PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108241
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Kim jest Vanessa?

ocenił(a) serial na 10

piszecie cały czas o Vanessie a ja nie zauważyłam w serialu żadnej Vanessy :D moze mógłby mnie ktoś oświecić kim ona jest ? moze pojawi sie w kolejnych odcinkach ?

ocenił(a) serial na 6
Juni93

ooo na pewno się pojawi :) widać, że nie czytałaś książki. vanessa to, hmmm, ciekawa postać. i jestem bardzo ciekawa, co zrobią z nią twórcy, jeśli, hmmm, połączyli póki co (oglądam gossip girl w tempie tvn7) dana z kimś innym... ciekawe :)

ocenił(a) serial na 9
Juni93

co ty piszesz?ogladałas dwa odcinki,czy jak? teraz jest juz 16 odc.w stanach, a vanessa pojawia sie w jakims 5 czy6 cos takiego nie chce sklamac.bardzo fajna postac no i ostatnio nieźle szaleje:P

ocenił(a) serial na 9
milosz_4

No szaleje ;) ale mogłaby być łysa ;) kolejne pominięcie ;/

ocenił(a) serial na 8
milosz_4

wiesz ja oglądam plotkarę na tvn 7 a nie sciągam odcinków z internetu bo nie widzę w tym sensu :P lepiej i ciekawiej oglada sie to w tv :P
a książki też jeszcze nie przeczytałam :( a gdzie mozna ją wypożyczyć bądź kupić ? :D

ocenił(a) serial na 8
misia3717

sorrka że z innego profilu ale mam dwa :):*

misia3717

Nie zgodzę się z tym, że lepiej ogląda się to w TV, gdyż wiele zdań nie zostaje przetłumaczonych co jeszcze można wybaczyć, ale niewybaczalne jest ugładzone/uprostszone tłumaczenie, przez które pewne zdania tracą oryginalny sens, bądź błyskotliwość czy wyraz przesłania.

ocenił(a) serial na 8
happy__girl

no byc moze ale lepiej skupić sie na filmie zamiast na czytaniu tekstu znajdującym sie na ekranie
zresztą w telewizorze jest większy obraz
a nie wszyscy potrafią tak dobrze angielski żeby rozumieć serial :)

ocenił(a) serial na 6
misia3717

Ja wolę oglądać w TV przede wszystkim ze względu na jakość, która jest zdecydowanie lepsza niż w przypadku ściągania z netu. Aczkolwiek zgodzę się, że tłumaczenia są często fatalne...

Rozczarowałam się nie-łysą Vanessą. Ale cóż, jak już od początku było widać, producenci nie mają zamiaru trzymać się książki... Wykorzystują tylko część książkowego kanonu, ale może to i lepiej, bo bardziej niespodziewanie:)

ocenił(a) serial na 10
Suzume

milaird razy lepiej oglada sie gossip girl z oryginalna sciezka dzwiekowa, lektor tłumi glosy bohaterów:d a chuck bass ma zayebisty głos:D

a poza tym odcinki sciagniete z neta maja tak samo dobrą jakos jak te puszczane na marnym tvn7

beatricze

no właśnie bo wszystkie można ściągnąć w HD

ocenił(a) serial na 6
katie_17

a skad ściągacie? - za krótkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii