PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108232
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Promo PL: http://www.youtube.com/watch?v=hRxRu1kuKMA

Lily przedstawia Charlie.

Lily urządzą imprezę w celu oficjalnego przedstawienia Charlie w nowojorskim środowisku. W międzyczasie, były chłopak Charlie - Max, rujnuje przyszłość Charlie jako przyszłej księżniczki UES. Dan decyduje, że nadszedł czas, by powiedzieć Blair prawdę o tym co do niej czuje. Chace Crawford, Ed Westwick i Matthew Settle również występują. VInce Maisino reżyser, Amanda Lasher scenarzysta.

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

woooooooow zapowiada się świetnie. pomimo poprzedniego odcinka. Chociaż podoba mi się taka mocna Charlie :)

ocenił(a) serial na 7
someonelikeyou

czyli jednak Blair straci dziecko, bo zapewne będzie w tym samochodzie... trochę kiepsko, że Chuck będzie tam z nią, mam nadzieję, że ostatecznie rozstanie się z księciem

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

mam nadzieję, że Lily nie płacze bo z Chuckiem jest źle... jasne że się rozstanie z księciem, przeciez powiedziala Chuckowi że go kocha!;)

ocenił(a) serial na 8
Kelia

Będą razem pewnie dopiero na koniec całego sezonu, ale i tak sie ciesze na każdą scenę z moim kochanym CHAIR <33. Jeeej, ale by, chciała, żeby juz wszystko było wporzo.

ocenił(a) serial na 10
Dzoana95

ale ciekawe czy Nate szpiegował C i B ? przecież za nimi jechał

someonelikeyou

WRESZCIE będzie ciekawy odcinek! Ale co ze zdjęciami B. z brzuchem kiedy policja ją zgarnia i z ślubem w 100 odcinku?
No.. to przynajmniej Ci, którzy nadal wierzyli ,że to dziecko Chucka mają jasność. Ale kurcze, promo z zielonym paskiem świetne (jak kinowe promo filmu akcji). Zdesperowany Louis, Blair u Dana, pocałunek z Chuckiem, samochód, OMG Nate'a i wypadek. Plus płacz (ale on może być wycięty z kontekstu). Może dziadek miał wypadek? Ale to wszystko takie szybkie, że aż ciary przechodzą. Jednak serial umie mnie zaskoczyć :) Na razie średnio oceniam poprzedni odcinek (5x09), ale poczekajmy na jego napisy &lt;hehe&gt; PS. Ktoś może wie, po którym odcinku przerwa? 10?.

tynka33

chyba w tym odc pożegnamy się z chorą Cece, stąd ten płacz Lily w szpitalu

ironowa

Też o tym pomyślałam ;D

ocenił(a) serial na 10
tynka33

No właśnie, przecież w odcinku 10 bd scena z samochodem, a odcinek w którym aresztują B i widać jej brzuch będzie później i bez sensu jest to, że ona wyzna Ch miłość itp, a nie zerwie z L, bo jak czytaliśmy i oglądaliśmy zdj z planu to widać że jest w sukni itp. Na cholerę ona będzie to ciągnąć? Ciekawie się zapowiada ... ale ... no właśnie ... dziwne to wszytko, jak wiadomo już co i jak.

użytkownik usunięty
Ilonaa_2

:(
ja nie chcę żeby Blair i Chuck mieli wypadek :(
:( ):
ale przynajmniej powiedziała mu że go kocha :) zawsze są również jakieś plusy :)
ale ja nie chcę wypadku B. i Ch !! :( :(
A i kiedy będzie plotkara po przerwie ???
Bo ma być przerwa??
Kiedy wtedy znów będzie??

ocenił(a) serial na 9

Wydaje mi sie,ze przerwa nastapi wlasnie po 10 odcinku - jak wszedzie.
A od 30 stycznia rusza kolejne odcinki. Nie jestemjednak pewna w 100%.

