PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 128 tys. ocen
8,0 10 1 127555
8,2 24 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

2 broni się "Powrotem Zemsty Doktora Bulgota", a 3 "Pingwinem, który mnie kochał". Humor zaczął robić się mdły, wszystko przestało się robić takie "madagaskarowe". Serial zamienił się w jakieś sci-fi. Wg. mnie pingwiny i inne postacie pasują głównie do takich filmów jak Madagaskar. Po jakimś czasie przestają śmieszyć (o Julianie nie wspominam. On się zrobił TAAAAAAAAAAAAAKI wkurzający). Oczywiście to moja opinia choć i tak wierni fani się mnie rzucą.

użytkownik usunięty
PaulTheHuman

Dla mnie Sezon 3 jakoś się bronił pomysłami. Moim zdaniem był najlepszy. 1 i początek drugiego nie jest wprawdzie zły, ale zawsze w moich myślach odcinki z trzeciego sezonu jakoś górowały nad tymi z Sezonu pierwszego i pierwszej połowy drugiego.

ocenił(a) serial na 7

W porządku to twoja opinia.

użytkownik usunięty
PaulTheHuman

"Powrót Zemsty Doktora Bulgota" to dla mnie jeden z najgorszych odcinków i zmora Sezonu drugiego. Dla mnie Sezon 3 - oprócz "Pingwina, który mnie kochał", broni się "Operacją: Wielką Kulą" i "Operacją: Jednorożcem Apokalipsy".

ocenił(a) serial na 7

Dlaczego? Wydaje mi się że "Powrót.." był spoko.
A co do 3 sezonu...fakt "Jednorożec..." był spoko, ale "Wielka Kula" miała słaby humor. Bekanie to nie jest dobre poczucie humoru.

użytkownik usunięty
PaulTheHuman

Wielka Kula była świetna. Odcinki specjalne, oprócz "Powrotu Zemsty" i "Antarktydy" były doskonałe. Bekanie jakoś mnie śmieszy. Było to zmieszane z dobrym pomysłem, przyznaj.

ocenił(a) serial na 10
PaulTheHuman

Wiesz, mimo że jestem wielką fanką to się nie rzucę, bo się z Tobą zgadzam. W trzecim sezonie żarty są mało śmieszne, co prawda drugi nadal jest super. Ale trzeci...tak jakby powoli brakło im pomysłów i na żarty i na fabułę. Mimo wszystko, niektóre odcinki z trzeciego sezonu mi się podobają.

użytkownik usunięty
Chantoria

W pierwszym sezonie jest dużo lekkostrawnej fabuły, ale mało pomysłów. W trzecim jest bardzo dużo pomysłów, ale fabuła nie jest aż tak łatwa do strawienia. Humor jest na podobnym poziomie. Drugi: pierwsza jego połowa jest podobna do pierwszego, potem przypomina trzeci.

Jeśli z każdym sezonem poziom spada, to ciekawe, jaki byłby czwarty. Nie jestem fanem SpongeBoba (za mało oglądałem), ale słyszałem, że poziom SpongeBoba spadał z każdym sezonem.

ocenił(a) serial na 10

Może teraz, po tej przerwie, 4 sezon nie byby taki zły.

użytkownik usunięty
Chantoria

A których odcinków sezonu trzeciego nie lubisz?

użytkownik usunięty
Chantoria

Myślisz, że twórcy mają już wystarczająco pomysłów?

ocenił(a) serial na 10

Nie lubię tych z Szeregowym w roli głównej, ,,Wszędzie żołędzie", coś tam o bananach, ,,Koty dwa", ,,Terorr z Madagaskaru"...no, to chyba tyle. Ale, z drugiej strony z trzeciego sezonu bardzo lubię odcinki: ,,Pingwin, który mnie kochał" i parę innych. więc...jest tam i trochę fajnych i trochę gorszych odcinków.

użytkownik usunięty
Chantoria

Wszędzie żołędzie są super. Ta piosenka. Kotów i Terroru jednak nie lubię.

ocenił(a) serial na 10

Piosenka faktycznie jest fajna, ale wkurza mnie tam Fred- taki nieśmieszny i za bardzo ogarnięty jak na niego :P.

użytkownik usunięty
Chantoria

Ja tan Freda lubię. Jeśli wkurza cię jego inteligencja, to obejrzyj sobie Śniegogedon.

ocenił(a) serial na 10

Przecież nie mówię, że go nie lubię, tylko że lubię, gdy jest głupolem, a nie lubię, gdy jest mądry. A z tym ,,Śniegogedonem" to Ci chodzi o to, że tam jest mądry czy właśnie głupi, bo mi się wydaje że tam i trochę tego i trochę tego.

użytkownik usunięty
Chantoria

Czyli ten tekst o działaniach matematycznych cię zirytował i popsuł tą postać?

