Wiem,że już był taki temat,ale jeszcze raz zachęcam do tego by zajrzeć,obejrzeć a może nawet zostać na dłużej.
Wróciła administratorka forum i zaczyna się robić ciekawie.
Jeśli więc chcecie dołączyć by spotkać ludzi takich ja wy,to podaję linka:
http://www.skilene.pun.pl/forums.php
A czy wy rozmawiacie tam tylko o Skilene? Bo jak tak, to nie chcę się mieszać :P
+ nie miałam ostatnio za wiele czasu ale z okazji obecnych ferii (Alleluja!) wreszcie go założę (Alleluja! x2). Tylko mam takie malutkie pytanie do was, jako do doświadczonych blogerek (sama nigdy nie miałam żadnego bloga): Gdzie go założyć? Lepszy jest na onecie, blogspot, a może na czymś innym?
+ musimy się w końcu podzielić obowiązkami :)
Więc tak:
1. Fanfici i opki: gdy ludzie przyślą do nas fanfici (zakładając, że w ogóle przyślą :P), jedna z nas je czyta i albo publikuje na stronie, albo odrzuca i wyjaśnia dlaczego. Ja bym bardzo chciała się tym zająć :)
2. Fanart: podobnie jak wyżej. Na sztuce się nie znam, więc ktoś chętny?
3. Aktualności: wiadomości o nowych odcinkach (zarówno w Polsce, jak i w USA), etc. O ile wiem, Angela chciała się tym zająć.
4. OC, wideo i inne rzeczy fanmade: podobnie jak Fanarty i Fanfici.
5. Dyskusje, rozważania, artykuły na bardzo konkretny temat itp. Raczej nie będzie tego dużo, autor musi się wykazać kreatywnością i w ogóle. Może to pisać na dobrą sprawę każda z nas od czasu do czasu, jak wpadnie w refleksyjny nastrój. Albo wcale :P
I to chyba wszystko, jak się mylę, to dopiszcie. No i zdecydujcie, czym chcecie się zająć :)
powiem że to na prawdę dobry pomysł, a ja całkiem o tym zapomniałam.. na onecie moim zdaniem się zakładać teraz nie opłaca, bo ja sama miałam z nim spore problemy.. nie wiem jak jest teraz, ale przynajmniej na onecie trochę ogarniam co i jak..
jeśli chodzi o: kto czym się zajmuję to:
musimy to ustalić na początku żeby potem nie było żadnych komplikacji że komuś się nagle odwidziało albo coś w tym stylu.. ja chętnie mogłabym ,,powędrować" bardziej w stronę artów.. to jest coś czym na prawdę chciałabym się zająć, jednak jeszcze do końca nie wiem jakbym sobie z tym poradziła.. ale jakby co to oświeć mnie jaką dokładnie miałabym rolę w podpunkcie 2 ^ ^
i coś jeszcze na temat 4..
to chyba na tyle z moje strony.. może ktoś jeszcze ma jakiś oryginalny pomysł? możemy też dodawać jakieś newsy ;D (nie wiem czy podobna propozycja już padła) np. gromadzić je i publikować raz na tydzień.. np. co się nowego wydarzyło, jakieś gadżety itp itd.. Xd dobra.. nie to może nie.. jak zawsze mam same głupie pomysły : D
Może też być jakiś kącik fana, o najlepszych fanficach (ogólnie w necie), polecane filmiki, jakieś różne gadżety (do kupienia i ściągnięcia ;) ) itp... :) Jakbyście zaakceptowały mój pomysł, to ja się ogę tym zając, a jak nie... to jeszcze nie wiem. Musiałabym się jeszcze zastanowić. :)
Ja się mogę zająć 3,jest bardzo fajna :)
I jakby co to 5 też może być :)
A co do tamtego forum,to nie.Piszemy o wszystkim co związane z pingwinkami :)
Teraz mamy nawet osobny temat cytatów Julka :D
A jeśli wam się chce,zmieniłam wystrój bloga,bo w końcu przyszła wiosna i trzeba było co nie co pozmieniać.
W nagłówkach są spoilery do tego co się będzie działo w przyszłości,więc jak chcecie to zapraszam :)
I czekam na wasze opinie :P
Widziałam twój blog. Fajna zmiana :)
Ok, co do tego naszego wspólnego przyszłego bloga (ile przymiotników, hehe), to tak:
1. Mika, punkt 2: są dwie opcje: albo ktoś wyśle do nas (właśnie, trzeba też założyć skrzynkę pocztową) jakieś arty i ty jesteś odpowiedzialna za to, żeby wylądowały na stronie, albo łazisz po jakiś stronach typu DeviantArt, wyszukujesz fajne prace, pytasz się właścicieli, czy możesz je zamieścić, jak tak, to zamieszczasz je na blogu. Punkt czwarty analogicznie. Pomysł z newsami ok, tylko że ja to miałam na myśli, mówiąc Aktualności (znaczy aktualności to nie tylko to, jak coś ważnego pojawi się nagle to też, ale różne mniejsze rzeczy można by publikować raz na tydzień, dajmy na to w sobotę).
