Jest to serial dla dzieci puszczany na kanale Nickelodeon. Znane postacie - oprócz 4 pingwinów pojawiają sie m.in. natrętny król lemurów Julian z 2 swoimi przybocznymi stworkami oraz nowe postacie. Pierwszy odcinek opowiada o próbie podróży na księżyc pingwinów, zmęczonych ciągłymi wizytami Juliana. Serial dla fanów pingwinów z Madagaskaru, ale raczj tych młodszych wiekiem (do 8-9 lat)
To nie serial jedynie dla dzieci! Ja mam 15 lat i oglądam z zapartym tchem każdy odcinek! Najbardziej podobał mi się narazie All Choked Up(;
ja mam 29 i pol roku i obejrzalem wszystkie 22 odcinki juz dawno z czego 18 z napisami a ostatnie 4 niestety bez bo jeszcze nie ma
Od dziś są te nowe odcinki na peb_pl. Takze mozna se sciagnac i zobaczyc tyle ze na razie po angielsku
Jak chceż to moge ci wysłać te 4 ostatnie bo mam napisy do wszystkich(; Z czego Eclipsed i Needle Point sama przetłumaczyłam XD
Serial jest genialny. W polskiej wersji dużo lepszy niż w oryginale (jak to z bajkami zawsze bywa - filmy: odwrotnie). Wszystko przez nawiązania do znanych nam motywów. W niedzielnym odcinku, gdy Maurice nażarł się jagód i zwariował, Skipper podsumował akcję tak: "Matko, to jak w Balladynie" :)
Ja mam 24 lata i uwielbiam Pingwiny :)To nieprawda że serial dla dzieci, moim skromnym zdaniem bardziej dla dorosłych niż dla dzieci. Już w samym Madagaskarze były jednymi z ulubionych postaci, a teraz to już całkowity odlot i kupa śmiechu :)
ja mam ponad 17 a mnie też się podobają. Po za tym, czy pierwszym odcinkiem nie było Gone in a Flash, kiedy Maurycy (doradca króla Juliana) nie zniknął przypadkiem w błysku aparatu...?
Bardzo fajna animacja, która będzie cię bawiła za każdym razem. Naprawdę dobre na odprężenie nie tylko dla dzieciaków. Dla mnie najlepsza postacią jest Julian :)
Ekhem, Popcornowa panika to odcinek 15. Wookie ma rację.
PS. Uwielbiam odkopywać stare tematy...
Eeee....8-9? Soryy....dzieci tego nie rozumieją. Bo jak mają zrozumieć taki tekst Matko! Jak w Balladynie! Skoro nawet nie omawiali Balladyny. Jak mają zrozumieć coś w stylu Posterniczny? Albo nieoperowalny?
Czy to zrozumieją według ciebie dzieci? Wszystkie dzieci którym to pokazywałam gapiły się i nie rozumiały. A pozatym trzeba być właśnie takim dzieckiem żeby nie zrozumieć tej bajki ;// ja nazywam to minusowe IQ
BEZ URAZY,ALE JA MAM 15 LAT I TO OGLĄDAM!!!
I nie wyobrażam sobie,żeby dzieci w wieku 8-9 lat mogłyby jakkolwiek to zrozumieć.
Niektóre wątki mogą wychwycić jedynie starsi widzowie i w pełni zrozumieć sens wypowiedzi!
A animacja jest prześmieszna i genialna ;D
8-9 lat?? Bez urazy, ale chyba Cię pogięło. Takie dzieci nie zrozumieją większości żartów.
Ja mam 14 i mnie to bawi... BA! Ten serial to wielka i bardzo ważna część mojego życia.
Mój czteroletni siostrzeniec nie rozumie żartów... On śmieje się z sytuacji... A nie wie ile traci...
Podobnie pewnie jest z dziećmi 8-9 lat. Szczerze mówiąc, dopiero dzięki pingwinom dowiedziałam się, że jest takie słowo jak abominacja, a choć Balladyny nie omawiałam, mniej więcej wiem o co w niej chodzi... A dzieci z młodszych klas podstawówki już tego w ogóle nie zrozumieją!
Ludzie, nie bulwersujcie się!
To temat z 2009 roku!
A to, że jest dla starszych od 8-9 latków, to macie wyżej... Musicie odkopywać stare tematy?
