PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127133
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

"Tunnel of Love"

ocenił(a) serial na 8

Według polskiej wikipedii w tym odcinku ma pojawić się Doris. Czy to prawda?

użytkownik usunięty
Merkura

Nie wiem, ale nasza polska wikipedia nie jest zbyt prawdomówna...
Wolę na razie nie wierzyć. Przynajmniej zostanie mi tylko pozytywne zaskoczenie.
Ale na ang. wiki o pingwinach nic o tym nie pisze.

ocenił(a) serial na 9
Merkura

Ja czytałam, że w tym odcinku mają pojawić się bobry? Chłopaki z Big Time Rush użyczyli głosu tym postaciom. Nie wiem czy to jest prawda.

Imenss

Z BTR?! WEEEE!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 8
Imenss

Też tak słyszałam. Czytałam też, że Stecy i Becky mają powrócić. To Doris chyba odpada, chyba, że upchnął tyle postaci w jednym odcinku.

użytkownik usunięty
Merkura

Może po prostu zrobią odcinek specjalny?

ocenił(a) serial na 8

Nawet jeśli to i tak nie byłoby to dobrym rozwiązaniem. Moim zdaniem powinni zrobić oddzielny odcinek z Doris. Z resztą niedługo się przekonamy.

użytkownik usunięty
Merkura

Też najchętniej obejrzałabym oddzielny odcinek o Doris, ale sądzę iż bym się ucieszyła nawet gdyby pojawiła się epizodycznie :)

ocenił(a) serial na 8

Masz rację. Nieważne czy byłby to odcinek specjalny, czy nie, ale bardzo chciałabym ją zobaczyć. :P

użytkownik usunięty
Merkura

I w końcu dowiedzieć się co ona ma w sobie takiego cudownego :D

ocenił(a) serial na 8

Jestem strasznie ciekawa jaki ma charakter.

A tak w ogóle to polski dubbing jest trochę zagmatwany. W odcinku "błyskawiczne zniknięcie" Skipper mówi, że ona nie lubi Kowalskiego. Zaś w "Nienawiść od pierwszego wejrzenia" Szeregowy zapytał ile razy proponowała Kowalskiemu przyjaźń. Pogubiłam się trochę. Czyli ona go w końcu lubi czy nie? :P

użytkownik usunięty
Merkura

Ja też ^^

Ej a pamiętasz co było w odcinku "Cześć Laleczko"? Jak Szeregowy tłumaczył, że: "Zostańmy przyjaciółmi to po dziewczyńskiemu - nie chcę Cię znać" - czyli jednak Doris go nie lubi ;)

ocenił(a) serial na 8

Trafne spostrzeżenie. :D Co ciekawe w angielskiej wersji Kowalski powiedział w swoim wierszu, że chciała kogoś "hiper".To znaczy, że Doris to pusta, zła, niedobra, pozbawiona empatii kobieta. Już jej nie lubię.

użytkownik usunięty
Merkura

Dziękuję - pławię się w chwale jak Julian xD
Jak dla mnie Doris po prostu zbyt "głupiutka" dla Kowalskiego i nie pojmuje, że taki inteligent to super extra facet - mówię Ci ^^

ocenił(a) serial na 8

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie to co powiedział Skipper w odcinku "dorwać kierowcę". Powiedział przez sen "Nie Doris, nie. Kowalski nie może się dowiedzieć." Ciekawe czy śniły mu się jakieś głupoty. A może to przez niego Doris zerwała z Kowalskim. Mam nadzieję, że w odcinku w którym wystąpi, zostanie poruszony ten temat.

użytkownik usunięty
Merkura

Faktycznie! Zapomniałam o tym :D
Może Doris leciała na Skippera? W końcu był taki męski i odważny... któż by się oparł? Ja na pewno nie xD

ocenił(a) serial na 8

A ja mogłabym mu się oprzeć. Dla mnie jest za bardzo arogancki i pewny siebie. Ja natomiast nie mogłabym się oprzeć Kowalskiemu. xD

A tak na prawdę to darzę sympatią wszystkich bohaterów. (Oprócz Marlenki, której wprost nienawidzę)

użytkownik usunięty
Merkura

Silna wola ^^ Widzę, że gustujesz w klasie inteligencji... Chwała Ci, chwała ;)

Ja do Marlenki jestem neutralna. Bo uwielbiam wszystkich i nie chcę sobie psuć radochy. Owszem wyderka czasem irytuje, ale przymykam oko ;)

ocenił(a) serial na 8

Tak. Chwała mi. :D

Najbardziej mnie irytuje to, że nie ma skłonności paranoicznych. W tym serialu każdy ma swoje małe dziwactwa, a ona się po prostu niczym nie wyróżnia. :/

użytkownik usunięty
Merkura

Teraz powinien spaść popcorn z nieba w dowodzie zachwytu xD

Jedyna racjonalnie myśląca? trochę kontrastuje ;)
A propos skłonności paranoicznych - ostatnio mam mega fazę na Rico :D

