PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108170
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

moim zdaniem odcinek był super, zwłaszcza zagranie jenny ze stolikiem i tylko szkoda ze ta głupia yuki ja tak potraktowała :/ super że Dan z Serena sie zeszli na nowo :] pomimo ze teraz sprawy sie komplikują w związku z tym dzieckiem, no i jack bass :/ nie cierpię go. Nie dośc że nie przejmuje sie biednym Chuckiem to jeszcze przystawia sie do Blair co jest totalna porażka :/ Mimo to nie jest jeszcze aż tak wkurzający jak Aaron, które całe szczęście już nie ma. I dobrze że Blair mu nie ufa. Sprawia wrażenie dużego dziecka i niczego więcej.

ocenił(a) serial na 9
katie_17

Mnie też się odcinek podobał, ale mam wrażenie że sprawy się nieźle skomplikują, bo na końcu Blair powiedziała do Jacka że Chuck nie może się dowiedzieć co się stało w Nowy Rok. Więc... a po zwiastunie nowego odcinka obawiam się najgorszego. Dlaczego oni museą wszystko tak komplikować? Jeśli C i B nie będą razem to będzie już naprawde przegięcie. No chyba że coś źle zrozumiałam...

ocenił(a) serial na 9
Elenai

sory za brak spójności mojego komentarza ale nie chce zdradzać szzegółów ludziom którzy jescze nie wdzieli odcinka ani zwiastunu najnowszego epizodu

Elenai

jak dla mnie możesz pisac. W tytule widac że ten post tyczy sie odcinka 14 i kazdy kto nie chce znac fabuly po prostu tu nie wejdzie i tyle.

ocenił(a) serial na 10
katie_17

Odcinek świetny, ale odczuwam jakis dziwny nie dosyt, brakowało mi takiej zdziro****tej Blair z takim
błyskiem w oku, mogła by cos dogadac Jackowi a kazdy wie ze ona potrafi ;) scena na dachu była swietna i
Chuck z jego "I'm sorry". dobre posuniecie ze Dan i Serena sa razem znowu. Fajne zagranie Jenny ze
stolikiem.

Odcinek naprawde dobry i co najgorsze chce juz nastepny :)

katie_17

oglądaliście z polskimi napisami ? bo nie umiem nigdzie znaleźć :(

ocenił(a) serial na 10
natka05

polskie napisy pojawia sie w internecie pod koniec tygodnia

best_babe

szkoda, że dopiero pod koniec tygodnia :( ja bym chciała już ! ;)

ocenił(a) serial na 10
natka05

tak, "i'm sorry" chucka bylo hitem odcinka;D ogladliscie zwiastun2x15? czy dobrze zrozumialam Chucka gdy mowił:ona byc cie nie tknęła, do jacka? i gdy przyjechal do niej z kwiatami. czuje ze bedzie ja szantazowal albo cos w tym stylu. jak mysliscie co sie w sylwestra?

użytkownik usunięty
DIANA_2

No wlasnie. O co chodzilo z tym calym sylwestrem? Byla o tym mowa w ogole?

DIANA_2

mysle że rozgryzłam mniej więcej tą cała historię z Jackiem-Chuckiem-Blair ale nie chce mi się tego pisac drugi raz. Po prostu napisałam to juz na innym forum po angielsku i dlatego jeśli ktoś chce przeczytać to daje linka: http://www.gossipgirlinsider.com/2009/01/gossip-girl-round-table-in-the-realm-of -the-basses/comments-2.html

katie_17

login gossip_katie ..................................

ocenił(a) serial na 7
katie_17

A wie ktoś jaki utwór kończy odcinek? Szukałem po tekście na googlach, przez midomi w iphonie, bez rezultatów... pozdro

ocenił(a) serial na 7
Klak_per_Glaca

White Lies - "E.S.T"

Zuzaa_3

ona pewnie z nim spała, ale to byłaby przesada. mam nadzieje, ze zrobia jakis zwrot akcji ala gossip girl.

użytkownik usunięty
seretny5

Moze i sie z nim przespała, ale jesli juz, to pewnie w słusznej sprawie. Tak przynajmniej sądzę. W promo 15-ego odc. bylo widac jak Blair wybiega za wściekłym Chuckiem, ale pozniej jest scena w której ktos daje kwiaty Blair. Mysle ze to Chuck, bo rekaw ma koloru bezowego, tak jak płaszcz Chucka. No nic, czekamy. Tak to jest juz w Plotkarze- zawsze chce sie jeszcze! i nie mozna sie doczekac nast. odcinka;D

użytkownik usunięty

Aha, i wie ktoś może jaka piosenka leciała w te kiedy Blair wchodziła do klubu ze striptizem?