użytkownik usunięty
dammit

o już się dowiedziałam :)
plotkara 5 sezon 1 połowa kończy się 5 grudnia a druga połowa zaczyna się 16 stycznia :)

prawie miesiac ciszy..... niefajnie....

ocenił(a) serial na 8
misiaart

ponad połowa...

ocenił(a) serial na 7
Ilonaa_2

może ślub z chuckiem ^^

adagni

O tym samym pomyślałam :D

ocenił(a) serial na 10
adagni

jeżeli dojdzie do tego, a na pewno dojdzie, że B będzie z Ch no to koniec sezonu może się skończyć ich ślubem, a z resztą to nie wiem co będzie. Nie mam pomysłu ;D

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

promo jest extra, ale martwi mnie motyw snu. jużnie raz było coś mega w promo, a potem okazywało się że B sobie śni...

Relia

To ostatnie, już sie cieszyłam ze Chuck powie: "Chce żebyś była szczęśliwa.. ze mną"
a tu dupa..

ocenił(a) serial na 5
alkamb

No ja tez. Roller coaster na maxa -.- dla mnie to kpina

ocenił(a) serial na 8
mystermouse

Wie ktoś kiedy może będą napisy do 9 odcinka ??

ocenił(a) serial na 8
ollcia020

zazwyczaj tak w piątak na iitv już są.

ocenił(a) serial na 8
Oloka96

Dzięki śliczne co prawda już obejrzałam po angielsku ale chcę jeszcze raz zobaczyć z napisami :)

ollcia020

juz są

nunax4

a mi się wydaje że to Cece zginie w tym wypadku..

ada340

uważam podobnie. jakimś sposobem to będzie Cece. A co do reszty, wiadomo, że happyend być musi, ale robią to w taki sposób, ze od nadmiaru Ch&B mam jedynie mdłości. Blair z każdym odcinkiem traci jako postać na wartości. niezależność? przykro mi to mówić, bo ubóstwiam ją strasznie, ale powoli zaczyna się to zmieniać w ciepłe kluchy ( Ch jest zły, udowodnie to, nie chce widziec Ch, bo udowodnilam, ze jest zly, a nie Ch sie jednak zmienil, musze sie dowiedziec jak to zrobil, kocham L , a nie jednak kocham Ch) no powoli robi się z naprawdę dobrego serialu, jakaś brazylijska telenowela. Liczę, że powrót G coś zmieni, bo jak na razie zmierzamy po równi pochyłej. Na plus Charlie, która na początku irytowała mnie niezmiernie, teraz wręcz na odwrót jest jedyną postacią UES z prawdziwego zdarzenia, kłamstwa, intrygi, balansowanie na granicy. i mimo, że wątek długi i może niektórym się już znudził to w porównaniu do świętego Ch, okropnego L, wkurzajacej jak zawsze S, oraz D, ktory stal się mam wrazenie postacia epizodyczną? ona radzi sobie najlepiej. ah, no tak jeszcze N. sorry, ale on sam nie daje rady. po prostu. i gdzie diana?. no oficjalnie jestem rozczarowana. i jeszcze miesiac przerwy, całkiem nieciekawie.

ocenił(a) serial na 5
yourdestination_fw

Zgadzan sie z Toba w 100% :P Mam dokladnie takie same odczucia.

ocenił(a) serial na 10
yourdestination_fw

wiesz baba w ciąży ma humorki ;p raz tak, raz tak, ale masz rację ona już sama nie wie czego chce. Ja rozumiem, że w serialu musi być małe zamieszanie, że bohaterowie muszą podejmować trudne decyzje, ale sytuacja z B jest już męcząca. Mogliby wkońcu coś postanowić i zakończyć ten motyw, a zacząć nowy żeby B mogła się wykazać, itp itd, a nie maglują ją z jednym wątkiem przez co ona robi się nudna i ta sytuacja robi się nudna.