ocenił(a) serial na 8

Nie lubię osób racjonalnie myślących. :D
I dobrze- Rico jest fantastyczny. :P Jak zaczęłam oglądać ten serial to on był moim ulubionym bohaterem, a teraz też jest w czołówce. Z resztą jak można go nie lubić? Jest słodki, piękny. Może nie mówi za dużo, ale jak się odezwie to od razu jest śmiesznie. xD

użytkownik usunięty
Merkura

To tak jak ja :D
Jak zaczęłam oglądać serial to mój ulubiony był Szeregowy (eh, Tomasz <3) potem przyszła miłość do Skippera i Kowalskiego a na końcu wielka mania na Rico xD (gości na mojej tapecie w komórce ^^) I od razu rozwala mnie jego: Kaboom... ostatnio nawet ktoś coś do mnie mówi, a ja: Kaboom? (i atmosfera rozładowana xD)

ocenił(a) serial na 8

Taaa. :D U mnie na tapecie w komórce jest cała czwórka.

http://3.bp.blogspot.com/-FM71BrqpfBc/TcglStiyq2I/AAAAAAAAAnY/3dxUrPyYKCs/s1600/ pingwinygrp05.jpg - Moja tapeta w telefonie i komputerze. :D

Ja na początku uwielbiałam Rico. Później przyszedł czas na Juliana, a teraz moim ulubieńcem jest Kowalski. Zobaczymy kto będzie następny. xD

użytkownik usunięty
Merkura

Też to kiedyś miałam :D

A to moja: http://pingwiny.nick.com.pl/img/219/254/127/_galery-normal/pingwiny_rico.jpg

Julian to moj mentor ;) jego porady stosuję w życiu xD

A swoją drogą - ostatnio na Mational Geo. leciał film dokumentalny o "wybrykach natury" i wiesz o czym było? O trzech gatunkach lemurów... akurat tych które prezentują sobą Julian, Maurice i Mort. Ale miałam ubaw :)

użytkownik usunięty

*National ;)

ocenił(a) serial na 8

Szkoda, że nie obejrzałam tego programu. :D Ale czemu "wybryki natury"? Przecież lemury są bardzo słodkie. I ładne. To moje drugie ulubione zwierzęta na ziemi. :D
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQc7NfmPYHuanuK6oTGRWwYRJB_0nm_Xbs_hud0c ILcpoIKvIKoNA I to jest niby wybryk natury? Przecież one są mega słodkie. :*

użytkownik usunięty
Merkura

Z tego co czytałem, na obrazku jest Lemurek Myszaty, a w wikipedii pisze "Lemurowate (Lemuridae) – rodzina małpiatek potocznie nazywanych lemurami, CZĘSTO MYLONE Z LEMURKAMI, które wcześniej zaliczane były do lemurów jako podrodzina Cheirogaleinae, obecnie stanowią odrębną rodzinę Cheirogaleidae."

ocenił(a) serial na 8

Oj, nieważne co to jest. Ważne że są hiper-super-mega urocze. :)

użytkownik usunięty
Merkura

Można tak powiedzieć. ;)

użytkownik usunięty
Merkura

Przeurocze - bardziej niż Puszek Okruszek, Mort, Szeregowy i kaczusie razem wzięte :D
Co do programu - oglądałam dość nieuważnie, ale liczę na powtórkę... mówiono tam głównie o nietypowym przystosowaniu, a zwłaszcza o fizjologii i anatmomii (Anatomia to mnie kręci) właśnie nasze trzy ukochane gatunki lemurów odznaczają się cechami jakich nie mają żadne inne zwierzaki na ziemi. Jaka szkoda, że nie mam ścisłego umysłu kowalskiego i zamiast dokładniej słuchać to się rozczulałam pięknymi małymi lemurami catta (jakie były urocze!) w każdym razie pamiętam, że w przypadku Juliana chodziło o budowę szkieletu, odnośnie Maurice'a albo Morta (nie pamiętam) było coś z oczami...

ps. Moja biologica z liceum pewnie jakby przeczytała jak nazywam gatunki lemurów imionami bohaterów z bajek to chyba by sobie palnęła czymś ciężkim w głowę z rozpaczy xD

ocenił(a) serial na 8

Nie przejmuj się. Gdybym widziała ten program to też bym za bardzo nie słuchała, tylko skupiała się na ich urodzie. :) Chciałabym mieć takiego małego lemura w domu, ale to jest chyba niemożliwe. :P

użytkownik usunięty
Merkura

Oj nie kuś bo i mnie się zachce :)
Najlepiej by nazywał się Julian Junior... JJ xD (dziś leciał odcinek o JJ i mam fazę xD)

ocenił(a) serial na 8

Poszperałam trochę w internecie i znalazłam takie cuś: :D

http://www.zoo.waw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=106&Itemid=73 &lang=pl

