PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108369
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Witam wszystkich!! Bedziecie mogli tu napisach o podobanstwach i roznicach miedzy bohaterami ksiazki a serialu!! :P A sa one ogromne! maly przyklad.. w ksiazce Vanessa jest obcieta na lyso i ubiera sie na czarno , zas w serialu na dlugie krecony wlosy jest murzynka i ubiera sie na kolorowo :P a wiec piszcie!! i wyrazajcie swoja opinie!! :D:D

kgirl

Cała rodzina Humphreyów (czy jak to sie pisze) jest inna:
1)w książce Dan jest maniakiem kofeiny, poetą oderwanym od rzeczywistości i niezbyt przystojnym facetem z za długimi włosami. w serialu jest normalnym dowcipnym i inteligentnym chłopakiem. do tego przystojnym. to jest chyba jedyny (albo jeden z nielicznych) bohaterów plotkary, którego bardziej lubie w wersji serialowej niż książkowej
2) Jenny - w książce - niziutka drobna dziewczyna o brązowych lokach i z biustem w rozmiarze DD (o ile sie nie myle). w filmie - wysoko blondynka u której biust się nie wyróżnia (a trzeba przyznać ze to było właśnie jej główną cechą rozpoznawczą w plotkarze)
3) Rufus - niespełniony pisarz albo muzyk (nie pamiętam dokładnie). bardzo niechlujny facet który chodził w brudnych podkoszulkach i temu podobne sprawy. w serialu totalne jego przeciwieństwo. no i romans z Lilly van der Woodsen?? to już jest nie do przyjęcia;)

ocenił(a) serial na 4
kgirl

moglabym pisac i pisac.. Ale najbardziej wkurza mnie :
1. Serena - miała byc piekna a jest brzydka.
2. Jenny - miała byc niska z biustem XXXXL.
3. Nate - nieziemsko przystojny, przechodzac ulica obok niego bym nawet uwagi nie zrwocila.
4. Vanessa - !! łysa i awangardowa .. w glanach ?.
5. Dan - to co napisala kolezanka powyzej.
6. Elenor - wyobrazalam ja sobie jaka ładna, zakrecona i zakochana w swojej corrce mame.. a tu nie wiem o co chodzi ? W ksiazce byla spoko.
7. Eric - wyglada jakby byl uposledzony, poza tym ile on ma lat 10 ?

ocenił(a) serial na 10
Domino_19

Ale Blair jest spoko, a Serena niekoniecznie miała być piękna. Była taka że każdy zwracał na nią uwagę. We wszystkim było jej dobrze ale tu chodziło o jej charakter. A zresztą dziewczyna która ją gra wcale nie jest taka zła... Nawet ładna. Nate też nie jest najgorszy. Co do rodziny Dana to się zgadzam I Eric to porażka...