PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108212
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Jak ją podpiszą to wcale nie obejrzymy Plotkary, ani na polskich stronach, ani na
zagranicznych. Bynajmniej tak zrozumiałam tą zasraną ustawę. I nie tylko GG, bo wszystkie
inne filmy i seriale. FilmWeb też zbiednieje, bo nie będzie można wklejać zdjęć i
zwiastunów. Sądzicie, że będzie aż tak źle jak teraz o tym badziewiu piszą?

monixD

to acta to jakieś gówno ; / mam nadzieje ze nie podpiszą tego bo nawet wikipedii nie bedzie ani innych stron nawet na youtube nie bedzie mozna wjesc

virginia_virgi

Jest decyzja, podpisza w czwartek 26,01.

ocenił(a) serial na 10
monixD

moim zdaniem oni w ogóle nie myślą. Przecież ludzie mają po to internet, żeby korzystać właśnie ze stron pomocy naukowych itp. Niby naruszanie praw autorskich ... to po co ktoś zakładał takie strony? Osoba która założyła wikipedie bardzo dobrze wiedziała, że będą z tej strony korzystać inni ludzie ... jeśli powstaje np jakaś nowa piosenka i np piosenkarz zgadza się na to, żeby była puszczana w radiu to ma świadomość, że będzie ona w internecie i że ludzie będą ją ściągać ... a potem jest narzekanie że ludzie ściągają z sieci, a oni nie zarabiają na płytach. Tak samo jak np stacja t v n ma swoją stronę z filmami gdzie też można ściągnąć np magde m ... chyba byli przygotowani na to że ktoś kto lubi to ściągnie plik ... no ludzie niech nie robią teraz zadymy jak to chyba logiczne że jak coś się udostępnia to ludzie będą z tego korzystać, a teraz wielką aferę robią? chore ... internet po to jest, tak? a jak zrobią takie coś, zaczną blokować strony to po co nam internet będzie? wtedy całkiem upadnie, bo nic nie będzie można zrobić, każdy krok będzie śledzony a jak zrobimy coś nie tak to poniesiemy za to kare ... w takim razie nie potrzebny nam internet ... bo internet istnieje też w takim znaczeniu, a nie tylko do wysyłania e-maila ...

ocenił(a) serial na 10
monixD

dość, że jest tak zjeb .... nie w tym kraju to jeszcze wszystko nam blokują, zabierają ... najlepiej ... tylko podwyżki cen zrobić, dać najniższe wynagrodzenie, podnieść podatki, a w zamian polak dostaje gó...no, a potem oni dziwią się, że młodzież ucieka z tego kraju ... no ale jakby inaczej ... przecież w Polsce musi być tak jak zagranicą ... może na polityce się nie znam, ale piszę to co myślę ... jedna wielka parodia ...

ocenił(a) serial na 9
Ilonaa_2

Zgadzam się całkowice. Jeśli porządnie by się zastanowić to praktycznie większość stron zostanie zamknięta po podpisaniu tej umowy. Zostaną skasowane wszystkie filmiki, zdjęcia. I jak oni to sobie wyobrażają. Przecież w większości wypadków filmy, seriale czy aktorzy są popularni dzięki temu że znajdujemy o nich informacje w internecie. A w przypadku plotkary? Nawet jeśli byśmy bardzo chcieli to CW nie jest kanałem dostępnym w Polsce. Jest on chyba nadawany tylko i wyłącznie przez amerykańskie satelity. W wielu wypadkach jeśli nie ściągniemy filmów przez internet nie obejrzymy ich wcale. Bo niby jak? Nikt nie będzie kupował DVD w ciemno i nie aż tak często. A w telewizji przecież nie puszczają wszystkiego, a nawet jak już nie koniecznie w odpowiadających porach. Wiem, że może po części o to chodzi w walce z piractwem. Ale bądźmy szczerzy. Uwielbiam filmy Woody'ego Allena. I na każdy najnowszy jego film chodzę zawsze do kina. Czasem nawet po kilka razy. Ale pierwsze jego filmy widziałam właśnie w internecie. I tak też miałam w wielu innych przypadkach. Zapewne gdyby nie to w większości przypadków nie wydawałabym kasy na bilet. Oczywiście nie jest to reguła. Poza tym zniknie przecież wiele portali dzięki którym przygotowuje się na zajęcia, do sesji. Chcąc czy nie chcąc biblioteka to za mało w dzisiejszych czasach. Powielam więc pytanie. Za co będę płacić. Za to że mogę sobie przez gg pogadać. O ile i ono nie zniknie. A swoją drogą rząd zamiast wysłuchać naszych sprzeciwów - ignoruje je.... Nie chce się poddać szantażowi hakerów? Nie tylko oni mówią NIE! A skoro wszyscy są temu sprzeciwni to chyba jednak coś w tym jest. Ale jak zwykle w naszym kraju nie liczymy się dla nikogo.

