Blair schodzi na psy, juz nie jest taka jak kiedyś była, moim zdaniem powinna być z
Chuckiem a nie z Danem nie pasują do siebie.
A Serena plotkara ?? Hmm.. no jedynie chyba to wniesie coś nowego a tak to takie
monotonne jest troszeczkę, no ale zawsze będę miała do Plotkary jakiś sentyment.
a co wy o tym sądzicie?
nie chodzi mi o scene za schodach MET tylko o ich pierwszy pocalunek" chodz tu Humprey" po ktorym w nowym sezonie stwierdzila,ze jest pewna,ze nic nie czuje do Dana. Nie wiem ktory to byl odcinek,ale chyba zakonczenie sezonu 4ego.
Pierwszy pocałunek "na Miłość Boską Humphrey" był w na koncu odcinka 4x17 - sezon miał 22 odcinki więc to nie był final. Tak naprawdę to nie wiemy co Blair poczuła całując go - nie zawsze to co Blair mówi na głos zgadza się z tym co myśli - jezeli cos wtedy poczuła to i tak nie sądzę by się odważyła to powiedziec. Nie sądzę tez ze pocałunek ma taki magiczny wpływ na czlowieka ze się w nim z miejsca zakochuje. (Blair nawet po przespaniu się z Chuckiem w 1 sezonie nie pałala do niego od razu wielką miłoscią - a własciwie to byl tylko jej seskualną zabawką przez pewien okres czasu) Zwłaszcza u kobiet za czynami muszą isć uczucia - uczucie do Chucka tak zeżarło Blair ze i tak by było cięzko jej dopuscic kogos innego do jej serca. Dan w tym sezonie duzo się napracowal by Blair spojrzała na niego z innej perspektywy - a kiedy ją pocałował ponownie byla juz na to gotowa mentalnie.
By uściślić to Blair sama jest sobie winna, a Dan jej pomógł, bo wiedząc o umowie na kt się zgodziła, mogła się nie obściskiwać po kątach, a być wierną żoną przez rok, to mało jak na upokarzanie Louisa na każdym kroku. Gdy mu rozpinała krawat to nawet ja się nie zorientowałam że ma uczucia względem Dana, więc co dopiero Blair. Ale jak zawsze argumentem jest denial Blair
http://www.youtube.com/watch?v=CDzuEawz5gA
Gdzies od 58 sekundy - widac wyraźnie - nawet puscili muzyczkę. I te spojrzenie B jak sprawdzał wiadomosc na telefonie. Chyba to nie jest zbyt daleko posunięta interpretacja bo większoc to dostrzegła.
Jak mogłaś tego nie zauważyć? To jest jedna z najlepiej zagranych przez Leighton scen.. Mimika, zawieszenie głosu, spojrzenie, naprawdę świetnie to zrobiła.
oj zgadzam się ze wszystkim :P
szczególnie żenujacy by motyw z Bogiem :D:D:D
tu obietnica za zycie Chucka - swoją droga naiwna jak...
długo nie mineło, ona nadal była żoną Louisa - przed Bogiem była i jako przykładna katoliczka powinna starać się poskładac małżeństwo, wiem wiem że nie miało to sensu po tym co powiedział Louise, ale jakby była taka religijna to poczekała by do rozwodu i dopiero latała za Danem :P
jak jeszcze raz wyskocza z tym Bogiem&Blair to puszcze pawia bez kitu :P
inaczej robi jednego dnia, a inaczej kolejnego, jedno zachowanie przeczy drugiemu...
Scenarzyści tłumaczą się, że wszystkie sceny ze studiami dzieją się przed, a my oglądamy po zakończeniu zajęć. :D :D :D
Żartujesz sobie? Co za ŻAL!! Dobrze, że scenarzyści na bieżąco komentują odcinki i mówią nam co się dzieje, powinno dziać i co mieli zamiar nam pokazać oraz jak mamy interpretować to co widzimy, bo podejrzewam, że nikt, by na to nie wpadł. Przepraszam, kiedy niby pomiędzy ślubem, dzieckiem, wypadkiem, imprezami i tymi wszystkimi aferami Blair miała niby studiować?
