Koniec sezonu II otworzył niezliczoną liczbę nowych wątków.. co będzie z miłością Blair i Chucka? Czy będą się ukrywać? Ojej straszne, że zabrało mojej ulubionej sceny, kiedy to w takich momentach zawsze ktoś pojawia się wokół i pstryka fotkę, by wysłać ją potem plotkarze.
Tak w ogóle wracając do ostatniego odcinka, pamiętacie listę plotek, do której włamał się z Eric z chłopakiem? Zrobiłem stop klatkę i niesamowitych rzeczy można było się dowiedzieć.. Serena jako mega fanka Harry'ego Pottera? :D LOL ;d
Hm, a tak poza tym.. no cóż. Serena i Dan są po prostu na siebie skazani. Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie pojawi się więcej retrospekcji z przeszłości Lily i spółki. Nieziemscy aktorzy ich grają! Pomijając oczywiste skojarzenia z obecnymi rolami aktorów.. to jednak myślę, że tamta obsada powinna zagościć w tym sezonie a dobre. Ale mniejsza o to. Co więcej odkryjemy z pikantnej przeszłości Lily? Czy brat Dana będzie pogrywał w jakieś gierki? Te ich 'przypadkowe' poznanie to coś więcej niż tylko przeznaczenie... Ojciec Sereny.. o którym dokładnie mowa? Kto to jest i czy będzie coś kręciła z wrogiem Chicka? Za którym razem ona zrozumie, że więcej ludzi chce ją wykorzystać niż pokochać?
Hm, no więc reasumując cały sezon II i nowe plotki.. domyślam się, że Serena z wzajemnością zakocha się w swoim bracie, o którym pojęcia nie będzie wiedziała.. przecież wszyscy myślą, że nie żyje. Poza tym, Dan będzie starał się wypełnić tę lukę jakąś nową laską z uczelni. Chuck I Blair będą grali w Romeo i Julię - żadne z nich się nie ujawni. Lily i Rufus się pobiorą, Eric i Jenny zamieszkają razem. Aaa! Jenny królową liceum! Nie mogę się doczekać tej jej roli i nowych rządów.
Teraz dopiszę najlepsze odcinki z I i II sezonu, które chciałbym, by znów miały miejsce w III:
- śmiertelna kłótnia i rywalizacja pomiędzy Blair i Sereną
- ciągły związek Nathana z Vanessą
- przyjaźń Blair z Georginą, przyjaciółki na zabój
- Nathan jako nowa klasowa 'whore' :D
- Jenny w doborowym towarzystwie, która jest po prostu złą 'bitch', a przede wszystkim bogata, z własną kolekcją ubrań
- rozwinięcie wątku z planem Georginy przeciwko Poppy
- powrót rodziny 'lordów' ;d
- sekta z rodziny Chucka! wątek niesamowicie tajemniczy
- ujawnienie Plotkary!
O tej ostatniej wiemy już co raz więcej.. jest w wieku Sereny.. idzie z nimi do collegu, wie o nich najwięcej..
jakieś sugestie? Okej, z obsady wiemy kto ją gra, a raczej kto podkłada jej głos od I sezonu.. ale równie dobrze, w serialu może ją grać jakaś zupełnie inna aktorka! Mam tu na myśli jakąś dawną wspólną przyjaciółkę Sereny i Blair.. albo jakąś dawną dziewczynę Chucka.
Zna ktoś jakieś spoilery z sezonu III? Oczywiście nie mówię o tych książkowych.. czekać mi się nie chce. ;d
Ale się rozpisałeś:) Już też nie mogę doczekać się sezonu III. W internecie było sporo wzmianek co będzie w nowym sezonie. Wypowiadali się aktorzy. Z ich wypowiedzi okazuje się, że Blair i Chuck na razie będą razem chociaż on napotka trochę pokus, a najprawdopodobniej związek Sereny i Dana nie będzie istniał.
Oczywiście pojawi się wątek Georginy, która zamieszka wspólnie z Blair :) A Chuck nie pójdzie na studia.
Ale mimo wszystko nie chciałabym tego aby ujawnili kto jest plotkarą bo niby po co? Zepsuje to całą tajemniczość tego serialu i wszystko będzie jasne a tak to bohaterowie jedynie się domyślają. Osobiście liczę na to, że Serena i Blair będą rywalizować między sobą..
W nowym sezonie jak się pewnie idzie domyśleć Blair będzie walczyła o swoją pozycję w nowej szkole.
Wiem, że w 3 sezonie Chuck będzie całował się z chłopakiem. To właśnie tego najbardziej nie mogę się doczekać. Żeby nie było - uwielbiam związek Blair i Chuck'a, ale to jednak jest bardzo ciekawe. :)
Serena i Dan? Hmm... na początku chciałam, żeby byli razem, ale teraz już sama nie wiem. Uważam, że więcej się dzieje, kiedy są pomiędzy nimi jakieś spięcia.
Bardzo ciekawi mnie wątek Scott'a. Wydaje mi się, że jest ciekawą postacią.
Ech... też czytałam o gejowskiej scenie.
