4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34594
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

dziś na youtube oglądałem sobie 2 odcinek, pomijając fakt że troszkę powspominałem,
jednocześnie napotkałem na kwestię której do końca nie rozumiem, a tego odcinka
najwyraźniej nie pamiętam...Marek powiedział że "Marysia i Kinga to siostry i że to jedna
krew", do tej pory myślałem że to kuzynki, więc jak to jest ??? Wychodzi na to że Kinga to
też córka Janka?? Czy może była żona Janka to matka i Kingi I Marysi ?? Wiem że ta była /
nieżyjąca / żona Janka to była siostra Teresy, a Kinga i Majka mówią do siebie "siostra" ale to
tak między kuzynkami można w sumie, a tu się okazuje że to faktycznie siostry ??? Nie
przypominam sobie żeby ten wątek był później poruszany, czy ktoś mi to wyjaśni ????
Pozdro

ocenił(a) serial na 10
Bawidamek_filmaniak

To są siostry cioteczne tylko tak sobie powiedział. Bo Teresa i matka Marysi są siostrami i nic wiecej w tym temacie.

Zbuntowany_RBD

to czemu tak niezręcznie się wszyscy poczuli gdy Marek powiedział że to "jedna krew"? Z powodu śmierci matki Marysi ???m Jakoś tak to dziwnie wyszło...

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

bożesz y mój - żeby analizować pierwszą miłość;p jak chcesz prawdziwe rozkminki to przeanalizuj filmy Lyncha;)

marajka

o kurde, toś mnie zastrzeliła.....

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

heheale tak serio - po co az do tegostopnia analizować pm skoro wiadomo, że tu brak większej logiki

marajka

nasuwa się inne pytanie, po cóż ciągnąć ten serial w ogóle, skoro to dno ostatnich granic??

ocenił(a) serial na 4
marajka

trapi mnie jeszcze jedno.. czemuż ten arturo tak strasznie posiwiał :(:( Przecież ilość piczek które regularnie odwiedza raczej powinna mu dodawać sił, wigoru i sprzyjać regeneracji a tu masz... Takie klocki, efekt wręcz odwrotny..

ocenił(a) serial na 4
Bawidamek_filmaniak

bo to męcząca robota jest. mokra rzec można nawet;p

marajka

eheheheheheheheeheheheheh

marajka

artur powinien sobie zrobić na głowę okład z soku z piczy, powinno mu cofnąć siwiznę

ocenił(a) serial na 2
Bawidamek_filmaniak

W Pierwszej Miłości dość często zapominają co scenarzyści napisali kilka odcinków wstecz.. Możliwe, że chcieli pociągnąć wątek o zdradzie która kiedyś nastąpiła ale później o tym zapomnieli...

nick2008

świadczy to w takim razie o WYBITNYM braku profesjonalizmu , w ogóle shit nie z tej bajki, już na to nie patrzę.

nick2008

ogólnie rzecz biorąc to banda patałachów i łajdaków siedzi tam za kamerami i biorą gruby kesz za puszczanie takich plewów do potęgi 65

ocenił(a) serial na 2
Bawidamek_filmaniak

Kiedyś Emilka studiowała we Wrocławiu, potem nie zakończyli tego wątku tylko wysłali ją na wioskę :)

nick2008

Kwestia niezakończonych studiów dotyczy również i Marysi która w takim celu zamieszkała we Wrocławiu, Andrzej z takiej łajzy nagle wywindował się na szofera mafii, głupie to jak stodoła....

ocenił(a) serial na 2
Bawidamek_filmaniak

Marysia zrezygnowała ze studiów, nie pokazali natomiast co ze studiami Emilki. Z Andrzejem to były niezłe jaja, najbardziej uśmiałem się jak dał Anecie teczki na Rajmunda. Mafia pilnie strzeże swoich sekretów a w tym serialu Andrzej miał taką wiedzę jakby był wspólnikiem tego Niemca...

nick2008

Emilka studiowała we Wrocławiu "hodowle świń i wypas krów na Wadlewskich łąkach"

