4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

witam. kiedyś oglądałam serial. lubiłam wątek ze Stasiakiem . czy jest jeszcze obecnie coś ciekawego w serialu ?

ocenił(a) serial na 7
Katie_26

Nie wiem, kiedy ostatni raz to oglądałaś. Co się da, to opiszę, a resztę zapytaj.
Teraz trochę przycichło, ale po wakacjach może się coś pojawić. Wadlewo nie jest już takie czadowe jak w odc. 1700‐2200. Reżyseria mi się podoba, dobre są zdjęcia. Scenariusz nienajgorszy, można się pośmiać z części wątków. Niektóre wątki są super: Kuba, syn Kaśki, Gangsterskie wątki z Melką, Robertem i Darkiem. Również Barbarian pod rządami Cezarego.

Wadlewo:
Wojtek wyjechał.
Malwina zmieniła fryz, romansuje z policjantem Ksawerym.
Roman rzadko się pojawia, już raczej nie piją pod sklepem.
Olek został sołtysem Wadlewa. Założył zespół muzyczny, Więcej Wiary, który potrafi śmieszyć. Mąż Wiktorii.
We wsi feministki z Emilką na czele.
Marian z Sewerynem planowali biznes, który nie wypalił – z czarnej glinki okradł ich wspólnik, Walery. Między nimi była wojna w trakcie wyborów na sołtysa. Seweryn jest żonaty z Karoliną Kazanową. Marian zaręczony z Anną.
Założyli Wadlewską Straż.
Norbert stracił głowę dla Uli. Paulina jest na niego obrażona. Norbert, razem z Olkiem, próbuje podstępem odzyskać jej uczucie.

Wrocław:
Domańscy:
Michał wariował, bo miał guza w mózgu. Dokuczał sąsiadowi, całował Kingę, bił Krystiana...
Krystian ma nową dziewczynę, Kalinę. Jest w ciąży, jej ojciec chciał wydać ją za innego. Mieszka z nią w mieszkaniu Sabiny.
Marysia została stażystką w ratownictwie medycznym, opiekowała się bezdomnymi. Teraz pójdzie siedzieć za rozjechanie Materskiego, tego który wykorzystywał bezdomnych. Jest współwłaścicielką klubu Fitness.
Melka została policjantką. Paweł Nowogrodzki od bijatyk w gangsterskim klubie jeździ na wózku, teraz ma wyzdrowieć. Spodobała mu się Sabina Weksler.

Kulczyccy:
Kulczyccy przeszli kryzys – Kinga uparła się na dziecko. Tomek teraz gotuje i koleguje się z Pawłem.
Artur sprzedał firmę – teraz jest tam redakcja czasopisma „YOLO”.

Karol romansuje z Ewą, byłą żoną Michała. Ma lęki po napadzie u jubilera. Kupił sobie broń i postrzelił nieletniego zbira. Uniewinnili go.
Sabina byłą w śpiączce, po uratowaniu jej niewdzięcznego bojfrenda, Aleksa. Uratował ją Karol udając terrorystę. Nikogo teraz nie ma.

Młodzież;
Cezary i Beata wyjechali do Norwegii. Bar ma nowego właściciela.
Kaśka ma syna, Kubę, i nową dziewczynę, Gosię. Mieszkają we trzech razem z Mikserem. Czyściciele kamienic próbują sprzątnąć BarBariana.
U Błażeja i Oli nic się nie dzieje. Starych Królów też nie pokazują.
Asia zrobiła się pracowita i była zatrudniona w galerii Anety. Teraz bez pracy. Anety już nie pokazują. Asia była prześladowana przez Bogumiła. Ma bojfrenda, Tymka.
Tymek, Radek, Jowita, Renata, Sylwia, Kacperczyk pracują w redakcji czasopisma dla młodzieży. Sylwia mściła się na Radku za odmówienie jej. Radek i Jowita są po ślubie.
Luiza porzuciła Miksera, kiedy ten kupił jej rurę do tańczenia. Pod groźbą Bogumiła, szkodziła Joannie. Wyjechała.

Jak Ci się chce czytać, to od odc. 2200 streszczenie – http://www.filmweb.pl/serial/Pierwsza+miłość-2004-155173/discussion/chce+mi+ktoś +streścić+XD,2959054

A jeśli się pośmiać, też zapraszam – https://www.cda .pl/Insekt/folder/11008970

Insekt6

Wow, wyczerpująca wypowiedź, bardzo, bardzo dziękuję :).Fajnie, że znowu Sabina zatem wróciła , bo lubiłam ją. A Emilka z Bartkiem dalej są małżeństwem?

ocenił(a) serial na 7
Katie_26

Tak.

Insekt6

z tego co piszesz, to serial wydaje się, że jest ciekawy , to może do niego wrócę :)