Chwytliwy tytuł, nieprawdaż? ;) Tak więc zapraszam na forum, które stworzyłam z koleżanką. To eksperyment na razie, jeżeli się nie sprawdzi to trudno, ale myślę, że wszystko jest bardziej uporządkowane niż tutaj. No i w miarę proste w obsłudze. Zapraszam wszystkich fanów, atmosfera naprawdę jest fajna. Spróbujcie, a nie pożałujecie? ;)
gossipgirl. xn. pl (bez spacji)
Wygląda na to, że nasz kochany Louis nigdzie się nie wybiera ;)
http://i.imgur.com/S8SH8.jpg
http://i.imgur.com/toEkR.jpg
I zapraszam na GossipGirl.xn. pl :)
Mamy następny spoiler, może nie tak wybuchowy jak ten z dzieckiem, ale... ;)
Do ślubu Louisa i Blair jak już wiemy dojdzie. Jednak nie wiedzieliśmy jeszcze tego, że to Dan napisze przysięgę Louisa i wyzna w niej swoje uczucia do Blair... ;) Zapraszam po więcej na GossipGirl.xn. pl
Opis odcinka 5x12 Father and the Bride
Odcinek z wieczorem panieńskim Blair wyreżyserowany przez Amy Heckerling ("Clueless").
Blair przygotowuje się na swój wieczór panieński. Niektórzy spiskują za jej plecami i sprawiają, że o tym wieczorze trudno będzie zapomnieć. Nate łączy siły z zaskakującym sojusznikiem po tym, jak odkrywa prawdę na temat wypadku Chucka i Blair. Serena i Dan udają, że się spotykają, zeby ochronić kogoś im bliskiego. Kelly Rutherford i Matthew Settle również występują.
Opis odcinka 5x13
Wyczekiwany odcinek numer sto otworzy musicalowa sekwencja snu, w której wystąpią Serena (Blake Lively), Blair (Leighton Meester) i wszyscy mężczyźni ich życia (Penn Badgley, Hugo Becker, Chace Crawford, Ed Westwick). W czasie , gdy Chuck będzie zmagał się z rzeczywistością, w której Blair stanie przed ołtarzem z Louisem, Georgina powraca i może zmienić królewski ślub w królewska katastrofę. Kelly Rutherford i Matthew Settle rownież występują. Joshua Safran scenarzysta, Mark Piznarski reżyser
Bardzo dużo spoilerów na temat odcinka 5x13. Zapraszam na stronę po numer 1 ;) GossipGirl.xn. pl
5. Coś dla fana każdej pary.
Chair, Derena i Dair mają ważne sceny w tym odcinku. Która para zabiera najwięcej czasu? Chair. Blair i Chuck mają dwie bardzo ważne sceny... zanim Blair pójdzie do ołtarza. Chuck nie odpuści bez walki, powie nawet, że to on i Blair powinni stać przy ołtarzu, a nie Blair i Louis. Poza tym, Chuck ma dużo kibiców.
Safran powiedział też coś, co ucieszy fanów Chair: "Ich historia nigdy się nie skończy". Interpretujcie to jak chcecie.
Co do Dana i Blair. Nie mają dużo scen, ale wiecie, że czasami jakość liczy się bardziej od ilości. Więc tak, będą momenty, w których fani Dair zaczną piszczeć z radości. Kilka rzeczy, o których możemy powiedzieć. Louis mówi o Danie i Blair "najlepsi przyjaciele", Dan będzie drużbą Louisa i przysięgi powracają.
Z kolei przygotujcie się na coś, czego jeszcze nie widzieliśmy w relacji Blair - Louis. Jest to obłędne. Jeżeli chodzi o Dana i Serenę, to Blair nakłania Serenę, aby powiedziała Danowi co do niego naprawdę czuje, co może prowadzić do wielkiego gestu ze strony Sereny. Niestety nic dla fanów Nate'a i Sereny, Nate będzie zajęty robieniem maślanych oczu do prawdziwej Charlie, która jest kelnerką.
4. Rodzice są wspaniali!
Rufus, Lily, Eleanor, Cyrus powracają znowu na pierwszy plan. Prawie każda scena z udziałem Eleanorr i Blair sprawiła, że zakręciła nam się łezka w oku. Ale to co nas najbardziej poruszyło, to scena panny młodej i jej dwóch ojców. Lily i Rufus również odgrywają ważną rolę, pomagając w uratowaniu ślubu. Również przypominają sobie swoją skromną uroczystość zaślubin.
