PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127337
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Bardzo lubię szeregowego. Szkoda, że wy go nie lubicie bo moglibysmy sobie o nim porozmawiać.
Ale nie. Wy wolicie kowalskiego. ;(((((

mama_3

Ja wole Skippera.

dawidking2

Skipper to nie szeregowy.

mama_3

Jest fajniejszy.

A Szeregowy... Jest podobnie jak Kowalski, nudny.

dawidking2

okej, twoje stwierdzenie nie jest zgodne z prawdą ale nic na to nie poradzimy.

ocenił(a) serial na 8
mama_3

i gdzie te treści zdradzające fabułę? Chociaż wolę to od tej ciągłej paplaniny sami wiecie kogo o 13 postegównie. -.-

ocenił(a) serial na 10
mama_3

Lubię Szeregowego zaraz po Skipperze. Poza tym postać wcale nie dziecinna ani krystaliczna (ani nudna) jak niektórzy myślą i jak może mogłoby się wydawać.

ocenił(a) serial na 8
Ingrid_Fox

Zgadzam się co do tego, że nie jest krystaliczna ani nudna(bo, pomimo mojej niechęci do niego, ma kilka śmiesznych wstawek i kwestii), ale nie powiedziałabym, że nie jest dziecinna. Uważam, że Szeregowy jednak zachowuje się jak typowe dziecko, co dokładnie widać w takich odcinkach jak "Gracja na lodzie", "miłość boli" i "Arcywróg"

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Co do 'Arcywroga' mogę się poniekąd zgodzić. Jednak co do 'Gracja na lodzie' cieszył się na swoje Słodkorożce, normalne, każdy się cieszy na coś co lubi. Natomiast 'Miłość boli' zauroczył się i robił wszystko z 'miłości'. Jeszcze sprawa jego serialu który ogląda. Bajki właściwie. Każdy ogląda to co chce, wystarczy popatrzeć na fanów MLP. Zresztą różne są kółka zainteresowań.
Szeregowy jako jedyny nieraz zachowuje się zdrowy rozsadek a czasem mu odwala, ale na szczęście wraca do pionu.

ocenił(a) serial na 8
Ingrid_Fox

No tak, ale chyba też widział, że targanie ze sobą goryla i nosorożca po całym mieście nie jest najlepszym pomysłem. A gdy Kowalski chciał przerwać tą misję Szeregowy zachował się jak dziecko mówiąc ten swój tekst o życiu bez duszy. To było bardzo dziecinne zachowanie.
Jeśli chodzi o ten jego serial to akurat nie robi mi to różnicy. Przecież, tak jak napisałaś, jest na świecie dużo dorosłych fanów MLP, więc tego nie biorę pod uwagę.
Z tym się z tobą zgodzę. Mimo tego zamiłowania do nauki to Kowalski wcale nie jest inteligentny, tylko mądry książkowo. Podoba mi się, że Szeregowy jako jedyny często zachowuje się rozsądnie. Szczerze powiedziawszy to trochę mi brakuje takich normalnych bohaterów w tym serialu.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

To było dla nich ryzykowne i niebezpieczne. Jednakże tekst o życiu bez duszy... brzmi banalnie, ale dla mnie nie dziecinnie. Chociaż uważam, że gdyby nie zobaczył słodkorożców na lodzie to nie byłoby żadnego życia bez duszy. Akurat to miało wielką wagę dla niego i swoją drogą potrafi przekonać tą 'dziecinadą' Skippera.

ocenił(a) serial na 8
Ingrid_Fox

Nie no, sam tekst nie jest dziecinny, ale użycie go by wyzwolić w kimś poczucie winy po to, by móc zobaczyć swoje ulubione kucyki na żywo, mimo tego, iż było to ryzykowne to jednak jest to trochę dziecinne.
Swoją drogą Szeregowy jest też sprytny, bo doskonale wie, jak przekonać Skippera do różnych rzeczy.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Niemal jak szantaż emocjonalny.
Wie, mały manipulator z niego czasami.
Gdyby jednak był nim częściej a uroczość była tylko przykrywką też byłoby ciekawie.

ocenił(a) serial na 7
mama_3

Zgadzam się, ale uwielbiam wszystkie pingwiny szczególnie Rico.

ocenił(a) serial na 8
mama_3

Szeregowy czasami irytuje swoją przesadną wrażliwością, ale gdyby nie on, bajka ta byłaby często głupia i bezbarwna. Chociaż faktycznie, były takie odcinki, (Szeregowy i Fabryka Cuksów czy Gracja na lodzie) gdzie właśnie Szeregowy prezentował się głupio, bezbarwnie i do tego przewidywalnie.

ocenił(a) serial na 10
Japek3000

Lubię odcinek 'Szeregowy i fabryka cuksów', tam odbija mu szajba. Ten odcinek pokazuje, że Szeregowy popełnia błędy.

ocenił(a) serial na 10
mama_3

Ja tam najbardziej lubię Juliana, Marlenkę, Skippera a ostatnimi czasy nawet Zoe;P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
dawidking2

Co sądzisz o nieodpisywaniu mu?

ocenił(a) serial na 10
Olimpiada_2

Kiedyś się oglądało ale nie wiem co ma ten temat do tematu forum.

ocenił(a) serial na 10
shogun096

Nic.

ocenił(a) serial na 8
shogun096

Nic i o to chodzi. To słynny troll :3 I jemu sie NIE odpowiada, gdyż daje mu to satysfakcję, jo?

dawidking2

Nie wierzę. :D Jaki z ciebie dzieciuch!

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Ehh…

mama_3

Ja tam bardzo lubię Szeregowego to chyba moja ulubiona postać z pingwinów. :)