PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127118
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Czy nie uważacie, że Pingwiny z Madagaskaru powinny być też zrealizowane w formie
pełnometrażowego filmu? Tak, wiem, że jest Madagaskar, ale co z tego? To są inne filmy (i
seriale), więc chyba nie byłoby problemu? Co o tym myślicie?

Ja osobiście myślę o jakiejś arcytrudnej misji z Bulgotem w roli głównej. Nie wykluczam
podróżowania w czasie lub przez wymiary.

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Haha,ja na brak zajęć nie narzekam :D
Muszę się na jutro nauczyć na Gegre i praca klasowa z Polaka z jakiejś lektury na której nie byłam(oglądali film),ale co tam.Jakoś to będzie :>

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No jasne że tak ! Trzeba myśleć pozytywnie ^ ^
Ja też się muszę już zacząć pomału uczyć na czwartek, bo się potem nie wyrobię : P

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

A co masz?Ja nawet nie wiem,ale chyba napiszę zaległy sprawdzian z Histy,jeszcze zobaczę :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Muszę się pouczyć z fizyki nowej lekcji, z chemii na sprawdzian.. i chyba tyle ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Uuuu Fizyka i Chemia...Weeeee :D
Hehe ja mam jutro sprawdzian chemii z dysocjacji kwasów,ale to jest proste :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Heh ^ ^
Chemie uwielbiam więc nauka idzie mi w miarę łatwo ale jak mam się czegoś nauczyć z fizyki.. to już cienko ^ ^ Ostatnio zamiast notować to rysowałam :P
http://i39.tinypic.com/2s6o5k6.jpg - nudny temat, znudzona mina Xd
Wiem ze mi nie wyszło, ale na lekcji rysowanie średnio mi idzie ^ ^ Teraz to w każdej książce mam jakieś kartki z rysunkami :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Nie wyszło ci?!Jest świetny :>
Ps.Dobrze kombinujesz z moim opkiem...Aż za dobrze. :P

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Haha !
Możesz się zacząć bać ;D
Ja wiem wszystko ! No prawię... bo ciekawe jakim cudem moje dzisiejsze śniadanie zaginęło.. ZNOWU !

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha to moje satelity szpiegowskie!Przyciągnęły je magnetycznie,hahaha :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Hehehe ^ ^
Ciekawe co? Chleb Xd ? Myślałam że można przyciągać jakieś metalowe przedmioty itp.. może że ktoś chciał mnie wrobić, i wsadził mi kółka zębate między ser i szynkę.. ^^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha może twoje koty pracują dla mnie,a ty nawet nie wiesz ;P
I jak udało ci się wejść na to forum? :O

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Jak możesz! Moje koty sprowadzać na ścieżkę zła :D
Jeszcze nie wiem bo nie sprawdzałam, ale właśnie zamierzam ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Haha jestem jak Dr.Bulgot,tylko,że genialniejsza....
O nie!Przesadziłam,muszę się spoliczkować.Przecież Bulgot stale drwi z Kowalskiego...Szubrawiec jeden :P
To czekam,sprawdź tm ładnie :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Osz ty ! zdrada ? Tego się tu nie toleruje ;D
A co do forum to już ci napisałam o tym post w innym temacie...

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Tak czytałam.Właśnie teraz się spoliczkowałam i cofam swoje słowa.Nie wiem co we mnie wstąpiło ;P
Kowalski jak mogłam ci to zrobić...Jestem taka jak ta podła Doris...Taka sama!!!!Będę płakać...Buuuuu ;(

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

To CW kontroluje twój umysł ;D
I nie mów że jesteś podła.. bo.. podlejszą od Doris nie da się być ! Biedny Kowalski.. Jak bym ją wzięła, zgniotła ! wyprasowała i znowu zgniotła ! Ach !