3. Georgina wraca! I jest wspaniała!
Georgina wraca i jest to cudowne! Jej zwroty są soczyste jak nigdy ("Jezus jest mi to winien") i jej spiskowanie sięga nowego poziomu królowej diablicy. (Chwila ciszy dla biednego Milo, który na pewno będzie musiał udać się na terapię za sprawą poważnych problemów swojej mamy).
2. Blair. Blair może wahać się przed ślubem i dostać ataku paniki zaraz przed ceremonią. Jaka matka taka córka. Małżeństwo z Haroldem dało Eleanor popalić. Z kolei przed ślubem z Cyrusem, Eleanor była spokojna jak nigdy. Więc ujrzenie córki, która panikuje przed ślubem, spowodowało, że Eleanor podejmuje ważną decyzję i zaprasza kogoś, kto przerwie ślub.
Savage o ślubie: "Nie wyolbrzymię, jeżeli powiem, że załoga planowała ślub Blair od pierwszego odcinka, mimo że nie wiedzieliśmy jak dokładnie będzie to wyglądać. Blair z kolei pewnie planowała swój ślub od dziecka." Więc przygotujcie się piwonie i dużo muzyki z lat 80-tych.
"Z kolei przygotujcie się na coś, czego jeszcze nie widzieliśmy w relacji Blair - Louis. Jest to obłędne" WTF? niech już skończą z tym Louis @@@
Odcinek 5x13 (numer sto) ma być przełomowy. Wydarzy się w nim coś, co wstrząśnie nami :)
Zmiażdżone nadzieje?
Odcinek otwiera sen Sereny. Serena jako Marilyn Monroe, Blair jako Audrey Hepburn, a Dan, to mężczyzna, który trafi pomiędzy dziewczyny, zanim wybierze Audrey. Czy podświadomość blondynki próbuje coś powiedzieć Serenie na temat jej eks i jej przyjaciółki? "Serena czuje, że może tracić pewne rzeczy w swoim świecie w tej chwili. Traci grunt pod nogami" - powiedział Safran.
Czworokąt miłosny?
Kto w końcu zdobędzie serce Blair? No nie możemy wam powiedzieć! Ale związki panny młodej z Chuckiem, Danem i Louisem będą kluczowe w tym odcinku. I wszyscy trzej panowie mogą was zaskoczyć.
Czy po odcinku 5x13 będziemy płakać, czy śmiać się?
Safran: Raczej próbować złapać oddech.
Moment finałowy zaskoczy wszystkich.
Savage: To musiało się stać w setnym odcinku. Będzie zabawnie. W pierwszych sezonach musisz myśleć ostrożnie, teraz w już piątym sezonie będzie zabawnie.
Safran: Mogę powiedzieć, że to dlaczego podjęliśmy taką decyzję zostanie ujawnione w przyszłych odcinkach. Zobaczycie dlaczego to się stało i w jaki sposób. Zobaczycie, to była łatwa decyzja.
Co to znaczy dla naszych bohaterów?
Safran: Oczywiście koniec tego odcinka zmienia wszystko. To, co stanie się w tym odcinku wyznaczy nowy świat Blair, Dana, Chucka i Sereny. Promujemy setny odcinek, jako odcinek o ślubie, jednak nie zapominajmy, że to też trzynasty odcinek sezonu i wszystkie wątki nadal są kontynuowane. Odcinek numer sto to punkt zwrotny, jednak punkt zwrotny, który jest połączony ze wszystkim co do tej pory się działo.
Zastanawia mnie ostatni akapit - Piszą B D Ch i S - bez Nate - wiec to bedzie coś chyba związanego z romansem ?
Z cyklu spoiler bomba ;)
http://i.imgur.com/YeSTF.gif
Nie, to nie photoshop ;) Nagrywano kilka wersji sceny Dana i Blair na schodach MET (odcinek 5x19 albo 5x20).
http://i.imgur.com/vBVC2.jpg
http://i.imgur.com/DhxMA.jpg
http://i.imgur.com/I5AzU.jpg
Sny są zazwyczaj stylizowane na stare filmy z Hepburn albo innymi aktorami ze złotej ery kina. Myślę ze to moze być czas rzeczywisty, choc jak by to byl sen Blair to by mi nie przeszkadzało :P
Jeżeli ktoś ma ochotę poczytać więcej o spoilerze aka folierze na temat śmierci Chucka, to zapraszam na forum. GossipGirl.xn. pl Wiemy też, która z gwiazd gościnnych najprawdopodobniej wróci w szóstym sezonie. Wiadomo również, że Dan i Blair szybką znajdą rozwiązanie "problemu łóżkowego" ;) Oraz wiemy, co wydarzy się w odcinku numer 22. GossipGirl.xn. pl
Przypomnę również, że to już ostatnie tygodnie kręcenia piątego sezonu. Już za niecałe 2 tygodnie GG zacznie kręcić finał sezonu. Będziemy informować na bieżąco o wszystkim :) Zapraszam, GossipGirl.xn. pl.
