piszecie cały czas o Vanessie a ja nie zauważyłam w serialu żadnej Vanessy :D moze mógłby mnie ktoś oświecić kim ona jest ? moze pojawi sie w kolejnych odcinkach ?
ooo na pewno się pojawi :) widać, że nie czytałaś książki. vanessa to, hmmm, ciekawa postać. i jestem bardzo ciekawa, co zrobią z nią twórcy, jeśli, hmmm, połączyli póki co (oglądam gossip girl w tempie tvn7) dana z kimś innym... ciekawe :)
co ty piszesz?ogladałas dwa odcinki,czy jak? teraz jest juz 16 odc.w stanach, a vanessa pojawia sie w jakims 5 czy6 cos takiego nie chce sklamac.bardzo fajna postac no i ostatnio nieźle szaleje:P
wiesz ja oglądam plotkarę na tvn 7 a nie sciągam odcinków z internetu bo nie widzę w tym sensu :P lepiej i ciekawiej oglada sie to w tv :P
a książki też jeszcze nie przeczytałam :( a gdzie mozna ją wypożyczyć bądź kupić ? :D
Nie zgodzę się z tym, że lepiej ogląda się to w TV, gdyż wiele zdań nie zostaje przetłumaczonych co jeszcze można wybaczyć, ale niewybaczalne jest ugładzone/uprostszone tłumaczenie, przez które pewne zdania tracą oryginalny sens, bądź błyskotliwość czy wyraz przesłania.
no byc moze ale lepiej skupić sie na filmie zamiast na czytaniu tekstu znajdującym sie na ekranie
zresztą w telewizorze jest większy obraz
a nie wszyscy potrafią tak dobrze angielski żeby rozumieć serial :)
Ja wolę oglądać w TV przede wszystkim ze względu na jakość, która jest zdecydowanie lepsza niż w przypadku ściągania z netu. Aczkolwiek zgodzę się, że tłumaczenia są często fatalne...
Rozczarowałam się nie-łysą Vanessą. Ale cóż, jak już od początku było widać, producenci nie mają zamiaru trzymać się książki... Wykorzystują tylko część książkowego kanonu, ale może to i lepiej, bo bardziej niespodziewanie:)
milaird razy lepiej oglada sie gossip girl z oryginalna sciezka dzwiekowa, lektor tłumi glosy bohaterów:d a chuck bass ma zayebisty głos:D
a poza tym odcinki sciagniete z neta maja tak samo dobrą jakos jak te puszczane na marnym tvn7