PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127349
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Nie chce mi się przekopywać przez 200 tematów, więc piszę tutaj. Jak taki był, możecie mi coś zrobić.

Czy ktoś z was, czy tylko ja zauważyłam podobieństwo pingwinów do filmów o Bondzie? Amerykanie montują trailery w stylu pingwinów itd. ale czy my, Polacy, też to widzimy?
Ja obecnie mam prawdziwą manię przerabiania pingów na Bonda. Rysuję, piszę opa, montuję filmiki i w ogóle.
I jeszcze jedno, najważniejsze pytanie: który z pingów waszym zdaniem najbardziej nadawałby się na Bonda?

Moja odpowiedź brzmi: Kowalski. Dlaczego?
- mój ulubiony (obiektywizm nie zdołał zdusić instynktu)
- wygląd, tj. wysoki, elegancki, przystojny
- inteligentny no i takie... skłonności dziwne
- czasem bywa bezwzględny, tzn. no nie umiem tego określić, taki no... bez emocji, chłodny i wyrachowany
- no i cecha, która mnie urzekła (za nią kocham zarówno Kowalskiego jak i Daniela Craiga w roli Bonda) - te jego niesamowicie przepiękne, straszliwie głęboko jasnoniebieskie, pełne zawodu oczy!

A co wy na to?
Oby się na mnie fanki Skippera nie rzuciły... Kowalski 4ever!

RaptorRed

ujjdxfnxfhjcxfhjgv yxfhzmcxcfjhmcxfthjmctfjmctfjmcxgtcnncg hnccc

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Co to miało być?

Zyzio7

Nie chcący wysłałem.Ci idioci z mojego liceum wymyślili to i mówili że wyjdzie coś z tego.

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Niechcący?...

Zalała mnie fala żenacji...

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Nie rozumiem.

Zyzio7

Nalegali idioci.

ocenił(a) serial na 8
dawidking2

Fajnie, że do nas wróciłeś.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

A czy to TEN Dawid? Jak tak to się już szykuję.

użytkownik usunięty
RaptorRed

To już jest legenda.

użytkownik usunięty
Zyzio7

Tajemny szyfr.

ocenił(a) serial na 10

Tyle to i ja wiem, ale o co w nim chodzi?

użytkownik usunięty
RaptorRed

Ten tajemny szyfr jest zbyt tajemny, by znał go ktoś inny niż Dawid.

ocenił(a) serial na 10

Jakoś mnie to nie dziwi...

użytkownik usunięty
RaptorRed

Neither me.

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Zauważyłam teraz coś jeszcze. Oglądam sobie "Powrót zemsty doktora Bulgota" i widzę, że... w tytule za skrótem "dr" stoi kropka. Niby nic, a konkretniej błąd interpunkcyjny, ale...
Pierwszy Bond (z '62 roku bodajże) pt. "Doktor No" też miał postawioną kropkę po skrócie "dr".
Przypadek?

użytkownik usunięty
RaptorRed

Tak, to tylko przypadek... Co ma do rzeczy jakaś głupia kropka?

ocenił(a) serial na 10

A to, że jestem wielkim pedantem, jeśli chodzi o poprawną polszczyznę, i jedna mała kropka jest bardzo ważna.
To fajnie wygląda. A tylko byś spróbował tak napisać u naszej pani z polskiego - pała murowana.

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

To nie wiedziałaś że Marcin jest "pedantem".A jeśli używa poprawnej polszczyzny to czemu miałby dostać pałę?

użytkownik usunięty
RaptorRed

Wybacz, ale... mogę zapytać, co ma do rzeczy to, że jesteś pedantem i to, jaka jest twoja pani od polskiego?
Bo wiesz... WĄTPIĘ, by ktokolwiek wymyślający tą nazwę zastanawiał się nad jakąś kropką, a co dopiero tym, że w którymśtam odcinku Bonda też jej nie było. Poza tym... Wiele razy widziałem takie błędy w różnych tytułach lub dialogach (pamiętam w Kingdom Hearts oraz Ace Attorney), jednak są one bardzo małe, więc w zasadzie nikt ich nie zauważa.

ocenił(a) serial na 10

Uff, źle mnie zrozumiałeś.
Chodziło mi tylko o to, że zauważyłam tą kropkę, bo właśnie dzięki bardzo drobiazgowej pani z polskiego, jestem przewrażliwiona w kwestii interpunkcji, ortografii itp.
W odcinku Bonda była właśnie. Poza tym, teraz jestem na etapie oglądania wszystkich części Bonda, a pingi mi nie dają wyboru i też je oglądam i dlatego czasami bywa, że mi się miesza wszystko razem.

Zwracam honor, Marcinie.

użytkownik usunięty
RaptorRed

Również jestem przewrażliwiony, ale tylko na punkcie ortografii. No i małych-dużych liter też. Na punkcie interpunkcji (fajnie to brzmi)... Tylko w 50%.
OK, to brzmi sensownie.