mam pojęcia dlaczego nikt jej nie lubi. A i ona nie zrywała z facetami z byle powodu, oni ją zdradzali właściwie to każdy facet ją zdradzał no prawie każdy. A wiadomo ,że jak ktoś jak raz zdradzi to zdradzał już będzie zawsze. Przynajmniej jest cień wątpliwości.
Marysia nie jest rozkapryszona. Ona pomaga w jadłodajni a to jakaś pomoc. W tej jadlodajni jest bardzo pomocna.
Artur on zdradził raz Edyte ten jeden jedyny raz, a Edyta go zdradzała notorycznie z Filipem i co ty na to? Teraz też zaczniesz usprawiedliwiać Edyte? Była fajna nie powiem, ale nie będę jej usprawiedliwać za takie świństwo które zrobiła Arturowi, to prawda Artur też ją zdradził ale tylko raz. A ona go bardzo dużo razy.
Bartek nie wiem dlaczego wszyscy go lubią? Teraz Bartek stał się taką ciapą jak spotkał Lucyne. Mnie się wydaje ,że oni zerwłą Bartek i Lucyna prędzej czy poźniej. To znaczy jestem tego pewna ,że zerwłą. Bo Bartek potem spotka jakąś poetkę. Wracając do Barka ja też go lubię i nie dziwię się ,że wy też. Ale żeby byl tak bardzo wasszyn idolem. Łał. Niesamowite!!!!!!!!!!!
Marek on się stał ...... jak by to ująć dziwny. Cały caas myśli tylko o jednym . I jest taki .... przestałam lubić Marka. To jedno wam powiem.

__Cleo Sertortii13

moim zdaniem Marysia pomaga w tej kuchni, bo nie ma co ze sobą teraz zrobić. I nigdy nie zrozumiem, czemu ona z tym Stasiakiem zdradzała Pawła! No nie mogę! Na początku, jak odbywala staż w szpitalu, nie znosiła go, chciała go zniszczyć i pogrążyć, a tu nagle pojawia się na uczelni i Marysia już wpada w jego ramiona.. nigdy tego nie zrozumiem. żall.

ocenił(a) serial na 5
Blackin

Postać Emilki - napisać że jest tragiczna, to po prostu i zwyczajnie komplement;)

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

Emilka jest fajna. Czasem tylko głupkowato się śmieje ale to nie powód żeby jej nie lubić no nie przesadzajmy. Nie patrzmy po tym kto jest ładny czy jak się śmieje bo tak to w ogóle nie znajdziemy ulubionego bohatera. Patrzy się jak postać grana nam się podoba. Mnie się podoba Kinga choć jesteśmy zupełnie odmienne. Kinga to tak jakby moja osobowść po drugiej stronie lustra odmienna. Ale podoba mi się jej charakter i choć jesteśmy odmienne fajna jest :) Nie musimy lubić bohaterów tych co przypominają nas charakterem bo to będzie nudne :( Musimy szukać odmienności. Nie możemy być tacy sami. Jeśli by tak było nazywani byśmy chyba byli grupa świrów! hehe teraz żartowałam. Ale musimy w bohaterach szukać charakteru jaki nam się podoba.

__Cleo Sertortii13

__CleoSertortii13 Prosze Cie dziecko zaprzestan pisania tych postow bo tego sie poprostu nie da czytac.

ocenił(a) serial na 7
Blackin

Najlepsi:
Marek- jedyna inteligentna postać w tym serialu, zawsze ma jakiś fajny ironiczny komentarz, do wszystkiego podchodzi na luzie, po prostu budzi we mnie sympatię, zwłaszcza teraz, bo na początku serialu jakoś nie bardzo go lubiłam.

Stefani- lubię ją, bo jest to postać hmm trochę absurdalna, jednak w pewnym sensie ukazuje w krzywym zwierciadle pewien rodzaj kobiet. Lubię ją też dlatego, że zawsze jest pogodna w tej "pracy" Artura, gdzie on i Rafał siedzieli jak dwa ponuraki, z resztą wprowadziła życie nie tylko tam ale do całego serialu.

Emilka- właściwie to teraz trochę mnie wkurza, ale za czasów kiedy była na tych swoich studiach i jak poznała Patryka stawała się coraz bardziej asertywna, pewna siebie, zaczęła się lepiej ubierać. Szkoda, że postanowili z niej zrobić barmankę, bo mnie jakoś tak pasowała na studiach.

Patryk, Bartek, Artur- zwykle ich lubię, szkoda, że teraz się rozdzielili, spoważnieli ale przecież scenarzyści nie mogli robić z nich wiecznych dzieci. Tak mi się zdaje, że ekipa się całkiem nieźle bawi przy niektórych wątkach.

Stary Oli i Błażeja- akurat zapomniałam jak on się nazywa. Muszę powiedzieć, że pomimo, że sprawia wrażenie tępego trepa, sztywniaka i konserwatysty, uważam, że on, podobnie jak Marek, potrafi się dostosować do sytuacji, na przykład to jak się zachowywał podczas udawanej ciąży Oli, jak potrafił nieźle zripostować niektóre argumenty swoich dzieci. Naprawdę go lubię, gościu dobrze gra, śmiesznie udaje wojskowy ton głosu, widać, że sam aktor dobrze się bawi odgrywając tę postać.