Na liście znajduje się lemur Katta. xD Oczywiście nie można zabrać go do domu, ale adoptowanie go kosztuje tylko 200zł miesięcznie. :D Więc możesz mieć swojego Lemurka. :)

użytkownik usunięty
Merkura

Tak - nadajesz mu imię i jest tabliczka, że to Twój... (a potem wzorem upiornych bliźniaków wymuszasz wzięcie Juliana do domu xD)
Eh... mnie by nie było stać na moje trwonienie forsy jakbym co i rusz upłynniała dwie stówki na lemura xD

ocenił(a) serial na 8

Tak wiem. Jest trochę drogo, a z moim mizernym kieszonkowym nie stać mnie. :D Ale takie żaby tylko 50zł miesięcznie. Szkoda, że na tej liście nie ma pingwinów. Chętnie bym na nie płaciła.

użytkownik usunięty
Merkura

Z ust mi to wyjęłaś - odnośnie pingwinów. W kazdym razie nasze pingwiny są boskie :D

ocenił(a) serial na 8

Mam pomysł. Razem zaadoptujmy lemura. Na spółkę po 100zł. :D Co ty na to?

ocenił(a) serial na 8
Merkura

Ja podobnie. Gdybym miała wybierać. To bym wzięła Kowalskiego ^-^ też właśnie gustuję w inteligentach. Jeśli chodzi o Skippera, oczywiście, lubię go prawie tak samo jak Kowalskiego. Ale czasami jest za bardzo arogancki i ma przesadną paranoję.

---Co do tematu----
To tak, Doris najprawdopodobniej się pojawi w odcinku Tunnel of Love. Gdzieś to czytałam. ;) i też stawiam za tym że to będzie. A twórcy sami powiedzieli że Doris się pojawi, więc tak szy siak się pojawi jak nie w tym odcinku to w innym.

ocenił(a) serial na 8
LastDay

A ja właśnie lubię u Skippera tą paranoję. xD Ale zgadzam się, że jest strasznie arogancki, a tego u ludzi nie cierpię.

Skoro w tym odcinku mają się pojawić bobry, Stacy, Becky i jeszcze Doris to zapowiada nam się bardzo ciekawy odcinek. :D Tylko to jest zwyczajny, czy jakiś specjalny?

ocenił(a) serial na 8
Merkura

To jest naprawdopodobnie zwyczajny odcinek, tak czytałam na wikipedii. Także cudów nie będzie.

ocenił(a) serial na 8
LastDay

A to ciekawe. Zmieszczą tyle postaci w 10 minutowym odcinku. Ciekawe o czym będzie.

użytkownik usunięty
Merkura

HOHOHO! Co to ja właśnie znalazłem...
W odcinku "Showdown on Fairway 18" Skipper powiedział, że Doris była WROGIEM Kowalskiego...

ocenił(a) serial na 8

Tak? o.o Ale jaja. Gdzie to znalazłeś?
Wrogiem? Nie no. Myślałam co najwyżej że go rzuciła. Ale że AŻ wrogiem? o.o muszę oglądnąć ten odcinek.

ocenił(a) serial na 8

Ulalala. Ciekawe dlaczego tak powiedział. Może Doris i Skippera rzeczywiście coś łączyło? Zapewne wszystkie kwestie zostaną wyjaśnione w odcinku z nią. Przecież od początku serialu Skipper wypowiadał się o niej źle.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Oglądałam ten odcinek ale jak Skipper to mówił, to miałam raczej wrażenie, że chodzi mu o to, że Kowalski tak za nią płacze ;o

ocenił(a) serial na 8

A może Kowalski ją kochał, a ona zarywała do Skippera. Skipper jako przyjaciel Kowalskiego nie chciał mu tego zrobić i ją rzucił. Może ona faktycznie czuła coś do Skippera i kiedy dowiedziała się, że to przez Kowalskiego to uznała go za wroga. Taka jest moja teoria.

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

Ciekawa teoria. I dość prawdopodobna.

użytkownik usunięty
Ellen Page

Nie wiem, w tej chwili nie będę komentował. Jak się pojawi, to się dowiemy.

użytkownik usunięty
LastDay

We mnie czasem tacy geniusze jak Kowalski wzbudzają kompleksy na tle mojej głupoty xD Skipper jest świetny, a jego arogancja mi akurat nie przeszkadza. Czasem wręcz mi się podoba, że ma odpowiednio cięty język, choć pewnie połączenie mnie i Skippera byłoby bardziej wybuchowe niż zawartość żołądka Rico xD Szeregowy by mnie zasłodził swoimi słodkorożcami xD
Wniosek - ideał = Rico xD nie gada za wiele, potrafi wyrzygać dosłownie wszystko i na każdy kłopot ma łatwe rozwiązanie pt"kaboom". No i paranoje ma xD Czego chcieć więcej? XD No chyba tylko Juliana xD

ocenił(a) serial na 8

Hhaha ;D no nic. Gdybym chciała mieć kogoś takiego jak Kowalski, to musiałabym przysiąść do matmy i fizyki ;D
Do Anabell: Spoko, tylko wiesz, musisz go nauczyć trochę więcej się wypowiadać i go rozumieć. Przecież nie będziesz stać przy nim ze słownikiem pt "Jak zrozumieć Rico" i paczać i przetłumaczać sobie xD

użytkownik usunięty
LastDay

Fizyka... brrr... Ale dla Kowalskiego można by się było poświęcić... xD
Haha - za to mężczyzna prosty w obsłudze xD