Opis odcinka 5x18:
Desmond Harrington powraca jako Jack Bass. Billy Baldwin wystąpi gościnnie.
Chuck zaprasza Jacka, aby podziękować mu za uratowanie jego życia, ale dowiaduje się, że podróż wujka nie przebiegła z planem. Blair i Dan starają się skonsumować swój nowy związek, ale napotykają niespodziewane przeszkody na swojej drodze. W międzyczasie Ivy znajduje w Williamie nieoczekiwanego sojusznika w swojej próbie odnalezienia się w świecie UES. Nate ma nadzieję, że nowy inwestor uratuje jego gazetę. Blake Lively, Kelly Rutherford i Matthew Settle również występują. Leo Lazarov reżyseria, Annemarie Navar-Gill scenariusz.
GossipGirl.xn. pl
Opis odcinka 5x19:
5x19 - It Girl, Interrupted
Elizabeth Hurley występuje gościnnie. W odcinku pokaz bielizny Kiki De Montparnasse.
Serena decyduje, że jest gotowa zrezygnować z bycia w centrum uwagi na rzecz Loli. Ta jednak niechętnie patrzy na perspektywę pozostania gwiazdą UES podczas imprezy Kiki de Montparnasse. W międzyczasie Chuck zwraca się do Blair o radę na temat swojej przeszłości. Diana powraca do The Spectator i rozpoczyna walkę o władzę z Natem. Penn Badgley, Kelly Rutherford, Matthew Settle również występują. Omar Madha reżyser, Amanda Lasher scenarzysta.
GossipGirl.xn. pl
Spoilery bardzo szczegółowe (sprawdzone). Ostrzegam ;)
5x23 The Fugitives
Dan planuje wyjazd do Rzymu. Prosi Blair, żeby jechała z nim. Blair zgadza się. Martwi się o Chucka, Serena odpisuje, ze niepotrzebnie. Blair mówi, ze ma ofertę pracy dla Sereny.
Chck spotyka się ze swoim prywatnym detektywem. Jest zdenerowany. Nate smsuje do niego, że Diana wyjeżdża, Chuck prosi, żeby Nate opóźnił jej wyjazd.
Gossip Girl zaczyna publikować strony z pamiętnika Blair.
Zapraszam po więcej na GossipGirl.xn. pl
Zapowiada się też na niezły dramat w finale ;)
Wszystko wskazuje na to, że Chuck i Blair mają wspólną scenę na dachu The Empire w finale. Podobnie jak przedstawiano to w s(f)oilerze na temat śmierci Chucka.
Zapraszam: GossipGirl.xn. pl
Wszystko to strasznie zakręcone...już kompletnie nie wiem na co się "nastawić" na finałowy odcinek.
Dramat w finale? Już się zaczynam bać...
Na pewno będzie. Myślę, że fani DB i fani Chucka/CB muszą szczególnie przygotować się na coś szokującego. Taki wstęp, jak w 5x23 zapowiada, że na pewno nie będzie szczęśliwego zakończenia dla wszystkich.
5x23, uporządkowałam i przetłumaczyłam scenariusz, zapraszam GossipGirl.xn. pl :)
3: Blair ubrana w piżamę. Dan wychodzi z łazienki w szlafroku.
3: Loft - powrót, wszyscy ubrani.
3: Telefon Blair - sms do Chucka - "jak się czujesz?"; Dan przy telefonie bezprzewodowym.
więcej...
Robisz naprawdę kawał dobrej roboty, tłumacząc, wyszukując spojlery i prowadząc dodatkowe forum...
Oczywistym więc jest, iż jesteś fanką serialu, ale ciekawi mnie, w jakiej "grupie", jeśli można to tak określić, jesteś? Dair vs Chair?
Jestem przede wszystkim fanem dobrej narracji, he ;) Cenię dobrą historię ponad "shippowanie" ;) No, ale zdecydowanie DB oczarowało mnie ostatnio, wcześniej nie interesowały mnie pary. Uważam, że jak na razie jest to naprawdę bardzo dobrze prowadzony wątek.