Ilonaa_2

Przydałaby się jakaś intryga, w której mogłaby wziąć udział. Dlatego czekamy na G.! No a teraz B. musi zachowywać się grzecznie, jako przyszła matka, żona i księżniczka...
Osobiście chętnie oglądnęłabym coś ze starą paczkę - wszyscy razem, a nie każdy oddzielnie. Razem jest dużo ciekawiej. Odcinek 9 także nie jest jakiś specjalnie dobry, ale ujdzie, bo czekamy na 10 :)
A propos przerwy - może dobrze nam zrobi miesięczna przerwa? :) Wtedy bardziej będziemy oczekiwać na następne odcinki. :)
A wypadek: myślę ,że rzeczywiście Cece może odejść w zaświaty, ale nie w tym wypadku. Pewnie zasłabnie czy coś takiego. Ja też zastanawiałam się kto może siedzieć w limo, jeśli nie B. i C. ,no ale i tak jakoś oni najbardziej mi tam pasują.. Po 1sze siedzą w samochodzie chwilę przed wypadkiem, po 2gie Nate nie jechałby za Cece, tylko za Blair i Chuckiem ew. kimś innym z przyjaciół ,chyba że to jakaś szycha jedzie (dziadek?) no i po 3cie ten wypadek bardzo przypomina mi wypadek księżnej Diany - czyż nie? Jak dobrze, że ten odcinek będzie jeszcze przed przerwą, ale tak pewnie dadzą nam jakąś zagadkę na święta :P

ocenił(a) serial na 10
tynka33

w odcinku 9 był ten motyw ze zdradą w N rodzinie, może on dla upewnienia śledzi tą żonę Tripa, bo z drugiej str po co śledziłby swojego przyjaciela, chyba że chciałby to wykorzystać przeciwko nim i napisać o tym. Limuzyna Ch zawsze jeździ powoli, to może ktoś wjedzie w nich. Ale jeśli dojdzie do wypadku z B i Ch no to może to być ten dzień w którym ona poroni i pierwsza seria skończy się tak, że ona trafi do szpitala i nie wiadomo co będzie z dzieckiem i jak np poroni to będzie za to obwiniać Ch i dlatego dalej będzie z księciem i dojdzie do tego dnia kiedy będzie ślub i to może być tą zagadką :) różne możemy wymyślać scenariusze, ale prawdziwego dowiemy się niebawem i po przerwie :)

ocenił(a) serial na 8
ollcia020

są na serialeonline

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

Moja teoria jest następująca: B i C wyznają sobie miłość, ale potem jest wypadek i któreś z nich traci pamięć, prawdopodobnie blair, budzi sie w szpitalu, chuck wymyśla jakąś historyjke czemu byli razem w samochodzie, bo chce zeby blair była szczęśliwa z louisem balblabla, ale w dniu ślubu blair sobie o wszystkim przypomina i ucieka z przed ołtarza , dlatego są zdjęcia jak biega w sukni ślubnej po NY.

Dia2506

Wydaję mi się, że zbyt melodramatycznie, nawet jak na GG ;) Myślę, że może będzie coś a'la The End of the Affair ("Koniec romansu"), bo wszystko wskazuje na to, że właśnie na tej książce wzorują się scenarzyści w tej części sezonu.

Dia2506

Hehe, ale jeśli Chuck mówi - cytuję "...You should be witch me..." - to nie wiem czy by okłamał ją i znowu pozwolił odejść. Teraz będzie wiedział ,że ona nadal go kocha :)) Ale wg mnie Blair jednak nie straci dziecka w tym odcinku.
Ale teraz jak pomyślę to może Ilonaa_2 ma rację, że Nate jedzie za limuzyną tylko ,żeby a)załatwić artykuł dla Spectatora lub b)wyjaśnić jakąś sprawę rodzinną, śledzi kogoś z rodziny. Na to ,że Blair i Chuck tam siedzą, jak pisałam wg mnie wskazywało to ,że to oni siedzą w limuzynie przed wypadkiem ,ale po co N miałby za nimi jechać? :)

ocenił(a) serial na 9
tynka33

właśnie jestem po obejrzeniu zdjęć On the Set GG z 30 listopada a jak już wiadomo setny odcinek ze ślubem jest już nakręcony a z tych zdjęć które przed chwilą widziałam wynika że Blair jednak poślubi księcia bo na zdjęciach się całują . Mam nadzieje , że się jednak mylę ;x

dzina236_filmweb

a gdzie ogladalas te zdjeciA?

