Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią:
pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście
lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami
(dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip
Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność,
decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi
natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez
jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne
wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję,
tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych
zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z
charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
------------------------------------------------------------ -----------------------------------------------------------
- ------------------------------------------------------------ --------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela[13 grudnia]
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. CoconutP – Patrycja [2 maja]
9. Andziara_karolinka – Ania [21 stycznia]
10. Kreciolka – Sylwia [6 marzec]
11. Mammoth03 – Magda [10 sierpnia]
12. Cpt_Pchelka
13. Coco19 – Natalia [11 września]
14. Dagmarka12 – Dagmara [9 grudnia]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w
tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś
niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie
Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw
Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z
Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do
Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie
Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego
Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz
uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco
łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie
czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy
Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli
łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
------------------------------------------------------------ -----------------------------------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. Fusiatko44
3. Alkamb
4. Karolina1
5. Andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co
dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby .
Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz
niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Członkinie LOCu, oprócz GG, są też wielbicielkami innych seriali, w związku z czym
utworzyły się liczne serialowe teamy.
Teamy:
AntyElena: Kasia F., Ania
Stelena: Kasia, Patrycja, Karolina
Stefan: Kasia, Parycja, Karolina
Delena: Ala, Karolina, Kilmenyy
Klaus: Karolina, Ania, Ala
Tyler: Karolina, Ania, Kasia, Ala, Patrycja, Ula, Kilmenyy
Caroline: Karolina, Kasia, Ala, Patrycja, Ula, Kilmenyy
Damon: Ala, Karolina,
Klefan: Ania
Tyroline: Karolina, Kasia, Patrycja, Ala, Ania, Ula
Katherine: Kasia, Ania, Ala
Ezria: Kasia, Patrycja, Ala, Kilmenyy
Dean: Ala, Patrycja
Barney: Coco19, coconutP
Seriale:
PLL: Kasia, Patrycja, Ala, Kasia F., Ania, Ula, Kilmenyy
TVD: Kasia, Patrycja, Ala, Karolina, Ania, Ula, Kilmenyy
Supernatural: Patycja, Ala
Friends: Karolina, Ala, coco19
House: Ania, Ala, Kasia, Karolina, Patrycja, coco19
HIMYM: Ania, Angela, coco19, cocountP, Kilmenyy
Grey's Anatomy: Kasia F.
Bones: Patrycja
Czas Honoru: Kasia, Karolina, Kasia F.
90210: Kilmenyy, coco19
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem)
Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy,
ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia,
przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane
i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię
data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z
otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy
się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać
udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile
uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji !
A gdzie ja to napisałam?
Nie jestem przeciwna, nawet bardzo doceniam rozwój postaci Chucka w tym kierunku.
Nie wiem ,badam xD
Ja mam dośc w tym serialu chrzanienia wszystkich poczciwych wątków , a ta Diana to porażka
Kasiu Mała, nie wiem, czy zauważyłaś, napisałam ci wiadomość, jak możesz to odpisz;)
Że przeciwko mnie to na pewno! :D
Ale z Pończochami to Ci nie uwierzę, jakaż inna para ma taką dynamikę jak my, hahaha.
Z fabuły nic nie napisałam i tak, więc luz ;)
Już wchodzę.
Ja wiem czy te moje 169 to tak dużo ;)
Karolina Wielka ;d
Ja mam chyba mniej, bo pielęgniarka która mnie mierzyła w szkole ma zeza ;d
haha ;d
Ale jak już dała z tym 69 to niech będzie, w dowodzie tyle.
Rozgryzłaś mnie ;D
Swoją drogą apropo wielkości coś mi się przypomniało.
