Nie widziałam założonego takiego tematu a jestem ciekawa jaki jest wasz ulubiony odcinek
pingwinów? Oczywiście wszystkie są fajne ale czy macie jakiś który wam najbardziej się
spodobał? :) Możecie napisac też dlaczego akurat ten jest waszym ulubionym ;D
Ja najbardziej lubie odc. "Chrupki w pudle", ponieważ strasznie uwielbiaaam ten moment
na końcu, gdy Skipper i Julian tak cieszą sie z odnalezienia Szeregowego i Morta :))
Z przetłumaczonych,to chyba najbardziej lubię "Królem być"...
Ta zamiana Skippera i Juliana,nie no bomba!!!Zawsze się z tego śmieję,a ta piosenka.Nawet moja mama zna "Kto wymiata,kto wymiata..."Uwielbiam ten odcinek.
Ale jest jeszcze odcinek na Polski nie przetłumaczony i założę się,że gdy już go zdubbingują to będzie mój ulubiony.
Chodzi o "Loathe at First Sight"
Ten odcinek jest świetny.Najbardziej podoba mi się w nim jak Kowalski biega po tym zoo i krzyczy co chwila:"O mamusiu!"Mogłabym się z tego śmiać godzinami ;D
PS.Dla zainteresowanych jest nowa notka na blogu ;)
Zdecydowanie ,,Zaginiony Skarb Złotego Wiewióra'' i samiutki koniec ,,Miss Ja'' - ze względu na moje ukoffane Skilene
Hahaha ,to dzięki mnie wiesz,że to to...Ależ jestem z siebie dumna ;P
A rozumiem,że wiewiór,bo tam Skipper cały odcinek ratował Marlenkę,prawda???
A "Nawiedzone zoo",nie?Tam ten odcinek cały jest Skilenowy ;-)
Tak ,on też ,ale i fragment ,,Królem być'' ,jak i ,,Biała dama'' .
PS. Dzięki za podanie tamtego odc- kurde ,tamten moment tak wręcz OCIEKAŁ Skilene,że aż nie wiem :)
NMZ
"Biała Dama" wymiata!!!!!
Ale"Nawiedzone zoo" też jest fajne zwłaszcza jak Marlenka ratuje Skippera i on się na nią patrzy takim sennym wzrokiem,heheh Dobre :D
Albo jak ona go tak odwraca i to tak wygląda,jakby się tulili x3 albo jak na widok Ryśka naprawdę się tulą .... HAŁ KJUT END SŁIT!!!
Na końcu było dobre,jak Skipper powiedział,że jak wpadnie do ścieków to chce mieć Marlenkę przy sobie,a ona na to to słodkie...Poniekąd..Czad!
Ja już chcę nowy odcinek...
Odliczam czas do Czwartku...przyszłego ;-/
Mam dziwne przeczucie,że te odcinki niesezonowe,będą coś mieszać. ;P
Miejmy nadzieję,a może i Szeregowego los nagrodzi...Za dobre uczynki i czyste serduszko ;P
Ehe
I będzie Perkyyyyy....
Nie wiem czy słyszałaś,ale był odcinek, w którym to w Rico zakochuje się samica strusia(nie pamiętam imienia) i ciągle za nim chodzi.Nawet kradnie mu lalkę,ale on jej szuka,bo ją tak naprawdę kocha.Dziwne,ale prawdziwe ;P
Nooo,a ona tak za nim chodziła,że aż była denerwująca.To nie była dobra kobieta dla niego ;P
Aha i tak z 10 lasek dynamitu i komentuje słodkim Ka-boom.Oj nie wiem czy taka ilość psychopatycznej destrukcji nie 'rozkabumowała' by serialu :P
Ja kocham "Operację: Igła". Bo pokazuje, że Skipper nie jest nieustraszony. Bo jest słodki, jak się boi. Bo uwielbiam pościgi, żeby kogoś złapać. Bo tak.
"Dzień próby" - za Skippera udającego Maxa Kolanko i tak ogólnie.
"Byłem żywym trupem" - podobne do Operacji: Igła (wet, pogoń) + mroczny klimat ;)
"To kwestia czasu" - podróże w czasie to fajny temat i uwielbiam Kowalskiego w tym odcinku
"Zaginiony Skarb Złotego Wiewióra" - uwielbiam takie pogonie za skarbem
"Ostrożnie z życzeniami" - życzenia nie zawsze powinny się spełniać
"Drobnym drukiem" - a jakoś tak.
"Zaraza" - cudna panika :)
"Pan Talon" - Szeregowy nie ma takiej bezbarwnej przeszłości, jak nam się wydawało
"Przetrwać w miejskiej dżungli" - jeden vs. cały świat <-- lubię takie rzeczy.
"Biała dama" - to jest Zajebiste przez duże Z. Inny opis nie przychodzi mi do głowy.
"Za słodko" - słodycz może być zabójcza
"Mały ptaszek" - Skipper jest słodki jako dzieciak :) I ogólnie fajny odcinek.
Dodam, że to nie jest po kolei :) (oprócz Operacji: Igła, która jest the best ;)
Ja w ogóle Uwielbiam odcinki gdzie Kowalski rządzi.
Więc wiadomo "Niewidzialny wróg","Gdzie mój mózg" i "To kwestia czasu"...
A "Mały ptaszek" i "Biała dama" są bombowe! ;D
a ja miłość z ałtomatu gdzie Kowalski chciał przestać wierzyć w nauke przez głupi eksperyment
jeszcze fajny jest odcinek z mutowaną galretą gdzie jest kultowy tekst Kowalskiego,,Na wielkie jaja mojej mstki"
Hehe z "Żelusia" to ja lubię to:
Aaaa.Rozumiem,wy wszyscy go nie nienawidzicie.Ale bez wzajemności,prześladowcy inności!
Nom,albo co idzie z tą walizką i mówi "Nauka stworzyła ten problem i nauka go rozwiąże"
Hehe wygląda tam jak jakiś Frankenstein :D
fajny odcinek z szerszeniami oraz królem być i super tekst Kowalskiego oraz Rico"Lemury kaszlą lemury kaszlą"
Ulubione: Przyjaciel w pudełku - julian w tym odcinku wymiata no i mort
Zakazany wynalazek - nie wiem jakoś tak :)
Królem być - Extra piosenka ,,kto wymiata kto wymiata,, no i jeszcze ,,król skipper,, i ,,szef julian,, boskie !
Przetrwać w miejskim zoo - Podoba mi się klimat tego odcinka
Kura mózgowa - Piosenka Kowalskiego najlepsza !
Nie ulubione:
odcinki z Leonardem (koalą) - Leonard jest wkurzający
Prawo dzungli - kiepski
Miłość o długiej szyi - ten struś jest wkurzający