ocenił(a) serial na 7
dzina236_filmweb

o nie!!!! to by była tragedia!

ktoś już widział odcinek? O której czasu polskiego jest wyświetlany?

tolerancja91

tez juz je obejrzalam ale nie wierze nooo, ona nie moze wyjsc za tego ksieciunia. kolo 4 nad ranem chybaa juz jest na necie

ocenił(a) serial na 10
nunax4

odcinek 10 już jest do pobrania ;)

ocenił(a) serial na 10
Bronkar

cały odcinek ale bez napisów na razie: http://chacecrawford.pl/s05e10-riding-in-town-cars-with-boys-eng

ocenił(a) serial na 8
jdaniels

wg mnie bardzo dobry odcinek(wyjątkowo). Ciekawa jestem co z chuckiem...

ocenił(a) serial na 8
Kelia

powinniśmy się tego dowiedzieć w następnym odcinku, chodź w promo nie jest pokazane jak odzyskuje przytomność

jdaniels

Jest w całym necie. W wolnej chwili oglądnę ENG a w piątek PL.

ocenił(a) serial na 10
tynka33

Rozwalił mnie ten odcinek, nie wierzę. Znowu jest to samo " już mieli być ze sobą ale nic z tego nie wyszło"
każdy sezon zawiera taką sytuacje. Jeżeli B poślubi L to będzie klapa, każdy już się przygotowała , że jednak Ch i B będą ze sobą a tu , tu znowu..

Ashaaaa

Niemożliwe, ze po tym jak ponownie wyznali sobie miłość, ona wzięła ślub z Luisem. Bo co? 'Chuck kocham cie najbardziej na świecie, jesteś mężczyznom mojego życia, ale jesteś nieprzytomny, więc wezmę ślub z księciem Monako'? Właśnie dlatego nie rozumiem tych zdjęć Blair w sukni ślubnej...

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

ja też tego nie rozumiem, jednak myślę, że nie dojdzie do tego ślubu.... B & C pasują do siebie
Ten odcinek był świetny, pod koniec już myślałam ze Chuck nie żyje! Ale przecież nie mogą uśmiercić tej postaci, bo spadła by im oglądalność :)

katti1987

No dokładnie... mam nadzieję, że nie zrobią z tego chorej opery mydlanej, bo nawet Chair tego nie wynagrodzi.

someonelikeyou

A ja mam nadzieje że chuck umrze bo nie jest już tą ciekawą postacią co kiedyś. Teraz jest nudny, łzawy i po prostu kiepski.

ocenił(a) serial na 8
apple26_2

@Appele26_2 Z całym szacunkiem, ale to byłaby katastrofa. Ja bym osobiście chyba tego psychicznie nie wytrzymała, będąc B. Kocha kogoś i ten ktoś umiera...

Dzoana95

Bez przesady, nie mogą przecież uśmiercić Chucka. Masz rację, że Blair by tego nie przeżyła - wystarczy spojrzeć jak modli się w szpitalnej kaplicy. Chuck nie umrze, ale jak scenarzyści to sobie wyobrażają? Załóżmy ,że Blair się obudzi, ok ,po jakimś czasie uratują Chucka i również odzyska przytomność - no i co? Po tym wszystkim w samochodzie Blair po prostu znowu wróci do księcia? Skąd zdjęcia w sukni i w czerni? Co z dzieckiem?! Prawdę mówiąc to się trochę pogubiłam :) Chyba po prostu w piątek oglądnę jeszcze z napisami pl i zrobię sobie również świąteczną przerwę,bez GG. Wyjaśni się 16STYCZNIA.
PS. Apple26_2 - on ma taki być - przecież stał się Dobrym Człowiekiem :)