No właśnie - dwa seriale młodzieżowe o bogatych nastolatkach. Który wolicie?
Ja uwielbiałem 1 i 2 sezon Gossip Girl, ale obecnie zdecydowanie wolę 90210! GG jest teraz dość nudne, poza wątkiem Jenny praktycznie nic ciekawego się nie dzieje(choć cieszę się, że Nate i Serena wreszcie są razem!), za to w 90210 jest więcej postaci i w tym sezonie prawie każda ma swój własny, ciekawy wątek, dzięki czemu naprawdę dużo się dzieje.
Muszę przyznać, że nie widziałam ani jednego odcinka 90210.
Cały czas obiecuję sobie, że zacznę to oglądać, ale jakoś tak wychodzi..
Tak więc obiektywnej oceny nie mam, mogę tylko powiedzieć (napisać), że GG uwielbiam, a 3 sezon według mnie jest świetny!
Zdecydowanie GG. Oglądam 90210, ale to nie to samo. Plotkara ma moim
zdaniem klimat.
90210 jest sto razy gorsze. W Plotkarze są ciekawsze postacie, fajniejsze i
lepsze wątki, świetne pary (chociaż nienawidzę Nate'a i Sereny to Blair i
Chuck są parą mistrzowską) i w 90210 jest mniej "poważne", np. taka "mała"
różnica - w 90210 zawsze mówią, że się lubią, a w Plotkarze są związki
trochę poważniejsze.
W każdym razie Plotkara jestt dużo, dużo lepsza. :)
PS Zresztą warto zauważyć, że 90210 ma drugi sezon, GG w drugim była
świetna, więc nie ma co porównywać, że krótszy serial jest ciekawszy od
dłuższego, bo II sezon Plotkary był genialny.
Dla mnie zdecydowanie Plotkara. Postacie, akcja, dialogi... wszystko to jest znacznie ciekawsze i dostarcza mnóstwo emocji. 902010 wydaje mi się okropnie nudne, w ogóle nie lubię tego Polsatowskiego klimatu.;
no wiadomo, ze Gossip Girl ;)
90210 - owszem, milo sie oglada, ale GG ma swoj klimat, jak to ktos powiedzial ;)
A ja odpowiem tak. Ogląda obydwa seriale, od samego początku, nie przegapiłam ani jednego odcinka. Obecnie jestem na sezonie 3 plotkary - na 15 odcinku.
Uważam, że jeśli chodzi o Plotkarę- to już się coś zepsuło, zrobił się z tego lekko rodziny serial, brak intryg, zaciekawienia,wszystko jest jasne i z góry jest znana odpowiedź. Za to sezon drugi i pierwszy - genialne.
Jeśli chodzi o 90210 - to tak: pierwszy sezon - super, teraz to też nawet fajne, ale chyba im się pomysły skończyły bo cały czas jest praktycznie o tym samym. Tutaj brakuje tego klimatu, który Plotkara już posiada.
:)
widziałam kilka odcinków i tego serialu i tego ale bardziej ciągnie mnie do
GG,bardziej mnie zainteresował natomiast w 90210 strasznie irytująca jest
Naomi.
No wiec , ja lubie oba seriale ale ostatnio jakos 90210 bardziej mi sie podoba. Ale najlepszym serialem i tak jest one tree hill i zawsze dla mnie bedzie :D