Najgorsi:
Marysia- wiem, że ona ma mieć taki charakter ale po prostu irytuje mnie ta postać. Czasem jest świętoszkowata, milusia etc, a czasem potrafi być wyrachowana i kłamliwa. No i jak mogła rzucić te studia! Ma ktoś może streszczenia i powie mi czy skończy te studia czy nie? Szkoda by było tracić medyczny wątek tego serialu, bo przecież miał się opierać głównie na perypetiach młodej ambitnej studentki medycyny i spodziewałam się później jej losów jako lekarki, choćby nie wiem jak wyidealizowanych.

Paweł- no może tak nie do końca najgorszy, tylko taki bardziej nieporadny i zagubiony, niby taki silny, a jednak ciągle naiwny, łapie ciągle jakieś dorywcze prace, już ciekawszy był jako "szambelan" czy strażak, teraz ta postać jest jakaś taka wypalona, jakby stracił chęć życia. Już nie wspominając o widzeniu duchów, więzieniu, "fight clubie" ;)

Kinga- też nie do końca najgorsza ale też nie moja ulubiona. Wszyscy chyba już zapomnieli, że ona jest psychologiem. Tak na marginesie to nie wiem czy ona te studia skończyła/ rzuciła i czy ma zamiar pracować w tym beznadziejnym barze do końca serialowego życia czy w końcu ma zamiar skorzystać ze zdobytego doświadczenia, no i kiedy ona chodzi/chodziła na zajęcia, skoro ma na głowie jeszcze siłownię. Co do jej związków... cóż przynajmniej nie jest nudno, chociaż zmieniła się i tak z puszczalskiej dziewczyny z dziwną fryzurą we w miarę normalną kobietę o hmm trudnym charakterze.

To by było na tyle, napisałam o głównych postaciach, mogę dodać, że z pobocznych lubię: Sabinę, Błażeja, Turczyka, matkę Pawła, a nie lubię Anki, tego łysego, nauczycielki geografii, Magdy. Natomiast jeśli chodzi o grę aktorską, no cóż, wszyscy grają na poziomie serialowym, zdecydowanie lepiej wychodzi im odgrywanie scen zabawnych niż poważnych czy romantycznych.
Mam nadzieję, że moje uwagi były konstruktywne, bo starałam się nie kierować wyglądem, jednak oczywiście są one subiektywne i nikt nie musi się ze mną zgadzać.

victoria_

No jasne, przecież na tym polega dyskusja :)

Dodaję do "lubianych" postaci pana Grzegorza, Błażeja i Miksera. xD W ogóle bardzo podoba mi się ich wątek, tzn. wiecie - szkoła itp. Za to nie lubię Mirka, i w ogóle właśnie ten wątek z synkiem Patryka nie przypadł mi do gustu. A ta mama Mirka! O ludzie ;//

ocenił(a) serial na 10
Blackin

Podoba mi się gra aktorska:
-Artur
-Paweł (teraz strasznie wygląda jak dla mnie w nowej fryzurze ochroniarza, powinien mieć tak jak kiedyś rozpuszczone)
-Majka
-Kinga
-Marek
-Turczyk
-Bartek
-Patryk
-Andrzej (szkoda, że już go nie ma, może powróci :) )
-Stefani (heh nic dodać nic ująć) :)
-Antoni

Nie podoba mi się gra aktorska:
-Kalina (czyli ta cała piosenkarka, najgorsze gówno jakie mogli dać ehh żeby robić reklamy czegoś takiego i mam nadzieję że to prawda że we wrześniu odejdzie)

I to by było na tyle :)

ocenił(a) serial na 7
PanGibon

Paweł właśnie fajnie wygląda w tej dlugiej kitce. A jak rozpuści to tak głupio wtedy jest podobny do Natlie Portaman hehe.
znowusz Andrzej on bił Emilkę!!! Hello!!!! I zabił matkę marysi więc bardzo dobrze ,że go wywalili z serialu jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa bo emilka zasługuje na kogoś lepszego niż Andrzej dla niej dobry jest Patryk. On jest cool.
Stefani jest głupiutką blądyneczką ale cóż poradzić taką ma role. Ale jest śmieszna trzeba przyznać z tą swoją głupotą. Ale ja ją lubie zawsze ją lubiłam nie wiem jak wy. Chciałabym żeby ona i Berenika dołączyły do stałej obsady pierwszej milkości.
Kalina bardzo ją lubie. Gra ją Sasha Strunim a Sasha jest EXTRA!!! Bardzo podobają mi się jej piosenki Just call me i to nic kiedy plyną łzy. Te 2 piosenki są extra i jeszcze pare. Nie mam pojęcia dlaczego nikt jej nie lubi. Przecieźż ona nie odbije marysi pawła z pawłem będzie anna. Kalina bęzie się kochać w Borysie.

Ja lubie wszystki prócz:
Borysa
Andrey
Anny
Iwony
Marka
Tych osób nie lubie....

__Cleo Sertortii13

Zaczęłam lubić Sabinę. :)