2. Szeherezadaa, kącik fana to spoko pomysł :) Filmiki to raczej będziemy zamieszczać w postach, fanfici podobnie (polskie przynajmniej, chyba że ktoś przetłumaczy). Natomiast jeśliby były właśnie takie po angielsku, to mogą być, podobnie jak różne gadżety :)
3. Angela, tak 3 to coś dla ciebie :) 5 to jak masz pomysł na ciekawy artykuł - możesz napisać, a jak nie, to nie :P W tym punkcie myślałam, żeby każda z nas raz na jakiś czas coś takiego napisała (jak ma czas, ochotę, wenę i parę innych rzeczy :P). A co do tego forum, to może się zarejestruje.
+ chyba założę ten blog na onecie. Na razie poczekam do jutra, poprzeglądam trochę i zdecyduję.
Ufff, chyba wszystko.
Dobrze!
Wiadomość przyjęta i zakodowana!
Będę szukać i szukać i szukać :D
Możesz spróbować,mówię ci jest baaardzo fajnie :)
A i czekam na założenie bloga :)
Szlag! Cholerny onet blog...
Więc tak: starałam się założyć tego bloga na onet blogu przez ostatnie pół godziny. Najpierw to coś się czepiało, że nie mam poczty w onet. Więc założyłam. Potem starałam się założyć tego bloga jeszcze raz. Też coś mu się nie podobało. Jak już myślałam, że się założy, to wyskoczył jakiś komunikat, że muszę mieć pocztę w onet od jakiegoś tam czasu.
Spróbuję założyć ten blog na blogspocie, jak się nie uda, to któraś z was będzie musiała go założyć.
Dobra,czaję :)
Ja założyłam bez problemu,bo podałam e-mail mamy :)
:O
Taki chwyt marketingowy :D
Założony!
http://penguinsofpoland.blogspot.com/
Ta-dam! Tylko drobne uwaga: żeby pisać, musicie mieć konta google (nie martwcie się, nie gryzą, i chyba można pisać od razu). Pierwszą notkę już dodałam (wiem, idiotyczna, ale co miałam napisać?).
No i jak jest z tym podziałem obowiązków:
1. Fanfici: ja
2. Fanart: Mika i Marina się zgłosiły. Albo jedna z was zrezygnuje, albo podzielicie się obowiązkami.
3. Aktualności: Angela.
4. OC, wideo + inne fanmade: Mika coś mówiła, zobaczymy. Jak coś, mogę się tym ewentualnie zająć.
5. Dyskusje, itp.: tak jak mówiłam, czyli kiedy nam się zachce.
+ Szeherezadaa, ty w końcu chcesz prowadzić ten kącik fana? Może zajmiesz się czwórką, bo wydaje mi się to dosyć podobne?
A jak już macie konto google, to chyba musicie mieć konto na blogerze. Sorry, wiem, że to nieco skomplikowane :/, ale postaram się to zaraz nieco bardziej ogarnąć.
No najpierw musisz mieć konto google, potem bloggera, a potem ja cię muszę upoważnić do tego żebyś pisała. Wiem, ciężko to ogarnąć. Wiesz chyba jak założyć konto google, co nie? Jak założysz to powiedz, wtedy pomogę ci z bloggerem.
To ja, Flutterlie. Znów przekroczyłam limit dobowy postów. A jest dopiero 10.42...
Dawaj ten email :)
No tak. Zaloguj się na pocztę i odbierz zaproszenie. Nie wiem, co oni ci tam każą zrobić, prawdopodobnie kliknąć w jakiś link
Angie, weź powiedz wszystkim jak założyłaś tego bloggera, bo ja zrobiłam jakoś inaczej :P Musiałam założyć wtedy bloga, ale nie każdy będzie zakładał bloga, bo to nie ma sensu.
Wow! Widzę, że sporo zamieszania!
Spokojnie, mogę się zająć 4. :)
Mój email:
julia26033@wp.pl
Jakby nie działał, to mam jeszcze na tlenie i gmailu :)
Ehh... I to chyba tyle :)
ech... no cóż.. ja zawsze muszę być ta dobra, więc zrezygnuję.. ; (
jak Marina chce to okey.. nie mam nic przeciwko..
ja nie podejmuję się zasady kto pierwszy ten lepszy, więc będę honorowa i ustąpię
nie potrafiłabym się kłócić o coś takiego, a co nr. 4 to ja nie wiem, bo tak jak mówiłaś.. FA i FF, ale to lepiej żeby prowadziła jedna osoba a filmy tak jak mówiłaś wrzucać będziecie przy notkach..
sorka dziewczyny ale ja chyba całkowicie zrezygnuję.. nie ma tam dla mnie miejsca, tak bywa.. a może lepiej zająć się swoim blogiem? to chyba będzie takie moje nowe postanowienie
życzę wam powodzenia ; )
I NIE ! NIE obrażam się ^ ^ ale tam będzie lepiej :)