PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127349
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Od 18 do 22 lutego ostatnie premiery PzM-u, o 16:20 i 19:20.

ocenił(a) serial na 10
Zyzio7

szkoda, że ostatnie ale i tak się cieszę, że coś nowego jeszcze będzie

ocenił(a) serial na 8
Misia878

A móg by ktoś nagrywać, i wstawiać odcinki do interentu?

użytkownik usunięty
lisek696

ktoś powinien je wrzucić na kreskóweczki zresztą pewno Wookie nagra ;)
z jednej strony się cieszę z drugiej szkoda że to już koniec. Pozostaje nam czekać na film i miejmy nadzieję że nie zawiedzie naszych oczekiwań.

właśnie wrzucam wczorajsze premiery. Jeśli chodzi o premiery z dzisiejszego wtorku i jutrzejszej środy oraz z piątku to dopiero w piątek...
w czwartek powtórka "Pingwina który mnie kochał"

użytkownik usunięty
Wookie_LG

Dzieki Wookie!!! a ta przy okazji to ja skomentowalem twoj plik slowami; ,,POLECAM !!!! są to 2 nowe odcinki kulki sadowe i gdy chucka brak nigdzie indziej ich nie znajdziecie !!,,

ocenił(a) serial na 10
Zyzio7

Nie przypominaj mi...To już koniec...:C

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Nie dołujmy się tak nawzajem. Cieszmy się, że w ogóle mogliśmy je oglądać i ,że na zawsze pozostaną w naszych sercach.

ocenił(a) serial na 10
Misia878

Niby tak,ale to pierwszy serial,który śledziłam tak na bieżąco,i serce mi się rozpada na myśl,że to już koniec...!

ocenił(a) serial na 10
Misia878

Na Wikipedii pisze że we wczorajszym odcinku miał się pojawić Savio jak mniemam.

ocenił(a) serial na 10
Zyzio7

myślicie, że ja nie drżałam na każdą wieść o nowym odcinku i nie płakałam na nagłych zwrotach akcji, i nie śmiałam się z głupich tekstów ? Chodzi mi o to, że będziemy się czuć jeszcze gorzej jak będziemy nawzajem sobie mówić, że to już koniec. Może lepiej powspominamy najlepsze momenty w pingwinach, ze wszystkich 3 sezonów ? To na pewno doda nam radości.

ocenił(a) serial na 10
Misia878

To załóż nowy temat ale ja zrobiłbym to później. :D

ocenił(a) serial na 10
Zyzio7

A tak wgl. jak poznaliście Pingwiny z madagaskaru?

użytkownik usunięty
AnciaXD

pokazała mi je 5-letnia kuzynka xD potem zawsze jak u cioci byłam to oglądałam - no i co tu dużo mówić wciągnęło mnie.

btw. co myślicie o tych nowych odcinkach? bo jakoś tak nikt nie pisze. Póki co obejrzałam dwa ( wrzucone na kreskóweczki) śniegogedon był fajny nawet mimo że taki Skilenowy. A i czekam na ''Idealny dzień'' aż ktoś gdzieś wrzuci ;)

ocenił(a) serial na 8

Jest na baje.pl, ale bez końca.

Ogólnie odcinki mi się podobają, a w szczególności tunel miłości. Był taki trochę pokręcony i kocham jak Skipper mówi "OMG". :D

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Jestem rozdarta przez to jego"o-em-gie",albowiem nienawidzę slangu,a wielbię,jak to tu podchwyciłam,zkowalszczałe wyrazy...I teraz jestem w rozpaczy...Ale moment.W bodaj"Współlokator"sam powiedział,że
Szeregowy wie,co sądzi o slangu...Jestem rozbita O_o

ocenił(a) serial na 8
Annqa

A właśnie, czy tylko mnie Skipper w tym sezonie wydaje się trochę inny?

ocenił(a) serial na 10
Merkura

"Inny"w jakim sensie?

ocenił(a) serial na 8
Annqa

No nie wiem. W zasadzie ciężko mi to opisać, ale mam wrażenie, że nie jest już tym samym pingwinem co był w 1 i 2 sezonie. Jest mniej zarozumiały, zrobił się bardziej ciotowaty(już nie jest 100% komandosem), te jego "OMG". Jest bardziej wyluzowany.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Hmm,trudno się nie zgodzić...!
I już nawet nie uderza żadnego że swych kompanów w twarz...Tak jakby się zestarzał...Przypomina mi bardziej Brigadiere'a z"Przygód Sarah Jane"...:c

ocenił(a) serial na 8
Annqa

No cóż, ja go takiego kupuję. Bardzo mi się spodobał w tym sezonie. :>

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Ja niekoniecznie,chociaż aż tak ostro bym go nie oceniła!

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Ciotowaty?

ocenił(a) serial na 8
Ingrid_Fox

No nie mogę znaleźć odpowiedniejszego słowa.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Ale co przez to rozumiesz? Ogólnie.

ocenił(a) serial na 8
Ingrid_Fox

No nie wiem jak to określić. Na przykład w odcinku "tunel miłości" desperacko próbował ich zeswatać, a jak mu nie wychodziło to od razu się poddał.
W "operacji podmianka" nie mógł wytrzymać pod wodą
W "Pingwinie, który mnie kochał" w ogóle to nic nie robił.
Noc wezuwiuszy- tak łatwo dał się podejść Szeregowemu.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Chodziło mi o słowo ciotowaty'. Spotkałam sie już z takim określeniem na Kowalskiego. Tylko jak czytam, że coś jest ciotowate to niestety, ale 'wieś tańczy i śpiewa'. Nie wiem czy to nowa moda, ale 'ciota' jest negatywnym określeniem geja, co równa się homofobii.
Jak dla mnie te sytuacje u Skippera nie są ciotowate. Nawet jeśli dla kogoś nie są chlubnym zachowaniem.