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Taaak!!Na śmieci z nią!!!Ja jej nie chcę..ale wolę już by Kowalski był z tą podlą jedzą,niżeli miałby gdzieś szlochać po kątach i taki załamany chodzić ;((((

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Nom... zawsze samotny ze złamanym sercem... czasem tak mi go szkoda.. a mało jest takich ludzi którzy mają nawet satysfakcje z łamania serc innym? No cóż.. ale miejmy nadzieję że Kowalski znajdzie sobie kogoś innego :D Jakąś pingwinice np. taką Issy : P

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha :D
A jak nie to się zawsze może do mnie zgłosić.Ja już coś na to jego złamane serce poradzę.Może wierszyk napiszę...:D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Haha.. od razu zaczniesz z nim chodzić Xd Nie no żartuję.. bo się jeszcze na mnie obrazisz ;D
On tam sam jest jak poeta ; P Wierszy wcale mu pisać nie musisz ;d Może że tak wiesz.. ty jemu a on tb.. JUŻ COŚ MI ODWALA ^^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha,gdyby była taka możliwość to bym się z nim chętnie wierszykami powymieniała :D
On jest moim wzorcem i mentorem z tymże nie mam możliwości go spotkać.Ale gdybym mogła nie wiem,chyba bym tam zemdlała... :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Hahaha :D
Jak jakaś fanka, na widok idola : P
Ja tam nie wiem co bym zrobiła gdybym spotkała Kowalskiego.. No ale gdyby to był Rico to pewnie bym zaczęła coś kaboomować ;D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha jejciu...
Ja nawet sobie tego wyobrazić nie mogę.
K k k kowalski?!!
Ma ktoś poduszkę? I bęc!!:D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Hehehe : P
Kurcze.. ale mi się śnił dzisiaj sen !
Normalnie byłam sobie człowiekiem i poszłam z bratem do zoo.. Ja zaproponowałam żeby iść zobaczyć pingwiny no to poszliśmy w stronę ich wybiegu, ale nie zastaliśmy żadnego z nich. Potem brat poszedł po popcorn a ja tam stałam, stałam i w pewnym momencie poczułam jakby mnie jakiś promień raził.. Ja się po chwili budzę i patrzę a tam Kowalski, Rico i Skipper siedzą przy stole i grają w karty.. Jak wstałam to od razu mnie przywitali.. Ja tak myślę o co chodzi i nagle przeglądam się w lustrze i co się okazuje? ŻE JESTEM PINGWINEM ! wyszłam z tej bazy, a tam brat od mnie macha.. potem mi tak jakby przerwało i znowu się budzę w tym śnie tym razem w jakimś pokoju nadal jako pingwin a po chwili stoję już przed ołtarzem w sukni ślubnej Xd DZIWNE !

Merkura

Gdyby nas wzięli, to w końcu powstało by z 10 (tysięcy) filmów!

Merkura

Lepiej w przyszłość!

ocenił(a) serial na 10

Jest coś takiego :) 45minutowy odcinek z 2 serii pt. 'The Return of The Revenge of Dr. Blowhole', ale nie emitowali go jeszcze w PL. Tylko jak narazie bez napisów, ale to kwestia czasu jak sądzę ;p

ocenił(a) serial na 9
kasia0414

Hehe, zaskoczę cię bo właśnie ten odcinek przetłumaczyłam i zamierzam go wstawić na YT ^ ^

Mika9842

Przetłumaczyłaś? Daj linka,plis :D

ocenił(a) serial na 9
marina1318

przetłumaczyłam już dawno, ale nie wstawiłam go... chodziło o korektę. Nie dało jej się dokonać automatycznie, dlatego musiałam ją robić ręcznie co jest bardzo wyczerpujące. Ogółem 5 minut filmu zajmowało mi jedną godzinę, a ze względu na to że odcinek ten ma być emitowany na nicku to po prostu nie opłacało mi się dalej robić tej korekty. Dobre napisy mam do 12 minuty. Może gdybym nie miała takiego lenia to coś by z tego było. Jak chcesz to mogę najwyżej wstawić tyle ile mam, albo nawet same te napisy. Normalnie np. na best player idą, ale jeśli chodzi o wstawienie na YT to bez własnej korekty jest opóźnienie ich wyświetlania.

użytkownik usunięty
kasia0414

To tylko odcinek 45-minutowy... -.- Oglądałem go już, nic specjalnego. Ale mnie chodziło raczej o FILM.

ale genialny

użytkownik usunięty
dawidking2

Genialność genialnością, ale to i tak nie zmienia faktu, że to nie był film... -.-

ocenił(a) serial na 10

No właśnie...
Szeherezada mi coś wspominała,że podobno jakoś na jesień mają ruszyć prace nad filmem
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!
Moja mama powiedziała,że jak będzie to obejrzymy kilka razy-w kinie i domu :P

użytkownik usunięty
Angela1997

"TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!" - to samo miałem ochotę krzyknąć, kiedy przeczytałem twoją odpowiedź... Ale w porę się powstrzymałem, dom jest pełen ludzi, więc to na pewno zwróciłoby uwagę.