hmm mam przeczucie że w kolejnych odcinkach Serena znowu pokłóci się z Danem i będzie "wiedziałeś o tym i nic mi nie powiedziałeś?!" znowu niepotrzebnie rozwijają wątek Rufusa i Lily wr;/

martynka91

wiecie z ta plotkara to czasem da sie przewidziec a czasem nie. ja myslalam ze chuck bedzie teraz do konca sezonu chamem (tak jak Alex w Grey's Anatomy), bo sie bedzie wstydzil ze przy niej plakal i, ze sie otworzyl, a tu gladko poszlo.

te kwiaty? wg mnie do wujek, w tle slychac jego glos, ale oczywiscie to jest zwiastun wiec nie wiem.

dan i serena, nawet jesli nie bedzie klotni na temat wiedziales a mi nie powiedziales to jak znajda tego chlopaka to pewnie go przywioza na upper east side i bedzie ostro. no "teoretycznie" rodzenstwo ze soba chodzi.

użytkownik usunięty
seretny5

jakie rodzenstwo? dan i serena nie sa w ogole ze soba zwiazani tzw "wiezami krwi". rufus i lily nawet nigdy nie wzieli slubu. Tylko ten chłopak bedzie dla nich bratem. Ale Dan i Serena moga byc nadal razem. Choc w sumie to odrobine dziwne, ale to napewno nie kazirodztwo. Szkoda gdyby ten zwiazek sie rozleciał. Lubie tą pare.

użytkownik usunięty

poza tym kłótnia "wiedziales ale mi nic nie powiedziales" bylaby bezsensowana. Mysle ze Serena jest na tyle mądra aby zrozumiec, ze Dan (tak jak ojciec) wolał aby S dowiedziała sie tego z ust swojej matki.

wiem, wiem, ze nie ma zadnych wiezow. tylko ten brat bedzie dla nich jak brat, wiec teoretycznie...

seretny5

nie, no blagam was. teraz sie wsluchalam. ej ona napewno z nim spala, pewnie dlatego ze ja chuck zostawil, tak samo jak bylo w poprzednim sezonie z natem.

- blair, wouldn't touch you. - C
- you should ask her about it. - J
- there is no one to blame, but yourself - B

ocenił(a) serial na 7
seretny5

nie no moze nie posunęła by się aż tak, pozostaje tylko czekać. ale jak ktos już wcześniej wspomniał.. ta oni zawsze musza wszystko komplikować. ale z drugiej strony to dodaje pikanterii i ciekawości.
D. i S. generalnie nie sa spokrewnieni, ale jakby to wyglądało gdybyich rodzice byli razem i oni też, te dwa związki nie mogą istnieć jednocześnie. tylko teraz kto ma dopuścić, i obu przypadkach szczerze się kochają i mimo wszystko podświadomie chca ze soba być.
cóż, okaże się;)

ah, i popłakałam się przy scenie na dachu. T_T

ocenił(a) serial na 7
malww

mały błąd: odpuścić nie dopuścić. xd
<za krótki>

ocenił(a) serial na 10
malww

Taaak, chyba najbardziej tajemniczy z dotychczasowych zwiastunów:)

Trudno odgadnąc czy B spala z Jackiem czy nie, ale sądzę ze to on byl w windzie z kwiatami, poniewaz Blair miala dosc przerazony, a nie radosny wyraz twarzy, prawda?

ocenił(a) serial na 10
DIANA_2

Nie wierze zeby B. przespala sie z J. chciaz przyszedl mi do glowy pomysl, moze to był warunek zeby J.
sprowadzil C. do NY?

ocenił(a) serial na 10
best_babe

tez tak pomyslalam. wydaje mi się ze to mogl być szantaz...

DIANA_2

Promo zostało tak skonstruowane, żeby wyszło, że BJ się ze sobą przespali. Ale proma często, jak nie zawsze, są mylne. Stacja chce przyciągnąć widzów.

Może to ma coś wspólnego z bulimią Blair? A Jack po prostu chce sprowokować Chucka, bo liczy na że ten się wkurzy, odbije mu i wtedy Jack będzie miał szansę na przejęcie firmy pod pretekstem że Chuck jest nieobliczalny i nie nadaje się na przejęcie firmy po ojcu.

Zobaczymy w kolejnym odcinku.

