PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127343
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

animacja ?

ocenił(a) serial na 7

Was też trochę denerwuje animacja ? W Madagaskarze wszystkie postacie wyglądały inaczej, więcej detali ( na zwierzętach było po prostu futro, a tu jest taka "masa" ). Nie mówię że to wygląda bardzo źle, ale w takich postaciach jak na przykład lemury to wygląda bardzo nieprzyzwoicie.

ocenił(a) serial na 8
ironmaiden1996

Mi to jakoś nie przeszkadza. To prawda, że lemury w filmie wyglądają lepiej, ale w serialu też nie są takie złe.

użytkownik usunięty
ironmaiden1996

W Madagaskarze właśnie według mnie nawet lemury wyglądały idiotycznie. Wygląd jest fajniejszy w PzM.

ironmaiden1996

Lepiej wyglądają w PzM.

ocenił(a) serial na 10
ironmaiden1996

Pingwiny moim zdaniem lepiej wyglądają w serialu. To w filmie ich postacie pod względem wizualnym są jakieś płaskie i zwyczajnie brzydkie. Co do lemurów tak bardzo przyzwyczaiłam się do ich wyglądu w serialu, że to ten filmowy właśnie wydaje mi się dziwny.

użytkownik usunięty
Kocham_Skippera

mam tak samo

ocenił(a) serial na 8
Kocham_Skippera

Mi tak samo.
Pingwiny w filmie, są do siebie tak wszystkie idiotycznie podobne, że ciężko rozróżnić który to który, a pozatym nic praktycznie je nie wyróżnia, nie mają osobowaści. Np. w filmie nie widać tej mądrości Kowalskiego, ani paranoi Skippera, wybuchowości Rico (coś tam w Misjii świątecznej się ruszyło, ale mało) i naiwności Szeregowego. NIc kompletnie, ani to odróżnić z wyglądu, ani z charakteru.
Co do lemurów, lepiej wyglądają w serialu, jakoś mi się tak bardziej podobają.
A ja mam jeszcze jedną różnicę. Zauważyliście że w filmie pingwiny i Julian kompletnie się nie kłócą, ani nie zwracają na siebie uwagi, praktycznie jakby się nie znali. A w serialu wygląda to tak, jakby znali się od urodzenia.

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Nom... cóż, może akcja serialu tak naprawdę dzieje się dopiero PO 3, albo wgl po ostatnim wydarzeniu w filmach. No bo oni jeszcze się mogą zacząć kłócić ;)
A co do lemurów - może i wyglądają lepiej, ale przyzwyczaiłam się do serialowych wersji wyglądu i teraz wyglądają dziwnie. A pingi... Oczywiście że w serialu lepsze! :D

ocenił(a) serial na 7
LastDay

Ale film to co innego. Lemury i pingwiny to role drugoplanowe ( ale lemurów jest więcej ) i zbytnie ubarwianie ich było by przedobrzeniem. Skoro zdecydowali się na serial to musieli dać im jakieś cechy.

ironmaiden1996

Mam wrażenie,że był taki temat...Mniejsza. Pingwiny ładniej wyglądają w serialu (stawiam rybę temu, kto w filmie potrafił odróżnić Kowalskiego od Rico), a lemury w filmie (puszyste i tulaśne :3). A animacja nie za dobra w pierwszym sezonie (jakoś dziwnie się postacie poruszały...), a w drugim i trzecim świetna (płynna, szybka... ) :D

ocenił(a) serial na 8
marina1318

;P Ja tak samo Marinka.
Ciężko ich w filmie odróżnić. I największy problem miałam z Kowalskim i Rico.
No przecież, oni do siebie są tacy podobni. Jedynie trochę po kształcie głowy.
Ja w ogóle przed serialem, nie wiedziałam że Kowalski jest taki inteligentny.
Bo w ogóle tego nie okazywał. ;P
Też dołączma się do zakładu xD Stawiam rybkę, za tego kto ich rozróżnia.
Bo narazie metode eme due like fake się sprawdza, ale wiecie...

ocenił(a) serial na 10
LastDay

BUAHAHAHA!!!! A ja ich rozróżniam! XD
Ale nie serio, po prostu Rico taki jakiś... nieobecny jest XD Nie wiem jak to ująć. Ale potrafię ich odróżnić. Głównie też po kształcie głowy. ;)