PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127343
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Czy któryś z was uwielbia oglądać PzM, ale nie nawidzi MLP ? Albo na odwrót ? Jestem strasznie ciekawa ;)

Neli125

Ja jakoś nie przepadam za MLP,ale uwielbiam PzM. Nie sądzę by znalazł się tu ktoś ,kto myśli odwrotnie.
P.S. Czytałam "Cupcakes", fanfick o MLP , i jakoś nie zrobił na mnie wrażenia. Po prostu drętwa historyjka bez happy endu. Więc raczej jej nie polecam (zwłaszcza dla osób o dużej wrażliwości na opowiadania o krwi ,flakach itp.)

ocenił(a) serial na 10
tajemnica_mroku

Ja też czytałam "Cupcakes" i na mnie dla odmiany wrażenie zrobiło, ale chyba tylko przez te flaki 0_0

tajemnica_mroku

Ja właśnie "Cupcakes" nie czytałam ale za to przeczytałam "Sweet apple massacre" i "Rainbow factory". To pierwsze mnie przeraziło, drugie zachwyciło. Czytałaś te dwa?

ocenił(a) serial na 8
adziacmg

A czy sweet apple massacre naprawdę jest tak straszne jak mówią? :>

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Może... czytałam, zrobiło na mnie jakoś większe wrażenie niż "Cupcakes"...

ocenił(a) serial na 8
RaptorRed

Uuuu. To muszę przeczytać. ^^

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Ciebie też n00bers zaraził sadyzmem? xd

ocenił(a) serial na 8
RaptorRed

Niee ja zawsze lubiłam takie historie, ale Sweet Apple Massacre jest chyba najbardziej chory ze wszystkich. O_o JAKI SADYSTA MUSIAŁ COŚ TAKIEGO NAPISAĆ?

Znasz może inne fajne sadystyczne opowiadania? ^^

ocenił(a) serial na 7
Merkura

A macie może jakieś linki? Bo tyle się o tym całym 'Cupcakes' itp. nasłuchałem, że nabrałem na nie apetytu ^^ Albo do tego 'Apple Sweet Massacre' lepiej, skoro nawet ty uważasz, że jest brutalne? Pliiiiiiisss...

ocenił(a) serial na 8
n00bers

Albo wiesz co, po prostu wpisz tytuł w google

ocenił(a) serial na 7
Merkura

Dziękował :)

adziacmg

Nie,ale może przeczytam:)

ocenił(a) serial na 8
Neli125

Mimo, że czasami udzielam się na forum MLP i oglądałam te najważniejsze odcinki to nie lubię tego serialu. To dziwne, ale czuję potrzebę być na bieżąco z tą kreskówką.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

NIE LUBISZ?! To czemu oglądasz? xD

ocenił(a) serial na 8
ManiakowyPingwin

NIE WIEM. Nie umiem tego wytłumaczyć! Ten serial jest tak przerażająco wciągający!

ocenił(a) serial na 10
Merkura

O tak! :)

ocenił(a) serial na 10
Neli125

To dziwne ale wolę MLP od PzM :P

ocenił(a) serial na 10
ManiakowyPingwin

No, ja też wole MLP :D

ocenił(a) serial na 10
Sami1230

NIE ZAUWAŻYŁEM PO AWATARZE xD

ocenił(a) serial na 10
ManiakowyPingwin

Ja także. Lecz ma "kolekcja" stanowi jedynie figurki Rarity i Dashie...

ocenił(a) serial na 10
Annqa

A u mnie Poniaki ograniczają się jedynie do serialu i fanowskich produkcji.

ocenił(a) serial na 7
Neli125

Uwielbiam Pingwiny, a do MLP nic nie mam :P

użytkownik usunięty
Neli125

Też miałam założyć taki temat, ale dobra ; ) Cóż... MLP jest takie pół na pół, ale PzM jest najlepsze ; D

Neli125

Obejrzałam parę odcinków ale mnie nie wciągnęło. PzM lepsze.

ocenił(a) serial na 10
adziacmg

Ale MLP ma morał i przesłanie. No i porównaj chociażby Kurę Mózgową z Tylko spokojnie, Fluttershy! (Discord *-*)
Wniosek nasuwa się sam.

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Nie widziałam tego odcinka, jakim cudem?! O_O
Z którego to sezonu?

ocenił(a) serial na 10
RaptorRed

Z trzeciego sezonu. W oryginale Keep Calm and Flutter On (polecam oryginał, ponieważ Discord ma lepszy dubbing)

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Dziękuję! Moja siostra też!
Fajnie, że wróciłaś ;)

użytkownik usunięty
Neli125

Oglądam Pingwiny z Madagaskaru, zaś My Little Pony to strasznie nienawidzę.

Neli125

Nie mam pojęcia, czy to się liczy, ale nie oglądam "My Little Pony" - uważam to na zbyt dziecinne jak dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
Neli125

Uwielbiam zarówno PzM jak i MLP. W sumie wolę to pierwsze, ale kuce uwielbiam (także te prawdziwe ^^), więc MLP też oglądam.

ocenił(a) serial na 8
Neli125

nie oglądałam ani jednego odcinka MLP.

Neli125

Nie wiem, nie oglądałam również ani jednego odcinka My Little Pony. Nigdy mnie takie rzeczy nie bawiły, Pingwiny z Madagaskaru jakimś cudem znalazły się w marcu na mojej liście ukochanych seriali. Nie wiem, jak to się stało. Przez te inteligentne i zabawne (nie zawsze) teksty, za kolorystkę (nie wali po oczach) i przyjemną, odprężającą fabułę, a dubbing - niesamowicie wkurza mnie głos Marlenki. Pomijając naturalnie, że jej postaci nie cierpię, ten dubbing jest strasznie sztuczny. Dubbing Skippera, Juliana jest cudowny. Kowalskiego głos również jest przyjemny i nie męczy, a Szeregowy - niesamowita irytacja, gdy go słyszę.
btw, bo jak zwykle zeszłam z tematu - pomimo, że oglądam PzM, MLP wydaje mi się niezwykle dziecinne. Jako małą sześciolatkę irytowały mnie te konie, nie zmieniło się to. Jak widzę te kuce, czy cokolwiek to jest, dostaję drgawek.

Somebody78

Boże, korekta - poniosło mnie. Byłam przecież starsza, no bez przesady, nie miałam wtedy 6 lat -.- byłam trochę starsza, ale nie chodzi mi tu o serial, tylko zabawki, a jak zabawki, to wcześniej... 2007? Miałam wówczas... 8/9 lat...

użytkownik usunięty
Neli125

Choć PzM lubię bardziej, to MLP też :D Ale tylko FiM. Te inne wersje ... jakoś nie trawię.

Neli125

Lubię PzM, ale kucyki to dla mnie żal.

ocenił(a) serial na 8
Neli125

Ciekawe, czy Szeregowy woli kucyki czy pingwiny.

ocenił(a) serial na 10
Japek3000

Dobre xD

ocenił(a) serial na 10
Neli125

Lubicie Kucyki? Wstawiam tu link do serii z gry, w której My Little Pony są głównymi antagonistami!

Playlista - h t t p : / / w w w . y o u t u b e . c o m/ p l a y l i s t ? l i s t = P L 6 5 9 6 C 0 C 8 4 B D 8 1 4 5 4

Usuńcie Spacje.

ocenił(a) serial na 7