PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127238
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Dość typowy serial, żarty na średnim poziomie. I dlaczego ten średniak ma większą ocenę od Przyjaciół, Bundych i innych o
wiele lepszych seriali?

ocenił(a) serial na 8
dawidking2

Dużo lepszych pomysłów. Są tak genialne, że aż nie ogarniesz ich głębszego sensu.

Merkura

Fakt faktem, że chodź moje opowiadania są oklepane, to opowieść nie zależy od schematy całkowicie. To czy jest dobra czy zła, zależy jak się schemat poda.

ocenił(a) serial na 8
dawidking2

No i takie fajne pożegnanie poszło się je*ać. ;(

użytkownik usunięty
Merkura

I tak kończy się jakże długa historia o merkurze i o dawidkindzie2.

ocenił(a) serial na 7
Zipox

Ja spróbuję odpowiedzieć na to pytanie pomijając słowo przeciętniak mające wywołać właśnie takie kłotnie:
Ludzie lubią to za humor, który jednak nie jest sprośny, za typowe gagi, a niektórzy także za lekką dawkę przemocy, która upodabnia ten serial animowany do rzeczywistości.

ocenił(a) serial na 7
riaerif

sorry nie słowo "przeciętniak" tylko "średniak"

ocenił(a) serial na 4
riaerif

Ale jakim cudem ten serial jest 43 w rankingu, wyżej od np. The Walking Dead, Doctor Who czy Zagadki Wszechświata z Morganem Freemanem?

ocenił(a) serial na 10
Zipox

No, w sumie.. Że lepsza ocena niż Przyjaciele, też się dziwię.. Serial zły nie jest, ale jak się spojrzy z perspektywy czasu, to jest tam spora dawka monotonii..

Zipox

Jak powiedziała Merkura, jest sympatyczny.
Aczkolwiek sądzę, że serial jest faktycznie typowy, a po ponownym obejrzeniu odcinek staje się nudny, a niektóre odcinki są strasznie do siebie podobne.

ocenił(a) serial na 10
Zipox

Ma fajną, nieskomplikowaną fabułę, uczy pozytywnych wzorców, siły przyjaźni, współpracy itp, itd.
Zaleciało Szeregowym, prawda ?xDDD
Hmhmh, to może teraz inaczej.
W serialu znajdziemy ciekawe historię, względną fabułę <niekiedy jest drażniąca, ale to inna para kaloszy> i znakomicie dobrane, barwne postacie.
Ich rozterki, wewnętrzne odczucia i perypetie rozbawiają do łez oraz pozwalają się z nimi identyfikować.
Kto nie uwielbia głupawego Juliana, słodkiego Szeregowego i przemądrzało-uroczego Kowalskiego z obsesją na punkcie Doris ??xD
Mówię to jako wieloletnia fanka, ale też znawczyni środowiska nieskażonego pingo-maniactwem.
Każdy kogo spytam, uważa, że PzM to animacja na poziomie, będąca doskonałą formą rozrywki.
Takie jest moje zdanko :D

Angela1997

A myślałem że opuściłaś forum. No proszę codziennie nowa niespodzianka...

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

To że nie wchodzę, nie znaczy, iż opuściłam xD