To tak jak się nie umie pisac odpowiednio scen. Nawet jednym zdaniem w serialu o tym nie wpomnieli. A wiesz jak odpowiedzieli na pytanie dot. 4x20 - dlaczego zrobili agresywną scenę Chair? Scenarzysci z Safranem powiedzieli ze nie miala wyglądac na agresywną a Blair bała się nie o siebie w tej scenie tylko o Chucka lol - To jest dopiero żal. Chcą zrobic z ludzi idiotów - a wszyscy widzieli jak to wygladało - domestic violence- az krzyczalo - ale pewnie powiedzieli tak by zamknać usta pewnej grupie widzów.... by się troszkę uspokoili o swój pairing
Ale z tymi studiami to będę przeżywać nie wiem ile. Kto niby jest tak tępy i uwierzy, że studiowanie na elitarnej uczelni w Stanach, to taki dodatek, który można spokojnie współdzielić z hm.. wszystkim?
O ile pamiętam Blair była bardzo ambitna i oceny miała niebylejakie.
BOŻE. I niby Dan też studiuje? A Georgina? A NATE i SERENA?!?! Śmiech na sali.
Goergina dawno - na 1 roku rzuciła studia. Nate nie pamiętam by kiedykolwiek studiował. W tamtym Sezonie Dan i Blair byli na stażu i było wpomniane ze Blair zawaliła jeden test bo tak była zajęta pracą w W Magazine. Ja bym mógł jeszcze uwierzyc w studia Dana bo pisanie ksiązek nie musi zajmowac całego jego zycia osobistego. Ale z Blair to rzeczywiscie kaszanka.
a tak odsuwając się troche od temtu,czy wiadomo cos czemu nie dziala forum na temat Plotkary?gossipgirl.xn?
Wiem ze Serena i Blair na 100% tam studiowały - z Natem to nie pamiętam bo nie wracam juz do odcinków przed 4x11 czyli przed Dair :P - chyba 4x05 to był odcinkek o Columbii?
Z tego co pamiętam to też studiował na Columbii bo tam poznał się z Juliet i tam robił te badania na choroby weneryczne xD ;P
Nate na pewno tam studiował. Pamiętam jak Blair miała pójść na mecz lacrosse w którym grał, żeby zbliżyć się do dziewczyn z Columbii.
A co na Columbii robił Chuck?:D Po tym jak Blair usunęła Evę on wchodził jej cały czas w drogę. To chyba były jakieś krótkie zajęcia:)
Z tego co pamiętam to Chuckowi dziekan pozwolił uczęszczać na parę zajęć, ale studentem chyba nie został.
Aha, bo właśnie zastanawiałam się w którym momencie skończyła się akademicka kariera Chucka.
Oni ostatnio nikogo nie pokazują na studiach.
Raczej nie, choć nigdy nic nie wiadomo. Czy w końcu on, Blair albo Serena skończyli studia? Bo nie pokazali tego. Wgl nie było takiego jakiegoś przejścia między studiami a dorosłym życiem... Wgl nie wiem czy już było o tym pisane, ale nie sądzicie, że to zdjęcie na biurku Nate'a było takie jakieś... słodkie ? :D
nie wiem jak to właśnie z reszta, ale co do Nate`a to chyba tak było, pamietam rozmowe z dziadkiem ale na 100%nie wiem, bo nie pamietam, ktory to odcinek był
a no i Serena kilka razy "wybierała się" na zajęcia także ona chyba "studiuje"
ale Blair, Dan - nigdy nie było to pokazane czy nawet zasugerowane ze sie ucza ;)
Dan miał swoja ksiazke, promocje jej itd, a Blair miała ślub :P