Bawidamek_filmaniak

A co ze studiami Kingi? Ona psychologie przecież studiowała i co skończyła studia? rzuciła je czy jak? W ogóle ona też jest dobra, po tym jak Tereska dała drapaka do Indii ona jest właścicielką Barbarianu a w ogóle się nim nie interesuje, zostawiła go pod władzą Pawełka który jest rozchwiany emocjonalnie, to samo z tym Fitness clubem, przecież była tam managerką i nagle ten temat znikł jakby nigdy nic, a ona wyjechała do Kanady. Już nie wspomnę o tym że Kinga to chyba "najlepsza laska we Wrocławiu" ( obok Marysi) wszyscy na nią lecą: Artur, ten narkoman Kuba, ten niewidomy, Filip, ten blondyn, znów Artur teraz ten jej nowy facet( niektórych imion nie pamiętam).. a ona ani jakaś super nie jest urodziwa ani nie ma ekstra charakteru, z dzieckiem a przyciąga mężczyzn jak magnes.

To samo Marysia: Pawełek, Andrzejek, Arturek, Zbyszek, Stasiak, Hubert- and many many others, A ona też piękna nie jest, tylko narzeka i nic jej nigdy nie pasuje nie rozumiem tego. Jej studia to też niezła parodia- tak chciała studiować tą medycynę( chciała pomagać ludziom) a sobie nagle po 3 latach? stwierdziła że jednak to nie to i zrezygnuje, po ciężkich egzaminach, praktykach itp zrezygnowała bo miała takie widzimisię i postanowiła pracować w kwiaciarni?! :O

ocenił(a) serial na 2
alunia_kiss

No z Kingą było podobnie jak z Emilką :) Ciekawe czy Ci studenci typu Olka, Błażej, Mikser, Radzio i młoda Wekslerowa w końcu zostaną absolwentami. Zresztą po co im wszystkim studiować. Wszyscy mają mieszkania jak z katalogu Ikei, studenci codziennie przesiadują w Barbarianie. Paweł jest menadżerem, chociaż nie ma do tego żadnych kwalifikacji. Do baru przyjeżdża kilka razy w tygodniu i żyje jak lord...

nick2008

dobrze powiedziane, bardzo słuszne uwagi alunia_kiss i nick2008 macie ŚWIĘTĄ RACJĘ odnośnie tego syfu !! Serial miał sens kiedy jeszcze Bartek, Artur i Patryk mieszkali razem na kupie w tym małym mieszkanku, praktycznie wszyscy pracowali więc stać ich było na to i bardziej realnie to wyglądało. Teraz ta gówniarzeria we Wrocku i całe to mieszkanie Artura jest jakąś szopką. Takim ukoronowaniem głupoty i absurdu jest postać Jowity, która wyjątkowo mnie drażniła w tym serialu - laska nie wiem z 23 lata i najpierw niby ćpunka, nagle super ogarnięta - "ona przechodziła obok" z winkiem wpada do radzia na małe bzykanko do którego nigdy nie mogło dojść, albo innym razem "klient odwołał spotkanie"....Hmm a niby w jakiej ona branży działa że się umawia z klientami w drogich restauracjach i pieprzą przy obiadkach nie wiem o pogodzie ??? Czy ona po prostu jest zwykłą dziwką a ja pominąłem ten wątek ??

ocenił(a) serial na 2
Bawidamek_filmaniak

Ona chyba była panią do towarzystwa. Biznesmen czasem musi się pokazać z ładną laską. Pewnie czasem wskakiwała tez tym facetom do łóżka... Cnotką to ona raczej nie była...

nick2008

a to proste, to by tłumaczyło temat.. Ale niby taka ćpunica wyżarta , lekarz sam mówił - "ma skrajnie wyniszczony organizm" jaaaasne, no a tu nagle taka lufa... ULALALALA cud !!

nick2008

a że tak spytam co się teraz z tą qrwą stało ??? Już wiem - wylądowała w Anglii na zmywaku, tam gdzie jej miejsce , yaeh.