Gdyby tworzono polską wersję GG kogo widzielibyście w głównych rolach?
Szczerze?To ja sobie nie wyobrażam polskiej wersji Plotkary;)Bo Polska nie umie zrobić fajnego młodzieżoweo serialu.Moim zdaniem.
Raczej kiepsko by to wyszło. Wyobrażacie sobie Plotkarę podrobioną na "Pierwszą miłość"? Brrrrrr
nie o to chyba chodziło autorce tematu ;p ja też nie chciałabym polskiej wersji, ale jeśli chodzi obsadę to jak dla mnie świetną [wizualnie] Blair byłaby Marina Łuczenko ;]
Czy masz takie skojarzenia tylko dla tego że jest łudząco podobna do Leighton Meester. Za bardzo nie wiem jakbyśmy mieli podstawiać nowych bohaterów. Szukać kopii odtwórców ról zza oceanu, czy szukać tych którzy oddaliby charakter granej postaci? I dobór takich aktorów i sama kwestia nakręcenia czegoś podobnego byłaby nie lada wyzwaniem. A Marina byłaby dobra jako dublerka Leighton ale podejrzewam że nie uniosła by roli Blair.
Czemu traktujesz to tak poważnie? Nie wybieramy tu polskiej obsady serialu tylko rzucamy luźne pomysły, kto by to mógł być, bez przesady.
"Szukać kopii odtwórców ról zza oceanu, czy szukać tych którzy oddaliby charakter granej postaci?"
to już chyba kwestia umiejętności aktorskich, bo o ile się nie mylę na tym polega praca aktorów - na wcielaniu się w dane postacie.
Ja również uważam, że Marina jest kiepską aktorką, ale jak łatwo można zauważyć w swoim poprzednim poście napisałam "wizualnie" więc coś typu "Czy masz takie skojarzenia tylko dla tego że jest łudząco podobna do Leighton Meester" (swoją drogą nie wiem czy to pytanie czy jakieś dziwnie skonstruowane zdanie oznajmujące) jest trochę nie trafione.
Wybacz że Cię uraziłam. Na przyszłość będę wiedziała by moje "dziwnie skonstruowane zdania oznajmujące" przez przypadek nikogo nie zdenerwowały. Najzwyczajniej w świecie nie zarejestrowałam słowa w kwadratowym nawiasie. I nie traktuję tego poważeni, gdyż jak napisałam wcześniej byłaby to trudna misja, tworzyć taką produkcję w Polsce.
trudno kogoś wybrać,żeby był w miare młody i choć w 50% podobny.Spróbuję:)Myslę ze Marina przypomina Blair, ale może Serena to Alicja Bahleda-Curuś albo Magdalena Górska albo Malgorzata Socha? Chuck : Przemysław Cyprianski ,Paweł Deląg(ale on juz stary:P)ALbo Filip Bobek?a Może Zakościelny-->raczej moj pelny typ to zakoscielny, Carter: Wojciech Medyński, Nate: Mateusz Damięcki albo Tomasz Ciachorowski, Dan:Marcin Bosak,Jenny: Urszula Dębska,,Vanessa; Agnieszka Kawiorska lub Agnieszka Włodarczyk. Lilly:Magdalena Walach,Rufus:Paweł Małaszynski.
Mam podobne typy jak poprzedniczka
Serena: Alicja Bachleda-Curuś
Jenny: Urszula Dębska
Blair ?... nie znalazłam propozycji bo zawsze mam w głowie Leighton
o jeśli chodzi o mężczyzn... to żaden mi nie pasuje...
może jako Dan: Mateusz Damięcki...
a reszta? jeszcze nie wpadłam na żadnych interesujących aktorów w Polsce.... i na pewno nie znajdziemy takiego pięknego jak Nate <3
Czy wyście poszalały?Bez obrazy,oczywiście dziewczęta;)
Ale ja i tak nie jestem za polską wersją GG,to by była masakra. Nie mamy takich aktorów młodych,naście lat do powiedzmy 25.Chyba że by wzieli wszystkich z castingow.Ja też siię wzdrygam,xD
Chociaż po zastanowieniu, nie chwalę dnia przed zachodem ... Nasi wspaniali Polscy scenarzyści mogą wpaść na podobny pomysł :D I by były jajca :P
też nie jestem za polską wersją gg, ale po prostu byłam piekielnie ciekawa waszej opinii;)
jeżeli by już powstała to wizualnie najbardziej widziałabym:
Blair Waldrof: Małgorzata Socha ( by sie przefarbować musiała)/Maria Nikiliska
Chuck Bass: Przemysław Cypryański
Nate Archibald: ?
Serena van der Woodsen: Marieta Żukowska
Dan Humphrey: Antoni Pawlicki
Jenny Humphrey: Marta Bitner
Lily van der Woodsen: Urszula Grabowska/ Agnieszka Wagner
Eric van der Woodsen: ?
