4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Mamy polską Modę na sukces i nie wstydźmy się tego ;-) Taki serial to równowaga do tych lepszych seriali byśmy docenili filmy na poziomie , ambitniejsze czy zwyczajnie lepiej zrobione bo jak ogląda się obecnie ( a więc od paru lat ) serial Pierwsza miłość to można niekiedy rzeczywiście zatęsknić do dobrych seriali obyczajowych nawet z lat PRL-u. Scenarzyści operują schematami z najniższej półki, na każde śniadanie mamy jajecznicę a każdy problem łagodzi alkohol ( w zasadzie większa część bohaterów to osoby które co najmniej są psychicznie uzależnione od piwa, wina itd. ). To się momentami przyjemnie ogląda, są całkiem ładne dziewczyny, chłopacy również jak malowani ,ale jest też tendencyjność w ukazywaniu chociażby facetów - kazdy prawie z nich to idiota , melepeta itp. Centrum fabuły na wsi stanowi szopa, a centrum fabuły w mieście najlepszy lokal w mieście jak go określił Strasburger , czyli pub ;-P Ehh tęskno mi za serialami typu W labiryncie jak oglądam Pierwszą miłość. Nie ..troszkę jednak przesadzam bo recenzowany serial jednak bardziej odpowiada duchowi dzisiejszych czasów. Pozostaje mi ubolewać że pan Bończak, Bluszcz, Mohr, Strasburger czy Jakuz , muszą grać w takich filmach ( kwestie zarobkowe oczywiście )

ocenił(a) serial na 4
armarange

cos w tym jest... ja z wielka przyjemnoscia ogladam Ranczo natomiast serial PM czy MjM bardziej Bz przyzwyczajenia. i rzeczywiscie kiedy jestem na swiezo po Ranczu i spojrze na Pm to az po prostu roznica staje sie namacalna;)

ocenił(a) serial na 3
marajka

Ranczo to arcydzieło przy tym badziewiu

użytkownik usunięty
marajka

a co jest takiego fajnego w Ranczu,pytam z ciekawości,bowiem serialu nie oglądam,słyszałem że zabawny,MJM to już wiele lat temu pamiętam był nudny jak fix,ozdobą pamiętam tego serialu było że przez większość odcinków postać A rozmawia z postacią B o właściwie nie wiadomo o czym,rozmowy w stylu:życie jest takie męczące,ale jestem zapracowany,ale jestem zmęczony,jakieś wyznania miłosne na zasadzie bohater w jednym odcinku wyznaje miłość jednej a w następnym kolejnej.Oraz wątki niby życiowe,które były niesamowicie nudny,PM wiadomo nie porywa a już wieki temu uważałem że MJM jest i tak wiele bardziej nudne.

MJM dalej ponoć jest jednym z najlepszych zastanawiam się na czym polega ten fenomen,może właśnie na tych życiowych wątkach.

ocenił(a) serial na 4

proponuje obejrzec. po prostu jest inteligentne i zabawne. z wieloma polskimi przywarami czy cechami, ale tez ludzkimi w ogole, trafia w punkt :) aaa i twoja ulubiona aktorka w nim gra, do tego ma mega seksowna role ;) ale nie od 1.sezonu

użytkownik usunięty
marajka

generalnie bardziej pytam z ciekawości,niż czy warto oglądać bo to chyba jakieś 100 odcinków więc sporo a ta ulubiona aktorka to Ostrowska czy kto?

ocenił(a) serial na 4

no i w Ranczu jeszcze aktorstwo na wysokim poziomie. wiekszosc daje rade to malo powiedziane.

użytkownik usunięty
marajka

patrząc na obsadę jest chyba tam kilku sensownych aktorów,ale jeśli miałbym do swojego etatowego grafiku serialowego coś dorzucić to chyba bardziej Ojca Mateusza,jakieś urywki widziałem,obecnie niby tylko Strażacy i PM.

użytkownik usunięty

szkoda że skończyły się takie seriale jak Krew z Krwi,Prokurator czy Na Krawędzi,o starszych serialach jak Fala Zbrodni,Oficer czy pitbull nie wspominając.