Ja nie lubię Terroru z Madagaskaru ze względu na pesymistyczną fabułę. "Ja, Król" jest genialny.

ocenił(a) serial na 10

No tak, chyba właśnie o to mi chodzi. To w ogóle było jakieś dziwne, takie ni z gruszki ni z pietruszki.
Ja nie lubię Terroru ze względu na wkurzającą małą dzidzię.

użytkownik usunięty
Chantoria

Dzidzia była wkurzająca.
Mi nie pasują jeszcze "Koty Dwa" i "Akcja bez Zadęcia". W tym drugim fabuła była pesymistyczna. Lubię jednak odcinki z Clemsonem - są one dynamiczne.

ocenił(a) serial na 10

Tak, te które wymieniłeś są trochę nudnawe, a to, że Skipper robił się gruby było wręcz komiczne.
A Clemsona w ogóle lubię, więc odcinki z nim też :).

użytkownik usunięty
Chantoria

Skoro nie przepadasz za odcinkami z Szeregowym, to na pewno nie lubisz "Wewnętrznego Piękna" i "Szeregowego i Fabryki Cuksów".

ocenił(a) serial na 10

Akurat Szeregowy i fabryka jest fajne, a Wewnętrznego piekna faktycznie nie za bardzo...

użytkownik usunięty
Chantoria

Ja też tamtego odcinka nie lubię. Ale w Sezonie pierwszym też są niefajne - takie jak "Tańczący z duszami" - najgorszy z wszystkich.

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem, mnie się akurat ten podobał. Jeśli już to nie lubię ,,Maurice idzie spać", chociaż nie pamiętam, z jakiego to sezonu. Jakiś taki nudny ten odcinek.

użytkownik usunięty
Chantoria

Z sezonu drugiego.

użytkownik usunięty
Chantoria

Maurice był nudny, to fakt.
O, i zapomniałem, jak nudnawy było "Lodzio Miodzio". To drugi najgorszy odcinek, zaraz po "Tańczącym z duszami".

ocenił(a) serial na 10

Eeee....to był ten co grali w hokeja? Ten mi się akurat podobał :). Kowalski ześwirował :P.

użytkownik usunięty
Chantoria

Za to "Operacja: Wielka Kula" była dobra.

ocenił(a) serial na 10

To chyba mamy zupełnie odmienne zdanie :P. Nie powiem, że była zła, ale widziałam ją już tyle razy...

użytkownik usunięty
Chantoria

Znudziła się?

ocenił(a) serial na 10

Troszkę :/

użytkownik usunięty
Chantoria

A Operacja: Jednorożec Apokalipsy?

ocenił(a) serial na 10

Fajna, chociaż też się trochę przejadła.

użytkownik usunięty
Chantoria

Zaginiony Skarb Złotego Wiewióra?

ocenił(a) serial na 10

Też spoko :).

ocenił(a) serial na 10
Chantoria

Fajny klimat

użytkownik usunięty
Chantoria

A "Wymarzone Wakacje"?

ocenił(a) serial na 10

Super :D

użytkownik usunięty
Chantoria

"Zemsta Doktora Bulgota".
Kiedy pierwszy raz zobaczyłem, oglądałem w kółko :-).

ocenił(a) serial na 10

A ja się nauczyłam na pamięć piosenek i w kółko je śpiewałam :P. (Ku irytacji mojej siostry).

użytkownik usunięty
Chantoria

Jadę ulicą. Opony asfalt drą. Pingwiny jak zobaczą drzewo na zawał umrą. Hej, Julian, Julian otwarty jest jak głaz.

ocenił(a) serial na 10

To akurat z odcinka Gwiazdkowego :).
A wgl to pingwinów już nie ma! Nie lecą na pulsie! Nie wiem, jak to zniosę, byłam uzależniona od tego wieczornego oglądania...

użytkownik usunięty
Chantoria

Nie wiem, dlaczego zdjęto. Czy masz na stacji Nickelodeon?

ocenił(a) serial na 10

Tak. Ale nie wiem, o której tam leci

użytkownik usunięty
Chantoria

Widzisz przy stronie głównej tego serialu program TV po prawej?

ocenił(a) serial na 10

Tak.

użytkownik usunięty
Chantoria

Tam jest program TV.

ocenił(a) serial na 10

Tak.

użytkownik usunięty
Chantoria

I masz godziny, w których lecą pingwiny na Nicku.

ocenił(a) serial na 10

Tak.
Ale mi nie pasują, a zresztą teraz to sama nie jestem pewna, czy mam Nickelodeon (popraw mnie, jeśli źle to napisałam).

użytkownik usunięty
Chantoria

Mówiłaś, że masz.