Eleanor Waldorf: Joanna Trzepiecińska
Harold Waldorf: Tomasz Kot
Rufus Humphrey: Paweł Deląg
Allison Humphrey: Edyta Olszówka
Vanessa Abrams: Karolina Gruszka
Howie Archibald: Robert Gonera
Anne Archibald: Tamara Arciuch
babcia Sereny i Erica: Grażyna Szapołowska
prawdę powiedziawszy nie widzę polskiego aktora, który mógłby idealnie odegrać barwne postaci Blair i Chucka. z resztą może jakoś by dali radę, ale nie tej dwójki :P
nie znam żadnego fajnego polskiego serialu o młodzieży,
a co do tematu to ja wolałabym abyśmy się już nie ośmieszali...
dokładnie. za nic w świecie nie wyobrażam sobie polskiej wersji plotkary :) a już tym bardziej Żmudy w roli Blair i Bachledy w roli Sereny
Nie wspominając o tym, że te aktorki są za stare. wiem, może i sa w porównywalnym wieku, ale nie mogłyby grać licealistek ;/
Ja myślę że przydał by się serial typowo o polskiej(nawet i moze bogatej) młodzieży.Nie kolejne na wspólnej, m jak miłość itd.I nie próba tak jak z BrzydUlą i prosto w serce, zrobienia polskiej wersji jakiegoś serialu np. Plotkary bo to by nie wyszło, drugiej takiej Blair i Chucka nie znajdziemy.:) Ale serial w stylu Plotkary połączony z 90210 lecz przeniesiony na polskie realia w bogatej dzielnicy warszawy to już cos :)
U mnie na blogu znajdziecie taki pomysł na polski serial razem z polskimi aktorami młodego pokolenia których widziałam bym w danej roli.
Moim zdaniem do roli Nate idealnie pasowałby Kamil Kula, Erica mógłby zagrać ten taki młody co gra najstarszego syna w rodzince.pl, Blair mogłaby zagrać Jabłczyńska gdyby była kilka lat młodsza, Vanessa - Olga Jankowska(może nie podobna ale lepsze to od Oli Szwed), Serena - Marta Dobecka, Jack Bass - Wojtek Medyński, ale polskiego odpowiednika Dana i Chucka chyba ciężko by było znaleźć, choć może Chucka mógłby zagrać Mateusz Kościukiewicz .
obsada która by mi się podobała lecz akcja musiała by się odbywać juz na studiach:
Serena van der Woodsen - Julia Pietrucha
Blair Waldorf - Marta Żmuda Trzebiatowska (Jest starsza od reszty ale niezwykle dziewczęca a w och karol wyglądała na góra 22lata,a do tego uważam że z polskich aktorek młodego pokolenia najlepiej by sobie poradziła z taka rolą)
Dan Humphrey - Mateusz Banasiuk
Nate Archibald - Mateusz Kościukiewicz
Chuck Bass - Krzysztof Kwiatkowski (nie był by tak swietny jak Westwick ale pasuje mi na amanta)
Jenny Humphrey - Anna Karczmarczyk
Vanessa Abrams - Marina Łuczenko
Lily van der Woodsen - Joanna Brodzik
Rufus Humphrey - Paweł Małaszyński
Eric van der Woodsen -Wacław Warchoł (tylko rozjaśnić mu włosy na blond)
Przecież piszę ze obsada która by mi się podobała.a nie ze uważam że ona by była na nią idealna czy coś :P
Moim zdaniem to by mogło być tak;
Nate-Gabriel Piotrowski
Dan-Błażej Michalski
Chuck-Mateusz Banasiuk
Serena-Klaudia Halejcio
Blair-Anna Janocha
Vanessa-Dominika Kojro
Jenny-Marta Wierzbicka
Nie chciałam by zobaczyć polskiej wersji ale jeśli chodzi o podobieństwa ale oczywiście aktorki musiały by być jeszcze z 5 lat mlodsze;
Serena-Marta Nieradkiewicz
Blair-Agnieszka Kawiorowska,Katarzyna Glinka,Anna Mucha
Jenny-Natalia Rybicka.Magdalena Górska,ewentualnie Marta Dobecka
Vanessa-Laura Samojłowicz ,Kamilla Barr
a nie zaraz Marina Łuczenko to Serene zagrac by mogła Joanna Krupa:)
Moim zdaniem powinno być tak:
Rufus Humphrey - Marcin Dorociński
Lily van der Woodsen - Magdalena Walach
Nate - Sebastian Fabijański / Rafał Mroczek
Bair - Dorota Czaja / Natalia Lesz
Vanessa - Maria Niklińska
Serena - Marieta Żukowska / Karolina Szymańska
Chuck - Kamil Czarnecki
Dan - Mateusz Damięcki
Erick - Sergiusz Żymełka (Filip z rodziny zastępczej).
Poza tym ja znam jeden fajny młodzieżowy polski serial - TANCERZE!!!! The best:)