użytkownik usunięty

chyba coś w tym jest że seriale sensacyjne jednak mają lepszą fabułę,ale siłą rzeczy krótsze.Choć jakby w sensacyjnym też tak bili odcinki to poziom by spadał,rzecz jasna zapomniałem dodać wśród tych dobrych te wojenne ostatnio Czas Honoru i Wojna i Miłość.

ocenił(a) serial na 4

OJCIEC MATEUSZ??? moim zdaniem nawet sie nie umywa do Rancza

użytkownik usunięty
marajka

widziałem kilka scen wydawały się ciekawe,choć z tym księdzem jako detektywem to trochę przesada,brakuje mu jeszcze broni i żeby strzelał do przestępców.

Dorzuce od siebie jeszcze Gline i trylogie Ekstradycji z fenomenalnym Kondratem w roli glownej Fala Zbrodni to przy tych dwóch produncjach bajeczka Walta Disneya dla 6 latkow

użytkownik usunięty
mrowa93

nie oglądałem obu,jednakże Fala Zbrodni i tak się wyróżnia na tle innych seriali sensacyjnych,Pitbull jednak trochę za bardzo był pisany autentycznymi historiami,Oficer trochę za bardzo bazował na fenomenalniej pierwszej serii.

To Ci polecam obejrzeć chociaz Gline ja kiedys lubiłem Fale Zbrodni ale było to do czasu... aż obejrzałem Pitbulla i potem Gline a następnie Ekstradycje i jakoś te produkcje mi bardziej przypadły do gustu

użytkownik usunięty
mrowa93

kiedyś może na Glinę się nawet szykowałem,ale jakoś mi przeszło,ale słyszałem że dobry.Ekstradycja to hit z przed lat.Kryminalni to była taka bajeczka w sumie,za dużo tam było akcji w stylu super pies Zawada w ostatniej chwili ratuje komuś życie.

marajka

ja przestałam wprawdzie oglądać ranczo jak i inne seriale. PM to tylko z przyzwyczajenia oglądam co kilka odcinków. Zgadzam się z tobą że ranczo jest świetne a przynajmniej parę pierwszych sezonów. Jest inteligentne, zabawne a aktorstwo wyśmienite. Cezary Źak w podwójnej roli gra i księdza i oh zapomniałam kim jest jego brat bliźniak jakimś politykiem. Więc zupełne przeciwieństwa z charakteru a tacy sami z wyglądu. Pijaczki też są świetni, dobrze wczuwają się w rolę :). Kusy na początku był świetny, teraz chyba też ok, no i aktor super. Barciś uwielbiam go bo jest zabawny i oczywiście musi towarzyszyć Żakowi jak w miodowych latach, ten pomysł naprawdę sie sprawdził, bo mam sentyment do tego komediowego serialu ( miodowych lat) a w sumie w ranczu grają ci sami aktorzy co grali dwa małżeństwa w miodowych latach. W ranczu nawet dzieci dobrze grają, są bardziej wyraziste niż w innych serialach, gdzie tylko szwendają się pod nogami. Szkoda że nie ma tych dwóch z ławeczki Pieczki i Niemczyka, byli świetni, ale wiadomo czas na nich nadszedł. Ale i tak są inni świetni. I ten Pietrek ze swoją już chyba żoną ( w PM Kazanowa :P), a tam ta aktorka świetnie gra i jest zabawna, energiczna. No cóż rozpisałam się o ranczo ale warto choć parę odcinków obejrzeć.

maria_88_3

a i zawsze ranczo było w niedzielę gdy chodziłam do szkoły i zawsze czekałam aż będzie ta niedziela i godzina 20 bodajże. I super się bawiłam i odstresowałam przed poniedziałkiem. Super tez była czołówka i piosenka końcowa i aż żałowałam że się skończył odcinek a trzeba było czekać az do niedzieli ( oglądałam wtedy tylko w tv seriale). To miało swój urok że ten serial był raz w tygodniu a nie 5 razy jak PM i jedynie mogłam się stęsknić w weekend za PM, ale też nie, chyba ze były ciekawe odcinki, teraz niestety już nie ma ;).

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

ZAK I BARCIS - genialni!!! i ta Lodzia :DDD