Dobrali mi ostatnio w sklepie stanik wg. jakiegoś tam nowego trendu, zdziczałam niezmiernie, teraz zamiast 70B mam 60E xD
Słyszałam wielokrotnie, że Polki właśnie nie umieją sobie dobrać rozmiaru staników i że zazwyczaj noszą za małe. Ja to sama nie wiem jaki mam szczerze mówiąc, wstyd się przyznać, ale zawsze kupuję z mamą, bo zwyczajnie nie znam się na rozmiarach;P
Mnie też on przytłacza... Niezłe masz, że się tak kolokwialnie wyrażę, BALONY!:D
Hahah, mam dokładnie tak samo :D. Nijak nie wiem jaki potrzebuję rozmiar, więc mama w taich zakupach zawsze mi towarzyszy ; D
Hej ;d
Mnie dziś nie będzie, jutro może też.
Ciężki dzień...
A teraz muszę się brać za biologię :/
Paa ; *
http://www.youtube.com/watch?v=auAaJ2T19aY
No to oficjalnie sezon przedświąteczny ruszył, coca- cola puściła swoją reklamę :D
Widziałam już ze 2 tygodnie temu w sklepie świąteczną Coca Colę, ale co reklama to reklama.
Teraz jeszcze drzewka w centrach handlowych i jazda.. ;)
Jeszcze? W moich okolicach już od dwóch tygodni są i drzewka i renifery i lampki i cała reszta tej tandety, którą tak uwielbiam:)
Oo, no to nieźle, ja wczoraj byłam na zakupach i było tylko jakieś marne stoisko z bombkami w promieniu wielu mil xD ;D
ja Tysz xD
ja tu sobie oficjalnie zaczynam modlitwy.. nie wiem czy widzialyście zjęcia naszej najprawdopodobnie uciekającej panny młodej. No i będe sie modlić ze ją olsnilo i jedzie do Chucka xD
No to powtórzę, że Blair wygląda prze-pię-knie ;D
I cała sceneria też jest bardzo ładna.
Szkoda tylko, że to wszystko dotyczy takich wydarzeń ;)
Dobra dziewczyny, spadam bo mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia, wejdę pewnie później, więc: do napisania!
ja jestem, ale tak mnie ta gra o tron wciąga że masakra, zamaist się uczyć to czytałam, trzeba w końcu nadrobić.. xD
Jestem obecnie w fazie, powinnam sie uczyć - muszę się uczyć! - Nie chce mi sie uczyć.
Wchodzę na wszystkie możliwe strony żeby tylko nie przysiąść do fizyki ;P
Hahaha, ej ja tak samo, też fiza : D. I jeszcze PP.. A ja oczywiście zamiast wziąć się za siebie i zakuwać, to tylko czytam te notatki co pare min i coś tam próbuję zapamiętać ale głównie skupiam się na głupotach przy kompie. ; d
Z głową w Plotkarze ;P
Ja też...
Koleżanka zrobiła zborową ściągę, czcionką 6 cała strona A4. Ja powiększyłam i zrobiłam sobie z tego pomoc naukową. Musiałabym pod ławką z lupą siedzieć by coś przeczytać, podziwiam ludzi z mojej klasy xD
PP - ?
Zapewne Podstawy Przedsiębiorczosci ;D
W swoim czasie też korzystałam z takich ściąg, ale ja preferuje 8 xD
Ja dzis miałam Przedsiębiorczość, ostra dyskusja na temat tyki w biznesie, jak zawsze byłam w grupie nieetycznej i musiałam sie bronić ;P
8 to by wyszło 2 strony xD
Ja mam taka smutną przypadłość ze nie umiem ściągać z kartki, zapytać kogoś - lajcik - ale jak mam gdzieś szperać to zawsze nerw. To pewnie przez to ze przez lata nie musiałam a teraz Liceum.. level Hard ;P
Ja jestem pro Dair od kiedy powstało ;)
Już pisałam wyjaśnienia, ale powtórzę, ani razu nigdzie od początku jak jestem w LOCu nie napisałam, że jestem pro Chair.
Ja po prostu lubię postać Chucka, najbardziej tą z 1 czy 2 sezonu ;)
A kiedy powstawała Liga to była mowa tylko i wyłącznie o Chucku, tak jak w LOD o Damonie, a nie o Chair ;)