Co do Skippera - jak dla mnie, aż tak się nie zmienił. Postacie już tak mają, przechodzą zmiany, ewoluują, w POM też. Zarówno Skipper i reszta oddziału. Nie sądzę by się zaraz 'zestarzał', ale w końcu z wiekiem nie młodnieje. Choć ja lubiłę te jego zarozumiałość.
A i jeszcze co do 'Noc Wezuwiuszy' wzruszył sie przemową Szeregowego, ale to znaczy, że on na niego w pewien sposób działa.
Po prostu pewnie trochę zmiękł (czy to dobrze czy źle jest już oceną osobistą) oraz jest taki dla swojego oddziału, że czasem ustępuje. W końcu jakaś doza wrazliwości w nich była zawsze.

PS. Zanim sie ktoś przyczepi - nie mam nic do ludzi ze wsi, to tylko takie powiedzenie.

ocenił(a) serial na 8
Ingrid_Fox

Mam pytanie, jaki jest tytuł ostatniego odcinka PzM, Pingwin, który mnie kochał? bo na Wiki są jeszcze 2 Marble Jarhead
Goodnight and Good Chuck tylko nie ma obok dat y premiery.

ocenił(a) serial na 8
Ingrid_Fox

Nie wiedziałam jaki Ci to wytłumaczyć, więc podałam przykłady. Po prostu w moim towarzystwie się tak przywykło mówić i nigdy się nie zastanawialiśmy jak możemy to zdefiniować.

No ale osoba kochająca przemoc nie wzruszyłaby się po takiej ckliwej przemowie, a Skipper zawsze uważał mądrości Szeregowego za nic nie warte i głupie.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

no.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Rozumiem, tylko do dziś nie wiem co to niby definiuje, pewnie dlatego, że w ogóle się z takim 'nazewnictwem' nie zgadzam, ale to inna sprawa.

No, ale wzruszył się tym razem, może miał słabszy dzień. Może w końcu też zrozumiał, że pokładanie nadziei w drugim nie jest niczym złym ani ckliwym. Też się zdziwiłam, że uległ Szeregowemu i liczyłam na coś innego.
Zmienił, ale moim zdaniem nie, aż tak drastycznie.

użytkownik usunięty
Merkura

mnie też się podobał :D obejrzałam '' Idealny dzień'' bez tej końcówki. Nadal nie rozumiem co Hans konkretnie zrobił i o co chodzi z tymi kanapkami.

ocenił(a) serial na 8

Ale mamy przynajmniej jakieś wskazówki. Wiemy, że ta cała sprawa dotyczy kanapek. :D

użytkownik usunięty
Merkura

szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś .... mocniejszego :P

ocenił(a) serial na 8

Dobra, moja teoria jest taka, że Duńczycy wymyślili jakieś superhiper pyszne kanapki, a Hans próbował im je ukraść, ale Skipper nie chciał na to pozwolić i przez to miała miejsce ta bitwa na ryby. Następnie Hans uciekł, a ludzie oskarżyli Skippera o kradzież. To ma sens?

użytkownik usunięty
Merkura

ma sens ale przypomniał mi się szczegół z wbijaniem flagi amerykańskiej w kanapkę. Skoro Skipper bronił przepisu to po co by to robił ( zostać wrogiem nr. 1 przez głupią kanapkę xD)
wgl to myślałam że Hansa będzie w tym odcinku jakoś więcej:P

użytkownik usunięty
Merkura

Aha i jeszcze coś. W końcu się dowiedzieliśmy z kim całował się Hans :P

ocenił(a) serial na 8

Z kim, bo chyba przegapiłam ten moment? O_o

użytkownik usunięty
Merkura

w odcinku ''zemsta jest słodka'' powiedział, że całował się z siostrą Skippera ale on siostry nie ma. No a w odcinku '' idealny dzień jest pokazana pingwinica która wygląda jak dziewczyńska wersja Skippera :P i jestem przekonana że to o nią chodziło.

ocenił(a) serial na 8

Kurczę, o tym nie pomyślałam. Chyba masz rację.

Nie, czekaj. Ale powiedział, że całował ją "we wargi", a ona warg nie miała.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

może się przejęzyczył, albo to nie ona chociaż wydaje mi się, że to prawdopodobne, że to ona. Ale ten odcinek ,,Idealny dzień" był całkiem dobry. Moim zdaniem to jeden z lepszych nowych odcinków.

użytkownik usunięty
Merkura

hmm... ale jeśli miałaby być siostrą Skippera to musiałaby być ptakiem.

btw. tez z Chuckiem bardzo mi się podobał ;-)

ocenił(a) serial na 10

no ten ostatni też niczego sobie. A jak wyszły na jaw ich wszystkie intrygi i Skipper powiedział, że to koniec to się rozpłakałam. Dobrze, że nikt w to nie uwierzył.

ocenił(a) serial na 8
Misia878

Ale gdyby uwierzyli to byłby to nawet niezły koniec serialu. :>

użytkownik usunięty
Merkura

też tak sądze

ocenił(a) serial na 10

też myślę, że lepiej by się skończył, ale i tak było mi smutno.

użytkownik usunięty
Misia878

mnie się podobała scena w której Chuck opowiada o lemurach xD
jakby uwierzyli to był by prawdziwy koniec.... dobrze że go wyśmiali.