ocenił(a) serial na 10
Ruda993

Dokładnie. Niby mamy prawo głosu, ale gadamy tak naprawdę do siebie. Chcą żeby w Polsce było lepiej to niech nieraz posłuchają społeczeństwa co mają do powiedzenia, a nie tylko spełniają obietnice przed wyborami. Po drugie nie każdego stać na kino, żeby iść i oglądnąć jakiś film, który jest nowy. Szczerze mówiąc przeciętna rodzina, która ma internet i płaci z niego 40-50 zł miesięcznie oszczędza przy możliwości oglądaniu nowości w internecie, niż miałaby iść do kina i wydać na bilet który kosztuje 20 zł/os. Mówią, że się rozwijamy dzięki nowej technologi, że czerpiemy wiedzę z internetu, ale w takiej sytuacji już nie będziemy ... Kręcąc film/serial chodzi o to żeby zdobył popularność bo dzięki temu zarabia, tak? Ale tym samym oni teraz blokują siebie samych.

użytkownik usunięty
Ilonaa_2

Filmy i seriale jeszcze w jakims stopniu mozna ogladac w tv , chociaz ja osobiscie nie lubie ogladac zagranicznych seriali w tv bo lektor bardzo czesto przekreca tlumaczenie i jest to irytujace... ale co z muzyka? Przeciez muzycy zarabiaja glownie na koncertach , a jak maja sie wypromowac skoro ludzie nie maja dostepu do ich muzyki? Jesli sie jest wielkim fanem to bez zastanowienia kupimy plyte ale co z poczatkujacymi lub mniej znanymi artystami? Gdzie mamy ich poznac?

Wydaje mi się, że strony z serialami nie są zablokowane przez ACTA bo właściwie żadne państwo jeszcze tego nie podpisało. To po prostu część walki z piractwem, która zdarzyła się w tym samym czasie co protesty przeciwko ACTA, SOAP itd. ;p Reszta stron nie działa bo nie chcą podzielić losu twórcy megaupload. Co do ACTA - jestem okropnie rozczarowana tym co się dzieje. Wybraliśmy taki rząd aby nas reprezentował. Dlaczego robią coś wbrew naszej woli i nazywają złodziejami? Sami nimi są. Bo jak to możliwe, że w cywilizowanym państwie, w którym żyje 40 mln ludzi zarobki i emerytury są tak śmieszne, autostrad ani dróg porządnych nie ma, a ceny paliwa są coraz wyższe i przeciętnego Polaka na nie po prostu nie stać? Chory kraj rządzony przez chorych chciwych ludzi, którzy teraz chcą dodatkowo zablokować nam dostęp do informacji, tak abyśmy oglądali telewizję, która robi wodę z mózgu. Aż się mam ochotę wyprowadzić, szkoda, że nie mogę.

użytkownik usunięty
candy_

no ceny paliw to akurat kwestia standardow naszej kochanej uni europejskiej..

ocenił(a) serial na 10
candy_

podpiszą to tylko z takiego względu, że propozycja wyszła z USA, a że nasz rząd liże tyłek USA ze względów politycznych i nie będzie chciał sobie narobić w papierach. Polska spełnia każdą zachciankę USA ... ale USA ma nas w gdzieś ... inne państwa bez problemu mogą do nich sobie jechać, a tylko my Polacy musimy mieć wizy ...

Ilonaa_2

USA nie podpisało chyba. Nie? Myślałam, że Obama się nie zgodził
Dexterowa - ceny paliw europejskie, a zarobki polskie. O to mi chodziło.

użytkownik usunięty
candy_

Nie no ja wiem co Ty mialas na mysli.. A ja bylam mega spiaca wtedy i mi sie rozpisywac nie chcialo :P Wkurza mnie , ze my nic nie zyskujemy dzieki Unii tylko caly czas tracimy.. Wszystko drozeje bo musi byc WEDLUG STANDARDOW UNII EUROPEJSKIEJ.. a w naszej sytuacji sie to mocno odczuwa

ocenił(a) serial na 10

Całkowicie się zgadzam z tą wypowiedzią. Tak właśnie działa internet. Ludzie zauważają coś w sieci, widzą to po kilka razy, aż w końcu zaczynają oglądać np. tego artystę i produkt nam się podoba i idziemy kupić jego płytę. To jest bezsensu - ACTA, jeśli chodzi o punkty paktu co do naruszania praw autorskich....

Co do muzyki. Przecież,wiele muzyków ma konto na youtube itd. więc tam dalej będzie można słuchać i poznawać ich kawałki,bez przesady. Nie róbcie niepotrzebnej paniki. Pozatym wątpie by wszystko z dnia na dzień znikneło,a seriale jak na razie mimo,że megaupload został zamknięty to można oglądać.

ocenił(a) serial na 10
Ellemelle

raczej ściągać. wszystkie strony ze streamowanymi filmami padły x.x

ocenił(a) serial na 8
littlemonsterlg

nie wszystkie :)

ocenił(a) serial na 10
Cotynato

ale najważniejsze, owszem - megaupload/video, videobb, i kilka innych, na których oglądałam seriale, bądź filmy : X

littlemonsterlg

jakie najważniejsze? nie ważne jakie są ważne,że na nich da się oglądać ja nie widzę różnicy czy oglądam serial na megavideo,videobb czy anyflies albo czymkolwiek innym.

Ellemelle

ja widzę bo np. mi vweed się tragicznie zacina, a na vbb i vzer zawsze wszystko pięknie.
a co do tego, że nadal będziemy mogli słuchać ich piosenek - no niby tak, ale tylko te na które nam pozwolą, a pewnie pozwolą na niewiele. :)

ocenił(a) serial na 10
monixD

Ha! proces ratyfikacji ACTA zawieszony ;d