They_Are_Not_You

Blair ma bulimie? czy ja coś przeoczyłam..?:>
i moim zdaniem Blair nie spala z J., ona nie jest taka ;P

ocenił(a) serial na 7
They_Are_Not_You

Mam podobne odczucia co They_Are_Not_You, że J. wie o bulimy B. a Blair
nie chce zeby C. wiedziało o tym. Co wiecej gdzies czytałam ze w 15
odcinku C. ma sie dowiedzieć ze B. ma bulimie wiec wszystko by sie
zgadzało

Zuzaa_3

mi sie wydaje ze ona z tego wyszla juz dawno, chyba w pierwszym sezonie... skad wiecie ze ma?

seretny5

było wspomniane w 13 odcinku pierwszego sezonu ale nie dosłownie. Po prostu Eleanor dała jasno do zrozumienia że wie o problemie córki. No i ponadto w scenach wyciętych na dvd pierwszego sezonu , Blair idzie w tej knajpie w której była z Natem do kibla i jest pokazane jak wymiotuje.

ocenił(a) serial na 7
katie_17

http://www.youtube.com/watch?v=3uG7EMFSoUc

tu dokładnie widać, zresztą jest sporo podobnych filmików. pamiętałam właśnie tą scenę z kuchni kiedy ona zjada cał to.. niewiem co tam to było nie przyglądałam się, grunt że zjada w jakimś napadzie dużoo.

malww

to byl tzw. daddy's pie ........................

ocenił(a) serial na 10
katie_17

no ale czy powaznie mysliscie ze robiliby taki dramat o cos co i tak wszyscy wiedza? przeciez oni się kiedys przyjaznili, pozatym Chuck jest z reguly wszechwiedzacy, wiec mysle ze mogl wiedziec o tym ze Blair miala kiedys problemy z jedzeniem.tak wiec naprawde watpię w to. zreszta bulimia to nie jest choroboa ktora jak goraczka wyskakuje na jeden wieczor(Nowy Rok) i znika:)

ocenił(a) serial na 10
katie_17

tu sa 4 sneak peeki z najnowszego odcinka.

http://plotkara.info./index.php?option=com_content&task=view&id=376

ocenił(a) serial na 7
Zuzaa_3

Dzięki, to to...! Tylko że nigdzie w sieci tego nie ma w oryginalnej wersji, na youtubie tylko kilka koncertowych. Masz może mp3? Choć pewnie nie, bo sprawdzałem że na żadnej płycie ani epce tego nie mają.. pozdr

ocenił(a) serial na 7
Klak_per_Glaca

Pisałem O White Lies - E.S.T. oczywiście

.

ocenił(a) serial na 7
Klak_per_Glaca

nie własnie niestety tez nie moge jej znaleśc, wiec jak byś ja znalazł
to daj jakiego linka czy cos:D

ocenił(a) serial na 7
Klak_per_Glaca

wiec jak cie jeszcze intersuje to mam linka do tej piosneki Kłak per
Glaca

http://www.zshare.net/audio/53873202ff3937cb/

pozdro

Zuzaa_3

w ktorym momencie w odcinku jest ta piosenka?

seretny5

Pod koniec odcinka, zaczyna się gdy Blair rozmawia z Jackiem(ten tajemniczy New Year^^). Tak w ogóle to ta piosenka znajduję się na płycie To Lose My Life, która dopiero co wyszła:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
katie_17

Może Blair obudziła się koło Jacka i myślała, że z nim spała, a tak naprawdę upiła się(ze smutku że nie ma Chucka) i nic więcej, ale Jack nie wyprowadził jej z błędnego wniosku.
PS.Serena i Dan jak dla mnie za szybko się zeszli, choć plusem jest to że w serialu już nie ma Aarona:)

_S_

nie wiem czy chuck wie, ale serena napewno wie.
nienawidze jacka... C umowil sie z B, a on robi, wszystko zeby to zepsuc;/

ocenił(a) serial na 10
seretny5

co Serena napewno wie? co do poprzedniego komentarza to zgadzam się z tym że Dan i Serena za szybko się zeszli. jeszcze na poczatku sezonu po powrocie z hamptons bodajze nie mogli ze soba byc, bo za bardzo sie od siebie roznili itp itd, a teraz nagle wszystko cacy. teoria z tym ze blair nie pamieta, calkiem niezla:D

DIANA_2

o bulimi.
gdzies czytalam ze ten syn, Lily i Rufusa umarł, wiec nie bedzie go w serialu napewno, ale sama sprawa strasznie namieszała, zobaczymy co zrobi Serena jak sie dowie?

ocenił(a) serial na 10
seretny5

na szczescie juz tylko 2 dni:).........................................

ocenił(a) serial na 7
DIANA_2

dla mnie conajmniej 3. zwykle gdzieś koło środy oglądam, bo ściągam z BearShare. T_T xdd