Mam nadzieję, że Chuck przegra jakiś zakład i w związku z tym będzie musiał pocałować faceta... bo jeśli z własnej woli... :/
Nie zrozumcie mnie źle.
Nie mam nic do ludzi o odmiennej orientacji.
Sama mam dwóch bliskich przyjaciół, którzy żyją razem.
Ale Chuck to takie na wskroś męskie zwierzę, 100% macho... pies na baby... samiec alfa... wręcz ociekający testosteronem... i to właściwie sprawia, że jest tak pociągający i fascynujący. Rozchwiany sexualnie, kosztujący gejowskich pokus przestanie być TYM Chuckiem Bassem za którym szaleje pół globu.
I zdaję sobie sprawę, że w książce Chuck ostatecznie przerzucił się na chłopców ale mam głęboką nadzieję, że scenarzyści nie pójdą tym tropem... bo nie oszukujmy się, 85% widzów ogląda serial właśnie dla Chucka i Blair!! To najciekawsza i najbardziej elektryzująca para... bezkonkurencyjna... bijąca na głowę neurotycznego Dana i słodką do zarzygania Serenę czy mdłego Nate'a i Vanessę, irytującą jak wysypka po pokrzywie.
A co do marzeń...
To wolałabym, by Chuck i Blair się ukrywali.
Nadałoby to ich związkowi pikanterii (bo zakazany owoc smakuje najlepiek) i nie opatrzyłoby się widzowi.
Poza tym takie "gonienie króliczka" wychodzi im najlepiej. ;)
O tym, że pojawi się jakiś wątek homoseksualny teraz się dowiaduję :) Mam identyczne zdanie jak Ty. Dla mnie postać Chucka jest taka no męska i jakoś kompletnie, totalnie nie potrafię go sobie wyobrazić z innym facetem wiadomo w końcu jaki Chuck jest - pies na baby.
Masz rację może i przegra zakład - może będzie pod wpływem alkoholu?:>
Moja ulubiona para to również Blair i Chuck - wiadomo są najlepsi pod każdym względem i też bym chciała aby się albo ukrywali albo też kłócili.
Widziałam na jednym z promujących 3 sezon filmików, że Chuck będzie coś kręcił z inną dziewczyną a Blair go nakryje ....
Postaci Dana wyjątkowo nie lubię, jest za grzeczny a jak próbuje być niegrzeczny to mu to tak jakoś sztucznie wychodzi.
Co do postaci Sereny to zepsuli ją całkowicie, miała być taka jak w książce a jest całkowicie ... hmm... inna - zupełne przeciwieństwo - ale pomimo tego lubię niektóre z nią wątki :))
Ja słyszałam, że ta akcja z całowaniem Chucka z chłopakiem to wyjdzie z inicjatywy Blair. Bo ona będzie starała się o pozycję w nowej szkole i tam jakiś wysoko postawiony koleś (dokładnie nie wiem kim będzie) okaże się gejem i Blair chyba podsunie mu Chucka czy coś w tym stylu ;p
Dan i Serena podobali mi się w pierwszym sezonie. Gdyby tak scenarzyści wrócili do początków, to nie miałabym nic przeciwko, aby S po związku z Carterem była z Danem, ale podobno w tym sezonie nie ma co na to liczyć.
Mała J to mnie totalnie mało interesuje. Nie wyobrażam jej sobie jako królowej. Po prostu mi nie pasuje i już ;]
Co do związku Nate z Vanessą to chyba ona jakoś mi do niego najbardziej pasowała z całej obsady. Szkoda, że N to zepsuł.. Słyszałam, że ona teraz będzie kręcić z tym bratem Dana i Sereny. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
No Chuck i Blair raczej nie będą się ukrywać. Tylko motyw z Chuckiem całującym jakiegoś chłopaka mi się nie podoba...
Ciekawe co z Georginą...
Poza tym chciałabym aby Nate i Vanessa byli razem, ale to chyba nie wypali.
I nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Serenę z Carterem, na zdjęciach fajnie razem wyglądają.
Powinni ograniczyć wątek Dan&Serena do absolutnego minimum. Jego ojciec i jej matka są razem, więc gdyby dalej ze sobą kręcili... nienormalne by to było wg mnie.
jutro premiera 3 sezonu :)
A ja mam nadzieje, że Chuck pozostanie sobą i mimo miłosci do Blair dalej będzie go ciągnęło do zdrad i pięknych kobiet ;>
Serena i Dan choć są na siebie skazani, tworzą dość nudną parę, dlatego przeżyję jeśli się nie zejdą.
ad. ksiązek - przeczytałam 1 część, i mogę z ręką na sercu powiedzieć że serial o wiele lepszy. Chuck gejem? Najbardziej intresującym wątkiem w serialu jest miłość Chucka i Blair a w książkę jest on gejem?! ;D Dla mnie to już nie ma sensu.
I pojawił się już pierwszy odcinek Plotkary III sezonu, ale oczywiście po angielsku no ale zawsze można się maksymalnie skupić i próbować tłumaczyć :)