Twoja mama jest chyba fajna, skoro też interesuje się PzM :). Ludzi najbardziej przyciągają właśnie wspólne zainteresowania.

ocenił(a) serial na 10

Moja rodzinka jest spoko.
Aż się ostatnio zdziwiłam,ile mój tata wie o pingusiach :D
Słyszałeś o najnowszym odcinku PzM "Littlefoot"?
Jak pokazałam mamie Skilenową tapetkę,to zaczęła przeżywać ; )

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

To masz fajnie :) U mnie się irytują, jak choćby jeden odcinek chcę obejrzeć :( Ale trudno się mówi... :(
A co do tego filmu, to gdzieś tam czytałam, że... a z resztą...
http://film.wp.pl/id,117070,title,Samodzielne-pingwiny-z-Madagaskaru,wiadomosc.h tml?ticaid=1e743 <-- potwierdzone info ;)
http://film.interia.pl/news/pingwiny-z-madagaskaru-podbijaja-swiat,1617466 <-- tu też jest potwierdzone ;)
Hmm... miałam jeszcze wzmiankę, że w połowie 2012... jak znajdę, to wrzucę :)

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Mam jeszcze tu: znowu tylko potwierdzenie :/ http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=75547
O! Patrzcie (zacytuję tu komentarz jednej z osób z http://www.pingwinyzmadagaskaru.dla-dzieci.info.pl/Guestbook.html , a konkretniej: "Nick: Super Juve, Skąd: Koczargi Stare, Data: 2012-03-16 16:54:06

Treść: zuza Ale cię zgaszę! Jakiej marki jest telewizor Pingwinów? To widać tylko w jednym odcinku! "
Zaintrygowało mnie to... Wicie może jakiej? ;)

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Niestety nie wiem...
Nie zwróciłam uwagi...
Ale mam inny szczegół.
Podobno Kowalski nie umie czytać,a w odcinku "Stop Czas",na tablicy widać litery.
A przecież żeby coś napisać trzeba czytać!
A więc TO JEST OSZUSTWO! ;O

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

No, błąd :P Albo to samo, tylko z Szeregowym - w odc. "Operacja: Dobry uczynek" on przeczytał adres zamówienia z pizzą! :O

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Nom,a w "Problemie z żelusiem" Julek przeczytał...
Była jeszcze wpadka z Szerciem w odcinku "Operacja:Pluszak"

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

noo.. ja czasami sama nie wiem. Czy oni w końcu umieją czytać, czy nie umieją, czy tylko próbują? Bo raz w jednym odciinku, nie potrafią nic przeczytać, a w drugim czytają. No to nie wiadomo czy się już nauczyli, czy co....ale to faktycznie dziwne. Że raz Kowalski pisze wzory na tablicy, to nie umie liter alfabetu przeczytać, a liczby umie? Pokręcone to jest *-* a raz z kolei rysuje obrazki. No normalnie Crazy :P

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Nom... Hehe ^^ Crazy - skojarzył mi się odcinek "Królem być" XD

ocenił(a) serial na 10
LastDay

No dokładnie.Gafę z czytającym Kowalskim dobrze widać w odcinku "Czas stop",kiedy geniusz wbiega do laboratorium po plany.
Wyraźnie wtedy widać,że na tablicy są wyrazy zapisane po angielsku,a przecież żeby coś napisać,trzeba czytać.Logiczne,prawda? ; )

użytkownik usunięty
Szeherezadaa

O Boże, Rico na tym zdjęciu wygląda okropnie... Te starsze ich modele (z filmów) są żałosne. Ale z powodu filmu skaczę z radości!

ocenił(a) serial na 10

Nienawidzę ich modelów z filmu...
W ogóle nie mają cech charakterystycznych
Kowalski praktycznie nie jest Kowalskim...
W ogóle nie jest genialny : /
Ale no cóż...W końcu film skupia się na zwierzętach z zoo.

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Nom :/ Ja też wolę ich postacie z serialu ;) Są wspaniaaaaaaałe! :D

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Nom i to profesjonaliści
w sprawach....wszystkiego!
WYMIATAJĄ ;D

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Też wolę modele z serialu. Zwłaszcza Rico :)

ocenił(a) serial na 8

nooo to powinno być ciekawe ;D niemogę się doczekać