Nie Angie, ty podchodzisz pod 50 ;) Może powinnam się do ciebie zwracać "Pani Andżeliko"? Ja... No może ze 45 lat, jeśli on ma 27. Reszta użytkowników tego forum też ma w granicach 40-50 lat. (ja nikogo nie urażam, jak coś ;)).
Ale serio, takiej głupoty to dawno nie słyszałam.
Ja pod 50?!
No wiesz ;P
Jak już to Pani Angeliko.
Dziwne,ale sporą wagę przykładam do pisowni mego imienia,miałam tak od maleńkości.
Zawsze wszystkim mówiłam,że jestem Angelika przez 'g',nie 'dż'
Ale co do wieku się zgodzę.GŁUPOTA TOTALNA!
A, sorry, ogólnie jestem przyzwyczajona, że polskie Angeliki są pisane przez "dż". (tak w ogóle przez "g" jest ładniej ;)).
Noo,moi rodzice wiedzieli jakie imię mi wybrac...
Bardziej zachodnia wersja.
Angelika przez 'g' znaczy chyba anielska.
Ale nie wiem czy do mnie to pasuje ;P
Ale mimo wszystko wolę swoje imię przez 'g'
Noo... :P. Przez "G" jest ładniej. W końcu jest "ANGELika", a "angel" to znaczy anioł. ;), Angie, jesteś aniołem! :D
Aniołem?
Chyba zdebilizowanym ;P
Hue hue,nie no...
Aż taka zła,to nie jestem,ale anielska też niezbyt ;D
Flut przesadzasz ; >
Każdy ma w sobie odrobinkę dobra
Jestem wredna, złośliwa (zwłaszcza dla mojego przyjaciela, on jest taki fajny, jak się złości ^ ^). A tak to staram się być miła.
Co nie znaczy, że mi się udaje xD
A ja bywam do cna sarkastyczna.
Moja np czasem nie ogarnia,czy mówię coś ze sarkazmem czy normalnie ;P
Ale ogólnie staram się być miła i mam nastrój jak PP ;D
Ja jestem ciągle sarkastyczna i ironiczna. Mam specyficzny typ humoru, którego używam cały czas. Przynajmniej w szkole, ale jakbym tam była poważna, to bym zwariowała. Jednych ludzi (moja np) ten humor śmieszy, innych nie.
Człowieku, po co kłamiesz? Myślisz, że wierzymy? Kiedyś mi pisałeś, że masz 16 lat, a teraz że 27...
Człowiek w tym wieku na pewno by się nie wypowiadał w ten sposób.
A ja to nawet 16 bym mu nie dała...
Sorki,ale nastolatek tak nie pisze...
Może niekiedy zrobi byka,ale nie takiego ;O
Po prostu tak mi kiedyś pisał. Też uważam, że na jego teksty 16 lat to za dużo...
O odbiór statuetki (złotej!) oraz nagrody... Prosimy o cierpliwość. Coś się znajdzie. ;)
Podła satysfakcja zawsze jest najwspanialszą nagrodą... Wiem to z doświadczenia (ale ze mnie podła osoba... XD) <i po raz kolejny złowieszcza mina!>
i tak trzymać.
27 lat? I tak myślał sobie pewien głupek, który chciał się dowartościowywać, niestety bez skutecznie. Takie dzieci Neo, jak im się nudzi, nadzwyczajnie wchodzą na kompa i piszą durne rzeczy, a później się śmieją jak głupie przed komputerem że udowodniły potęgę swojego imperium zwanym głupotą. Jego coś co od biedy można nazwać mózgiem nie przechwytuje fal normalnego i mądrego mówienia innych ludzi. Zadaniem tego o to narządu który swoim kształtem mózgu nie przypomina, bardziej kartofla,jest udowadnianie wyższości swojego ego, bezskutecznie. Gdyż jako w ewolucji człowieka, matka natura uznała że nie ma go sensu dalej rozwijać, bo to nic by nie zmieniło i zostawiła go przy Austropitekcie. I taki już został.
No co zrobić ;-D
takich głupich przypadków ;P doczepków. Matka Natura powinna z nimi zrobić porządek. Chociaż się jej nie dziwię że zrezygnowała z rozwoju jego mózgu. Nie doprowadziła go do Neardeltalczyka. No bo po co? Co by to dało? ;P głupi się urodził, i głupi umrze. Odwieczna zasada :P